Sessie 49Zondag 29 oktober, 1995

Deelnemers: Mary (Michael), Vicki (Lawrence), Ron (Olivia), Cathy (Shynla), Guin (Sophia), Jo (Joseph), en laat arriverend, Elizabeth (Elizabeth).

Elias arriveert om 6:52 PM

ELIAS: Goede avond. We zullen deze sessie een vrije sessie noemen, voor welke ik de discussie open voor jullie en je focussen. Eerst zal ik jullie een vraag stellen. We hebben al eerder vrije sessies gehad, hoewel ik ze niet als vrije sessie labelde, en iedere keer als wij een vrije sessie hadden, (humoristisch fluisterend) was iedereen heel erg stil, (gelach), en wanneer we met Elias zijn focus bezig zijn, dan is iedereen aan het kleppen, kleppen, kleppen, kleppen! (Zeer levendig, en heel grappig)

RON: Wel, hij is niet hier vanavond! (Veel gelach)

ELIAS: (Wijduit grinnikend) Dit heb ik ook opgevangen! Dus, jullie mogen beginnen, of misschien zal ik maar gewoon achteruit leunen en jullie toestaan om mij wat te leren! (Gelach, en een pauze)

RON: Wel, kunnen we het spel uit de weg ruimen? (Meer gelach)

ELIAS: Natuurlijk, Ron initieert het spel! (Glimlachend) Absoluut!

RON: Cool. Ik zou mijzelf willen verbinden met het land Engeland.

ELIAS: Verbindend met Paul; een punt.

CATHY: Ik zou een vraag willen stellen voor Yarr. Hij zou dankbaarheid willen verbinden met indigo. (Pauze)

ELIAS: Ik zeg tegen Yarr dat ik begrijp waarom hij deze emotie identificeert, en ik wil een boodschap overbrengen aan Yarr; verwar niet hemzelf en emotioneel focus met essentie elementen. Incorrect.

VICKI: Michael zou de essentie van Elias willen verbinden, in de categorie zintuigen, met weten.

ELIAS: Een punt; dit is een innerlijk zintuig.

GUIN: Ik heb een paar vragen. Ten eerste, als groepsvraag, wilde wij weten of wij twee punten konden krijgen per sessie, sinds dat we nu zoveel categorieën hebben.

ELIAS: Ah, en je bent het juiste individu om deze vraag te stellen, daar Sophia zovele elementen opneemt in ons spel! Dit is acceptabel.

GUIN: Cool! Wel, nu dat we dat weten, zou ik nog een categorie willen toevoegen aan het spel. Zouden kruiden een categorie zijn?

ELIAS: Dat is goed. Correct.

GUIN: Cool! Ik zou ook een varen willen verbinden met Minerva, voor de plant.

ELIAS: Correct. Een punt.

GUIN: Cool! Oke. Ik wil dans, met kunst, met Minerva verbinden.

ELIAS: Correct. Een punt. Je mag op deze kunst focussen en je focus meer specifiek verbinden, als je dat kiest.

GUIN: Dus dat is dan geen gedeeltelijk antwoord, juist?

ELIAS: Nee.

GUIN: Oke. (Gelach)

VICKI: Nou, ik zal doorgaan met Michael’s tweede vraag dan. In de categorie van dieren, zou hij een feniks met de essentie van Minerva willen verbinden.

ELIAS: Incorrect.

VICKI: Zijn volgende suggestie zou zijn om de planeet Saturnus te verbinden met de essentie van Elias.

ELIAS: Correct. Een punt. Ook, wil ik aangeven, dat deze planeet Saturnus, in jullie visualisatie, significantie heeft. (Pauze) Denk aan je gebieden van bewustzijn. (Nog een pauze, terwijl wij nadenken)

GUIN: Hoeveel ringen zitten er om Saturnus heen?

ELIAS: Dat doet er niet toe; maar het neemt wel bredere gebieden van atmosfeer op, net zoals dat jij bredere gebieden van bewustzijn opneemt, waarover ik je onderwijs. (Nog een pauze)

CATHY: Ik zou een leeuw willen verbinden met geel.

ELIAS: Incorrect.

CATHY: En Sue verbonden aan rood?

ELIAS: Ik wil je zeggen dat in een nabij toekomstig punt of moment, binnen onze sessies, je zult mogen gaan verbinden met andere individuen, die buiten onze directe groep vallen. Voor het huidige moment, zul je gefocust zijn binnen onze groep vanwege het doel van identificatie en familiariteit, en vanwege redenen van verbinding binnen de groep zelf. Ik wens je niet nog verder te willen verwarren dan nodig is, en binnen je kleine groepje, zijn je verbindingen groots, en al verwarrend genoeg voor je.

CATHY: Oke. (Zuchtend) Zingen met Mobowah.

ELIAS; Correct. (Pauze) Dit verbindt ook met een ander aspect.

CATHY: Ik neem nu maar een pauze! (Lachend)

VICKI: Oke. Ik wil verbinden, in de planten categorie, Mamandy met klimop.

ELIAS: Correct. Een punt.

VICKI: En voor mijn tweede spelvraag, blijf ik in de categorie van planten, en verbind een strelitzia (paradijsvogel-plant) met Mobowah.

ELIAS: Correct. Een punt. (Pauze)

JO: Oke. Ik heb er een. Ik zou het element vuur met Mobowah willen verbinden.

ELIAS: Incorrect. Ga door. (Jo direct aankijkend)

JO: Ik heb geen andere. Nou, oke! (Gelach) In de categorie textiel, wordt leer als een textiel gezien? Als dat zo is, dat zou ik het willen verbinden.

ELIAS: (Onderbrekend) Je mag dit verbinden in de categorie van textiel.

JO: Oke, goed dan, ik zou Miranda met leer willen verbinden.

ELIAS: (Grinnikend) Dat zal ik accepteren.

JO: Maar, wat?

ELIAS: Maar ik zal aangeven dat dit niet het primaire element in deze categorie is.

JO: En katoen?

ELIAS: Incorrect. (Tegen Vicki) Registreer dit punt maar als een gedeeltelijk antwoord.

RON: Ik zou Mamandy met tweed {wollen stof} willen verbinden.

ELIAS: (Grinnikend) Incorrect, maar je zit er dichtbij!

RON: Hounds-tooth? {klassiek zigzag motief}

JO: Dat is een motief.

RON: Oh.

ELIAS: Wat zijn we soms toch serieus.

RON: Wol?

ELIAS: Een punt. Heel goed! Als al het andere faalt, kun je altijd nog het ernaar raden opnemen! (Gelach)

RON: Werkt voor mij!

JO: Tweed is meestal wol.

RON: Is dat zo? Ik wist dat! (Gelach)

CATHY: Ik zou het element van getijden met Mobowah willen verbinden.

ELIAS: (Grinnikend) Ik moet jullie zeggen, dat jullie vanavond over het algemeen allemaal dezelfde richting opgaan, als een getijde, dichtbij in de buurt van, en parallel lopend met de juiste antwoorden; maar, we zullen het accepteren, als een gedeeltelijk antwoord; een punt; daar het de “nét niet” sectie is vanavond! (Gelach) Jullie hoeven, in feite, echt niet zo noestig te antwoorden, voor Sophia’s toedoen, omdat jullie moeite ondervinden met verbinden! (Humoristisch sarcastisch)

VICKI: Wel, ik heb een impuls om een spelvraag te stellen voor James: om een duif te verbinden met de essentie van Minerva.

ELIAS: Incorrect. (Pauze)

GUIN: Ik heb een vraag. Ik wilde weten, ik begrijp dat het jouw spel is, maar ik wilde alleen maar weten waarom het is dat wij je geen andere kunnen vragen, en dan geen punten krijgen, maar dan wel kunnen uitvinden of het juist is of niet?

ELIAS: (Grinnikend) Je werkt in de richting van het proces van eliminatie. Dit zal je niet dienen in het verbinden met jezelf. Het punt van het spel is het vertrouwen hebben, wat met de meeste van jullie een probleem is. Het elimineren van onvertrouwen van jezelf creëert de verbindingen. Dit is waar je begint te verruimen, omdat vertrouwen het initiërende focuspunt is, waarop alle van je verbindingen zijn gebaseerd. Je bezit niets, binnen jezelf en je essentie, wat je niet zou kunnen vertouwen. En daarom, terwijl je dit spel speelt, leer je om vertrouwend te worden op een speelse manier, net zoals dat kinderen veel leren over hun focus middels speelsheid. Er zit veel waarheid en leerstof in kinderspelletjes opgenomen, maar zij leren deze elementen en aspecten van hun focus middels plezier. Jullie leren het middels een spel. Waarheden en verbindingen, ieder van de elementen in ons spel, zijn intiem met ieder van jullie verbonden. Je realiseert je dit nog niet, of begrijpt het nog niet helemaal; maar terwijl je leert te vertrouwen, zul je ook de verbindingen beginnen te erkennen en te begrijpen. Net zoals dat ik je suggereerde om te focussen op elementen van ons spel en er persoonlijk mee te verbinden; is ook dit een instructieve oefening, omdat er niet alleen geen separatie van essentie is, maar er is ook geen separatie van energie, en alles is energie. (Pauze)

Laat je niet in de maling nemen door je fysieke visie, die je wereld waarneemt, binnen fysieke focus, in een geconcentreerde richting, omdat er geen divisies zijn. Je hebt distorties gecreëerd om op te kunnen focussen, om jezelf ervaringen toe te laten; maar, je bent ook heel veel vergeten. Binnen dit spel, zou je heel veel kunnen herinneren. Het is enkel maar afhankelijk van je incorporatie en betrokkenheid, zoals dat het met alle dingen het geval is. (Pauze)

Zulks een serieusheid! Ik neem aan dat ik nu een ‘jig’ voor jullie moet dansen om deze kamer te verlichten, want de energie is tamelijk benauwend aan het worden! Het is heel zwaar! (Wijduit grinnikend)

GUIN: Zouden continenten een categorie zijn?

ELIAS: Correct. Michael zal dit als een irritatie opvatten, wederom. Persoonlijk, ben ik een voorstander van het creëren van een muur! (Pauze)

VICKI: Heeft iemand anders nog spelvragen?

JO: Nou, sinds continenten, zou ik Miranda met Zuid Afrika willen verbinden.

ELIAS: Een punt.

JO: Dank je.

CATHY: Wel, mag ik een vraag stellen voor iemand die nog nooit naar een sessie is geweest?

ELIAS: En zul je dan een punt krijgen? (Grinnikend)

CATHY: Nee.

ELIAS: Hier geldt hetzelfde voor als voor Sophia. Je mag de vraag voor je vriend voor jezelf vragen, wanneer je een punt kunt krijgen.

CATHY: Oke. Dan denk ik dat ik zal moeten wachten tot de volgende keer, huh?

ELIAS: Dat denk ik wel. (Gelach)

CATHY: Nou dan, dan zal ik dat gewoon moeten doen. Nou, als wij continenten hebben en landen, hoe zit het dan met steden?

ELIAS: Aanvaard.

CATHY: Ik kon het niet helpen! (Lachend)

JO: Het is aan het groeien!

ELIAS: Ik was niet van plan om dit op te nemen, maar, daar jullie een stad aan het bouwen zijn, lijkt het mij toepasselijk dat je steden ook in dit spel opneemt.

JO: Mag ik een spelvraag over de nieuwe stad vragen voor Yarr? Hij heeft een impressie.

ELIAS: Dat mag je.

JO: Hij wil adobe {zongebakken klei} gebouwen aan de nieuwe stad verbinden.

ELIAS: Ik zal je uitleggen dat binnen je droomspel, de bedoeling ervan niet hetzelfde is als in het verbindingsspel. Als Yarr wenst om adobe gebouwen toe te voegen in de stad, dan mag hij dat ook doen.

JO: Oke. Dat is wat hij zei, juist? Hij had een droom waarvan hij dacht dat het de stad was, met adobe gebouwen.

ELIAS: Dan mag je dit opnemen; en onthoud, ieder van jullie, wat je aan het toevoegen bent tijdens het bouwen van jullie stad. (Hmmm)

RON: Ik heb een vraag die denk ik soort van gerelateerd is aan het droomspel. Ik ben nieuwsgierig naar die kleine energie ballen, die we soort van als icoon hebben aangenomen in onze groep.

ELIAS: (Met enthousiasme) Ah, en nu naderen we de actualisatie van de probabiliteit van het opnemen van wat jullie nu energie ballen noemen; die zijn, of zullen gaan worden, in overeenstemming met de manier, waarop jullie de probabiliteiten zien. En ze worden ‘sites’ genoemd.

RON: Sites?

ELIAS: Deze worden gedragen door zieners, als een identificatie van hun station, bij wijze van spreken; en je hebt hen opgenomen en geïntroduceerd, zonder te realiseren wát je hebt geïntroduceerd; net zoals dat je de constructie hebt aangeboden, zonder de betekenis ervan te realiseren. Onthoud dit. (Met affectie glimlachend naar Ron) Dit is de tweede maal! Deze “energie ballen”, zoals je ze nu noemt, worden gedragen door zieners; sommige hebben er meer dan één, sommige dragen er een aantal; ze zijn significant, ter herkenning van andere individuen, van het gewaarzijn van deze zieners. Terwijl hun gewaarzijn groeit of verruimt, nemen ze ook een andere energie bal aan, of site. En daarom, toon je sites aan iedereen, als een ‘statement’ van jezelf als een ziener.

Je mag dit ook incorporeren, in je stad, voor een goed begrip voor deze toekomstige zieners, om te weten waar zij vandaan origineerden. Ze zullen grote significatie plaatsen op deze sites; en ze komen uit een gewone timmerman, en hoe À propos! Hebben ook jullie niet een enorme focus gebouwd en gecreëerd, gebaseerd op een kleine timmerman? Men zou kunnen vissen, een ander zou kunnen knopen; beiden laten een erfenis achter voor toekomstige focussen, wat voorbij hun voorstelling gaat. (Weer glimlachend naar Ron, en een stille, lange pauze)

VICKI: Ik heb een vraag.

ELIAS: Oh, heel goed! Ik was net van plan om een “pop-uit” te initiëren!

VICKI: Ik ben een klein beetje nieuwsgierig over het tweede boek dat ik nu ook aan het lezen ben, en het woord “herinneren”, natuurlijk, sprong vanochtend heel erg luid naar me op.

ELIAS: Per ongeluk, toevallig, binnen deze tijdsperiode. Begrepen. (Zeer zakelijk, met een “hint” van sarcasme)

VICKI: En trouwens ook per toeval, wordt deze bepaalde auteur William Saroyan ook genoemd, natuurlijk, in ons boek “Oversoul Seven”; en dit boek, natuurlijk, is een boek dat ik al jaren in mijn bezit heb. (Refererend naar “My name is Aram”, door Saroyan) Wat is er gaande met dit boek?

ELIAS: (Grinnikend) Dit, natuurlijk, is aan ander aspect van Lawrence. (Humoristisch, sarcastisch de nadruk leggend op “natuurlijk”, en een pauze)

VICKI: Wel, ik vroeg mezelf dat al af, maar ik vertrouwde het niet helemaal.

ELIAS: En dit, natuurlijk, is niet ongewoon!

VICKI: Nee.

ELIAS: Saroyan; aspect persoonlijkheid.

VICKI: Het is gewoon verbazingwekkend wanneer de toevalligheden beginnen te komen van een hele lange tijd geleden.

ELIAS: Wat simultaan is.

VICKI: Wat simultaan is.

ELIAS: Wat, natuurlijk, zeer verbazingwekkend is! (Pauze) Je zou nog verbaasder zijn te weten, hoe lang geleden het is, dat deze verbinden gemaakt werden.

VICKI: Het ‘blaast mij’ gewoon uit mijn sokken! (Hier, “blaast” Elias naar Vicki, en wij moeten lachen. Hij is echt heel komisch!)

RON: Wel, misschien kun je beantwoorden waarom ik me zo verbonden voel met Albert Einstein.

ELIAS: Zullen wij hetzelfde antwoord gebruiken? Verassing!

RON: Is dat waarom ik Alfred Hitchcock vanavond zag?

ELIAS: “Dank je wel”. “Goede avond!” (Gelach) Dit was niet Albert Einstein. Dit was spelen. Dit was zoeken naar aspect persoonlijkheid Albert Einstein, en je vond … oeps! (Kijkend naar Cathy) Oeps! Geen ‘per ongelukken’! (Meer gelach)

CATHY: Nee!

ELIAS: Dit is acceptabel, want het was ook geen ‘per ongeluk’ dat deze missende informatie nog steeds vermist is! (Grinnikend, en een pauze)

JO: Ik heb een vraag. Een paar weken geleden, vroeg ik je naar een droom, en eindigde er uiteindelijk mee dat Vicki mijn droom interpreteerde. Dus nu, wil ik je de droom vertellen, en kijken of jouw interpretatie past met Vicki’s interpretatie, oke? (Elias knikt) Oke. Zwemmen in de oceaan, en ik word soort van weggetrokken door deiningen, niet golven, maar grote deiningen, zwellingen van water; en na ongeveer de derde grote deining, weet ik, dat als ik nog verder ga, dat ik zal verdrinken; en ik ga over de laatste grote deining heen, en aan de andere kant ligt een hele grote stad; geen water meer, enkel maar enorme stad; en ik merk dat ik in deze stad ben, en daar wordt aan mij de keuze gegeven of ik dood wil blijven, want ik word verdronken geacht, in deze stad, of om terug te gaan naar fysieke focus; en ik kies ervoor terug te gaan, en wordt wakker in een ziekenhuis, in mijn droom.

ELIAS: (Lijkt na te denken, en grijnst dan naar Vicki, die lacht) Ik zal wat toevoegingen bieden; maar vanwege redenen van vertrouwen, zal ik dit toestaan om te blijven staan als adequaat correct. (Pauze)

Ik zal jullie ieder vertellen, dat voor een tijd, binnen dit verbindende aspect van je verruiming, ik jullie zal toelaten om onderling te verbinden, zonder interrupties van mij. Ik heb je verbinden en je verruimen in de gaten gehouden. Je bent op punten aan het aankomen, om zo te zeggen, waar je het gevaar loopt, dat je teveel vertrouwen in mij gaat leggen, en niet dit vertrouwen in jezelf legt. Mijn intentie van het praten met jullie, is om te helpen met de incorporatie van vertrouwen, van jezelf en in je bewustzijn, die verbonden is met essentie. Een korte tijd geleden, zo te zeggen, zou ik informatie en antwoorden hebben uitgespeld voor je, hier en daar en overal, overlopend als een kopje die te vol is; maar, terwijl het kopje overloopt, wordt de inhoud verspild, omdat het kopje maar zoveel kan bevatten. Jullie zijn speciale kopjes die over het vermogen beschikken, binnen jullie zelf, om de inhoud te absorberen, en dan weer vol geschonken kan worden. Maar, ik wil niet het overlopen van de inhoud opnemen, want je verliest je focus met je individuele vertrouwen op mij. Dit is een zeer belangrijke kwestie. Je moet leren om voor jezelf te interpreteren en te vertrouwen, want het dient geen enkel doel, in je verruiming, als ik continue aan het valideren ben en diepgaande uitleg biedt. Persoonlijke validatie is niet langer noodzakelijk meer. Het is ook niet langer meer nodig voor Elias om voor jullie na te denken. Jullie ieder moeten de verbindingen binnen jullie zelf initiëren.

In zal continueren in behulpzaamheid. Ik zal continueren in het aanbieden van informatie aan jullie; over je essentie, en je verschuiving, en je aspecten, en elementen van realiteit die je bent vergeten, en waar je hulp bij nodig hebt, in het leiden van je, om jezelf te kunnen herinneren. Maar binnen wat je nu zal zien als elementaire gebieden van verbinding en validatie, hier zul je zelf bereikend in moeten zijn. Je hebt Elias hier niet voor nodig, of Buddha, of Christus, of Jezus, of zelfs maar Pegasus (grinnikend naar Vicki) om deze dingen tegen je te vertellen, omdat je deze antwoorden voor jezelf kan vinden.

Je dromen zijn je eigen expressies aan jezelf; en daarom kun je over je dromen nadenken, en je zal je antwoorden vinden. Als je grote moeite opneemt hiermee, en grote misverstanden, en daardoor als resultaat conflict gaat opnemen, dan mag je de vraag herhalen, en om hulp vragen. Ik ben bereid om te helpen wanneer je werkelijk mijn behulpzaamheid nodig hebt. Wanneer je niet wenst je verbinding te oefenen, dan zal mijn behulpzaamheid zijn door te zeggen, “Verbind”! (Kijkend naar Vicki) Ik ben behulpzaam, wanneer het nodig is. (Pauze) Bevestig!

VICKI: Ja!

ELIAS: Dank je wel! (Gelach) Ik zal een pauze inlassen, en misschien zullen jullie later aan vragen denken, om mij voor te leggen. Ik heb niets gehoord over de vragen die ik heb gesteld, voor twee sessies nu! Ik zal zo terugkomen.

BREAK 7:51 PM HERVATTING 9:28 PM

Note; Gedurende de pauze, hielden we een meditatie, en focusten op de “stad”.

ELIAS: (Humoristisch) En nu: Oh, zieners! Beproef op mij jullie grootse wijsheid van jullie visioenen, en wat hebben jullie gecreëerd deze avond??? (Veel gelach, en een pauze; niemand wil als eerste gaan)
VICKI: Heb echt hele hoge torenspitsen, met ballen op de top.

ELIAS: Interessant.

VICKI: En een of ander spiraal ding.

ELIAS: (Grinnikend) Dit is vaak zeer bruikbaar, om een “spiraal ding” te incorporeren! (Gelach)

VICKI: Het is een geheugen ding, denk ik. (Elias staart direct naar Vicki, die uiteindelijk de “persoonlijke invalidatie” herkent). Het is een geheugen ding.

ELIAS: Dank je! (Pauze)

VICKI: En, Tweety.

ELIAS: En natuurlijk, Tweety! We kunnen niet een nieuwe stad incorporeren zonder een gift!

VICKI: Dat zijn mijn contributies voor vanavond. (Pauze)

JO: Perpetuum mobile machine. {is een denkbeeldig apparaat dat eenmaal in beweging, uit zichzelf blijft bewegen en in staat geacht wordt energie op te wekken uit niets}

CATHY: Perpetuum mobile machine!

ELIAS: Of, anders gekend als “hangende energie bal dingetjes”! (Veel gelach). In werkelijkheid, maakt het niet uit wat je het individuele element binnen dit moment noemt of benaamd, want ze zullen worden opgenomen met verschillende namen binnen dat moment; maar hun betekenis zal hetzelfde blijven.

Je bent veel grootser aan het creëren, en veel meer, dan je realiseert. Je bent effect aan het hebben op probabiliteiten. Er zijn gevallen waarin er effecten op probabiliteiten zijn, die weer effect zullen hebben op vele andere probabiliteiten, in wat jij termt de toekomst. Dit wil niet zeggen dat zij niet anders kunnen worden beïnvloed door wat jij termt het verleden. Niets is concreet gesteld; maar, terwijl je de probabiliteiten creëert en ze in beweging zet, reizen ze langs bepaalde lijnen van ontwikkeling. Dit ook, heb ik geïllustreerd met ons boek; en zeer creatief gedaan, moet in toevoegen! (Grinnikend, gevolgd door een lange, stille pauze)

Interessant. In werkelijkheid, kan ik veel langer bij jullie blijven zitten, zonder interactie te bieden, dan jullie! (Gelach)

GUIN: Oke, ik heb een vraag! Ik kreeg diverse impressies in onze meditatie. Ik zal ze niet allemaal naar voren brengen, maar ik vond deze wel leuk. (Ze houdt de energie bal oorbellen omhoog) Dát is wat is zag ik mijn impressie, juist?

ELIAS: (Humoristisch, met een “hint” van sarcasme) Natuurlijk, heb ik Sophia niets te bieden, want zij verbind nu eenmaal niet. En daarom, werd er geen verbinding gemaakt, want er was niets om mee te verbinden; en zelfs al was er wel iets om mee te verbinden, dan zou Sophia het niet vinden, dus … dat is alles! (Veel gelach)

GUIN: Wanneer ik met de groep ben, lijkt het veel gemakkelijker te gaan. Maar als ik thuis ben, is het anders! (Overduidelijk gefrustreerd)

ELIAS: (Grinnikend) Je bént aan het verbinden! Ik heb al gezegd dat ja, je bent gedeeltelijk correct, want verzamelde energie stroomt makkelijker; want het is opgenomen sterkte van gecombineerde energie, special gefocust op een richting. Dit voegt toe aan je verbinden; maar, als je niet zou verbinden, dan zou je ook helemaal niets zien!

JO: Soort van zoals ik.

VICKI: Je hebt niet niets gezien! (Jo schud haar hoofd van nee) Jawel, dat heb je wel!

JO: Ik heb niets gezien.

VICKI: Oh, dan zal ik het verkeerd begrepen hebben.

ELIAS: Ik zal Joseph zeggen dat je incorrect bent. Je ziet wel. Alleen, je zoekt naar elementen die bepaalde richtlijnen volgen die je verwacht, net zoals Ron eerder deze zelfde focus opnam, in het zo hard proberen, dat hij de actuele visualisaties aan het negeren was die hij zag. Jij doet hetzelfde. Probeer niet zo hard, en merk op wat je niét verwacht.

JO: Oke. Dat zal ik uitproberen.

ELIAS: Dan zul je zien wat je afdoet als niets. Het is niet zo dat deze dingen niet voor je liggen. Het is alleen dat ze je niet opvallen, omdat ze niet bepaalde richtlijnen volgen van interpretatie die jij verwacht. (Pauze)

VICKI: Dus, de energie ballen. Oh, sorry. (Zich realiserend dat Elias net wat wilde gaan zeggen, en dat ze hem onderbrak)

ELIAS: Dank je. Je energie ballen zijn opgenomen als een connectie. Net zoals je energie ballen waar we op hebben gefocust deze avond, betekenis met zich meedragen binnen dit toekomstige focus, binnen je stad. (Pauze)

Ook, zijn alle versieringen van deze sites herkenningen van een ruimer gewaarzijn. En daarom, worden individuen die er veel van hebben, herkend als meer gewaar zijnde zieners. Dit individu wordt herkend, in wat jij nu zou termen als je imaginatie, op dit moment, als zijnde gelijk aan een priesteres, hoewel deze in feite niet op deze manier zal worden herkend, omdat er geen priesteres zal zijn, om zo te zeggen. Je zal ook zien, dat terwijl je verbind en begrip begint te krijgen, van de probabiliteiten en aspecten, wat onderdeel is van je intentie als een ziener, dat het geen toeval is, dat deze ook hier zijn gefocust, hier met Lawrence. (Glimlachend en een pauze)

Je aspect steekt vele lijnen over, om zo te zeggen. Ze zijn zeer interverstrengeld in tijd. Alle individuen hebben geen grenzen. Je bent een individu. Je bent ook een aspect. Je bezit ook vele aspecten. Je bent geen deeltje! Jij, als je dat zou kiezen, kunt aansluiten en samensmelten met een ander aspect van jezelf, op zo een complete wijze, dat je niet separaat bent. In werkelijkheid, als je je gewaarzijn verruimd, kun je, binnen je bewustzijn, heel denkbaar een aspect van jezelf tegenkomen, en met de juiste gegeven intentie, als je dat zou wensen, zou je je bewustzijn kunnen incorporeren met die van een aspect, in welk geval jij, in dit focus, niet langer zou zijn; maar, je zou zijn. (Pauze)

Dit zijn gebieden die we aan het naderen zijn, in informatie die net even buiten je bevatting valt op dit moment, maar, dit zijn gebieden van je gewaarzijn, terwijl je aan het verruimen bent en je verschuiving nadert, die we zullen gaan opnemen, en ik zal gefocust zijn op je, en het uitleggen aan je. Het is enigszins abstract voor je op dit moment. Het is belangrijk voor je om verbindend te zijn, en je verbindingen te kunnen begrijpen, en iets meer je begrip van probabiliteiten en bewustzijn te verbreden, voordat ik deze informatie aanbied. Op dit moment, zou je alleen maar verwarring opnemen.

CATHY: En daar heb ik al helemaal niet meer van nodig! (Gelach)

ELIAS: Dit bepaalde onderwerp is wat jij zou zien, als zó ver voorbijgaand je conceptie van realiteit, dat je het automatisch zou beginnen te zien als fantasie. Je eigen fysieke gefocuste neurologische paden zouden deze informatie nog niet toestaan om te worden opgenomen als realiteit. En daarom, zou je dit zien als “verbazingwekkende verhalen”. Je bent het moment aan het naderen dat deze “verbazingwekkende verhalen” realiteiten zullen worden. (Pauze)

CATHY: Wauw!

ELIAS: Je gift van je kleine Tweety is een illustratie van die verbazingwekkende verhalen, meer zelfs dan je je realiseert. Dit is een fysieke focus aspect. Dit kleine aspect verscheen. Het werd niet uitgebroed. Het werd specifiek gecreëerd, en het incorporeert een aspect van bewustzijn dat maar tijdelijk zal zijn gefocust. Dit is een veel grootsere gift dan je er gewaar van bent. (Een verbaasde pauze) Doet dit creatuur je fysiek gefocuste bewustzijn niet aan als vreemd? Ik zal je zeggen dat voor een dier, zijn expressies bijna té geanimeerd zijn; (Cathy lacht), maar binnen dit, kun je een heel klein voorbeeld zien, van hoe je rationele brein een fantasie creëren zal hieruit, en niet accepterend zal zijn van de realiteit van het verbazingwekkende verhaal van een vogeltje die uit het niets verscheen, dat niet werd uitgebroed, die alle kleuren van je kleurenspectrum heeft opgenomen van onze verbindende energie centra, en op ieder individu reageert, en ook op Elias reageert.

Ik zou haast zeggen dat als ik fysiek gefocust was, binnen je officieel geaccepteerde normen, dat ik zou zien dat jullie mij dit aspect trachten uit te leggen, en bij mezelf hetzelfde zou denken als dat Elizabeth dacht, toen Lawrence en Michael essenties zagen die door het huis aan het heenrennen waren die niet daar waren! Oh nee! (Fluisterend) We moeten ze laten opsluiten! (Gelach) Deze dingen gebeuren niet in het echt! (Weer fluisterend) Of toch wel? (Lange pauze)

En nu mag ik verklaren: (Hier, buigt Elias naar iedereen), en ik zal jullie allen {van verbazing uit je sokken} wegblazen! (We liggen in een deuk)

Gebruik het gewaarzijn van je gift, om jezelf voor te bereiden op het gewaarzijn die je aan het naderen bent. (Pauze)

VICKI: Nou, ik wist met zekerheid dat het een gift was, zo gauw ik het zag. Ik wist het gewoon! (Elizabeth arriveert, en Vicki durft weer adem te halen)

ELIAS: Hallo Elizabeth; en dit was ook een gift aan Elizabeth, voor het creëren van een groter begrip en verbinding. Dit zal niet het laatste geschenk zijn wat Rose met jullie zal opnemen. Ik heb jullie al aangegeven, aanvankelijk, dat ze geschenken bij zich draagt voor deze essenties; en dit was de eerste, die jullie allemaal incorporeert.

ELIZ: Oke. Ik heb een vraag. Dat Cathy rood is, heeft dat er iets mee te maken? (Pauze)

ELIAS: Ik zal jou toelaten het uit te leggen, daar je opgenomen bent met Rose.

ELIZ: Oke …

ELIAS: (Onderbrekend, grinnikend) Je gelooft dat dit de eerste gift is, daar Shynla de eerste kleur van het spectrum is. Correct? (Elizabeth knikt) Dit is afhankelijk van de keuzes van Rose. (Humoristisch) Ik kan dat niet voorspellen, of dat kan ik wel, of ik kies ervoor dat niet te doen! In ieder geval denk je nu na over probabiliteiten. (Pauze) Oh nee! Ik heb weer informatie geboden die je weg zal blazen, en dan zullen we weer stilte hebben bij onze volgende ontmoeting! (Pauze)

VICKI: De energie ballen, zij ze zo ongeveer hetzelfde als de Codicils? Zeg ik dat juist?

ELIAS: (Glimlachend) Dit zou, in feite, je toekomstige uitspraak zijn, die niet helemaal hetzelfde als je huidige is. Momenteel is het Codicils (met een korte o), toekomstig zal het Codicils (met een lange o) zijn. Het is een gecodeerd bericht, correct, binnen je sites; en ook is er de significatie van de strengen. Ik zal het demonstreren. (Elias houd zijn hand op naar Vicki, wachtend) Je bezit er een! (Niet begrijpend haalt Vic het tenslotte, en overhandigd hem haar energie bal) Dank je! De strengen, drie of vier of twee of vijf, hebben betekenis voor gewaarzijn. (Tegen Vicki) Probeer niet zo snel, zoveel te begrijpen. Het zal komen. Jullie zullen allemaal nog pap creëren in je hersenen, van het zo hard nadenken over verbazingwekkende verhalen, die nog niet kunnen worden opgenomen in realiteit, want je brein kan maar voor zoveel opnemen, binnen het huidige gewaarzijn, zonder dat het fictie creëert; wat geen fictie is, maar je zult het op deze manier zien.

Het zal ieder van jullie goed doen, om ook de informatie van dit verhaal op te nemen; (verwijzend naar {het boek} Oversoul Seven), want de informatie hierin, of je het nu wel of niet identificeert zoals Michael en Lawrence het doen, blijft hetzelfde. Er is veel informatie bevat in deze woorden, die ik al heb besproken in woorden met jullie, die jullie niet helemaal hebben begrepen; en binnen dit “verhaal”, kan het zijn dat deze concepten wat duidelijker worden voor je, vooral voorafgaande aan ons gaan naar andere realiteiten en je verschuiving, waarin veel meer opgenomen is dan je oorspronkelijk dacht.

Het is niet alleen het praten met dode individuen! (Veel gelach) Je zou niet zoveel trauma ervaren, en niet zoveel informatie van mij nodig hebben, als je alleen maar een verschuiving tegemoet zou gaan om al je dode familieleden of vrienden op te nemen zonder sluiers! (Grinnikend) Dat is niet zo bijzonder! Een beetje eng, misschien. (Pauze) Het gewaarzijn dat je aan het naderen bent, overtreft deze in hoge mate, en is extreem meer ingewikkeld en betrokken, en ieder van jullie speelt een vitaal deel. En op deze luchtige, blije noot, zonder opnemingen van brein-pijnen, en veel, veel verbinding, ga ik jullie verlaten; maar niet helemaal! Ik zou kunnen blijven rondzweven, om te kijken!

VICKI: Gelukkige zweving!

ELIAS: Dank je! (Grinnikend) Ik ben altijd gelukkig aan het zweven, rondhangen! Het is vrij vermakelijk. Je mag Yarr vertellen dat ik nog met hem zal spreken over zijn healing energieën, en het vasthouden van zijn focus.

VICKI: Oke. Is dit van invloed op Michael’s rug?

ELIAS: Gedeeltelijk. We zullen dit niet aan Michael willen vertellen. Hij doet momenteel een geweldig werk, met het nemen van eigen verantwoordelijkheid, niet dat dit ongewoon is, want hij neemt dit net zo efficiënt op als dat Lawrence het niet-vertrouwen opneemt! Je mag hem vertellen dat hij dit keer niet helemaal alleen er verantwoordelijk voor is! (Pauze, grinnikend) Ik zeg jullie adieu.

Elias vertrekt om 10:12 PM.

Vertaald door