Session 189
Translations: EN ES

Another Package Tied with a Pretty Little Bow

Topics:

“Weer ‘n Pakketje Overtuigingen Met Een Mooie Roze Strik Eromheen”


Donderdag 3 juli, 1997 (Privésessie)
Deelnemers: Mary (Michael), Vicki (Lawrence), en David (Mylo).

ELIAS: Goede Middag. (Glimlachend) Je hebt om een sessie verzocht vandaag. Waar wil je naar informeren?

DAVID: Waar wil ik naar informeren? Ten eerste zou ik willen zeggen: Hoi! (Lachend) Het is fijn om je te ontmoeten! Wel, er zijn een heleboel dingen waar ik naar zou willen informeren. Ten eerste, ben ik door de meest vreemde transitie heengegaan in mijn leven, en des te meer van binnen, en het is nog steeds gaande. Ik weet niet waar het allemaal naartoe leidt, of hoe ik eruit zal komen. Ik denk niet dat het zal leiden tot een ontknoping in de zin van; “Oh ja! Nu weet ik waarom ik door zoveel pijn en tumult ben heengegaan!” Het hele gebeuren ontstond door een emotioneel incident met iemand, en ik tast nog steeds in het duister. Ik ben verward. Ik weet ’t niet. Ren ik achter regenbogen aan? Geloof ik dat deze persoon van mij houdt, en is het niet zo? Ik bedoel, dat zijn nog maar een paar van mijn vragen.

ELIAS: (Lachend) Verwarring en conflict! Onze favoriete onderwerpen. Voel je niet geïsoleerd en alleenstaand in deze verwarringen en conflicten, want heel veel individuen ervaren momenteel deze zelfde elementen. Je zult nog wel even doorcontinueren in deze verwarringen, alhoewel de conflicten zullen verminderen. De verwarring continueert door omdat je steeds meer gaat openstaan voor je eigen zelf. En omdat je door zult gaan met het verruimen van je eigen gewaarzijn, en door zult gaan met het toelaten van subjectieve doorbloedingen naar je wakende gewaarzijn toe, zul je verwarring ervaren. Het heeft voorlopig nog geen zin om uit te kijken naar het einde van deze staat; want deze verschuiving in bewustzijn zal nog verder tot bloei gaan komen, en dus zullen er nog veel meer elementen van het zelf gaan doorbloeden naar je objectieve gewaarzijn, die je niet familiair zullen zijn, en dit wordt ook nog eens versterkt via het collectieve massabewustzijn en de beweging die daardoor ontstaat, binnen de massa. Dit leent energie aan de actie van deze verschuiving, waar jij deel van uitmaakt.

Individuen, jij ook, interpreteren veel van deze verwarringen naar hun overtuigingen toe. Je schrijft veel van je verwarring en conflicten toe aan objectieve elementen – aspecten van je huidige focus waar je familiair mee bent, vertrouwde aspecten die binnen de sfeer van de gevestigde overtuigingensystemen vallen. Op dit huidige moment zijn jullie allemaal een nieuwe herkenning aan het opdoen van overtuigingen en hun werkelijkheid, en daarbinnen jouw realiteit.
In dit proces verwar je jezelf, omdat je verwarringen en conflicten niet vasthecht aan overtuigingen, en de invloed van die overtuigingen niet begrijpt op al je acties en interacties en alle ervaringen die je naar jezelf toe aantrekt. Alles wat gebeurt in je realiteit, trek je aan. Er is geen enkel ding wat gebeurt, zonder dat jij het naar jezelf toe aantrekt. Niets wordt je opgelegd of opgedrongen. Een ander brengt jou niet in verwarring. Jij verwart jezelf, maar dit valt in de categorie van overtuigingen die macht en controle toeschrijven aan andere individuen. En daarom voel je je alsof je onderworpen bent aan de keuzes van andere individuen, wat niét zo is. Jij creërt wat je kiest te creëren.

In deze, bevat je vraag twee aspecten. Aan de ene kant ervaar je steeds meer subjectieve doorbloedingen, wat onderdeel uitmaakt van het verruimen van je gewaarzijn en het confronteren van jezelf met de werkelijkheid en erkenning van je overtuigingen. Maar aan de andere kant, begrijp je niet helemaal wat je jezelf hiermee aanbied. En dus schrijf je je ervaringen toe aan elementen die je familiair zijn die vallen binnen de grensgebieden van je overtuigingen.

Je praat over een relatie hebben met iemand, wat we zullen gebruiken als voorbeeld. Je ervaart verwarring en conflict, en schrijft dit toe aan die andere persoon. Hiermee voed je een onderliggende overtuiging die je niet objectief herkent, in dat andere mensen je manipuleren en de controle hebben over je reacties. Maar andere mensen hebben geen controle op jouw reacties!

Je biedt jezelf in deze objectief je eigen overtuigingsystemen aan en mis-interpreteert ze, maar je kunt de overtuigingen wel zien door middel van je ervaringen. En terwijl je gefrustreerd raakt omdat er geen oplossing voor je conflict lijkt te zijn, begin je in te zien waar dit conflict vandaan komt, waar het uit ontspringt. Je hebt het conflict gecamoufleerd door het toe te schrijven aan een relatie of activiteit uit je alledaagse leven, of je gebruikt een van de vele andere excuses die je jezelf aanbied. In werkelijkheid, biedt je jezelf nu de kans aan om de overtuigingen te bekijken die motiverende zijn van je ervaringen en je reacties waar je behoudende van bent, in alle van je acties.

De erkenning van overtuigingsystemen en de erkenning van het concept … want momenteel is het nog steeds alleen maar een concept voor jullie allemaal … dat je je eigen realiteit creërt is nog steeds een heel erg moeilijk iets voor je om aan te wennen en om te accepteren – omdat het je onbekend is, het is je niet familiair. Je mag dan geloven dat je het accepteert en dat je het beactualiseert in je leven, maar ook dit is een geloofsysteem; want je wordt overstroomd met informatie en invloeden en overtuigingen vanuit de massa, die beïnvloedende zijn van alle overtuigingsystemen die je hebt en waar je geen herkenning van hebt.

Wanneer ik ‘je leven’ tegen je zeg, dan verwijst dit naar het geheel van je focussen, niet alleen deze ene. Ze beïnvloeden elkaar. Daarom ben je ook behoudend van invloeden - vanuit je andere focussen – en versterken de overtuigingen die je nu hebt.

Herken ook, dat dit een actie is die geconfronteerd wordt gedurende de huidige verschuiving – omdat deze verschuiving veel meer effect heeft dan mensen begrijpen, en het is van belang dat mensen dit inzien, want jullie zijn overeengekomen om deze verschuiving in bewustzijn te volbrengen. En daarom, beweegt het zich dus ook. Het versnelt en doet steeds meer energie op binnen deze beweging, wat meer verwarring realiseert binnen ieder persoon - - meer conflict en minder richting - - omdat iedereen die ervaart, niet begrijpt wat hij ervaart. Het doet er niet toe of ze het wel begrijpen. Ze zullen hoe dan ook toch ervaren, want dit is de keuze die je hebt gecreërd.

Jij, zoals ook andere mensen doen, zoekt naar je doel, naar de zin ervan, naar wat je richting is. Je vraagt om antwoorden op je persoonlijke ervaringen, zodat je jezelf enige richting kan aanbieden; maar binnen de huidige beweging die gaande is in bewustzijn, zijn er vele richtingen die je tegenkomt.

Laat mij je dit aanbieden; erken jezelf - binnen je verwarring met individuen. Herken de grootheid van jezelf; en herken dat de essentie die je bezit - wat het geheel van je is - niet onderworpen is aan enig element of enige actie, zonder dat jij dat overeengekomen bent. Je bezit het vermogen om te creëren wat je ook maar kiest te creëren. Een ander persoon zou je dan kunnen beïnvloeden, maar jij behoudt de keuze. Je trekt ervaringen naar jezelf toe aan, die tegen je spreken, ze bieden je de informatie aan, die je wenst te adresseren – op ieder moment. Kijk daarom naar je ervaringen en evalueer bij jezelf wat de redenen zijn waarom je deze ervaringen aantrekt. Als je je ongemakkelijk of verward voelt met een ervaring die je naar jezelf toe hebt aangetrokken, herinner jezelf er dan aan dat je kunt kiezen om de situatie op ieder ogenblik te veranderen. De keuze is aan jou. Je bent nooit zonder keuzes. Je creërt wél je (eigen) realiteit!

Wees opmerkzaam! Onthoud dit. Merk onophoudelijk op wat je naar jezelf toe aantrekt en waarom je het aantrekt, en merk ook op wat je vandaag naar jezelf toe hebt aangetrokken! (Starend naar David).

DAVID: Die persoon waar we het over hebben – ik heb nog nooit zo’n verbinding gevoeld met niemand in mijn hele leven. Daarom voelt het bij mij aan dat wij een spirituele connectie hebben en dat wij samen een doel in dit leven hebben, maar toch heeft deze persoon mij nu al bijna twee jaar op afstand gehouden. En nog steeds blijf ik vasthouden aan die innerlijke overtuiging van mij dat, nee, het nog niet afgelopen is. Dat wij weer samen zullen komen. Er is een reden voor. En ik ben daar verward over! Leef ik in een illusie? Is dat zo? Betekent deze persoon werkelijk wat voor mij, of leef ik een illusie?

ELIAS: Je leeft niet in illusie, omdat er geen illusie bestaat! Dit is realiteit, hoewel vaak je interpretatie van de realiteit er nét eventjes naast zit. (Pauze). Je bent behoudend van een verbinding met deze persoon binnenin bewustzijn. Dit suggereert niet noodzakelijkerwijs - in de creatie van probabiliteiten in dit focus - dat jullie allebei zullen kiezen om probabiliteiten te beactualiseren, dat jullie ook fysiek met elkaar verbonden zijn. Dit kan veranderen. Het is jouw keuze. Het is ook een keuze van dit andere individu. Je zou op elk ogenblik probabiliteiten kunnen veranderen. Op dit moment, binnen de huidige probabiliteiten, bewegen de keuzes die worden beactualiseert zich niet in de richting van een fysieke interactie op de manier zoals jij denkt. Dit doet niét af aan het gevoel dat jij ervaart! Dit betekent niet dat omdat een ander persoon niet reageert op jouw erkenning van de connecties die er zijn, dat er geen verbinding zou zijn. Het suggereert je slechts dat jullie ieder kiezen om individuele probabiliteiten te beactualiseren, en dat deze zich niet fysiek manifesteren zoals je hen ook verwacht te manifesteren, omdat ook dit een overtuigingsysteem is.

Wanneer je een enorme aantrekking ervaart naar een ander persoon toe en je herkent de connecties, dan verwacht je dat deze worden erkend (door de ander) en dat ze zullen worden gerealiseerd. Wat je in werkelijkheid aan het herkennen bent, zijn de enorme verbindingen die er met dit individu zijn - van interactie en betrekkingen in de fysieke en de niet-fysieke focussen. Ik suggereer je niet dat in jouw termen “alle hoop verloren is”, omdat het slechts een kwestie van keuzes binnen probabiliteiten is. Mijn erkenning gaat naar je uit omdat je objectief hebt verbonden met de herkenning van de connecties die jullie met elkaar behouden; maar onthoud ook dat dit niet noodzakelijk betekent dat jullie beiden verkiezen om de probabiliteit te realiseren dat jullie fysiek met elkaar verbinden in dit focus.

DAVID: Zullen wij weer samen zijn in dit leven?

ELIAS: Dit zal jullie keuze zijn.

DAVID: Wel, mijn keus is; ja! Ik wil het graag!

ELIAS: Het ligt ook aan de keuze van de betrokken persoon. Wat ik je heb geprobeerd om uit te leggen, is dat je dit herkent. Maar dit maakt de connecties er niet minder om.

DAVID: Is het beter om los te laten en om deze persoon te vergeten en verder te gaan met mijn leven?

ELIAS: Ook deze keuze zal aan jouw zijn.

DAVID: Mijn keuze! (Lachend) Wel, keuzes kunnen moeilijk zijn als je een zeer vaste gewoonte hebt! En mijn vaste gewoonte is, dat ik dingen die mij dierbaar zijn, niet los kan laten!

ELIAS: Wat ook een overtuiging is! Aldus, kun je nu gaan proberen om de informatie te gaan begrijpen die ik je nu aanbied.

Onderzoek deze acties die je beactualiseert, en onderzoek ook de overtuigingsystemen die eraan vasthecht zitten die je reacties beïnvloeden. In deze, zul je jezelf meer vrijheid gaan toestaan binnen je beweging en je creaties, doordat je jezelf niet zo sterk in de greep laat houden van de acties die vastgehecht zitten aan deze overtuigingen - - acceptatie van individuen die hun eigen keuzes en probabiliteiten creëren - - in de erkenning dat dit niet jouw keuze zou zijn maar het hun keuze is, en dat de verbindingen die er zijn er niet minder om zijn.

Je kijkt singulier naar een focus en staat jezelf een intensiteit van ervaring toe, waarvoor je ook gekozen hebt; voor de intensiteit van emotie voor de ervaring van die intensiteit. Dat wil niet zeggen dat dit negatief of slecht is. Je kiest voor bepaalde acties die je een intensiteit van ervaring zullen geven. Je kiest je emoties betrokken te laten zijn met een ander individu, want dit biedt jou binnen jouw overtuigingsystemen die ervaring. Als je jezelf informatie aanbied over waarom je deze ervaringen creërt, dan verminder je de intensiteit ervan, als je dat wenst. Sommige mensen zijn tevreden met hun creaties van intensiteit! En hoewel jij dit beschouwt als negatief, zou je er weleens voor gekozen kunnen hebben om dit element te ervaren.

Als je verkiest deze ervaring te veranderen, kan het behulpzaam voor je zijn om te herkennen dat het slechts een ervaring is. Het is slechts een ervaring binnen één focus van (je) essentie. Dit doet niet af aan de magnifiekheid van alle (andere van je) focussen. Ieder focus is behoudend van het geheel van (je) essentie, maar tegelijkertijd is het ook één focus - - één lens van één camera met één richting van aandacht - - en je essentie focust in talloze richtingen op, door talloze lenzen heen. Je aandacht is momenteel slechts gefocust op deze lens.

DAVID: In mijn gevoel ben ik heel erg creatief. Ik schrijf liedjes en ik doe een hoop andere dingen, maar ik schijn nooit in staat te zijn om ze ook te manifesteren in de realiteit, waar ik dingen zou kunnen zien groeien en ik er mijn brood mee zou kunnen verdienen. Ik ben hier in California, en weet niet of dit ook de plek is waar ik zou moeten zijn, misschien zou ik terug moeten gaan naar Engeland … Dus wederom, wat is mijn doel?

ELIAS: (Zachtjes lachend) Je doel is alleen maar om te ervaren, maar ik begrijp je vraag! (David lacht) Je zou je terminologie moeten veranderen naar; “Wat is mijn richting van aandacht?” Want je doel is slechts om te ervaren in dit focus.

Je kiest om gedeeltelijk te manifesteren binnen de elementen van je intentie binnen dit focus. Momenteel kies je ervoor om veel van je bereikingen te laten ervaren door (je) counterparts en andere aspecten van (je) essentie, omdat er binnen je overtuigingen een onderliggend conflict is met de beactualisering van creativiteit. Er is een enorm groot verlangen om realiserend te zijn op het gebied van creativiteit, maar je bent ook behoudend van onderliggende overtuigingsystemen die hier invloed op uitoefenen.

Je gelooft jezelf, in je hersenen om zo te zeggen, enorm creatief te zijn. Je biedt jezelf voorbeelden aan van deze creativiteit, en je realiseert er vele elementen van. In je onderliggende overtuigingen, die je jezelf niet toestaat om te zien, ben je behoudend van dupliciteit in dat je niet helemaal gelooft dat je adequaat genoeg bent. En dus, blokkeer je de realisering van deze creativiteit. Je gelooft dat je niet goed genoeg bent om de competitie aan te gaan met andere individuen die in jouw ogen veel creatiever zijn, en dat je geen stand zou houden binnen die competitie. Je verlangen beweegt je enorm en in eerste instantie probeer je die elementen van je creativiteit naar voren te brengen, maar je staat de voltooiing van de richtingen die je opgaat niet toe, omdat je jezelf nog niet hebt toegestaan om je eigen creaties te vertrouwen.

DAVID: Dus, dat komt door angst, door een basisangst van iets. Dat is onderbewust. Waardoor ik niet gewaar ben van hoe ik het wél kan laten werken! Zal ik de rest van mijn leven deze zelfde weg blijven volgen, en nooit die dingen tot stand brengen?

ELIAS: Binnen de meest waarschijnlijke probabiliteiten van dit moment; nee. Maar ik zeg dit binnen de erkenning dat je op elk ogenblik de keuze behoudt om alle probabiliteiten te realiseren. Daarom, projecteer ik geen informatie naar je toe in termen van absoluten van wat je toekomstig zou kunnen creëren, omdat je om het even welke probabiliteit op ieder moment zou kunnen veranderen. Het is belachelijk dat om het even welk individu of essentie dan ook, in absoluten suggereert over je toekomstige gebeurtenissen, omdat er geen absoluten bestaan! Ik zou je willen suggereren dat je meest waarschijnlijke actie, op dit moment, zal zijn dat je jezelf zal toestaan om te dealen met deze overtuigingsystemen waardoor je jezelf en je vermogens gaat accepteren, waardoor je je creativiteit volledig zult kunnen realiseren.

(Zeer intens gesproken) Wees bewust, zoals ik vandaag al eerder zei, van de redenen waarom je vandaag deze ervaring naar jezelf toe hebt aangetrokken; want je begint jezelf de kans toe te staan, om je creativiteit te gaan beactualiseren. En als je wilt weten wat je doel is, om zo te zeggen, dan staat dat nu voor je in de verschijning van deze essentie (Elias).
(Tjéétje!)
(Opmerking van Vicki; Ik heb Elias al met vele mensen interactief zien zijn, maar nog nooit zo intens en direct als in bovenstaande paragraaf. Dit was een zeer bijzondere sessie, in mijn perceptie).

DAVID: Ik hou mij bezig met het maken van liedjes en met dingen voor kinderen. Zal dit gaan materialiseren zoals werd voorspeld door andere mensen, in dat mijn doel al snel tot realisatie zal komen in het helpen van de kinderen op de wereld en dat soort dingen? Is dat mijn instrument?

ELIAS: Je zult tamelijk behulpzaam zijn, en indirect zal het tamelijk behulpzaam zijn voor kinderen. Maar zoals je zelf al een beetje gewaar bent, is je aandacht nog teveel in één richting opgericht – nog teveel gericht op één gebied, en de beactualisering van je creativiteit zou je onbekend lijken, op dit huidige moment.

Je kijkt in deze richting op. (Wijst naar links). Je verwacht dat je dingen zult gaan beactualiseren in deze richting op. De richting waar je jezelf naartoe beweegt, is daar. (Wijst naar rechts). Daarom, herken je de rol nog niet die je jezelf zal (gaan) presenteren.

Ik had individuen in voorgaande sessies al aangegeven, om in anticipatie te zijn van een ontmoeting; en die vindt nu plaats. Er werd reeds voor lange tijd geanticipeerd op je aanwezigheid. En daarom is het niet per ongeluk of is het geen toeval dat je opeens in dit forum verschijnt. De individuen die deze informatie ontvingen zien op dit moment ook de connecties van al deze expressies nog niet. Ze beactualiseren, in hun bewegingen, activiteiten die hen eindeloos over lijken te komen, en die onmogelijk lijken om te bereiken, maar niet alle stukjes van de puzzel zijn al samengekomen, waarvan jij jezelf als één van die puzzelstukjes mag beschouwen.
[Opmerking: Elias heeft al sinds het begin van de sessies af en aan verwezen naar een individu met de naam Dave. De eerste keer verwees hij ernaar in Sessie 9 van 24 mei 1995, en gaat als volgt;

CHRIS: Michael had gisteravond een droom waarin de naam Dave naar voren kwam. Kun je daar wat meer over vertellen?

ELIAS: Ik heb hem deze naam gegeven. Deze naam betreft geen singuliere individu. Het is een naam die door verscheidene fysiek focuste essenties wordt gedeeld. Het is geen toeval dat deze naam die uit één woord bestaat verschillende ramificaties heeft – een verbonden met Lawrence, een verbonden met Oliver, en één verbonden met een andere essentie – en het heeft allemaal te maken met het zelfde onderwerp en materiaal. Zijn gebruik van het woord manuscript was correct. Er bestaat, in jullie definities, een verschil tussen transcripties en manuscripten. Onze derde Dave zal instrumentaal zijn op het gebied van het manuscript. Wij zullen, in de toekomst – in jullie termen, Lawrence de juiste instructies geven op dit gebied. (Pauze, grinnikend) Ik ben geamuseerd door Lawrence die het hoofd zit vast te houden! Het herinnert mij aan de “hersenpijnen” van Elizabeth! (Veel gelach).

DAVID: Dus ik woon nu op de juiste plaats? Ik zou dus in California moeten blijven?

ELIAS: Ja. (Een duidelijk ja).

DAVID: Oke, want ik ben erg … Ik voel mij vaak eenzaam. Naar mijn idee zou het hebben van een partner (relatie) een wereld van verschil maken.

ELIAS: (Ferm gesproken) Je bevindt je op de juiste locatie, om jouw woorden te gebruiken; en je hebt – en dit zeg ik nogmaals – het juiste gezelschap naar jezelf toe aangetrokken.

DAVID: Ben jij daarin betrokken?

ELIAS: Absoluut!

DAVID: Er werd mij door twee dames verteld dat jij zat te wachten op iemand die Dave of David heette.
(Opmerking: David kwam deze twee dames ooit op zijn werk tegen. De ene woonde wat sessies bij, maar doet dat nu niet meer, en de andere woonde één groepsessie bij en had twee privésessies. David heeft ze beiden niet meer gezien of gesproken sinds toen op zijn werk).

ELIAS: En dat is je naam niet?

DAVID: Jawel, maar ben jij degene met wie ik aan boeken werk of iets dergelijks?

ELIAS: Deze essentie (Elias), en Michael ook. En voor wat betreft jouw idee van je connectie en je relatie met die andere persoon - - denk goed na over alle informatie die ik je vandaag heb aangeboden; want ook hiermee leidt je je aandacht af.

Je aandacht is hier. (Wijst naar links). Je doel, in jouw woorden, voor het realiseren van al die zaken die je streeft te realiseren, is daar. (Wijst naar rechts). En het gebied waar veranderingen zullen plaatsvinden is hier, (stampt op de vloer vóór hem) op deze huidige plaats, hier, in de aanwezigheid van al deze individuen en deze essentie (Elias). Dit zal je van de kans voorzien om elk van die zaken die je zoekt – die hier allemaal vóór je staan op dit huidige ogenblik - te realiseren en te completeren.
(Nog een Tjéétje!)

Werd je al niet eerder verteld dat je binnen probabiliteiten toekomstig deze manspersoon zou ontmoeten?
(Eén week voordat David zijn eerste sessie met Elias zou hebben, woonde hij een andere channeling-sessie bij. Toen het zijn beurt was om een vraag te stellen zei David; “Wat zou jij mij graag willen laten weten?” De essentie die daar sprak (wiens naam ‘toevallig’ ook Mary was) vertelde hem dat hij “een manspersoon zou ontmoeten” die “iets voor hem in werking zou zetten”.
Dus, was het nogal een verrassing voor David toen Elias hem deze vraag stelde!)

DAVID: Ja. Wie is die manspersoon?

ELIAS: Deze essentie.

DAVID: Hmm! En zijn naam is?

ELIAS: Elias!

DAVID: Dus jij, Elias, zal dingen in werking gaan zetten!? Want ik zou echt niet weten hoe dat allemaal zou moeten gebeuren!

ELIAS: Het is niet nodig dat je weet hoe het zal gebeuren. Het zal stromen. Het stroomt al, omdat je de deur hebt opengezet, om zo te zeggen, voor de toelating van die flow, en je zult jezelf nog gaan verrassen in wat je zult realiseren.

DAVID: Ja … nou ja … ik wilde toch al liever samenwerken met geesten in plaats van aardse mensen! (Lachend) Ik voel mij steeds meer en meer aangetrokken tot die geestelijke of spirituele kant om de een of andere reden. Die aantrekking werd zo sterk dat ik niet eens meer de wens had om de buitenwereld in te trekken, omdat die energie mij niet meer ondersteund. Ik voel meer medeleven, meer liefde, in deze energie. En ik geloof dat ik betrokken wil zijn in die liefdevolle energie, die waarheidsenergie.

ELIAS: En je zult de fysieke objectificatie ervan ook vinden – in datgene waar je naar op zoek bent, een relatie, als je je aandacht richt op dit nieuwe gezelschap; je zult het jezelf ook aanbieden binnen dit forum, maar je moet het wel willen zien.

DAVID: Ik zal het proberen …

ELIAS: Binnen het gezelschap van de individuen die deelnemen aan dit forum met deze essentie (Elias), zul je kunnen vinden wat je zoekt.

DAVID: En ons doel is om kinderen te bereiken door middel van boeken, door te schrijven?

ELIAS: Dat zal een bijproduct zijn.

DAVID: Zal het een film worden? Er werd mij ook verteld dat het op het filmscherm zou komen en op tv.

ELIAS: Dit zal aan de keuze zijn van de individuen die hier betrokken in zijn; ook dit is een probabiliteit in dit huidige nu.

DAVID: Hoeveel mensen zullen in deze kring betrokken zijn?

ELIAS: Op dit moment, naderen de individuen binnen dit forum de voltooiing, om zo te zeggen, van al hun puzzelstukjes aan individuen die nog toegevoegd moeten worden aan dit gezelschap om deze actie te kunnen realiseren; waarvan jij één van de laatste zou zijn die nog moest worden opgenomen in dit forum. Er is, zoals zij dat noemen, een kerngroep van individuen. Binnen deze kerngroep van individuen zul je – als je jezelf dat toelaat – tot de beactualisering kunnen komen van je relatie, je creativiteit, je expansie in spiritualiteit, je expansie in inzicht, en de vervulling van je zelf.

En dus, biedt je jezelf op dit moment dit hele pakketje aan - met een mooie roze strik eromheen! (Grinnikend)

DAVID: (Zachtjes lachend) Ik denk wel, dat wij wat weerstand zullen tegenkomen in het realiseren van wat wij willen, vanwege de manier waarop mensen in de buitenwereld denken.

ELIAS: Ja, maar je zult ook in constante subjectieve communicatie zijn met deze essentie (Elias). En daardoor zul je je staande kunnen blijven houden. Je zult een groter begripsvermogen gaan krijgen, en ook zul je sterker worden; en in je creativiteit en de beactualisatie ervan, zul je een enorm vermogen bezitten om je door om het even welke oppositie heen te bewegen.

DAVID: Welnu, het zal je overduidelijk zijn dat in onze materialistische wereld, er ook geld voor nodig zal zijn.

ELIAS: Dit zal door de informatie en de actie als een natuurlijk bijproduct worden gegenereerd. Het zal automatisch materialiseren. Jullie allemaal maken je veel te veel zorgen om dit soort van elementen, zoals Matthew dat ook doet; want als je niet zo intens geconcentreerd zou zijn op deze mondaine elementen van materialisatie, zou het zonder enige moeite verschijnen.

DAVID: Zolang het doel erachter vanuit pure liefde komt … of essentie. (Elias knikt).

ELIAS: Ik verzoek om een korte pauze voor Michael, en daarna kun je verder gaan met vragen stellen.

DAVID: Bedankt.

HERVATTING NA PAUZE.

DAVID: Oke, om hier maar gelijk mee binnen te vallen, hoe kwam je hier zo snel weer binnen? (Elias lacht) Ik bedoel, dat is echt snel! Die arme Mary stond geen kans tegen je!

ELIAS: (Grinnikend) Ik kom “nergens binnen”! Ik ben. Aldus, is het slechts een uitwisseling van positionering; en ook dit is weer een overtuigingsysteem dat dit lange periodes van tijd zou vereisen – want het is instantaan, onmiddellijk! Ik verkies dit slechts op deze wijze te materialiseren ten behoeve van jullie, en de toelating van Michael laat deze actie toe.

DAVID: Waarom noem je haar Michael en niet Mary?

ELIAS: Dit is de toon van de totaliteit (of het geheel) van (Mary’s) essentie, het geheel die alle focussen omvat. Het is enkel maar een woord, wat een vertaling is naar jullie taal toe van een toon welke de identiteit is van de persoonlijkheid van essentie in haar geheel. Mary is daar één focus van. Michael is de toon die alle focussen en alle aspecten van (haar) essentie omvat.

DAVID: Hmm. Misschien … is het mogelijk dat je het een en ander even herhaalt, nu dat iemand wakker is geworden?!
Ben ik de David waarvan veronderstelt werd dat hij zou gaan verbinden met deze groep?
(Opmerking van Vicki: Dit is de eerste keer dat ik ooit in slaap ben gevallen tijdens een sessie!)

ELIAS: Ja.

DAVID: En wanneer gaan we van start?

ELIAS: Het is reeds van start gegaan en het beweegt zich nu verder, omdat je jezelf hebt toegestaan om de probabiliteit van verbinding binnen dit forum te realiseren.

DAVID: Zullen wij over de wereld reizen en zal het vele, vele mensen bereiken?

ELIAS: Dit zal jouw keuze zijn, hoewel dit een minder probabele probabiliteit zal zijn.

DAVID: Omdat ik dit zover mogelijk zou willen doortrekken - - door communicatie, door een film, door praatshows - - de hele wereld moet afweten over deze geweldige dingen die hun zullen helpen.

ELIAS: Nogal.

DAVID: Dus, dit zou ook kunnen gebeuren! (lachend)

ELIAS: Alhoewel het zeer ten tegenzin van Michael en ook Lawrence zou zijn! (Grinnikend naar Vic)

DAVID: Hebben wij al eerder connectie gehad, jij en ik? Ik had nog niet zo lang geleden een ervaring, een bijna out of body ervaring, en ik merkte dat er iemand naast mij stond. Was jij dat?

ELIAS: Ja.

DAVID: Wist je dat je daar glimlachte, dat je aan het glimlachen was? Ik bleef maar vasthouden aan iets, aan een energie, en het was alsof het nodig was dat ik het ging loslaten in deze ervaring, en ik merkte dat ik uit alle macht probeerde vast te blijven houden, en volgens mij was het doel van die persoon naast mij om mij te helpen los te laten!

ELIAS: Nogal.

DAVID: En ik zag het los laten, en het ging uit zoals een brandend lichtje uitgaat. Het ging uit en volgens mij dacht jij zoiets van; “Godzijdank! Oke, op naar het volgende!”

ELIAS: Dit is de symboliek van waar je vandaag naar hebt geïnformeerd. Zal het gaan expanderen? Zul je het realiseren? Zul je het creëren? Zul je je creativiteit gaan realiseren? Zul je een relatie gaan realiseren? Binnen de meest probabele probabiliteit van dit huidige moment; ja! Is dit duidelijk genoeg?

DAVID: Ja. Althans, dat hoop ik - - het zal mij nog wel duidelijk worden! Dus, al dingen die ik nu doe … zoals het schrijven van liedjes waar ik mij mee bezighoud … al die dingen waar jij het over hebt bevinden zich hier, aan deze kant zoals jij aangeeft. Maar daar aan de andere kant (die kant van liedjes schrijven) dat is weggegooide tijd?

ELIAS: Nee.

DAVID: Dus daar moet ik gewoon mee doorgaan?

ELIAS: Nee.

DAVID: Oke.

ELIAS: Je bent nooit “je tijd aan het vergooien!” Je leidt jezelf ermee af. Je bent je aandacht ermee aan het afleiden, maar het is geen weggegooide tijd. Veel elementen van je creativiteit die je nu aangaat zullen meer tot bloei gaan komen als gevolge van het veranderen van je richting van aandacht. En dus, zeg ik dus niet tegen je dat je af moet zien van de activiteiten waar je je nu mee bezighoudt, of die je gedurende het verleden bent aangegaan. Je creatieve elementen zullen tot bloei komen, als je die probabiliteiten toestaat, alleen zal het niet op de manier tot bloei komen zoals jij verwacht. Het zal een bijproduct zijn, het zal met een natuurlijk gemak gaan als gevolg van de actie die je kiest in te bewegen, als je je aandacht en de focus van je verlangen gericht houdt binnen dit forum.

DAVID: Maar, waarom zou je het boek en het werk niet verrichten via Mary? Je channelt via haar, dus … Wat is mijn doel hierin?

ELIAS: Elke essentie die kiest dit type van energie-uitwisseling aan te gaan, kiest ook om beactualiserende te zijn van zaken zoals die ligt binnen de vermogens (van creativiteit) van het fysiek gefocuste individu. Daarom, zie je zoveel verschillende soorten expressies binnen de vele verschillende energie-uitwisselingen. Sommige individuen aligneren met bepaalde creatieve elementen. Sommige zijn creatief op het gebied van schrijven. Als de bedoeling en de intentie van de energie-uitwisseling is om informatie aan te bieden aan de massa, dat zal dat gerealiseerd worden via een creatief element waarvan het individu vindt dat hij of zij in uitblinkt. Deze informatie, zoals binnen de intentie van de uitwisseling ligt, dient aangeboden te worden aan zoveel mogelijk individuen verspreid over je hele wereld.

Michael, in zijn overtuigingen, gelooft niet dat hij over het vermogen beschikt om te kunnen schrijven als een creatieve expressievorm. Essenties zijn niet opdringerig. En binnen de beperkingen van Michael z’n overtuigingen moet deze actie dus volbracht worden door andere individuen. Hij ziet zichzelf een schilder te zijn. En daarom, schrijft hij niet. Hij weigert deze actie of dit vermogen toe te laten en laat het sluimerend onder zijn eigen vermogens liggen. Deze actie zal toch worden volbracht, ongeacht, omdat het slechts de coöperatie en interactie vereist van andere individuen. Het zal gerealiseerd worden.

DAVID: Elijah, waar komt je accent vandaan? (David, waar komt “Elijah” vandaan???)

ELIAS: Dit is een combinatie van vele verschillende accenten, in de vertaling naar jullie taal toe. De meest sterke elementen, zouden Frans en Engels zijn.

DAVID: Deze leegte, dat gevoel van ongelukkig zijn dat ik continu voel, zal dat spoedig over gaan? Zal ik mij weer gelukkig gaan voelen?

ELIAS: Binnen de probabiliteiten die je momenteel aan het uitkiezen bent; Ja. Je hebt de probabiliteit al uitgekozen om vandaag interactie aan te gaan met deze essentie (Elias), waardoor je het gezelschap naar je toe trekt van de individuen in dit forum. En als je opmerkzaam bent en de probabiliteit uitkiest om jezelf te betrekken met hen, zullen alle elementen waar je op zoek naar bent zich gaan beactualiseren. Je hebt niet naar mij geluisterd!

DAVID: (Lachend) Terwijl je dit zei, werd ik eraan herinnerd! (Elias lacht). In jouw wereld, daar waar jij nu bent – ben je daar helemaal alleen, of werk je met andere entiteiten samen, met betrekking tot alle informatie waar je mee komt?

ELIAS: In jouw termen, ben ik nooit alleen! Binnen de context van je vraagstelling, wordt deze energie-uitwisseling in harmonie bereikt met een aantal andere essenties. Zij spreken niet, maar ze zijn onophoudelijk aanwezig en interactief en interverwoven.

DAVID: Zal ik in staat zijn om die andere kant, waar jij bent, te kunnen zien of ervaren terwijl ik nog in leven ben?

ELIAS: Ja.

DAVID: Zal ik je kunnen zien als Elias?

ELIAS: Als je daarvoor kiest en als je het toelaat, omdat jullie allemaal (met mij) kunnen verbinden en deze essentie (Elias) ook daadwerkelijk kunnen zien. Het is alleen maar een kwestie van het jezelf ook toestaan.

DAVID: Hebben jij en ik al eerder connecties gehad met elkaar in vorige levens?

ELIAS: Ja.

DAVID: Je zegt dat er geen niveaus zijn. Wat zijn dan de niveaus waar de geesten over praten, de dimensionale verschillen in de niveaus van vibratie (van een persoon)?

ELIAS: Er zijn gebieden van bewustzijn. Deze zijn behoudend van verschillende acties en verschillende richtingen van aandacht. Ze zijn verschillend. Ze zijn niet hoger; ze zijn niet lager. Ze zijn slechts verschillend. Er is geen enkel element van bewustzijn dat hoger is dan jijzelf; omdat jij ook alle gebieden van het bewustzijn occupeert. Alleen is je aandacht op dit moment gefocust in deze ene focus.

DAVID: Nou, ik wil je niet vermoeien, en wij moeten deze sessie gaan beëindigen … tenzij je me nog iets wenst te vertellen, behalve hetgene wat je mij al vertelde?

ELIAS: Ik word niet moe. (Grinnikend)

DAVID: Dat is mooi, want wij mensen worden wel moe! (Lachend)

ELIAS: Daar ben ik mij gewaar van.

DAVID: Ik ben blij dat wij elkaar ontmoet hebben, en ik hoop dat jij blij bent dat ik je eindelijk heb ontmoet.

ELIAS: De individuen in deze groep zullen heel erg blij zijn dat wij elkaar zijn tegengekomen!

Onthoud dat je een sleutelpositie inneemt in dit forum, als je daar tenminste voor kiest. Als je de probabiliteiten kiest te beactualiseren in deze richting, wat momenteel je wens ook is, dan zul je deze essentie (Elias) nog vaak gaan tegenkomen! (Glimlachend)

DAVID: Oke. Wel, ik hoop het. En mijn genegenheid gaat naar je uit.

ELIAS: Erkend; en de cirkel continueert door! (Glimlachend) Goed. Met diepe genegenheid voor je, ben ik in anticipatie van onze volgende ontmoeting.

DAVID: Dat is goed! (Lachend)

ELIAS: Au revoir!

DAVID: Au revoir!

Elias vertrekt om 2:06 PM.

© 1997 Vicki Pendley/Mary Ennis Alle Rechten Voorbehouden.Vertaald door


Copyright 1997 Mary Ennis, All Rights Reserved.