Session 64
Translations: EN ES

Exploring Dream Interpretations, Dispersed Essences, and Collective Consciousness

Topics:


Woensdag 3 januari, 1996 (Privé)

Deelnemers: Mary, Vicki, Ron, en Cathy.

Note: Deze privé sessie werd verzocht door Cathy, net voordat ze gaat vertrekken naar Wenen.

Elias arriveert om 9:21 PM.

ELIAS: Goedeavond! Jullie “dode” individu hier, die spreekt! (Eigengereid humoristisch, en eindelijk reagerend op Mary’s opmerking dat ze “spreekt voor een dode vent”) En wat zou je mij wensen te vragen in mijn aanwezigheid deze avond? (Een “verheven, spiritueel medium” nabootsend, en wij barsten in lachen uit)

CATHY: Drie keer raden, en de twee eerste tellen niet mee! (Lachend)

ELIAS: Ah! Een we mogen raden spel! (Meer gelach, en een pauze)

CATHY: Oh, jeetje! Ik zou willen weten of Vicki accuraat was met haar interpretatie van mijn droom, die ene waar Ron naast mij lag, dat gedeelte ervan! (Lachend) Ik bedoel, ik realiseer mij dat het een intimiteits-kwestie is, maar ging het verder dan dat?

ELIAS: (Grinnikend) Interessante symbolisatie in je droom focus! De interpretatie is voor een gedeelte correct. Ik zal deze interpretatie voor je uitbreiden, zodat er ook een andere kwestie behandeld wordt die je nieuwsgierigheid vonkt. Hierin, deel je met Ron een element van een “terug houding” van de ervaring van dit fenomeen. Je beweegt je niet té dicht naar Ron toe en wenst niet dat hij je aanraakt, omdat dit een connectie creëert. En binnen zijn keuze om dit fenomeen op te nemen, deel jij deze ervaring. Voor jullie beiden, is jullie verlangen voor deze ervaring een realiteit, maar je kwestie van controle en angst is ook een realiteit, die je ervan weerhoudt om te dichtbij te bewegen naar dit moment. (Pauze)

CATHY: Is dat niet interessant? Wie zou dat gedacht hebben? (Gelach) En hoe zit het met die slang met dat hand en hoofd erop, die uit de muur kwam zetten, die ik vasthield en die zich om mij heen wikkelde, en toen een ratelslang werd, en toen werd de hand een hoofd, en het raakte mij aan met zijn mond, maar het beet mij niet?

ELIAS: Zoals ik Ron ook heb verteld, is dit een spiritueel symbool, deze serpent. Dit is ook een connectie met Ron, in het identificeren van hetzelfde creatuur in zijn droom element. Dit is een serpent die je niets aan zal doen, maar je voelt je achterna gezeten door dit creatuur, terwijl het probeert connectie met je te hebben, hoewel het je geen pijn zal doen. Maar je angst wordt uitgelokt door dit creatuur en zijn achtervolging. Je aanvankelijke reactie hierop is om bang te zijn en weg te gaan, net zoals Michael’s eerste reactie was om zich van de hond weg te bewegen, waardoor het niets meer kon doen. Het ging hem niets aandoen, net zoals je serpent je niets aandoet. Maar je ziet dit als bedreigend, omdat deze creaturen manifestaties zijn van een kwestie, waarvan je denkt dat het je eigen identiteit bedreigt.

CATHY: Oh! Ik dacht niet dat ik van die grote vette angst toestanden had! Fout!

ELIAS: In fysieke focus, neem je niet enkel maar angst op wanneer je geen kennis hebt over wat je zou kunnen opnemen in niet-fysieke focus. Als je in overeenstemming bent met niet-fysieke focus, en voorbereid bent zonder enige bewuste voorkennis, dan zul je aanvankelijk geen angst opnemen. Jij, en ook Ron, hebben voorkennis over het fenomeen, en over niet-fysieke focus als een bestaan. Je begrijpt dit niet, en je worstelt ook met geloofsystemen hierover. Daardoor, heb je maar weinig informatie, die ook angst opneemt. Omdat je kwestie gefocust moet worden in je huidige identiteit, en hier in controle over moet zijn. Het idee van een andere essentie, die zich in niet-fysieke focus bevind, lijkt jouw krachtiger te zijn. En daarom lijkt het een bedreiging te zijn. (Pauze)

CATHY: Dus, hoewel ik ons allemaal probeer gelijk te stellen, inklusief jij, als persoonlijkheids essenties, heb ik dat niet echt gedaan. Ik plaats nog steeds … Is Tomkin de essentie die ik wens te channelen?

ELIAS: Binnen je wakende bewustzijn.

CATHY: Oh, dus in mijn andere bewustzijn, is het iemand anders?

ELIAS: Als je ervoor kiest om een probabiliteit die overeengekomen werd te volgen, dan moet je niet de overeenkomst met Tomkin opnemen.

CATHY: Maar in ons verbindings spel, ik bedoel, Michael en Elias; Ron en Paul; al die probabiliteiten zouden kunnen veranderen, juist?

ELIAS: Dat is correct; maar je bent niet alleen maar verbonden met Tomkin!

CATHY: Ik ben met iedereen verbonden, met hun allemaal!

ELIAS: Ook dit is correct; maar als je gefocust bent in ons spel, dan ben je ook verbonden met een andere essentie, behalve Tomkin. (Pauze)

CATHY: En behoor ik te weten wie dat is? Hier gaan we weer! Help!

ELIAS: (Grinnikend) We hebben over gewaarzijn gesproken, en we hebben ook over ruimer gewaarzijn van individuele gewaarzijnen gesproken, die allemaal met elkaar verbonden zijn. Tomkin’s energie en focus ligt niet op lijn met de jouwe. En daarom zou het voor Tomkin zinloos zijn om gefocust te zijn in een overeenkomst met jou.

CATHY: Maar wat moet ik doen om uit te vinden wie het wel is?

ELIAS: Denk bij jezelf aan je kleuren spectrum. (Pauze) Vind je aantrekking, waar je al gewaar van bent. Daar ligt je antwoord.

CATHY: Nou, dan is het Paul! (Weer een “Oh, tjonge” blik) Ik heb hem zojuist geïrriteerd! Als hij al geïrriteerd kon raken, zou ik hem zonnet hebben geïrriteerd! Dus zal ik maar gewoon nadenken.

ELIAS: Kleuren spectrum!

CATHY: Ik weet hoe die is! (Pauze, en we beginnen te lachen)

ELIAS: Ik zal Shynla een hint aanbieden!

CATHY: Oh jonge! Oke!

ELIAS: Zijnde; wat is de kleur, binnen ons spectrum, waar je een aantrekking voor hebt?

CATHY: Oh, die kleur! Deze paarse kleur! (Haar pen omhoog houdend)

ELIAS: Een belletje rinkelt! (Een paar maal op de tafel slaand, en gelach)

CATHY: Oh, da’s fijn! Wel, ik probeerde gewoon op mijn kant ervan te blijven, weet je wel. Oranje was de volgende geweest. Ik vatte het gewoon niet! (Gelach)

RON: Nou, paars zit net voor je.

CATHY: Wat? Gaat het in een cirkel rond ofzo?

ELIAS; Correct.

CATHY: Oh. Zie je, dat wist ik niet. Ik was daar niet gewaar van.

VICKI: Ik zou een snelle vraag hierover willen stellen.

CATHY: Oh! Ga je gang!

ELIAS: Want Lawrence neemt enkel maar “snelle vragen” op!

VICKI: Dus … Laat mij even mijn vraag formuleren.

ELIAS: Acceptabel. (Zich omdraaiend naar Cathy) In het categoriseren van onze transcripties, zou je ook een note kunnen opnemen, over de hoeveelheid van keren dat Lawrence “snelle vragen” opneemt! (Gelach)

CATHY: Dat zal ik opschrijven. Ik wil het niet vergeten! (Lachend)

ELIAS: Die niet altijd “snelle antwoorden” opnemen! Ga door.

VICKI: Ik begrijp de connectie met Shynla en Ordin, maar ik ben nieuwsgierig; wat is haar connectie met Tomkin?

ELIAS: Tomkin is instrumentaal geweest in het geven van richting, zoals ook John was; een vehikel … géén voertuig! (Vicki lacht)

VICKI: Tomkin en John zijn van dezelfde stam, om zo te zeggen?

ELIAS: Nee; opnemend van dezelfde actie; niet van dezelfde essentiegroep. Zijn deel hierin was het leveren van een boodschap, die je ontving.

CATHY: Het schijnt! Het lijkt erop dat ik die boodschap heb ontvangen! (Pauze, lachend) Nou, ik zou willen vragen naar mijn droom met Ed erin. Topla. We waren in een hut en het was soort van in tweeën verdeeld, en ik was in bed in het ene gedeelte. Er waren twee kinderen naast mij, en hij was, zeg maar, om de hoek in een bed, soort van. En ik ging naar het andere gedeelte van de huiskamer, en het was daar heel erg warm, en ik ging terug, en hij zei dat hij mij zou laten zien hoe je daar een vuurtje kon maken, om die kamer ook warm te maken. En er was in die kamer ook een soort van een kip met een berg kleine kuikens. En toen ging ik naar buiten. Iemand zei mij de bus uit te zetten die daarbuiten stond, en het blijkt de bus te zijn die ik jaren geleden gebruikte om door het land heen te reizen. En ik stapte de bus in, en deed hem uit, maar de bus begon te rollen, en ik probeerde te remmen en het wilde niet stoppen, en het crashte door een hek heen, en ging een aardig stuk verder naar beneden toe over een steile heuvel omlaag, en ik bestuurde de bus en alles was in orde, maar tegen die tijd dat ik bij het einde kwam, stopte het gewoon, en het was oke, en toen werd ik wakker. (Whew!)

ELIAS: Deze droom is opnemend van fysieke actie. Gedeeltelijk, was je focus in deze droom een bekijking van een fysiek gefocuste actie. Je hebt jezelf in deze droom ingevoegd alsof je er een deel van bent, maar de actie van dit vehikel werd opgenomen in fysieke manifestatie van actualiteit. (Pauze) Je begrijpt het niet! Ik zal je uitleggen dat de bus, binnen fysieke realiteit, deze actie heeft ingecorporeerd, zonder schade te berokkenen aan individuen. Maar wat jij uitlegt als het niet in controle zijn, en geen leiding hebben over dit vehikel. Kleine kinderen waren in de omgeving aanwezig, maar kwamen hier ongedeerd uit tevoorschijn. Dit was een zien van een daadwerkelijke manifestatie.

Dit heb je jezelf aangeboden als een validering van je vermogen. Je bent je aan het voorbereiden geweest op de opneming van connectie in bewustzijn. Je bent ook jezelf je vermogens voor connectie aan het illustreren geweest. Je bent jezelf je bereikingen aan het tonen, wat je een “beter voelen” toelaat over je keuzes. Omdat je ook hebt gekozen, binnen deze keuze, om zo goed mogelijk te verbinden als dat je mogelijk acht. En daarom, toon je jezelf voorbeelden van je bereikingen. Je kunt op je kijkdoos, een verslag zien over dit vehikel. Andere individuen zijn hier getuige van geweest.

CATHY: Wauw! En hoe zit het met het Ed gedeelte! Waarom denk je dat ik dat Ed gedeelte erin had zitten?

ELIAS: Dit, gedeeltelijk, is een connectie met Joseph. Er is een element binnen je bewustzijn die wenst door te gaan met de connectie met Joseph. Joseph neemt momenteel een grotere verbinding op met dit andere individu. Daarom, als je verbind middels dit individu, dan kun je ook verbinden met Joseph.

CATHY: Interessant! (Pauze) Zullen we Elias nu zijn geschenk geven?

VICKI: Tuurlijk! Dat moeten we zeker doen! (Elias gaat grinnikend rechtop zitten, en Vicki overhandigd hem een verpakt geschenk) Merry Christmas! Dat is een fysiek gefocust geloofsysteem!

ELIAS: Ik ben mij zeer gewaar van Kerst! Ik ben niet van gisteren!

VICKI: Wel, je bent tenslotte, wél dood! (Zelf in een deuk liggend)

ELIAS: (Grinnikend) Dit is waar, maar ik heb veel ontwikkelingsfocussen opgenomen binnen de periode van Christelijke geloofsystemen, en heb deze geloofsystemen zelf ook aangehouden! (Dank je, Elias!) Jij mag de honneurs doen, en het presentje uitpakken.

VICKI: Ik wilde natuurlijk wel jouw dat zien doen!

CATHY: Ja!

ELIAS: Zullen we hier een spektakel van maken?

CATHY: Zeker!

ELIAS: (Tegen Ron) Incorporeer mijn stoel! (Ron gaat de schommelstoel halen) Ik zal gaan bewegen! (Staat op) Zeer goed! (Hij kijkt neer naar Vicki, die op de vloer zit) Je lijkt nu veel kleiner te zijn! (Hij gaat in de stoel zitten) Ja! Ik zal hier zitten. (Zijn handen op de armleuningen neerklappend) Nu, kunnen jullie mij het geschenk aanbieden. (Vicki overhandigd het hem, en hij houd zijn handen op de bovenkant ervan, grinnikend) Rood en blauw! Zelfs jullie aankleding drukt vibrationele tonen van kleur energie uit. Dit zal interessant gaan blijken te zijn! (Hij buigt zich over de taak van het “uitpakken” van zijn presentje) Ik zal dit bereiken, zonder hulp! (Hij brengt veel tijd door met het onderzoeken van het pakje, het omdraaiend, dan weer terug omdraaiend, totdat hij uiteindelijk het plakbandje vind op het uiteinde van het pakje) Ah! (Hij scheurt een stukje van het cadeau papier los, en gooit het neer) Geloofsystemen! (Veel gelach, en wij zitten allemaal te kijken hoe Elias omgaat met het probleem van het plakbandje op het pakje)

RON: (Die opstaat en naar Elias toeloopt) Laat mij dat plakbandje voor je doorknippen. Lawrence wilde het zo moeilijk mogelijk voor je maken!

ELIAS: Uiteraard! (We barsten van het lachen) Kleine handen bewegen zich niet zo efficiënt. Dit is veel moeilijker dan ik anticipeerde! (Hij stopt uiteindelijk een nagel onder de flap van het doosje, en voila!) Ah! (De pijp uit het doosje halend) Heel mooi! En, als per Michael’s verzoek, geen … (en houdt de lege pijp naar Vicki toe)

VICKI: In feite, is er wel tabak bij, als per Olivia’s actie! (Elias begint te lachen) Het tabak zit in het zwarte buideltje, op de bodem.

ELIAS: (Nog steeds lachend) En Michael denkt dat pop-ins irritant zijn! (Met een twinkeling in zijn ogen) Dit is zeer fijn! Heel fijn! (Hij stopt de pijp in zijn mond, eraan trekkend) Een erg goede trekking! Helaas, zelfs met de incorporatie van de tabak, zou ik niet van het aroma kunnen genieten; maar, dit is excellent! (De pijp omhoog houdend, en de pijphouder aan Vicki overhandigend) Dank je wel. Ik zal dit houden! (De pijp bedoelend, en stopt het in zijn mond) We zullen dit opnemen in onze sessies! (Wijzend naar Vicki ermee)

VICKI: Je kunt er in ieder geval goed mee aanwijzen!

ELIAS: Ik zal dit bediscussiëren met Michael. Hij zou kunnen genieten van dit type tabak. Ik heb altijd al genoten van de aromatische kwaliteiten ervan! Excellente keus! (Hij gooit de lege verpakking op de vloer) We zullen ons van dit verpakkingsmateriaal ontdoen. (Kijkend naar Cathy) Ga door.

CATHY: Oke. (Nog steeds barstend van het lachen) Dus, Lawrence was correct met haar interpretatie van mijn droom, waar ik het laken om mij heen gewikkeld had, en Jo mij kwam ophalen, en ik uiteindelijk eindigde in de auto die aan de overkant van de politie agent stond, die het pakje opende wat naast mij lag, en jouw pijp en Jo’s ‘pot’ bevatte?

ELIAS: Ik incorporeer geen hallucinogenen of substanties! (Zeer humoristisch, met de pijp uit de hoek van zijn mond stekend)

CATHY: Wel, dat weet ik, maar was Lawrence’s interpretatie van de droom correct?

ELIAS: Ja. (Schommelend, en zuigend op zijn pijp)

CATHY: Dat is al wat ik dacht. Oke.

ELIAS: (Grinnikend) Hoewel ik mijn ervaringen heb gehad, met deze elementen, in fysieke manifestatie! Daarom is het niet onbekend aan mijn ervaring. (Nog steeds schommelend, en zuigend aan zijn pijp)

CATHY: Wel, jeetje, ik weet niet welke te vragen. Er zijn er zoveel! Ik herinner mij dat toen ik vroeg of ik Sue kon opnemen in ons spel, jij zei ‘niet op dat huidige tijdstip’. Nou, is het nu wel tijd om haar te verbinden? Zijn we daar al klaar voor? Of niet.

ELIAS: Ah! Zulks een ongeduld! Nabije toekomst is niet altijd wat jij ziet als nabije toekomst!

CATHY: Nou, ik vroeg het alleen maar!

ELIAS: Acceptabel. (Grinnikend en schommelend en trekkend aan zijn pijp) Excuseer. (Hij stopt de pijp in zijn linkerhand) Michael is rechtshandig. Ga door.

CATHY: Toen Mary en Ron en Vicki en ik onze kleine oefening deden de andere dag, waar ik op de bank zat en zij allemaal naar mij zaten te kijken, en Ron jou zag voor een kort moment, en toen zag hij mijn skelet; kun je dat uitleggen?

ELIAS: Dit is een zien, op een momenteel punt, van een connectie in energie tussen Shynla en Elias. Dit skelet zien is een connectie binnen een andere momenteel zien van een sluier die valt, waardoor Ron in staat is Shynla waar te nemen zonder persona. Omdat wat je toont in fysieke manifestatie een persona is, voor een focus. (Pauze)

CATHY: Zou je ons meer informatie kunnen geven over het verspreid zijn van essenties? {Een letterlijke vertaling zou zijn: Gedispergeerde/dispergeren van essenties}

ELIAS: (Grinnikend) Ik zat hierop te wachten! Het is heel moeilijk om dit concept uit te leggen, enkel vanwege de reden dat je heel makkelijk een misverstand zou kunnen opnemen. Want binnen deze interpretatie, ben ik erg beperkt in het uitdrukken naar je, van de verschillen van deze essenties. Ik zal je vragen om te proberen dit idee van essentie te conceptualiseren.

Essentie incorporeert energie. Het incorporeert, normaal gesproken, een energieveld. Energievelden zijn anders dan enkel energie, omdat energievelden direct gericht zijn. Jij, binnen fysieke focus, ziet energievelden als bevat zijnd; daardoor zou jij een essentie gelijkstellen aan het omvat of bevat zijn door een energieveld. Hoewel het niet daarin bevat is, bezit het wel energievelden.

Verspreide {Dispersie/Dispergerende} essenties zijn energie, maar incorporeren geen energievelden. Daardoor zou het verschil vergeleken kunnen worden met een luchtbel. En de lucht in de bel zou een essentie zijn, en lucht zonder bel zou een verspreide essentie zijn; beiden bevattend van dezelfde lucht, beide opnemend van dezelfde energie; eentje incorporeert energievelden, de andere niet.

Binnen de manifestatie van essenties die verspreid zijn, nemen zij anders aspecten binnen andere focussen op. Zij zullen zichzelf het vermogen toestaan om te kunnen verbinden met aspecten, die buiten, zo te zeggen, hun eigen essentie zijn. Op dezelfde wijze als dat essenties facetten opnemen. Daardoor, kunnen zij rechtstreeks betrokken zijn met aspecten, zoals andere essenties indirect betrokken zijn met aspecten; (pauze); Rose is verspreid. (Nog een pauze).

CATHY: Nou, dat zal ik een paar keer moeten doorlezen om te kunnen bevatten!

VICKI: Is een verspreide essentie een ervaring die normaal gesproken wordt gekozen, door de meeste essenties?

ELIAS: Niet noodzakelijk. Het wordt niet gezien als wat jij noemt beter of slechter, of meer voordelig of niet. Het is enkel maar anders. Net zoals dat je een gedachte-focus opneemt, en een ander een emotioneel-focus kiest, of een ander kiest een politiek-focus, kiezen sommige ervoor om verspreid te zijn. Anderen kiezen dit niet. Het is enkel maar een keuze voor ervaring. Dit wil niet zeggen dat jij niet op gelijke wijze ervaart, want dat doe je wel. Je ervaart alleen maar anders. (Pauze)

CATHY: Oke. Wat dacht je van wat meer informatie over regiogebied drie?

ELIAS: (Grinnikend naar Cathy) In welke richting zou je naartoe willen bewegen in regiogebied drie?

CATHY: Ik wist niet dat ik een optie van richtingen zou hebben. Het enige wat ik weet is dat het een overgangs plaats is. Ik kan mij niet veel anders herinneren dan dat, op dit moment.

ELIAS: En je wenst informatie over transitie? (Grinnikend)

CATHY: Tuurlijk!

ELIAS: (Grinnikend naar Vicki) We zouden over dit onderwerp wel een boek kunnen schrijven! Transitie is een manifestatie, in niet-fysieke focus, van alles dat je gelooft. (Pauze) Dat was eigenlijk zeer goed gebracht! Zeer beknopt en ‘to the point’! (Tegen Vicki) Schrijf dit op! (Pauze)

CATHY: Ik weet zeker dat je een vraag hebt Vic. Kom op, ga d’ervoor!

VICKI: Wel, mijn vraag over regiogebied drie; is nieuwsgierigheid. Het kwam de andere avond naar voren toen wij onze kleine stukjes papier in de schaal deden, en ik was er zo intens op dat iedereen zou focussen, en Shynla’s stukje papier had dat er toevallig opstaan, en ik weet dat je hebt opgemerkt dat dit te maken heeft met onze collectieve bewustzijn, zo te zeggen?

ELIAS: Correct.

VICKI: En ik denk gewoon dat misschien deze vier individuen, met dit piramide “dinges”, (gelach), waarschijnlijk iets van een verbinding aan het maken zijn in regiogebied drie, en daar ben ik een beetje nieuwsgierig naar. (Geweldige formulering van een vraag, Vic! Maar niet heus!)

ELIAS: Dit is, opgenomen met andere essenties, ook correct. Ik zal je aangeven dat regiogebied drie, met zijn incorporatie van een collectief bewustzijn, veel groter is dan onze kleine groep. Het collectieve bewustzijn is het geheel van het fysiek gefocuste bewustzijn. Dit incorporeert je gehele wereldbol. En daarom, zou het aftappen van informatie van dit regiogebied voordelen bieden, als je een politiek-focus incorporeert … of niet! (Grinnikend) Jullie zijn uiteindelijk allemaal verbonden. We hebben hier al eerder over gesproken. Ieder van jullie is betrokken bij alle andere individuen op je planeet, en bij al hun ervaringen. Dit is het gebied waar je verbind met al deze individuen.

Nu; binnen de focus van je piramide, en de individuen binnen deze groep, verbind je ook met andere essenties binnen regiogebied drie, die een portie van hun bewustzijn invoegen in dit regiogebied, om te kunnen verbinden met jou. Hierin, laten zij een richting toe van je verschuiving, en je behulpzaamheid binnen deze verschuiving, en ook met de incorporatie van jullie stad. Ieder van jullie, terwijl je met elkaar verbind, met jezelf en met elkaar in het vormen van je piramide, waar je mee begonnen bent, is ook beïnvloedend van alle anderen, in voorbereiding van jullie verschuiving.

Jullie zijn de Zieners; dit is waar veel individuen, binnen hun geloofsystemen, verward raken. In onze sessies, werd gevraagd aan Elias, “Hoe zullen we dit evangelie gaan verspreiden? "Zullen we deze boodschap aanbieden?” Jij, binnen dit gezelschap, die de piramide aan het vormen is, zal beïnvloedend zijn. En je zult gaan weten dat je geen noodzaak hebt tot het eruit filteren door middel van jouw wereld, fysiek, om zeer beïnvloedend te kunnen zijn van het collectieve bewustzijn. Dit zou kunnen helpen in het beantwoorden van Michael’s onophoudelijke gevraag, over welke rol hij speelt met individuen die conflict in oorlog of met verhongering hebben.

Jouw focus is je verschuiving. Jouw intentie is gericht op deze verschuiving. Hierin, zijn jullie samengekomen en hebben jullie verbonden als vier hoeken, als vier winden, om één connectie te vormen; die beïnvloedend zal zijn middels bewustzijn. (Pauze) Ah ja! Reflecteer deze verantwoordelijkheid terug naar mij, en realiseer je dat je geen verantwoordelijkheid hoeft op te nemen, persoonlijk of anderszins, voor geen enkel ander, dan voor jezelf, want dit is groot genoeg. (Wauw!)

VICKI: En wanneer wij deze beïnvloeding aan het doen zijn, zullen we dit dan weten???

ELIAS: Je bént al effect aan het hebben!

VICKI: Je zegt dat, maar wij hebben hier totaal geen weet van!!!

ELIAS: Of dat geloof je zo te zijn! Ik demp je verlangen niet?!

VICKI: Nee.

ELIAS: Terwijl je doorgaat met nieuwsgierigheid, motiveert jouw verlangen je, zeer sterk. Je hebt een sterk verlangen nodig! (Lange pauze) Ga door.

CATHY: Heeft Paul ook een groep zoals jij een groep hebt, en vergelijken jullie anekdotes voor plezier? (Elias begint te lachen)

ELIAS: Momenteel, correct. (Nog steeds lachend) De probabiliteiten houden in dat dit zou kunnen veranderen.

CATHY: Dat zijn groep zal veranderen?

ELIAS: Correct; zoals ook de probabiliteiten in mijn focus veranderde.

CATHY: Dat vat ik niet!

ELIAS: (Grinnikend) De connectie is gemaakt geworden. De voorbereiding is geïnitieerd geworden. De overeenkomst is opgenomen geworden. Het is statisch momenteel; maar, als keuzes gemaakt worden die deze situatie veranderen, (kijkend naar Ron), dan zullen anderen die opgenomen waren wegvallen.

VICKI: Waarom? (De eeuwige “Waarom?” vraag)

ELIAS: Omdat zij niet nodig zijn. Het gewaarzijn die capabel is om Paul op te nemen is aanwezig! (Grinnikend naar Ron). Dit doet niet af aan de betrokkenheid, binnen deze groep, van onze vriend Paul; want dit is waar zijn focus is!

CATHY: Zijn focus is hier, maar hij heeft een groep, ongeveer zoals de onze, simultaan, ergens anders???

ELIAS: Mijn focus was ook hier, en ik nam ook andere groepen op!

CATHY: Maar, jij neemt niet langer andere groepen op.

ELIAS: Correct; en hij zal dat ook niet meer doen.

CATHY: Nou, ik snap niet hoe dat mogelijk is! Met al die mensen die er zijn, is er geen andere groep die het verlangen heeft en de intentie heeft om dit soort dingen te leren???

ELIAS: Ah! Die zijn er wel! (Grinnikend) Jullie zijn niet de enige individuen op je planeet die deze wens op nemen! Jullie zijn de individuen die overeenstemmingen hebben gemaakt. Wij zijn ook niet de enige essenties in het universum! (We moeten allemaal lachen, inklusief Elias)

Ik ben tamelijk geamuseerd door je denkproces, toen ik tegen jullie vertelde dat ik niet zou focussen in andere groepen; en jullie respons, binnen je bewustzijn, was, “Oh hemeltje! Ben ik uitgeselecteerd uit de hele kosmos!” Alsof dat zou zeggen dat Elias de enige essentie zou zijn die spreekt in fysieke focus! Niet waar! Er zijn er velen! Elias en Paul zijn verbonden met jullie; en jullie hebben gevraagd; en we zijn aan het antwoorden. Vele essenties zijn verbonden met vele individuen, en zij vragen niet.

CATHY: Dus in principe, begon het vragen toe Vicki startte met het gaan naar die bijeenkomsten waar Mary was, en werden de connecties gemaakt, en het ging soort van verder vanaf daar?

ELIAS: Incorrect!

CATHY: Oke, wat dan???

ELIAS: Het vragen begon vóórdat je manifesteerde!

CATHY: Omdat dit een overeenkomst was. Oeps! Vergeten! Een overeenkomst die niemand zich herinnerde, totdat ze naar de bijeenkomsten ging en dat deed?

ELIAS: En jij gelooft dat Lawrence zich op dit moment wat herinnert??? Ha! Dat denk ik toch niet! (Heel veel gelach)

VICKI: Als jij betrokken was met andere groepen van mensen; ik denk dat dit is waar de vraag ligt; als jij betrokken was met andere groepen van mensen, dat moet dat ook door een overeenkomst zijn geweest.

ELIAS: Correct. En deze kwestie hebben we ook al besproken, als je het voorgaande materiaal zou opnemen! Ik heb jullie gezegd dat mijn beslissing, zoals ook Paul’s beslissing, zoals ook voor vele andere essenties geldt, zijn basis vindt in het meest geschikte bewustzijn, de overeenkomst, en het vermogen van het individu om niet te blokkeren, middels geloofsystemen, van de informatie die aangeboden wordt, op de meest efficiënte manier.

Velen incorporeren de overeenkomst. Velen bezitten het verlangen. Velen betrekken geloofsystemen die blokkerend zijn voor die informatie die zij aangeboden krijgen! En daarom, blijft er heel veel “vrede, liefde, gelijkheid”, en niet veel anders over! We nemen allemaal vrede en liefde en gelijkheid op, maar je hebt meer behoefte aan informatie dan enkel deze woorden!

VICKI: Zal ik Sari’s woorden opnemen en zeggen, “Dank je dat je mij hieraan herinnert!” (Uitgedrukt als “sorry”)

ELIAS: Je bent welkom Sari! (Uitgesproken als rijmend met “Mary”)

VICKI: Sari! Excuseer mij! Ik kan het niet eens juist uitspreken!

ELIAS: Ze is niet “Sorry”! (Vicki zegt: “Nee”, en een pauze)

CATHY: Oke. De andere kleine vraag. Toen ik zingen met Tomkin verbond, zei je dat dit ook verbonden was met een ander aspect.

ELIAS: Dit aspect is er een van Shynla, en is ook een facet van Tomkin. Je kunt dit binnen jezelf terugvinden. Kijk naar diegenen die dit zingen opnemen waar je zo uitzonderlijk naar wordt aangetrokken; niét Miss Andrews! Een ander van het zelfde kaliber.

CATHY: Nou, is dát niet interessant dan? Ik zal daar wel over moeten nadenken. Nou, ik heb eigenlijk al mijn vragen gesteld! Behalve dat je mijn kleine conversatie met Paul zou kunnen valideren.

ELIAS: Zeer goed!

CATHY: Dank je!

ELIAS: Hij is zeer welwillend om met je te verbinden.

CATHY: En dat apprecieer ik. Dat is erg cool!

ELIAS: Ik geef je aan dat ik ook met je zou verbinden, maar niet op je {speel} bord!

CATHY: Dat weet ik.

ELIAS: Toch mag je altijd met mij praten, en ik zal met jou praten, zoals ik ook met Elizabeth gedaan heb.

CATHY: Echt cool! Oke, dit overweldigt me!

VICKI: Toch wordt Paul niet opgenomen met Ron op het {speel} bord!

ELIAS: Absoluut niet! En je was anticiperend van een andere probabiliteit?

VICKI: Dat was maar voor een seconde!

ELIAS: Dit zou al zijn voorbereidingen teniet doen! (Pauze)

CATHY: Van wie is Sue een fragment? Ik kan het niet meer uithouden! (Lachend)

ELIAS: (Ook lachend) Ze barst bijna uit haar naden! Ze is niét jouw fragment!

CATHY: Dat weet ik! Dat antwoord is mij al gegeven, maar ik wil weten wie zij is!!!

ELIAS: Maar, ik zal je aanbieden dat deze essentie verbonden is binnen ons essentie spectrum.

RON: Nou, dat is al minder omvangrijk!

CATHY: Ja, naar zeven stuks. Er zijn zeven plaatsen waar zij zou kunnen zijn. Zei je dat ze in het spel was, of gefragmenteerd van een van die? Gefragmenteerd van een van die, correct?

ELIAS: Correct.

CATHY: Nou, ik ga daarover mediteren en zien of ik dat kan uitvinden; niet dat ik dat al niet eerder heb geprobeerd, maar ik zal het weer proberen!

ELIAS: En je initiële impressie?

CATHY: Wel, mijn initiële impressie was Tomkin.

ELIAS: En dit, natuurlijk, is er té bovenop liggend; dit is gissen!

CATHY: Wel, als het niet Ordin is, dan weet ik niet wie het wel is!

ELIAS: Ik heb niet gezegd dat dit individu niét verbonden was met Ordin.

CATHY: Ik weet dat je dat niet gezegd hebt! Ik zei, als ze niet verbonden of gefragmenteerd is van Ordin, dan weet ik niet van wie van de andere vijf ze dat zou zijn!

ELIAS: Wel, je hebt het aanbod wat smaller gemaakt nu, want ik heb aangegeven dat ze verbonden is met Ordin. En daarom, heb je geen zeven kleuren om uit te kiezen! (Lange pauze)

CATHY: Verwar ik mezelf nu weer? Dat kan ik ook echt goed hé! (Elias lacht) Wel, is ze een fragment van Ordin, of niet???

ELIAS: Nee.

CATHY: Oh, geweldig!

ELIAS: Verbonden! (Cathy lichtjes pestend, zodat ze wordt aangespoord)

CATHY: Verbonden.

ELIAS: Zoals jij bent!

CATHY: Zoals ik ben. Weet jij het Vic? (Vicki schud haar hoofd “Nee”) Goed! Omdat ik ga proberen om dit helemaal zelf uit te vinden! (Lachend) Wel, jeetje, ik heb wel genoten van deze privé sessie!

ELIAS: Zulks een sarcasme!

CATHY: Wel, toch is het zo!

ELIAS: Ik ervaar niet-appreciatie!

CATHY: Nee, dat is hoe jij het interpreteerde!

ELIAS: Zeer goed! Ik zal aangeven dat deze essentie erg verbonden is met de Kleine Rose; niet de nieuwe Kleine Rose. We nemen veel te veel Roses op! Ik streef naar één dozijn, die gepresenteerd dienen te worden op jullie Sint Valentijnsdag! (Weer een pauze)

VICKI: Hoe zit het met dit fenomeen van onze drie groepsleden, die allemaal gefragmenteerd zijn van Otha, en zichzelf allemaal on-incorporeren; van Oliver, en Peter, en Dimin?

ELIAS: Ik zal zeggen dat je zult opmerken, gedurende je tijdselement, dat dit voorval zal verschijnen. Het is niet noodzakelijkerwijs van enorm belang, hoewel je wel van een onderzoek houdt, de nieuwsgierigheid over de verbinding! Je zult uitvinden dat individuen komen en gaan, en je zult similariteiten vinden in persoonlijkheden en in manifestaties, overeenkomstig de essentie waar zij van gefragmenteerd zijn. Je zult ook de verschillen vinden. Essenties fragmenteren, in principe, zoals jullie dit zouden zeggen, binnen één persoonlijkheids type. En daarom incorporeren zij, in fysieke manifestatie, vele similariteiten. Je beschouwt dit als negatief. Dit is enkel maar een andere expressie van ervaring. Binnen jouw focus, zou dit een ongewilde ervaring kunnen zijn; maar dit is niet noodzakelijk de ervaring van een andere essentie, die ervoor zou kunnen kiezen om voor precies dezelfde ervaringen te manifesteren, wat opwindend is; niet saai! (Grijnzend naar Vicki)

CATHY: Wel, wat zullen mensen dán gaan doen voor opwinding na de verschuiving?

ELIAS: Je zult meer als genoeg hebben om jezelf mee bezig te houden. Initieel, zul je merken dat je beziggehouden wordt, zeer veel, met het vasthouden aan je eigen identiteit! (Pauze, grinnikend)

VICKI: Dus, hoe zit het met die droom van Ron gisteravond?

ELIAS: Welke droom??? (Goed gemaakt punt, en begrepen!)

VICKI: Die ene met die speciale haar kapsels!

ELIAS: Zeer verbeeldingsvol! Als je een diepe kosmische interpretatie wenst, dan was dit misschien het zien van de “kosmische laars”! (Gelach) Je zou moeten verbinden en dit moeten vertellen tegen Oliver. De kont schoppen werkt niet! Scheren zou efficiënter kunnen zijn! (Gelach, en een lange pauze) Voel je je beter, Lawrence?

VICKI: Ja, ik voel me beter, maar ik voel me nog steeds niet boos!

ELIAS: Ik anticipeer niet dat je dat zal zijn, op dit moment!

VICKI: Maar, ja, ik voel me beter. Dank je.

ELIAS: Je bent welkom. Bedank Olivia!

VICKI: (Tegen Ron) bedankt.

RON: Met plezier.

ELIAS: Je zou dit niet vrijwillig met mij besproken hebben! (Pauze, kijkend naar zijn pijp) Dit heeft definitief tabak nodig!

CATHY: Er zit tabak daar in dat doosje!

ELIAS: Ik zal Ron toestaan om dit voor te bereiden voor onze volgende sessie. (Fluisterend) We zullen dit niet bespreken met Michael! (Gelach) Er is geen noodzaak tot aanmoediging van beargumentatie op voorhand!

CATHY: Betekent dat dat je uit die stoel zal gaan komen voordat je weggaat? (We barsten in lachen uit)

ELIAS: Ah! We nemen geheimzinnigheid op! (Lachend) Ik zou hier welwillend aan kunnen zijn. (Pauze) We zullen hem compleet verassen!

VICKI: Oh, dat is altijd leuk! (Sarcastisch lachend)

CATHY: Ja jongen! Hij vindt dat echt fijn!

ELIAS: Hij anticipeert momenteel alleen maar pop-ins zonder toeschouwers, die ik niet heb opgenomen. Hoewel dit wel erg leuk is! (De pijp bedoelend, en lachend)

VICKI: Ik heb een kleine vraag; weer eentje. Het is maar zo groot! (Duim en vinger omhoog houdend ter illustratie)

ELIAS: (Tegen Cathy) Voeg deze toe!

VICKI: Die ervaring die ik de andere avond had, met al die wind en elektriciteit …

ELIAS: En je vond dit leuk om mee te maken? (Breeduit grijnzend)

VICKI: Wel, ik vond het wel leuk! Het was zeker niet saai! Het was zeker iets om te doen, toen ik niets te doen had! Het was erg interessant! Ik geloof dat ik er niet echt een vraag over heb.

ELIAS: Het moment … het “nu”! (Glimlachend) Jullie denken van jezelf dat jullie altijd opwinding nodig hebben, een actie, fysiek, continue, om jezelf mee te entertainen, of wat je aandacht vasthoud. In niet-fysieke focus, neem je dit niet altijd op. Waar zul je jezelf mee occuperen? Het “nu”; de wind, de energie, kleur, elektriciteit, en ook het bekijken van fysiek gefocuste creaturen terwijl ze voorbij komen lopen! Jullie hebben om jullie ervaringen gevraagd. Jullie hebben jullie vragen gesteld. Jullie zijn jullie antwoorden aan het krijgen. Je begint de ervaringen op te nemen. Wees opmerkzaam van de herinneringen en de ervaringen, omdat dit is, wat je gevraagd hebt te ontvangen. (Pauze)

(Tegen Cathy) Sta toe dat je conflict weg gaat, en je zou je tweede beeld kunnen zien veranderen!

CATHY: Oh, dat zou ik fijn vinden! (Lange pauze)

ELIAS: Ik zou hier de hele avond kunnen zitten met jullie, genietend van mijn stoel, maar we zullen weer moeten verbinden, wederom, met Michael; en alleen lucht is onbevredigend in een pijp! Elias zal zich niet houden aan jullie “regels” van geen tabak tijdens sessies!

VICKI: Oh, geweldig!

ELIAS: (Grijnzend) Ik zal discontinueren voor vanavond, en ik zal weer interactief zijn met jullie op ons reguliere tijdstip!

VICKI: Dank je.

ELIAS: Je bent welkom.

CATHY: Ja, heel erg bedankt.

ELIAS: Als je meer informatie wenst, mag je roepen.

CATHY: Dank je.

ELIAS: Ik zeg nu au revoir.

Elias vertrekt om 11:02 PM.

Copyright 1996 Vicki Pendley/Mary Ennis, Alle Rechten Voorbehouden.


Vertaald door
Copyright 1996 Mary Ennis, All Rights Reserved.