Sessie 20


Sessie # 20

Zondag 9 juli, 1995
(Niet de hele sessie, maar alleen de belangrijkste stukken uit de sessie zijn vertaald - Vertaalster).

Groep deelnemers: Mary (Michael), Vicki (Lawrence), Elizabeth (Elizabeth), Ron (Olivia), Bill (Kasha), Julie (Peter), Jo (Joseph), en laat arriverend, Jim (Yarr), Carole (Dimin), en Christie (Oliver)

Elias arriveert om 6:39 PM

ELIAS: Goeienavond. (Pauze) Ik ga ervan uit dat jullie allemaal aan mijn verzoek hebben voldaan voor vanavond.*
(*Verzoek was of alle leden van de groep twee foto’s wilden meenemen – een recente van henzelf, en een van een dier, maar geen huisdier).

GROEP: Ja.

ELIAS: Goed zo.

VICKI: Er zijn nog meer mensen, maar die moeten nog komen.

ELIAS: Als je wenst, kunnen wij de oefening uitstellen tot later.

VICKI: Ik denk dat ik die beslissing aan jou overlaat.

ELIAS: Wij zullen doorgaan met het onderwerp over het religieuze element. We kunnen met de oefening wachten tot er meer participatie is. Welk gedeelte van het element zou je willen bespreken? (Pauze)

VICKI: Iemand een suggestie?

BILL: Nee, niet echt.

VICKI: Wat dacht je van imaginatie?
[imagination; fantasie (de ~ (v)), verbeelding (de ~ (v)), verbeeldingskracht (de ~), voorstellingsvermogen (het ~), Imaginatie (de)~]

ELIAS: Imaginatie heeft interconnectie met alle delen van het religieuze element. Je imaginatie zit opgenomen in je wakende staat. Het zit opgenomen in je droomstaat. Het is opgenomen in jullie historische ontwikkeling, en is opgenomen in de creatie van jullie religies. Het zit ook opgenomen in je overtuigingsystemen. (Hier, arriveert Jim) Goeieavond Yarr.

JIM: Goeieavond, Elias.
ELIAS: Het is je aangeleerd dat verbeelding niet echt is. Het is wat jij noemt “net alsof” doen. Dat is onjuist, want in je bewustzijn, in dat gedeelte waarvan je niet bewust bent, ontstaat alle werkelijkheid in (of vanuit) de imaginatie. Wat je bewust waarneemt als het zijn van je verbeelding, is het spiegelbeeld van je essentie en diens gedachten, welk het meest creatieve gedeelte is van je essentie.
Verbeelding zit opgenomen in alle fysieke ontwikkelingsfocussen. Het is opgenomen in alle dimensies, en is opgenomen in alle niet-fysieke focussen. Het is een prachtig glorieus gereedschap. Al je plannen, al je verlangens, al je motivatie, komt voort uit verbeelding. Al je creativiteit is begonnen met verbeelding. In tegenstelling tot wat je is aangeleerd, is het allemaal werkelijkheid (echt, realiteit), want zoals ik eerder zei, alle gedachten worden actualiteit. Daarom, zal wat je denkt ook worden gecreërd. Al jullie beschavingen zijn ontstaan vanuit de collectieve verbeelding. Je bent niet in beschavingen ontsprongen zonder gedachten (erover) te hebben - deze gedachten waren je verbeelding m.b.t. wat je wenste te creëren, en daardoor creërde je het ook. Zonder verbeelding, zou je deze planeet niet hebben gecreërd, en ook al de “wonderen” van deze planeet niet. En het is een meest wonderbaarlijke creatie! Dit ontstond in jullie verbeeldingen.
Het is zeer toepasselijk dat jullie kiezen voor dit onderwerp (imaginatie) vanavond, want het zal mooi samengaan met onze oefeningen, daar ik jullie zal leren om je verbeelding in visualisatie te gebruiken.
In het begin van dit fysieke focus, was verbeelding alles wat je bezat. Daar vanuit, begon je te creëren. In het “testen” van je creaties, liet je je verbeelding toe de vrije loop te nemen, in deze, dat je jezelf toestond te kiezen uit alle waarschijnlijkheden. Collectief, koos je voor een bepaalde (soort van) focus en creatie. Terwijl deze creatie zich ontwikkelde, en je er meer in verwikkeld raakte, richtte je verbeelding zich op andere gebieden, wat jullie overtuigingsystemen ontwikkelde. Eerst creërden jullie je wereld, daarna creërden jullie hoe jullie er in zouden leven.

Terwijl de geschiedenis zich ontwikkelde, creërde je gecompliceerdere scenario’s, ter interactie. Al deze dingen ontstaan vanuit het innerlijke. Niets begint van buiten. Het begint allemaal binnenin je, en verbeelding is de vonk die erachter zit. Door ‘n enorme creatieve verbeelding, zijn al jullie religies ontstaan. Ook, is door verbeelding, het meeste van jullie filosofie ontstaan. Al de wetenschappen zijn ontwikkelt vanuit verbeelding. Het begint als een gedachte, als een droom en intuïtie. Dit wordt geactualiseerd. Het is interessant dat je zo sterk afdoet aan verbeelding. En laat mij je vertellen dat dingen die ontstaan vanuit je verbeelding, niet alleen tot actualisatie komen in andere dimensies. De ontwikkelingen en materialisaties die vanuit verbeelding zijn ontstaan, kun je overal om je heen met je eigen ogen aanschouwen. Al jullie moderne apparatuur, de televisie, jullie benutting van elektriciteit, jullie auto’s, jullie huizen, je kleding, alles wat je ziet, origineerde in verbeelding. Het is, zoals ik al zei, een prachtig proces. Het is het meest creatieve deel van je essentie.

Jullie wetenschappers gaan continue met verbeelding om. Zij geloven dat zij te maken hebben met feiten. Wij weten al, dat feiten niet zijn, wat zij het denken te zijn. Deze feiten ontstaan vanuit de nieuwsgierigheid, maar worden ontketend door verbeelding. Wanneer zij geen verbeelding zouden hebben, zou niets hen motiveren om naar de sterren te kijken, of om atomen te volgen, of ook maar iets uit te vinden. Zelfs muziek is een inventie van verbeelding. Al jullie instrumenten, gecreërd om muzikale klanken te reproduceren, zijn verbeelding. Wondermooie expressies, en een grote verscheidenheid aan diversiteit, zijn gecreërd door dit wonderlijke creatieve gedeelte van je. Al jullie dieren zijn hieruit ontsproten. Hoe ontzagwekkend om je oneindige creativiteit middels je verbeelding te aanschouwen. Je creërt zelfs dat wat je niet ziet. Het is niet iets om aan af te doen alszijnde dat het niets is! Je doet dit veel te vaak. Wanneer je zit na te denken, en je probeert te identificeren met andere delen van je essentie, dan doe je ze af als zijnde “imaginair”. Dit is onjuist, want het is ‘echte realiteit’. Nu, ga hier maar een poosje over nadenken. (Glimlachend) Realiteit en verbeelding kunnen net zo goed synoniem aan elkaar zijn, want zonder de ene, zou de andere er niet zijn.

Wij zullen de oefening gaan uitvoeren, ter illustratie ervan. Er zullen hier ook andere delen van dit element in betrokken worden, welke (onder)delen wij al eerder hebben besproken. Je gaat visualisatie en verbeelding beoefenen. Je hebt een afbeelding van een dier meegenomen. Plaats de afbeelding voor je. Zoals ik zei, mag het geen huisdier zijn. In het bekijken van dit dier, vraag ik je eerst een voorstelling te maken van het dier z’n natuurlijke omgeving. Welnu, in deze omgeving, verbeeld je jezelf dit dier te zijn. Voel wat dit dier voelt. Denk wat dit dier denkt. Verbind waarmee dit dier zich verbind. Als het een dier is dat jaagt, visualiseer dan dat gedeelte van het dier z’n bewustzijn, als opgenomen zijnde in zijn realiteit. Het is zijn ervaring. Het is niet goed of fout, het is neutraal. Het is alleen zijn ervaring. Als dit dier geen jagend dier is, visualiseer dan zijn expressie, zoals deze is in zijn realiteit. Voel zijn connectie naar andere dieren, die zich in soortgelijk focus bevinden als hemzelf. Hoe bekijkt het zijn wereld? Wat betekent de natuur voor dit beest? Wat betekent deze wereld voor dit beest? Verbeeld jezelf zozeer een deel van dit wezen te zijn, dat je zijn vacht kan voelen. Als je een dier hebt die identificeert met water, voel dan hoe het water aanvoelt op je huid, want je huid is nu anders. Het is dat van dit wezen. Voel zijn temperatuur. Verbeeld je dit wezen zijn focus; wat belangrijk is voor hem, wat het doet met zijn tijd, hoe het tijd ervaart, wat verschillend zal zijn van hoe jij tijd ervaart. Als dit dier vliegt, ervaar dan zijn vleugels, en zijn vlucht boven deze aarde, zijn communicatie met zijn omgeving. Hoe gaat dit beest om met zijn jongen? Hoe is de interactie met anderen van zijn species? Denk nu aan dit dier z’n communicatie, want alle wezens communiceren. (Lange pauze, terwijl we deze visualisatie uitproberen)

Deze oefening zal je toelaten om een andere focus van bewustzijn te ervaren – anders dan die van jezelf - om het te zien, en te ervaren, en te voelen. Het helpt je perspectief te verruimen. Het zal je ook helpen de kloof te dichten, tussen jou en wat jij ziet als de natuur. Je voelt je gescheiden van de natuur. Maar je bent er net zoveel een deel van, als dat dit dier is dat je koos om mee te communiceren vanavond. Je bent allemaal onderling verbonden. Hun bewustzijn verbind zich met jou, en jij met hun bewustzijn, van hun allemaal. Dit is werkelijk een prachtige en aangename oefening, die je mag herhalen, en geniet van alle vreedzame of opwindende gevoelens van verbondenheid die je ervaart. Het zal ook fascinerend voor je zijn, om die harmonie te ervaren in het anders focussen van je bewustzijn. Dit is waarom ik jullie verzocht om geen foto van een huisdier mee te nemen. Je zou niet verbinden, en je zou de diepte van zijn bewustzijn niet kunnen begrijpen, als het van een vertrouwd dier is. In de toekomst, in het beoefenen van deze oefening, zou je kunnen proberen om enkele minuten door te brengen in al die staten van gevoel die ik je heb beschreven. Hoe meer je je bewustzijn waarneemt als niet separaat zijnde, hoe meer je de perceptie zal verliezen van “sinaasappels” en “partjes”.

Nu de foto van jezelf. Voor deze oefening, gaan wij ons richten op twee verschillende richtingen, wat je twee verschillende perspectieven zal geven. Eerst, zal ik je vragen te identificeren met deze foto van jezelf, al wetende dat jij dit bent, natuurlijk. Het lijkt op jou. Je herinnert wanneer deze foto werd gemaakt. Als je erover nadenkt, kun je indentificeren met de gevoelens van dat bepaalde moment. Nu, in het indentificeren met jou, met jezelf, zullen we zo dadelijk gaan afwijken. Dit zal je een punt van referentie geven, in identificatie van je essentie.

Herinner je John, die van oorsprong niet uit dit land kwam. Begin met deze gedachte. Je bent niet oorspronkelijk komende uit dit land - in de tijd. Ik spreek niet over geografie. Wij spreken hier over een oorsprong. Oorspronkelijk, in je essentie, kwam je uit een specifiek land uit de tijd. Terwijl je opgroeide, verliet je het ouderlijk huis. Je ging je op jezelf verder, je verhuisde naar een ander land in de tijd. Nu, in het verhuizen naar een nieuw land, zul je een nieuwe taal moeten leren spreken. Terwijl je door elk land van de tijd heenbeweegt, en steeds verder weg van je thuis geraakt, ga je van taal naar taal. Uiteindelijk, vervaagd je eigen taal, zoals het geval was met John. Hij komt van oorsprong uit een Europees land, en sprak als kind de taal van dat land zeer vloeiend. Hij neemt deze taal niet langer meer op, want hij is het vergeten. Het wordt niet continue tegen hem gesproken. Daarom herinnert hij zich die taal niet meer, net zoals jullie nieuwe talen in je hebben opgenomen, en je oorspronkelijke taal bent vergeten.

Je ouders, thuis, die het grotere deel van je essentie zijn, gaan door met het sturen van berichtjes en groeten. Je ontvangt deze, maar steeds minder en minder. Je beantwoord ze niet, want je bent je moedertaal vergeten. Dit is hoe je gesepareerd bent geraakt (met ‘je oorsprong’). In het opgroeien en het onafhankelijk worden gedurende je fysieke ontwikkeling raak je individueel gesepareerd van elkaar – en of dezelfde manier, heb je jezelf gesepareerd van je essentie, voor het doel van onderzoeking en ervaring. Het enige verschil in dit scenario is dat John zijn afscheiding zal doorcontinueren, en zich niet zijn moedertaal zal herinneren. Jullie daarentegen zullen een volledige cirkel afronden, en her-connectie maken, en zullen jullie oorspronkelijke taal weer in je opnemen.

Deze kwesties van afgescheidenheid zouden iets makkelijker te begrijpen kunnen zijn voor je, in het begrijpen van tolerantie, en door het opnemen van meer van je bewustzijn. Bekijk jezelf weer eens. (Pauze, terwijl wij naar onze foto’s kijken).
Nu, terwijl je kijkt, ga je je oriëntatie veranderen; Kasha, verander het naar zwart: Joseph, verander het naar Oriëntaals; Lawrence, verander het naar Zuid-Amerikaans; Elizabeth, verander naar Aboriginal; Olivia, verander het naar Europees; Peter, verander het naar Italiaans; Yarr, verander het naar Indiaans. In het bekijken van jezelf in de foto, zie jezelf nu als zijnde van die andere oriëntatie. Zie hoe je huid van kleur verandert. Zie hoe je gelaat verandert. Voel de cultuur die opgenomen is in dat focus. Denk over de overtuigingen die worden opgenomen in die cultuur. Hoe ben je interactief met die andere cultuur? Hoe ben je interactief met de huidige jij? Voel de inheemse omgeving. Ben je gewend aan warme temperaturen, en heb je een hekel aan kou? Ben je gewend aan kou, en vind je deze warmte zeer onsmakelijk? Wat is je handel? Hoe ga je om met je samenleving? Hoe voelt deze persoon aan, in die tijd, in dat land? (Weer een pauze, terwijl wij wederom de visualisatie uit proberen te voeren).

In het onderzoeken van andere bewustzijnen, onderzoek je andere gedeelten van jezelf. Je hebt ieder andere focussen aangevoeld, van andere dimensies en andere culturen. Dit zal dienen om je je wat meer bewust te zijn van je essentie, het verruimt je gewaarzijn ervan. Je essentie neemt alle focussen in zich op. (Hier, arriveert Carole) Welkom Dimin.

CAROLE: Dank je. Sorry. (Ze excuseert zich voor het laat zijn).

ELIAS: Het is niet nodig je te verontschuldigen. (Glimlachend).
Deze oefening zal ook dienen om je bewustzijn te instrueren in tolerantie. Het is moeilijk intolerant te zijn van een ander individu, als je dit individu ziet als jezelf. Je bewustzijn is verbonden. Je essenties zijn verbonden. Er is geen scheiding. Wij hopen dat door deze oefening je deze zaken sneller zal opnemen in je bewustzijn.

Ik moet eventjes de aanwezigheid van Paul erkennen, want hij is zichzelf tamelijk … kenbaar aan het maken! (Gelach) En, in erkenning hiervan, zou ik zeggen, “Welkom, oude vriend”! Zoals ik al zei, zullen jullie allemaal vertrouwd raken met deze energie (van Paul). Deze energie is heel veel effect aan het hebben op Michael. Het is tamelijk interessant mee te maken, want het proces van energie uitwisseling in de fysieke vorm, voelt zeer anders aan.*

(* Elias lijkt te verwijzen naar de verschillen tussen fysieke energie sensaties, welke hij overduidelijk ervaart gedurende “het gebruik” van Mary’s lichaam, en de niet-fysieke energie uitwisseling, waar hij meer aan gewend is in zijn focus. )

Deze oefeningen zijn illustraties m.b.t. je verbeelding – maar desalniettemin, wanneer je een bepaalde verbeelding echt ervaart, dan zul je merken dat je ook voelt waar je op focust. Als je je op een otter richt, en je staat je verbeelding toe om te gaan waar het wilt, dan kun je fysiek het water door zijn vacht voelen gaan. Je kan fysiek de koelte van het water voelen. Je kunt ervarende zijn van het plezier van zijn speelsheid, en zijn gebrek aan zorg van de wereld om hem heen.
Ik wil jullie instructies geven om straks de oefening uit te leggen aan Dimin, want ik geloof dat zij dit zeer interessant zal vinden, ze zal in staat zal zijn om heel effectief deze andere bewustzijnen te ervaren - in ieder geval zal zij ander bewustzijn kunnen identificeren. Nu, wil ik even pauzeren, en Michael wederom geruststellen, want hij is niet gewend aan deze energie stijgingen, en voelt zich tamelijk kwetsbaar. Ik zal zo dadelijk weer verder gaan.

BREAK 7:40 PM HERVATTING 8:23 PM

ELIAS: Wij gaan verder. Ik zal weer even een korte uitleg geven over fragmentatie en verspintering, in de niet-fysieke focus. Wij hebben gesproken over hoe je fragmenteert en splintert in fysieke focussen. Maar ik heb ook aangegeven dat dit ook gebeurd in niet-fysieke focussen. Dit zal iets moeilijker voor jullie te begrijpen zijn. Denk hier eens over na; hoe interessant is het wel niet dat een individu, die connecties had met iemand die is “overgegaan” zoals jij zou zeggen, altijd in verbinding kan staan met dit “overgegane” individu.
Het maakt niet uit hoelang geleden ze zijn “overgegaan”, ’n jaar, tachtig jaar, het maakt niet uit. Degenen die zijn ‘overgegaan’ zullen altijd in staat zijn te verbinden met iemand die connectie heeft met deze “overgegane” individuen. Dit wil niet zeggen dat een tussenkomende partij die zich verbindt met deze “overgegane” individuen het bij het onjuiste eind hebben, of leugenaars zijn, want dit zijn ze niet. En het wil ook niet zeggen dat dit [overgegane] individu niet heeft hergemanifesteerd. Wanneer je doorcontinueert met een fysieke manifestatie, dan kun je splinteren. Je kunt ervoor kiezen weer fysiek her-manifest te zijn, en je kunt kiezen dit niet te doen. Je kunt ook beide doen! (Vicki lacht, Elizabeth een por gevend, die Vicki’s haar aan het vlechten is).

ELIZABETH: Wacht eens even! Ik denk dat ik iets gemist heb! Gooi dat weer ‘ns even in de groep! (Elias lacht, en wij lachen allemaal).

ELIAS: (Glimlachend) Ik heb al uitgelegd dat je niet uit partjes bestaat, je bent geen sinaasappel. Wanneer je ervoor kiest om een fysieke manifestatie te ervaren, maar je kiest er ook voor om door te continueren in de niet-fysieke manifestatie, dan kun je dit doen, door het verruimen van je bewustzijn. Vele essenties hermanifesteren zich fysiek, maar hun geliefden, de geliefden uit hun vorige manifestatie, communiceren nog steeds met hen door met hun te praten, en zij zullen terugpraten. Je denkt in termen van “één fysiek manifest jij”. Waardoor je denkt dat je niet “fysiek manifest” kan zijn op twee plaatsten tegelijk. Maar, je bent niet alleen één partje jou die fysiek manifest is. Je bent groter dan dit deel.

Net zoals jullie geen sinaasappels met partjes zijn, bestaat de creërende Een en Al ook niet uit partjes. Maar, hoe kan dat nou, hoor ik jullie denken, want jullie zijn toch allemaal hier! (Glimlachend) Je bent allemaal in het bezit van een essentie, maar jullie zijn ook allemaal de creërende universele Een en Al, en die is op zijn beurt jullie weer, en meer. Je bent ‘gescheiden’, maar ook weer niet. Je bent alleen gescheiden in die zin, dat het in een portie van je bewustzijn is, en diens focus.
Staat een gedachte apart van je, is het gescheiden van jou? Staan je gevoelens apart van je – zijn ze gescheiden van jou? Dat zijn ze niet. Ze zijn een –onafhankelijk- deel van je. Ze zijn gecreërd vanuit je innerlijke, ze zijn van binnen in je gecreërd, en je kunt wel of niet fysiek manifest zijn. Ik heb al vele malen gezegd, dat je veel grootser bent, dan dat je jezelf waarneemt te zijn. De complexiteiten van je essentie zijn niet te bevatten voor je, in je besef in de fysieke focus. Ik geef jullie alleen maar deze informatie, zodat je er over kunt nadenken, zodat je kunt proberen je besef te verruimen. Sommige gedeeltes van de informatie die ik jullie geef, zul je niet begrijpen. Je zult niet in staat zijn dit in je realiteit op te nemen, maar het dient toch een doel - het doel van het verruimen van je perceptie. Het geeft je intuïtie de kans om het vanuit het perspectief van een andere ooghoek te zien.

Ik zal, in het kort, het begin van een ander element (van ‘t religieus element) aan de discussie gaan toevoegen, waar ik mee zal gaan beginnen, en daarna zal ik vragen beantwoorden. Je mag kiezen waar het volgende deel over je religieuze element over zal gaan. (Pauze, terwijl Christie naar onze lijst kijkt van de onderwerpen die betrekking hebben op het religieus element, en de navolgende conversatie ontstaat, samengaand met veel gelach).

CHRISTIE: Goed en kwaad. Laten we “goed en kwaad” gaan doen. JULIE: Dat is oke voor mij. ELIAS: Wij hebben … VICKI: (Elias onderbrekend). Wij hebben die al gedaan. JULIE: Ja maar, dat is die ene die ik toen heb gemist! CHRISTIE: Oké. En wat denken jullie over “Geloven in deze …” VICKI: (Christie onderbrekend). Die hebben we ook al gedaan! CHRISTIE: Hebben we “hoe zie je God” al gedaan? GROEP: Nee, die nog niet. CHRISTIE: Oké dan. Laten we die dan maar doen. VICKI: Ik weet zeker dat Elias hier een grote kick van krijgt! (Veel gelach)

ELIAS: Zo. Zijn jullie eindelijk in overeenstemming? (Gelach) Ik zal een waarschuwing uitgeven richting onze vriend Paul, dat deze groep van essenties tamelijk “lastig” is! Hij zou er nog weleens voor kunnen kiezen om elders te focussen! (Wij barsten allemaal in lachen uit).

Jullie concepten over -zoals jullie het benoemen- God. Dit betrekt ook de verbeelding, want wat je kunt verbeelden, kun je creëren, zoals God. Iedere cultuur, en elke civilisatie, en iedere focus, in iedere dimensie die fysiek manifesteert, creërt een perceptie van God. Dit idee bezit vele namen. Het is, in basis, een idee. Je behoefte aan het creëren van een God, of Goden, of Godinnen, ontstond vanuit je gescheidenheid. Zoals wij eerder illustreerden, met de oefening in verbeelding- dat je alles dat je weet vergeet - terwijl je verder en verder wegraakt van je thuis en je moedertaal. Daarom, wordt je je gewaar van ontbrekende informatie. Je moet een uitleg creëren voor deze missende informatie. Dit wordt niet altijd geïdentificeerd met - wat jij denkt te zijn - een religieus focus, want sommigen bezitten geen religie, in termen van zoals jij religie ziet. Hun spiritualiteit is opgenomen in hun cultuur. Het is een deel van hun dagelijks leven. Zij ervaren minder afgescheidenheid dan jullie, want jullie zijn verder afgescheiden geraakt, en hebben een connectie met een religie nodig. Culturen die geen religie bezitten, communiceren met hun goden middels de natuur en henzelf, begrijpend dat er minder afgescheidenheid bestaat, dan jij waarneemt.

God is een richtpunt. Het is een punt waar je mee kan identificeren, in het niet begrijpen van je separatie van je essentie. Alle essenties in alle manifestaties begrijpen, intuïtief, dat er meer is dan wat manifest is. In deze, moet je in (je) verbeelding een uitleg (ervoor) creëren. Sommigen geloven dat een ster een God is. Sommigen creëren vele Goden, middels de natuurlijke elementen die zich om hen heen bevinden. In werkelijkheid, zijn dit soort identificaties juister dan jullie religieuze focussen met singuliere Goden, want jij, in essentie, bént God. En daarom, zit alles wat geschapen is, is heel de natuur, zijn alle elementen, alle universa, al inbegrepen in jou. Het is, realistisch sprekend, zeer moeilijk voor je, in fysieke focus, om dit concept te bevatten en in je op te nemen. In werkelijkheid, is dit niet alleen maar een concept, maar is het waarheid. Je kunt denken dat je God bent, maar zelfs in het verbaal uitspreken hiervan, zul je van binnen een “steek” voelen, want het is je aangeleerd dat dit zeer pretentieus is voor een individu, te verklaren een God te zijn! Je moet wel “krankzinnig” zijn te denken dat je God bent! Wat amusant (dat) er zoveel “krankzinnigen” zijn, en dat deze “krankzinnigen” zoveel werelden hebben gecreërd!

Ik heb je verteld dat de creërende universele Een en Al jou is, maar, dat het ook meer is dan jij. Je kunt het vergelijken met je lichaam, je zit er in, maar je bent ook meer dan je lichaam alleen. Dat is het altijd al geweest! Ik ben mij ervan bewust dat al de gevestigde religies dezelfde waarheid belijden, hoewel je hier niet echt aan denkt, want je bent altijd aan het denken in termen van tijd, in termen van een begin en een eind, in termen van een voorwaartse beweging. Je kunt het niet helpen, want dit is wat je fysiek ervaart. Je kunt dan wel op conceptuele wijze in andere richtingen op denken, maar je neemt het niet echt in je realiteit op.

Dit is de reden waarom ik zulke nadruk leg op het verbinden in je droomstaat, want in deze staat, is er geen tijd. Er is geen opvolging op. Er is geen organisatie. Dingen gaan voorwaarts, dingen gaan achterwaarts. Dingen kunnen ondersteboven gaan, want dit is de aard van werkelijkheid. Lang vóór deze aarde, was je. Punt. Je bent gewend te horen en te denken in termen van voorwaartse beweging, in termen van de toekomst. Denk nu eens in een achterwaartse richting uit, want ook dit, is net zo belangrijk voor je perceptie. Het is makkelijk voor je om in voorwaartse richting te denken. Het is makkelijk voor je om te identificeren met een toekomstige beweging. Je kunt naar de wereld om je heen kijken, en indentificeren met de technologie, en kunt diens groei voorstellen. Je kunt naar jezelf kijken, en je eigen veranderingen voorstellen in de toekomstige tijd. Je kunt ‘vooruit’ kijken naar je overlijden, in jouw termen, en je voorstellen wat er zal gebeuren. Nu, kijk in achterwaartse richting. Verbeeld je wat je was, want er is geen was, want het is. Dit is waarom je verleden van net zoveel belang is, want het is niet het verleden, het is nu.

Met lichamelijke kwalen, “geloof” je dat je “eerder” iets hebt opgelopen. Je denkt dat het zich heeft ontwikkeld in de loop van de tijd. Je denkt niet dat je van invloed kan zijn op deze kwaal door het aan te pakken in je verleden. Je gelooft dat je het moet aanpakken in je huidige tijd, of je toekomst. Je kunt het meer effectief aanpakken waar het begon, welk begin zij aan zij met je bestaat; nu.
Het fenomeen van andere “wezens”. Je denkt dat zij afkomstig moeten zijn van andere universa. Dit houdt “tijd reizen” in. Er is helemaal geen tijd om in te reizen. Er zijn alleen dimensies om doorheen te stappen.
In het denken (in fysieke termen) aan de tijd die je achterwaarts verkent, zie jezelf dan als de schepper. Er is geen “kosmische entiteit”, die daar ergens rondvliegt, die universa creërt, en die jou daar vervolgens “in laat verschijnen”! Je hebt het allemaal zelf geschapen, want je bent alles al, en dit kleine woord “God” mag dus gewoon worden vergeleken met een ander klein woord, die synoniem is aan het woord ‘alles’, want ‘alles’ betekent dat het inhoudende is van alle dingen, en dit is wat jij bent!
Als je dacht dat je essentie al te groot voor je was om te bevatten, dan mag je zelfs nog groter gaan denken, want je bent niet ‘enkel maar’ een essentie, want je bent ook, wat je termt te zijn, God! Ik zal geen afscheiding gaan creëren door te vertellen dat er een oorspronkelijke essentie was, want dit zal alleen leiden tot de bestendiging van je idee dat je partjes bent; maar (in fysieke termen), zal ik je zeggen hoe je over je concept van God kan denken, en dat is net zoals je denkt over je fysieke zelf -- je begon met een atoom, die andere atomen verzamelde, die zich tot een cel vormden, welke cel zich deelde, om te creëren wat jij nu fysiek bent, jij. Je begon met een atoom, fysiek. In werkelijkheid, begon je met bewustzijn, wat niet eens een atoom is; en eigenlijk, begon je niet (als iets), omdat je altijd al was (en bestond), net zoals je God er altijd al was! (Hier lacht Elias).

Godsdiensten en culturen creërden op imaginaire wijze Goden naar een eigen (gepersonifieerde) beeltenis, ter geruststelling. Dit helpt je om minder afgescheidenheid te voelen van je essentie. God heeft nooit de mens naar zijn eigen beeld gecreërd. Fysieke manifestaties (mensen) creëren altijd een God naar hun eigen beeltenis, of naar hun verbeelding. Culturen zoals Indianen of Zigeuners, die zich indentificeren met aardemagie, hebben een meer ‘echte’ connectie. Er bestaat geen “tussenpersoon”! Er is geen God die de natuur creërt, en alle andere dingen creërt, en de mens die creërt wat hij zich verbeeld, en de natuur die creërt wat het zich verbeeld. Dit is niet juist. Jij hebt het allemaal gecreërd!

Dit is de reden waarom je op een foto van een dier kunt richten en er ook mee zult verbinden, want je bewustzijn creërde het, en het weet dit, en kan het voelen, want het is ontstaan vanuit het medium van je verbeelding. Er zijn er velen die deze informatie zouden zien als zeer heiligschennend. Dit is alleen omdat je is aangeleerd om jezelf af te doen als nietszeggend. Je bent dupliciteit (tweeslachtigheid) aangeleerd.
Maar, je bent nu “veranderlijkheid” aan het ervaren, (glimlachend), wat nieuwe informatie zal invoegen, en in deze nieuwe informatie, zul je veel bevrijding vinden. Jij bent, zoals God is, wonderbaarlijk glorieuze creërende essenties, zonder beperkingen, en zonder partjes. Het zal een zeer verbazingwekkend en wonderlijke focus zijn om te aanschouwen, wanneer je je verschuiving hebt voltooid en je de schoonheid en connectie en liefde, die je van nature bezit, hebt opgenomen. (Pauze) Is dit voldoende voor dit moment? Want, ik ben er zeker van dat wij dit meer zullen bespreken. (Pauze)

CAROLE: Mag ik een vraag stellen? (Elias, zoals altijd, zegt “ja”) Als alle focussen simultaan plaatsvinden en bestaan, en ik ben van afkomst een ‘sterrekind’, betekent dat dan dat ik die levens op dit zelfde moment aan het ervaren ben, of, is er in mijn geval, een scheiding?

ELIAS: Je bent (ze) simultaan aan het ervaren. Hoewel ik je erbij zal vertellen, ter uitleg, dat in je fragmentatie, je een vallen van de sluier heb toegelaten, wat je toestaat om in je bewustzijn een meer intuïtieve herkenning ervan te hebben en je toestaat informatie van andere focussen op te nemen. Dit is een indentificatie (die je maakt) met je essentie. Sommige essenties identificeren (zich) meer (met hun essenties), en zijn zich gewaar van (nog) veel meer connecties – die ze hebben met hun andere focussen. Als deze sluier niet was weggevallen, zou je niet bewust zijn geweest van deze connecties. Het zou niet als een realiteit voor je hebben gediend. Ook, wanneer je niet had gekozen voor deze fragmentatie, zou je niet zo verruimd zijn, als dat je nu bent. Je zou informatie over andere ontwikkelingsfocussen in je hebben opgenomen, maar zij zouden dan meer als een fantasie voor je zijn geweest. De reden dat je deze realiteit herkend, is omdat je koos voor de probabiliteit van fragmentatie in deze focus, waardoor die bepaalde sluier wegviel. Je bent nog steeds verward?

CAROLE: Nee, ik ben meer, het is meer overweldigend dan iets anders. Dank je wel.

ELIAS: Je bent welkom. (Pauze) Wij zullen jullie vragen gaan beantwoorden. Wij willen jullie meegeven, zoals ik al eerder aangaf, dat je gewaar zult gaan zijn van andere energieën, en dat zij veel sterker zullen gaan worden. Ik zeg dit om te voorkomen dat jullie je gealarmeerd zullen voelen, daar het onbekend voor je zou kunnen zijn. Andere essenties zijn continue interactief geweest met mij, en manifesteren fysieke energie. Jullie mogen Michael allemaal geruststellen door mede te delen dat dit geheel onder controle is! (Lachend) Ik ben zeer gewaar (van dit alles), en ben dit voor langere tijd geweest. Ik begrijp ook dat dit gegeven je zenuwachtig zou kunnen maken. Het is één verhaal om een essentie om je heen te hebben, maar het is een heel ander verhaal om gebombardeerd te worden met een kamer vol!

JULIE: Nou, als zij net zo geweldig zijn als jij, dan denk ik dat ze welkom zijn!

ELIAS: Alles essenties zijn geweldig! (Pauze) Wij willen Ron ook zeggen, niet zo intens te focussen. Het zal gaan stromen. Ik geloof niet, om het zo maar even te zeggen, dat Paul een overeenkomst met Michael zal maken om via Michael te communiceren. Hij is zeer verbonden met jou, net zoals ik zeer verbonden ben met Michael, wat je zult gaan begrijpen.(*3)
Ik wil deze groep mensen hier ook geruststellen dat dit niet betekent dat het maar “vrije toegang voor een ieder” is, want essenties zijn zeer respecterend van andere essenties! Daarom zul je geen verwarring en chaos meemaken, het zal er niet zijn. Deze expressie bestaat alleen in je religieuze verbeelding. In realiteit, gebeurt dit niet. Essenties zijn niet onbeleefd! Speels misschien … (Gelach, dan een pauze) Het verbaasd mij dat er geen vragen zijn vanavond.!

(*3) Dit is niet de eerste keer dat Elias (tegen Ron) heeft “gesuggereerd” dat hij Paul zal “channelen”. Ron probeert verbinding te maken, maar is tamelijk onzeker over hoe dit te doen!

JO: Heb ik enige fragmenten (van mijn essentie) in deze focus?

ELIAS: In deze fysieke manifestatie, (pauze), nee. Er zijn connecties, middels andere essenties, welke zeer sterk zijn. Je hebt ook vele splinteringen (vanuit deze fysieke focus), waarvan sommige zeer parallel aan die van jezelf lopen, momenteel. Er zijn fragmenten van je die ‘n connectie hebben (met je) middels een vrouwelijk focus, waar je veel verbinding mee hebt, maar je hebt niet je eigen zelf gefragmenteerd.

JO: Dat is wat ik dacht. Dank je. (Elias, als altijd, zegt, “Je bent welkom”).

RON: Zou je mij kunnen vertellen, als het zo en zo al wat betekent, wat de namen “Marshuka,” “Amandy,” en “Mouthful” te betekenen hebben?

Vic’s note: Ron had een droom eer vorige nacht in welke hij vijf baby’s en vijf namen zag. Het kon zich deze drie herinneren. Eigenlijk, waren deze namen het begin van ons spel.

ELIAS: (Elias geeft aan nog niet alles erover te willen vertellen, omdat hij ons wil motiveren zelf meer onderzoek te plegen in onze dromen).
Laat mij je meegeven dat dit aanwezige essenties zijn. Dit zijn energieën die manifest zijn, waar je familiair mee zult worden, met inbegrip van die uit de wieg van Elias, waarmee je de puzzel van wie ik ben zult kunnen achterhalen! Deze essenties zijn allemaal (aanwezig) in deze focus, en je bent ook juist dat ze allemaal beginnen met een “M”. Ik zal je ook vertellen, dat je je bril op moet zetten als je slaapt, want “Amandy” was “Mamandy” - of, je kunt kiezen te werken aan je zicht in je dromen, om het te corrigeren. (Glimlachend)

JULIE: Elias. Ik weet dat je zegt dat het verleden nu is, maar ik droom, tamelijk vaak, over wat ik denk dat het verleden is. Het gaat telkens over oude jeugdvrienden en mensen, en ik dacht gewoon dat daar een reden voor zou zijn. Ik weet het niet.

ELIAS: Je dromen zijn een aanschouwen van een ander focus, het aanschouwen van een ander element van jezelf. Je droomstaat heeft niet altijd -zoals jij het noemt- een “betekenis”. Je ziet het onderwerp “betekenis” alszijnde dat het iets anders te betekenen heeft, dan wat je ervaart. In je droomstaat ben je andere focussen aan het ervaren en aanschouwen, en dimensies, en probabiliteiten, en andere zelven. Wanneer je in je droomstaat bent, begrijpt je bewustzijn heel goed wat er gebeurt. Alleen begrijp jij niet, in je wakende staat, wat er gebeurt, want je bent heel erg hard aan het proberen om het om te zetten naar een taal die je begrijpt. Laat mij je uitleggen dat heel vaak, in je poging het om te zetten naar een taal die je begrijpt, je de informatie die je krijgt vervormt, en je vervormt het bijna tot op het punt dat het onherkenbaar (geworden) is. Daarom, is het niet van belang om het te interpreteren. Het is van belang om het te ervaren.

Ik zou jullie ook allemaal willen aanraden - als oefening ter verkrijging van een ander perspectief - dat je jezelf een bewuste suggestie geeft, voordat je de slaapstaat ingaat, om je wakende staat als je droom te zien. Je hebt je droom bekeken in de wakende staat. Nu ga je je wakende staat in je droom bekijken. Dit zal niet zo moeilijk zijn als je denkt, want je droomt altijd over je wakende staat. Je droomt over je baan, je droomt over de spelletjes die je speelt, je droomt over andere individuen waar je interactie mee hebt. Dus, ben je al heel veel over je wakende staat aan het nadenken. Nu, in het nadenken over je wakende staat in je droom, maak je van die wakende staat je droom. Dit zal je een perspectief geven die dichterbij de realiteit staat.

JULIE: Ik was in staat, voor de eerste keer, om een droom te stoppen.

ELIAS: Dit was een uitstekende prestatie! Dit was niet comfortabel voor je, en je hebt een enorm zelfvertrouwen en vertouwen in je bewustzijn uitgeoefend.

JULIE: Ik was er erg opgewonden over!

ELIAS: Wij erkennen dit. Erken dit ook naar jezelf toe, deze prestatie, want iedere keer dat je erkennend bent van je prestaties, zal het vergrotend van je vertrouwen en je zelfvertrouwen zijn, in jezelf en je vermogens. Hoe meer je in jezelf vertrouwd, hoe meer je door je overtuigingen of angsten kunt heengaan, en hoe meer je zult bereiken, want je hebt geen beperkingen. Wij zullen ook meer demonstraties in prestaties gaan verwachten, van Dimin. Er is een gerealiseerde connectie (tot stand gekomen), door gevallen sluiers. Er is geen reden om niet in jezelf te geloven.

CAROLE: Het zit eraan te komen.

ELIAS: Je zult zeer verbaasd zijn over je vermogens en je prestaties. Ik wil je ook meegeven om bemoedigend te blijven naar deze essentie toe, door te trachten contact te blijven houden, want deze essentie is in voorbereiding om te verschijnen. Je begrijpt waar ik over praat?

CAROLE: Ik denk het.

ELIAS: Goed zo.

CAROLE: Mag ik het bevestigen?

ELIAS: Ja.

CAROLE: Is het de derde essentie die ik gewaar was vanavond? Is dat degene waarover je praat? Jij, en Paul, en die derde die ik aan het oppakken ben?

ELIAS: Dat is gedeeltelijk juist. Ik praat hier ook over je connectie met een ander individu, die zich aan het voorbereiden is om een essentie tevoorschijn te laten komen. Dit individu had een connectie met je in een ‘healing’ focus van je, het is een vrouw, en is zeer dichtbij, maar ze zou wat behoefte aan bemoediging kunnen gebruiken, want deze essentie die zit te wachten, heeft veel te vertellen, maar dit kan geblokkeerd worden door angst van dit individu. Dit individu was interactief met je in je klas en heeft vermogens, maar ze krijgt niet veel support in de fysieke focus. Je bent in de war.

CAROLE: Wel, het kunnen er meer zijn, het kan een van de velen zijn. Mag ik hun voornamen geven? (Elias zegt “ja”) Is het Suzanne?

ELIAS (Pauze) Ja. Dit is correct. Er is geen ‘bescherming’ nodig, maar dit individu is angstig.

CAROLE: Ik denk dat ze wil channelen, maar dat ze zeer bang is.

ELIAS: Ik erken dit, en ik zeg je dat er geen reden voor angst aanwezig is. Er is geen ‘bescherming’ noodzakelijk. Hier is al in voorzien. Dit is moeilijk uit te leggen, maar jij, die genoeg interactie met mij hebt gehad, en die identificeert met deze waarheden, begrijpt dit. En daarom, kun je instructief zijn. Begrijp je dit?

CAROLE: Ja. Dank je wel.

ELIAS: Niemand geen vragen meer?

CHRISTIE: Nou, eigenlijk wel. Maar ik weet niet of ik er op vooruit ga … met de vragen van vanavond. Ik had een interessante ervaring vandaag, in dat ik mij nogal “niet zo goed aan het voelen was” met betrekking tot beslissingen die ik in het verleden genomen heb, over ervaringen die ik had. En ik moet een droom hebben gehad, wat ging over mijn huis, en ik voelde mij tamelijk armzalig hierover, wensend dat ik het niet verkocht had, mijzelf afvragend hoe mijn leven zou zijn, hoe anders het zou zijn, als ik het niet verkocht had, en mijzelf slecht voelend omdat ik het leven niet ervaar zoals ik het had gewild, financieel gezien.
En toen zei iets of iemand tegen mij, ‘het gaat erom dat je er niet in blijft hangen, het gaat erom dat je het moet laten gebeuren’. Met andere woorden, ik weet niet wie het was die tegen mij aan het praten was, maar er werd gezegd dat als ik het allemaal los zou laten, dat ik dan meer zou kunnen hebben dan ik ooit had, maar ik moet erin geloven en vertrouwen dat dit allemaal kan gebeuren.

ELIAS: Dat is correct, en je bent je van binnen gewaar van deze waarheid. Laat mij je zeggen dat je niet achteruit gaat, alleen maar omdat je je “down” voelt, wat tijdelijk is. Je bent tamelijk consequent vooruit gegaan, en hebt je perceptie verruimd. Je bent ook behulpzaam geweest in het helpen van andere essenties, in deze fysieke focus, in het verruimen van hun percepties. Het is zeer natuurlijk om je af en toe ‘down te voelen’. Je bent in de fysieke focus. Je hebt te maken met fysieke elementen. Je leeft niet op een wolk. Er zijn fysieke elementen die je moet opnemen, en waar je mee moet omgaan. Ik verzeker je, dat je dit vrij goed doet. Je hoeft het gevoel niet te hebben ‘dat je terugvalt’, wanneer je periodes ervaart waarin je zit te reflecteren en na te denken. Wat ik je zou willen meegeven, is dat je zaken opmerkt. Merk op wanneer je aan het reflecteren bent, en jezelf dingen zit af te vragen, en wanneer je waarschijnlijkheden contempleert, welke waarschijnlijkheden conflict veroorzaken, of verwarring, of negatieve gevoelens veroorzaken. In het opmerken hiervan, kun je ze elimineren.

Het beste is om ze niet zomaar te elimineren, zonder ze te ervaren, want dan zul je een geiser creëren. Er is niets fout met het ervaren van gevoelens die verbonden zijn aan het nadenken over probabiliteiten. In het ervaren ervan, laat je een natuurlijke uitdrukking ervan toe. Je laat ook toe dat deze expressie “zal kunnen wegvliegen”. In het blokkeren van de gevoelens, in het denken dat je dit niet zou mogen voelen, of dat je je geen zorgen zou mogen maken hierover, veroorzaak je juist die geiser, want dit is de reden waarom dit gevoel terugkwam. Het werd al eerder door je gevoeld. Er werd al eerder over nagedacht, maar het werd geblokkeerd in het ervaren ervan. De gedachten conflicteerden met de gevoelens, en veroorzaakten gedachtes in de zin van “dit is een verspilling van tijd en energie, om mij zo te voelen. Want wat gebeurd is, is gebeurd”. Dit is niet correct. Je hebt connecties ermee, en je hebt gevoelens, en in het ervaren van deze gevoelens, en in het er doorheen gaan, zul je ze kunnen laten gaan. Denk, zoveel je kan, aan een parallel van positieve gevoelens, en over hoe makkelijk je deze positieve gevoelens toelaat om weg te vliegen, en probeer vervolgens deze zelfde uitdrukking te creëren voor wat je denkt je negatieve gevoelens te zijn. Laat ze net zo gemakkelijk weg vliegen. Begrijp je dit?

CHRISTIE: Ik denk het.

ELIAS: Ik ben er zeker van dat je dit zult kunnen bereiken. (Glimlachend)

CHRISTIE: Dank je.

ELIAS: (Na nog wat korte opmerkingen tegen die en gene) -- wanneer jullie niets meer te vragen hebben vanavond, ga ik jullie een goede avond toewensen, ik zal jullie weer snel ontmoeten.

GROEP: Goeieavond. (Wij eindigen om 10:04 PM)
Vertaald door