Sessie 31


“Energiecentra/Rood”


Zondag 20 augustus, 1995
Groep sessie #31 (Herzien)

Participanten: Mary (Michael), Vicki (Lawrence), Ron (Olivia), Guin (Sophia), Elizabeth (Elizabeth), Jo (Joseph), Jim (Yarr), en een nieuwe deelnemer, Chris (Sasha).

Elias arriveert om 6:45 PM (Tijd was zestien seconden)

ELIAS: Goede avond. (pauze, glimlachend naar Chris) Wij verwelkomen een nieuw individu deze avond.
Ik ben gewaar van grote anticipatie voor ons spel! Daarom mogen jullie met de vragen beginnen.

ELIZ: Vragen over het spel? Oke. Ik ga een makkelijke punt verdienen, hoop ik. Is Mouthful mannelijk?

ELIAS: Dit is correct, een punt voor Elizabeth.

VICKI: Oke. Dat is alles wat je kan krijgen, juist? (gelach)

ELIAS: Dat is correct. (grinnikend)

VICKI: (Tegen Guin) Wij is maar een punt per sessie toegestaan. (Tegen Elias) Mary wil een punt voor het verbinden van zichzelf aan hetzelfde; Mouthful, met jou, en met de kleur blauw.

ELIAS: Ik ken Michael een punt toe voor connectie.

VICKI: Iemand anders? (pauze) Oke. Ik zal een poging wagen voor ’n punt. Ik wil mezelf verbinden met het groen.

ELIAS: Wij geven een punt voor Lawrence, in connectie met groen.

RON: Ik denk dat ik mezelf wil verbinden met oranje.

ELIAS: Een punt voor Ron. Jullie zijn allemaal veel punten aan het vergaren vanavond! Er zijn momenteel geen andere pogingen? (pauze) Wij zullen ook een punt toekennen aan Shynla, voor het geslacht van vrouwelijk bij Mobowah. (grinnikend naar Ron) Je mag ons nu verlaten als je zou willen! (gelach)

RON: (lachend) Ik schaam mij niet meer omdat ik heb uitgevonden waarom ik het doe! (Bedoelt slapen gedurende sessies)

ELIAS: Heb je eindelijk uitgevonden waar de situatie over gaat? Zeer goed!

RON: Krijg ik nu een punt? (gelach) VICKI: Je hebt al een punt gehad!

ELIAS: Ik zal, met het oog op de lege ruime (op onze wedstrijd kaart), een extra punt geven aan Ron voor het zien van, aanvankelijk, zuigelingen.

VICKI: Een punt?

ELIAS: Dat is correct, en een punt voor Michael voor het zien van de initiële kleuren.

RON: Dank je!

ELIAS: Je bent welkom. Ik ben ervan bewust dat je een nieuw spel hebt gecreëerd in fysieke focus voor ons essentie spel. (Refererend naar ons spel bord) Dit “Verbinden” is goed! (Onze nieuwe naam voor het spel)

In onze laatste sessie, bespraken wij je fysieke lichaam,- niet gezondheid in het algemeen! (grinnikend) – en we spraken ook over je energiecentra. Ik zal een energiecentrum uitleggen vanavond, en je wat informatie en illustratie geven van de basiselementen van dit energiecentrum. Wij beginnen met je eerste energiecentrum – wat als basiskleur rood heeft – je basis chakra (wortelchakra), zoals jullie dit noemen.

Ik zal eerst uitleggen dat deze term “chakra” een religieuze terminologie is. Dit dient niet verward te worden met mijn uitleg over dit energiecentrum. Deze religieuze interpretatie zal laten zien hoe nauw verbonden het is met de indentificatie van de functie van dit energiecentrum. Maar het neemt ook tal van religieuze geloofsystemen op. Ik zal niet de religieuze overtuigingen gaan opnemen met betrekking tot deze energiecentra. Daarom, wanneer je materiaal leest met betrekking tot energiecentra, wees er dan van bewust dat deze bevattend van geloofsystemen kunnen zijn.

Je basis energiecentrum, zoals alle energiecentra, incorporeert alle kleuren van je spectrum. Hoewel zijn basiskleur vibreert met de snelheid van rood. Dit centrum heeft effect op, en controleert; je voeten, je benen, je dikke darmkanaal, je zenuwstelsel, je wervelkolom, al je botten in je lichaam, en ook mannelijke en vrouwelijke organen.

Hieraan zie je de reden waarom je niet alleen jezelf moet richten op een specifieke kleur met betrekking tot healing, gebaseerd op de positie van dit bepaalde energie centrum. Je zou een bot in je arm kunnen breken. In het leiden van energie uit alleen je groene energiecentrum, zul je een niet zo goed effect hebben op dit letsel, want zijn basis energie is gelokaliseerd in je rode energiecentrum. Dit is de reden waarom je verschillende energiecentra moet verbinden om effect te hebben op bepaalde aandoeningen. Dat betekent niet dat een enkel energiecentrum geen effect kan hebben op andere aandoeningen, singulier door zichzelf. Het is afhankelijk van welk deel van je fysiek lichaam aangedaan is.

Dit basis energiecentrum is ook de focus van veel religieuze overtuigingsystemen, nog meer zo dan je andere energiecentra. Je oosterse religies hechten het vrouwelijke geslacht aan dit bepaalde energiecentrum vast. Dit centrum incorporeert geen geslacht, net zoals dat al je energiecentra niet opnemend zijn van een geslacht. Oosterse religies nemen ook het idee op, dat dit bepaalde energiecentrum, veel krachtiger is dan andere centra, omdat het de basis is voor wat zij termen te zijn de Kundalini. Dit is geheel een religieus geloof. Deze overtuiging heeft in werkelijkheid helemaal niets te maken met het energiecentrum zelf.

Zoals ik heb uitgelegd in onze laatste sessie, is dit centrum geassocieerd met wat je noemt aarding, gronden. Dit is omdat de rotatie en energiestraling van het centrum, die voor het grootste deel effect heeft op je onderste ledematen, naar beneden toe straalt. Dit is het enige energiecentrum die energie in die richting uitstraalt. Alle andere stralen uit of naar boven. Dit bepaalde centrum, in combinatie met geel, welke gefocust is met emotie, is uitermate behulpzaam in het aanpakken van je zenuwstelsel. Als je problemen hebt met slapen, zou dit het juiste energiecentrum zijn om op te focussen. Afhankelijk van het spinnen van deze centra, kun je effect hebben, in een meer of mindere mate, van wat het ook is waar je op concentreert.

Ik geef ook aan dat onze vriend Donovan dit specifieke energiecentrum zou kunnen opnemen, in combinatie met de vierde, om van invloed te zijn op intestinale problemen.

Ik zal op verschillende tijden in onze sessies de individuele energiecentra behandelen, een tegelijk, zodat je de gelegenheid krijgt om ieder centrum voor jezelf te onderzoeken, zonder verward te raken over de verschillende elementen van verschillende kleuren tussen de verschillende centra. In het beoefenen van meditaties, kun je focussen op dit centrum en rood visualiseren. Als je problemen ondervindt in het visualiseren van rood in een sferische vorm, mag je een object kiezen van deze kleur om op te focussen. Appels zijn hier prima voor! Ze zijn tamelijk rond, en spinnen mooi in visualisatie. (Pauze, gedurende welke Elias naar iets lijkt te luisteren)

Ik zal kort een opmerking maken met betrekking tot regiogebied nummer zesentwintig, (grinnikend, terwijl Vicki het uitgiert) die totaal, maar dan ook totaal niet zou worden begrepen binnen fysieke focus in deze dimensie! En Lawrence mag regiogebied nummer zesentwintig gaan uitleggen aan de groep, wat een bevestiging is van het feit dat ik luister! (1)

Je mag vragen stellen.

RON: Is er een manier waarop je de snelheid van het spinnen van een chakra kunt beschrijven? Ik kan het rood visualiseren. Ik kan de bal visualiseren. Maar ik weet niet echt hoe snel ik ’t moet laten spinnen, en ik herinner me dat je zei, dat de snelheid ervan heel belangrijk is, de snelheid waarmee het spint.

ELIAS: Dit is afhankelijk van je doel. In technische termen zou je basiscentrum van rood spinnen op ongeveer twaalf omwentelingen per seconde. (2) Dit zou zijn, wat jij zou beschrijven als, je langzaamste of zwaarste energiecentrum rotatie. Dit (emanerend vermogen) is ook de laagste vibrationele kwaliteit van een drieëndertigste-duizendste lengte van een golf; dit refereert naar lichtgolven spectrum. Dit is ook je langst zichtbare kleurgolflengte. In het sneller spinnen van dit energiecentrum, kun je effect hebben op, afhankelijk van je focus, verschillende elementen van je lichaam. Als je enorme nervositeit ervaart, kun je experimenteren met het verminderen van je snelheid van je omwentelingen van dit energiecentrum, naar tien of zelfs acht. Dit creëert een kalmerend effect in je zenuwstelsel die door je hele lichaam heen wordt gefilterd. Ook, in meditatie, kan dit energiecentrum nuttig zijn door het vertragen van omwentelingen, want dit zal kalmerend zijn van de hersenen, het zenuwstelsel, en neurologische activiteit. Was dit voldoende?

RON: Ja, dank je. (pauze)

VICKI: Nou, ik heb een vraag. Zou dit energiecentrum betrokken zijn in menstruele problemen?

ELIAS: Nee. Dit zal onze volgende focus zijn, het oranje energiecentrum. Hoewel ik aangegeven heb dat dit energiecentrum incorporerend is van mannelijke en vrouwelijke organen, incorporeert je oranje energiecentrum, wat je tweede energiecentrum is, ook deze organen. Het verschil is dat je oranje energiecentrum deze mannelijke en vrouwelijke organen opneemt als zijn HOOFD energie beïnvloeding. Het is ook verbonden met lichaamsvloeistoffen. Daarom wordt bij vrouwelijke menstruatie dit opgenomen met oranje. (lange pauze) Jullie zijn erg rustig vanavond! (glimlachend naar de groep)

CHRIS: Ik heb een vraag. Ik zou graag mijn essentie weten.

ELIAS. Dat is goed. Je zult mij voor een moment moeten excuseren. (Hier, is er een pauze van vijftien seconden) Dit zou de essentie naam van Sasha zijn. Identificerend met oosterse focussen en cultuur. Deze essentie identificeert zeer sterk in fysieke focus met wat je nu termt te zijn Mongoolse of Russische oriëntatie. Niet in de interpretatie van je huidige geografische gebieden, maar identificerend met deze gebieden in de tijd vóór je kalender. Deze essentie identificeert met de samenleving van het russisch geografische gebied, gedateerd achtste eeuw voor Christus. (Tegen Vic, “C” is correct).
Deze essentie identificeert zich ook als een “oude ziel”. (grinnikend)

JO: Dat wist ik!

CHRIS: Ik ook.

ELIAS: Vooruit bewegend, naar verscheidene Europese ontwikkelingsfocussen. Met nadruk verbonden op Engeland; een grote fascinatie voor de middeleeuwen en mystiek. Deze essentie neemt ook wat, niet veel, fragmentatie op met andere ontwikkelingsfocussen in andere dimensies, zoals die welke verbonden zijn met Dimin en Lawrence. En een connectie van Sasha en Joseph in pre-kalender ontwikkelingsfocus, en ook in ontwikkelingsfocus in England, als moeder en dochter. Dit creëert een herkenning en identificatie van de reünie in deze fysieke focus.

Hoewel jullie niet allemaal vanuit gemeenschappelijke essentie zijn gefragmenteerd, zijn jullie essenties, en ook degenen die jullie hebben gefragmenteerd, en degenen die weer door jullie zijn gefragmenteerd, ook allemaal verbonden binnen wat jullie termen te zijn een familie of stam, of hoe je het ook wenst te noemen. Essenties lijnen zich op binnen groepen, en vormen wat jullie zouden noemen, families. Doorgaans, zijn deze groepen essenties gegenereerd door een essentie, en expandeerde tot velen middels fragmentatie, en hierin zijn het er velen. En wanneer ik spreek over velen, spreek ik niet over miljoenen – dan spreek ik over nummers die jullie niet eens kunnen opnemen! (grinnikend)

Jullie behoren allemaal tot dezelfde essentie familie. Dit is een andere reden waarom je connecties zo makkelijk ervaart. Het is niet nodig voor je om elkaar te zoeken, want jullie zullen op een natuurlijke wijze naar elkaar toegetrokken worden, omdat je tot dezelfde essentie familie behoord.

CHRIS: Ja. Dank je wel.

ELIAS: Je bent welkom. (pauze)

VICKI: Nou, ik heb een andere vraag over het rode energiecentrum. Je zei dat het ook met onze botten van doen had. Als ik een bot zou breken, zou je dan kunnen overwegen om dat te beïnvloeden met dit rode energiecentrum?

ELIAS: Ja. De enige reden waarom je NERGENS effect op hebt binnen je fysieke expressie, is vanwege je geloofsystemen. Je gelooft niet dat je effect kan hebben op je botten of je TANDEN (grinnikend) of elementen van je fysieke lichaam die je kan zien, maar, dat betekent niet dat je er geen effect op kunt hebben. Terwijl je groeit en je perceptie verruimd, zal je jezelf blootstellen aan nog veel wonderbaarlijkere ervaringen. Je kwestie van wat je termt ‘paranormale of spirituele operaties’ (psychic surgeries) is geen fantasie; het is zeer zeker een realiteit! Je kunt fysiek je fysieke barrière van weefsel binnendringen, zonder ooit een insnijding te maken, of bloed te verspillen. Je neemt alleen het geloofsysteem niet op om jezelf deze ervaring toe te staan. In het verruimen van je gewaarzijn, wat geheel je eigen keuze is of je dit opneemt of niet, kan je fysiek je huid opensnijden, en energie concentreren om het weer dicht te maken. Je kan dit fysiek voor je ogen zien gebeuren. Er is geen ding, dat je niet zou kunnen bereiken binnen fysieke focus. Je gelooft alleen maar niet dat je het KAN bereiken. Als je kunt “weg poefen” in je Bermuda Driehoek, denk je dan niet dat het eenvoudiger zou zijn om een bot te herstellen? (glimlachend)

VICKI: Dus, is dit rode energiecentrum ook verbonden met de tanden?

ELIAS: Dat is correct.

VICKI: Dus, als ik van een halve tand weer een hele zou willen maken, zijn er dan specifieke instructies die je zou kunnen bieden? Waar te beginnen?

ELIAS: Ik zal je een startpunt geven, gebaseerd op je rode energiecentrum. Ik geef je geen stap-voor-stap medische instructies voor het reconstrueren van tanden! (gelach)

VICKI: Dat begrijp ik!

ELIAS: Je kunt je focussen op je rode energiecentrum, opnemend van je creatie van een tand, z’n constructie, en waar het van gemaakt is, opnemend van al z’n natuurlijke materialen. Omdat dit rode energiecentrum ook het zenuwstelsel opneemt, die ook in je tanden zitten, neem je deze er ook bij op. Ik stel voor dat je ook iets opneemt van je vierde energiecentrum, voor behulpzaamheid in genezing. Neem ook je zesde energiecentrum op, omdat dit het centrum is die je hoofd leidt en domineert. Nu merk je waarom ik aangaf dat je energiecentrum gecompliceerder is, dan alleen het focussen op een kleur, als je een specifiek element wilt helen.

Ik zal je ook een andere kleur aanbieden – eentje die je niet zult vinden op je kaarten van je chakra’s, maar, wel een die zeer opgenomen is als een energiecentrum – het is roze. En dit is ook een zeer krachtige kleur voor connectie en voor healing.

Dit bood ik ook aan als informatie voor de lol voor Michael. In explanatie voor de kleur van zijn roze ‘bubble’; wat zijn vervoerder is voor communicatie. De kleur koos hij niet willekeurig, hoewel hij niet doorheeft dat hij deze kleur heeft gekozen! Maar in regiogebied nummer twee, (nadrukkelijk) is hij gewaar van de juiste kleur opname.

VICKI: Nu we over Michael spreken, ik heb een vraag van Michael.

ELIAS: Wij willen eerst opheldering dat Michael geen eindeloze doorgaande vragen heeft, correct? (gelach)

VICKI: Een vraag.

ELIAS: Dat is acceptabel. VICKI: Zou weefsel afstoting worden gelijkgesteld met het lichaam die alarm slaat over bewustzijn en energie, die afkomstig is van een andere essentie in het channelen?

ELIAS: Zeer goed! Dit is correct. Hij refereert naar onze discussie over fysieke opname, gerelateerd aan wat je noemt channeling, en je fysieke lichaambewustzijn in respons op van buitenaf komende energie van een andere essentie er binnenin, of die deze ruimte bezet.

Hierin, heb ik uitgelegd dat je fysieke lichaam, die een directe expressie en creatie is van JOUW bewustzijn, bekend is met JOUW energie en JOUW bewustzijn. Wanneer een andere energie wordt binnengebracht, zeg maar zoals door het fenomeen van channelen, dan drukt je fysieke lichaam een trekking uit en het ervaart ook fysieke reacties. Want het wordt verwacht een andere energie op te nemen die onbekend is aan zijn bewustzijn. Je fysieke lichaam, afgezien van je psychologisch bewustzijn, bezit eigen bewustzijn binnen zijn eigen cellen. Dit bewustzijn, zoals ik vertelde, kan gedurende enkele dagen in je tijd blijven bestaan, apart van jouw bewustzijn waar je jezelf mee identificeert.

Wanneer je medische professie een fysiek element van je lichaam aan het wegnemen is, zij het weefsel of een orgaan of bloed of beenmerg, en dit plaatst in het fysieke lichaam van een ander individu, dan zal het individu die dit weefsel ontvangt, automatisch een afstoting uitdrukken. Dit is vanwege de reden dat dit lichaam niet bekend is met deze nieuwe energie. Het werd niet gecreëerd als onderdeel van dit individu. Je lichaam bezit ook, binnen zijn cellen, de wetenschap dat dit niet nodig is. Het begrijpt binnen z’n moleculen die je bezit het vermogen tot regeneratie, en ook voor genezing. Daarom zijn je operaties overbodig; maar jij, in je psychologische bewustzijn, bent niet helemaal “van dezelfde tijd” met je lichaam in de kennis van zichzelf! (grinnikend) Ook, neem je om te beginnen, geen verantwoordelijkheid op voor de creatie van de nadelige situatie. Daarom kijk je naar je medische professie om je omstandigheden te veranderen, en transplantatie operaties uit te laten voeren.

Je hebt, met je technologie, drugs ontwikkelt om te vechten tegen het vechten van je lichaam! (grinnikend) Je maakt een tegenaanval op je lichaam die aanvalt, zodat je kan continueren met focus, en forceert de acceptatie op je lichaam van vreemd weefsel. Zelfs een enkele cel die wordt ingevoegd in je fysieke expressie, zal opgemerkt worden en afgestoten worden, omdat het niet een deel is van JOUW bewust creatie. Net zoals je bloed DNA opneemt, wat je biologische vingerafdruk is, om zo te zeggen, neemt ook iedere cel en molecuul in je lichaam je eigen gecodeerde bewustzijn op. Het kent jou. Het weet ook wat je NIET bent. (pauze)

JO: Ik heb een vraag. Waarom had je een harnas aan?

ELIAS: (grinnikend) Dat was een perceptie. Het was niet noodzakelijk een daadwerkelijk beeld van mijzelf in een harnas. Dit was een visualisatie die je eigen focus opnam. Vele malen, zoals ik al zei, zal je droomstaat zeer symbolisch overkomen. Ook, zal vele malen in je droomstaat, de projectie van je visualisatie omgekeerd zijn, net zoals je fysieke lichaam een omkering in het fysiek zien opneemt, want je fysieke ogen zien niet op de manier als dat je denkt dat je ziet. Zoals je geleerd hebt door je technologie, is je zicht in eerste instantie ondersteboven. Vaak, in je droomstaat en je symboliek, zul je deze zelfde focus projecteren, waar je van denkt als een achterwaarts beeld. Daarom, om dit concept te kunnen begrijpen, uit ik naar je, dat je projectie van dit harnas op mij leek te zijn, waar in werkelijkheid, dit harnas een focus van jezelf is. Dit is de energie die je voor jezelf als bescherming hebt, als barrière voor niet-penetratie van van buitenaf komende individuen en energie.

JO: Oke. Dat is helemaal begrijpbaar! (lachend)

ELIAS: In het herinneren van dit soort dromen, ben je jezelf te gelegenheid aan het geven, om te zien, binnen de eigen veiligheid van je eigen bewustzijn, elementen of aspecten van jezelf, die je niet zou willen verbinden of delen met ander individuen. Dit biedt je een zeer goede gelegenheid om een situatie te bekijken, en je keuzes voor de verruiming van je perceptie te onderzoeken. Waardoor je jezelf toestaat je harnas weg te laten vallen binnen de veiligheid van je eigen bewustzijn. En waar je ook Elias opneemt als een element van behulpzaamheid; waarvan ik uitdruk, dat ik beschikbaar ben voor deze taak.

JO: Dank je wel.

ELIAS: Je bent welkom. (pauze) Zullen we afbreken voor een korte pauze, en als jullie meer vragen willen stellen zullen we terugkeren voor een korte periode van je tijd? Is dat acceptabel? (De groep gaat ermee akkoord)

BREAK 7:53 HERVATTING 8:52 PM (Tijd was twaalf seconden)

ELIAS: We zullen doorgaan. Allereerst, zal ik mij richten op je spel, in bevestiging van het muzikale element. En jullie maar denken dat je aan het einde van je lijst was gekomen! (grinnikend)

RON: We zullen een groter stuk papier moeten gaan halen! (lachend) Dus, betekent dit dat er een noot wordt verbonden aan iedere kleur?

ELIAS: Dat is juist. Ik geef ook aan de wij roze niet als essentie kleur zullen opnemen. Daardoor, blijven er zeven kleuren over. Je bezit ook, zeven noten. Laat mij jullie vertellen dat, net zoals kleur een universele waarheid is, ook muzikaal geluid dat is. Daarom mag het worden opgenomen in ons spel.

Voor wat betreft kleur, is er een misinterpretatie, wederom! In de opneming van de kleur oranje en lichaamsvloeistoffen, is bloed uitgezonderd, die opgenomen wordt in de kleur groen in je vierde energiecentrum voor je bloedsomloop. Jullie hadden wel een juiste interpretatie in je discussie over zien. Het genezingsproces van je huid neemt andere kleuren op als alleen rood, die te maken hebben met elementen van andere gedeelten van je fysieke lichaam, die door andere energiecentra worden beheerd. We zullen dit in toekomstige sessies bespreken. Jullie “opdracht” (grinnikend) voor deze sessie is om te concentreren op rood, en zijn elementen op te nemen, en jezelf bekend te maken met deze energie.

Ik zal ook aangeven, in verband met het spinnen of omwentelingen van je individuele energiecentra, dat deze verhogen, in stappen van twaalf per centrum, dus, hoe verder opwaarts je gaat, hoe sneller de kleuren spinnen. In het in lijn brengen van je fysieke ruggengraat, zou je alle kleuren van alle energiecentra moeten opnemen, daar ze in lijn liggen met je ruggengraat. Het spinnen van deze energiecentra varieert, zoals ik al zei, afhankelijk van je focus. Los van elkaar spinnen ze met hun eigen natuurlijke omwentelingen, zonder je bewuste weten hiervan.

Voor we verdergaan met een ander onderwerp, geef ik ook aan dat je zesde en zevende chakra of energiecentra, van indigo en paars of violet, niet fysiek zijn gelokaliseerd op wat jullie zien als je wervelkolom. Je zesde chakra of energiecentrum is gelokaliseerd in wat je ziet als het centrum van je hoofd, parallel aan de ruimte van je ogen. Je zevende energiecentrum, die gekend is als je kruincentrum, is gevestigd op de top van je hoofd, in werkelijkheid geplaatst buiten je fysieke lichaam. Uiteindelijk, zal ik ook een korte uitleg geven van drie meer energiecentra die je opneemt, die gevestigd zijn boven je hoofd. Ze zijn spiritueel georiënteerd, maar hebben ook effect op communicatie middels essentie, en connectie met andere essenties, zoals het uitprojecteren en ontvangen van energie van andere regiogebieden. De kleuren zijn zwart, wit, en magenta of donkerrode. (pauze)

Ik bied deze informatie aan, om ervoor te zorgen dat je niet verward raakt door het lezen van materiaal, die soms deze energiecentra plaatsen alleen binnen het gebied van je feitelijke fysieke wervelkolom. Ze zijn niet geheel alleen in dit gebied opgenomen. Je kunt zelf van invloed zijn op de aanpassing van je wervelkolom, net zoals dat je effect kunt hebben op iedere fysieke uitlijning of herstel van het fysieke lichaam. Met betrekking tot lichtgolven, geef ik ook aan, dat dit geen lengtes opneemt zoals jij erover denkt. Dit zijn transmissiegolven, ter creatie van zichtbaarheid van licht. Je violet vibreert op een zevenenzestigste duizendste van een lengte, op de top van je spectrum. Alle andere vibreren tussen deze lengte in. Als je deze individuele energiecentra spint en uitlijnt, als je visualiseert dat deze centra aan het spinnen zijn op dezelfde omwentelingssnelheid, en hen opneemt in een perfecte lijn, dan zul je een sensatie van balans ervaren.

Je kan ook, in het opnemen van je spirituele kleur van wit, deze energie, of licht, als je dat prefereert te visualiseren, naar beneden sturen door de kern van elk van deze energiecentra, in een rechte lijn, en terug omhoog door deze energiecentra, en via je paarse of bovenste energiecentrum naar buiten sturen, en je zal een zeer plezant waterval effect ervaren, van de energie die uit de bovenkant van je hoofd komt en als een cascade langs je lichaam naar beneden gaat. Het is een zeer prettig en zeer versterkend gevoel. Je kan experimenten met deze oefening, en je zal erg tevreden zijn met de sensatie die je ervaart.

Je kan veilig spelen met je chakra’s in je fysieke lichaam, wanneer je niet aan het focussen bent om effect te hebben op een bepaalde aandoening of stoornis in je lichaam. Als je alleen maar aan het focussen bent op het spelen en spinnen en op lijn brengen van deze energiecentra, dan doe je dit zeer veilig binnen elk van hen, of zelfs met een combinatie van kleuren, en dan aangename fysieke expressies ervaren.

Mijn enige waarschuwing die ik geef is, met het beïnvloeden van energiecentra, wanneer je bewustzijn is verwijderd uit je fysieke expressie. Want wanneer je bewustzijn opgenomen is in je fysieke expressie, zullen je energiecentra positief effect hebben of er zal helemaal geen effect zijn. Ze zullen geen negatief effect op je hebben. Daarom hoef je niet bezorgd te zijn over het spelen met hen, terwijl je geen begrip hebt van hun vermogen of het effect wat zij hebben. Je kunt geen ziekte genezen – of effect hebben op een fysieke aandoening, maar je kunt jezelf ook geen schade toebrengen door het spelen met deze kleuren. Waar kennis van energiecentra hebben gunstig voor is, is wanneer je iets specifieks op een positieve manier wilt beïnvloeden, of in het genezen.

Hoewel, nogmaals, ik jullie voorzichtigheid wil betrachten. Daar je allemaal het vermogen bezit om wat je noemt buitenlichamelijke ervaringen te hebben. Als je aan het experimenteren bent met deze staat van bewustzijn, dan adviseer ik jullie om niet rond te gaan porren in energiecentra! (Dit refereert naar Mary’s rondporren in haar blauwe chakra gedurende een sessie, waardoor zij heel erg moest hoesten)

Nu kunnen jullie vragen stellen.

VICKI: Ik heb een vraag over het onderwerp. In mijn doorgaande pogingen met mijn zicht, moet ik indigo en groen opnemen?

ELIAS: Je mag beginnen met deze kleuren, en ook roze opnemen. Ik zal verdere instructies geven voor dit gebied en andere kleuren van energie opnemen, maar, dit zal dienen als een begin. (pauze)

JIM: Ik heb een vraag. Goeieavond!

ELIAS: Goedeavond Yarr.

JIM: Hebben kristallen unieke vibrationele kwaliteiten? Is een kristal, zeg maar, verschillend van graniet, of is het iets dat wij als geloof hebben opgenomen?

ELIAS: Ik zal uitspreken dat ieder element opnemend is van verschillende vibrationele kwaliteiten. Kwarts kristal, zoals je dit element kent, neemt een hogere vibrationele kwaliteit op, waardoor de expressie wordt toegelaten, van reflecteren of breking van je kleurenspectrum. Hierdoor, lijken deze kristallen minder belemmerd te worden door hun eigen kleur incorporatie, daar zij een hogere vibrationele kwaliteit hebben. Het zal je opvallen dat je gewone ordinaire stenen, zoals jij ze noemt, vrij solide in kleur zijn en dichtheid van materie hebben. Dit betekent niet dat zij harder zijn. Het betekent alleen dat hun atomen hun eigen kleur opnemen, wat deze elementen een zwaarder en langzamere vibrationele kwaliteit geven. Kristallen van heldere aard, vertonen een hogere vibrationele kwaliteit, en nemen geen eigen kleur van hun zelf op binnen hun eigen atomen.

Zoals Ron en Michael eerder hebben gezien, nemen atomen hun eigen kleuren op. Jij in fysieke focus vraagt je soms weleens af waar kleur vandaan komt. Je ziet elementen van je wereld die verschillende kleuren hebben, maar die niet noodzakelijk de kwaliteit vertonen die je ziet als materie, zoals je lucht. Die, als je naar je lucht kijkt, de kleur blauw opneemt. Ook, als je in een glas kijkt, lijkt je water zonder kleur te zijn. Maar als je grote hoeveelheden bekijkt van dit zelfde element, dan neemt het ook de kleur van blauw op. In simpele uitleg, zullen je wetenschappers zeggen dat de een de ander reflecteert, en dat dit is hoe zij de kleur blauw opnemen. In werkelijkheid, incorporeren atomen, die je wetenschappers nog niet bekeken hebben, hun eigen kleuren, elk samenvormend om fysieke materie te creëren en individuele kleuren op te nemen. Hierin, incorporeren sommige atomen geen kleur. Ze zijn wat jij zou denken, als reflectoren. Dit is wat je fysiek ziet met je zicht als helder. In werkelijkheid bezitten ze een reflectiviteit, om andere kleuren te incorporeren en ze uit te breken. Dit is wat de kwaliteit van je heldere kwarts kristallen is. Het laat hen het vermogen toe van de breking van je zichtbare lichtspectrum van kleuren. Deze bepaalde atomen bezitten individueel een hogere vibrationele kwaliteit of snellere rotatiespin. (pauze) Met betrekking tot de effectiviteit van je kristallen. Zij hebben op zichzelf geen effect op genezing. Hoewel ik wel uitspreek dat deze kristal elementen zeer goede geleiders van energie zijn, en gebruikt kunnen worden als een receptor voor gestroomlijnde energie. Hierin echter, wordt de energie door jouw gegenereerd, niet door het kristal.

JIM: Dank je wel.

ELIAS: Je bent welkom. We zijn vanavond veel meer technische vragen aan het stellen! Jullie zijn meer aan het nadenken!

JIM: Is dat goed?

ELIAS: Dit is zeer goed! (gelach)

JIM: Wij kunnen soms ook teveel nadenken hoor!

VICKI: Ik heb een vraag die niet erg technisch mag zijn, maar ik heb mij af zitten vragen over de kleur bruin. Hoewel, bijvoorbeeld, Ron en ik altijd al onze aparte favoriete kleuren hebben, hebben wij samen altijd als favoriete kleur bruin gehad. En ik vraag mij gewoon af over de kleur bruin.

ELIAS: Bruin is de kleur van loyaliteit, het is een verbindende kleur. Ik ben mij er bewust van dat in fysieke focus je bepaalde kleuren als minder wenselijk ziet dan andere kleuren. Je neemt ze niet zoveel op in je focus, omdat je gelooft dat ze minder “mooi” zijn dan andere kleuren. (grinnikend) Alle kleuren bezitten kwaliteiten. Bruin is ook de kleur van stabiliteit, eenheid en standvastigheid. Je zal deze kleur observeren in de fysieke expressie van een boom, kracht en stabiliteit vertonend. Je ziet vele kleuren in je fysieke wereld die jullie hebben gecreëerd. In het zien van deze kleuren, en kijkend naar hun fysieke expressie, kun je sommige van je kwaliteiten interpreteren die in lijn lopen met deze kleuren. Deze gemeenschappelijke expressie van bruin tussen jezelf en Ron lijkt zeer waarschijnlijk, als je de elementen die deze kleur vertoont in consideratie neemt. Een andere kleur die niet zo wenselijk lijkt te zijn is grijs, die jullie saai zouden noemen, terwijl het in feite veel meer interessante elementen significeert.

JIM: Of de dood!

ELIAS: Zeer zeker, in het religieuze focus. In werkelijkheid symboliseert het de vrouwelijke energie verbonden met wit als mannelijke energie van essentie, die beiden bevat zijn in alle essenties. Zwart genereert het element van sensitiviteit en kalmte en koestering, anders dan de religieuze focus van “dood” of “slecht” (gelach)

VICKI: En grijs? ELIAS: Grijs is ook een expressie van kalmte, het is een combinatie van mannelijk en vrouwelijk, opnemend van het element van balans. Dit is een expressie van een zeer positieve energie in kleur. (pauze)

GUIN: Ik heb een vraag. ‘s Nachts een keer, ik herinner niet mijn hele droom maar heb er een impressie van, herinner ik me de kleur groen en de kleur oranje zat er erg sterk in, en ik herinner een bal. Is er een reden waarom ik die twee kleuren samen in een droom heb?

ELIAS: Ik zal je een vraag stellen. Wil je een nieuw leven (kindje) opnemen?

GUIN: Nee!

ELIAS: Dit is wat je noemt een onbewust verlangen. Deze kleuren in combinatie met elkaar, opgenomen in je bewustzijn, die het projecteert in een droomstaat vanwege de veiligheid in deze ervaring, is een expressie van sexueel samenkomen voor het creëren van nieuw leven. Oranje vertegenwoordigt het sexueel verlangen en het verlangen voor fysieke unie, met het expliciete doel van het maken van een nieuwe essentie. Dit wordt aangetoond met de opname van groen, wat nieuwe geboorte vertegenwoordigd.

GUIN: Dank je wel.

ELIAS: Je bent welkom. In je droomstaat kun je, binnen de veiligheid van je essentie en je individuele bewustzijn, vele verlangens en wensen uitdrukken ten behoeve van ervaringen. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat dit precognitief is. Als dit het geval was, dan zou ik dit specifiek hebben aangegeven. Dit is alleen een verlangen dat wordt gemanifesteerd voor je eigen plezier, en is een herkenning van een mogelijkheid voor de toekomst, het is geen absolute waarschijnlijkheid op dit moment.

GUIN: Gelukkig! Niet nu hoor! (een beetje geagiteerd)

ELIAS: Dit is JOUW keuze. (glimlachend)

GUIN: Oke. Dank je. (pauze)

ELIAS: Heb je meer vragen, Yarr? (gelach)

JIM: Hoe kon je dat weten? (lachend) Om iets op te helderen, de aarde en zijn elementen – water, wind, vuur – wordt dit beschouwd als bewustzijn? Is de wind een bewustzijn binnen zichzelf, of is het water een bewustzijn binnen zichzelf? De aarde, is het zijn eigen levende bewustzijn, nu?

ELIAS: Binnen de termen waar jij op doelt, nee; maar, binnen de termen van dat alle dingen bewustzijn bevatten, ja. De neiging binnen fysieke focus is om religieuze geloofsystemen op elementen te plakken. Waarvan ik kies, om te proberen te vermijden. Daarom, geef ik aan dat elementen geen bewustzijn vertonen van hun zelf, onafhankelijk van jouw bewustzijn. Maar, aan de andere kant zal ik ook aangeven dat ze wel een onafhankelijk bewustzijn bezitten op zich, als een creatie van jou, die je hebt toegestaan zijn eigen elementen te bezitten. Net zoals je fysieke lichaam zijn eigen bewustzijn bezit, onafhankelijk van jouw bewustzijn, en kan, zoals ik al zei, tijdelijk blijven bestaan nadat jij je bewustzijn hebt teruggetrokken ervan. Ook, bezitten alle elementen van de natuur een bewustzijn.

Jij ziet dit wat anders. Je indiaanse/indische culturen, waar je veel connectie mee hebt en in lijn mee bent, hebben persoonlijkheden en bewustzijnen geprojecteerd, onafhankelijk van alle elementen van de natuur, in een poging om hiermee te kunnen verbinden. Ik zal je de suggestie geven, in tegenstelling tot dit geloofsysteem, dat je om je heen kijkt. Kijk heel goed naar je wereld. Zie zijn kleuren en magnifiekheid, en zie jezelf dan als zijn schepper. Je houdt binnen handbereik vast, een ultieme pracht. In dit bepaalde fysieke focus, hebben je essenties een van je meest magnifieke creaties geschapen. Dit is singulier, de meest diverse en prachtigste fysieke creatie van essentie. Dit specifieke focus en planeet en universum dat je hebt gecreëerd, in deze bepaalde dimensie, bezit de MEESTE diversiteit, met de MEESTE opneming van schoonheid van ALLE dimensies. Hierin hebt je veel om te appreciëren, niet alleen van wat je hebt geschapen, wat al meer als genoeg is om te appreciëren, maar ook in de herkenning van je eigen creativiteit en verbeelding, die veel grootser is dan je waarneemt. (pauze)

Hieraan, zal ik nog een kleine voetnoot toevoegen. Dat in je grote verbeeldingen in fysieke focus, niet in essentie, het je zal opvallen dat wanneer je droomt – niet in de slaapstaat – van het creëren, of visualiseren, van andere werelden, dat je ze niet visualiseert op de magnifieke wijze als dat je deze wereld hebt geschapen. Vraag jezelf af, of je ook maar mogelijkerwijs, binnen je fysieke focus, een andere planeet of dimensie kan voorstellen, die meer divers of prachtig is dan deze creatie. Ik zal je wedden dat dit je niet zal lukken, want je hebt je ultieme expressie gecreëerd, van schoonheid, van essentie. Dit is ook waarom ik in voorgaande sessies hebt aangegeven dat jullie je hoogste expressie zijn. Je bent je ultieme zelf. Er is niets hogers of meer wonderbaarlijk of meer scheppend, dan julliezelf. (Ron zat gedurende dit al heel luid te snurken)

Ik zal nu mijn aandacht richten op Sophia in de expressie van demonen, en die zich afvraagt of Elias een duivel in vermomming is! (gelach) Ik zal je uitleggen dat je het juist hebt dat er geen bewijs is. Ik geef je aan dat er geen duivels of demonen of boze geesten bestaan, maar, aan de andere kant geef ik je ook aan, dat er geen andere goden zijn als jezelf. Daarom, binnen religieuze geloofsystemen, zou een ander individu Elias net zo goed een demon of slechte geest noemen! Hoewel ik je betuig, dat je met een zekerheid binnen je eigen geest, een weten zult hebben, van de waarheid die ik spreek. Je zal het binnen in je weten, en als er wel een duivel was geweest, dan zou je niet zijn teruggekomen vanavond om sessie met mij te hebben! (grinnikend)

Veel individuen, zoals ik al openlijk zei, zouden een probleem met mij hebben. Omdat ik geen religieuze geloofsystemen opneem, en ook omdat ik deze geloofsystemen niet aanmoedig. Ik spreek tegen jullie over waarheden, die geen negativiteit opnemen. Geloofsystemen zijn vaak opnemend, niet altijd maar wel vaak, van negativiteit en dubbelhartigheid. Ik druk informatie van waarheid naar jullie uit, die positief in je weerklinkt. Ik zal niets uitdrukken aan jullie, dat minder zou zijn dan een liefdevolle expressie van hulpvaardigheid en informatie, omdat dit mijn focus is. Het kan zijn dat er individuen zijn die mogelijk niet accepteren wat ik aanbied, en dat is hun keuze, en ik spreek toch een liefdevolle aanvaarding van deze keus uit.

GUIN: Dank je voor de opheldering.

ELIAS: Je bent welkom. Helaas, heeft je technologie nog geen “demonen detector” ontwikkeld! (wij barsten in lachen uit)

GUIN: Ik vraag me af of een leugendetector zou werken?

ELIAS: Hoewel in deze polygraaf test van jullie, ben ik er zeker van dat ik je wetenschappers zo zal verwarren door de registratie van elk antwoord als onjuist! En daardoor zouden ze toch geen antwoord ter validatie hebben gekregen, hetzij ja hetzij nee!

VICKI: Ik heb een vraag.

ELIAS: Ja, Lawrence??? (grinnikend)

VICKI: Recentelijk, herinnerde ik mij dat je sprak over dat wanneer wij kiezen om hier te manifesteren, we drie sexuele oriëntaties kiezen.

ELIAS: Ja?

VICKI: En daardoor vroeg ik mij af, zijn er nog meer basis “regels”?

Note: Hier, is Elias aan het rondgrijpen naar Mary’s kopje, nog steeds niet in staat om het zelf te kunnen vinden. Ron geeft hem het kopje, en hij neemt een slok.

ELIAS: Dank je.

RON: Je bent welkom.

ELIAS: Basis regels?

VICKI: Betreffende onze keus om te manifesteren in dit fysieke focus. Je gaf aan dat er bepaalde overeenkomsten waren met betrekking tot deze keus, en vroeg mij af of je er nog eentje naar voren wilde brengen. Het is gewoon nieuwsgierigheid.

ELIAS: Je vraagt je af of deze regels verbonden zijn met je manifestatie van sexuele oriëntatie? Deze ik je al had aangegeven.

VICKI: Nee. Ik vraag mij af of er nog andere overeenkomsten zijn die wij maken wanneer we kiezen fysiek te focussen hier, behalve de sexuele oriëntaties.

ELIAS: Met betrekking tot wat je termt regels, is dit moeilijk, want zelfs sexuele oriëntatie zou in werkelijkheid niet echt als een regel beschouwd worden, als zijnde iets dat je absoluut moet volgen in een bepaalde richting. Er zijn vele manieren om je sexuele oriëntaties uit te drukken en de regels “te omzeilen”, zoals jullie zeggen!

Je hebt voor jezelf binnen fysieke focus bepaalde richtlijnen opgezet van geaccepteerde officiële raamwerken. Wat is, dat je religieuze geloofsystemen accepteert. Je accepteert bepaalde gedrags kwaliteiten als “normaal”, en dit zijn je officieel geaccepteerde gedragingen. Je verwerkt je creatie van civilisaties langs basislijnen van ontwikkeling. Dit is ook een officiële, geaccepteerde manifestatie. Je zou deze enigszins kunnen opvatten als het zijn van regels, alszijnde het officiële raamwerk van deze bepaalde dimensionale manifestatie, want jullie wijken hier voor het grootste gedeelte niet van af. Jullie zullen enigszins verschillende geloofsystemen opnemen van cultuur tot cultuur, maar in basis accepteer je een bepaalde richting van ontwikkeling voor dit focus. Hierin, zou je deze kunnen opvatten als “dimensionale regels”. Dat wil niet zeggen dat er geen individuen zijn die niet conformeren naar je officieel regels van dit dimensionale focus. Het spreekt voor zich, dat jullie niet je Bermuda Driehoek zouden hebben gecreëerd, als er geen individuen waren geweest die niet het officiële “spel” wensten te spelen!

Ik was in eerste instantie zeer voorzichtig met het uitdrukken van de termologie regels, toen ik jullie vertelde dat je manifestaties in fysieke focus drie incarnaties bevatten. Mijn intentionele reden hiervoor was, dat ik geen idee wenste te implanteren bij niemand van jullie, dat je “vastgesloten” zit in een raamwerk, dat niet veranderd zou mogen worden op elk gegeven moment. Ik zal een simpele divisie aangeven voor je drie incarnaties. Een van je manieren van “eromheen zeilen”, van deze officiële geaccepteerde regels, is de terminatie van essentie vóór de geboorte. Daardoor in werkelijkheid nooit fysiek manifesterend en opnemend van een ontwikkelingsfocus, maar, wel opnemend van het begin van een fysieke manifestatie.

Daarom, net zoals of in het algemeen, in het bepraten van het idee van regels, was ik terughoudend in het gebruiken van dit woord. Ik blijf terughoudend in het gebruiken van dit woord, omdat ik niet het idee van “absoluutheid” wens in te brengen. Een andere regel, per se, die je ook zal zien als eentje die je breekt, zou het niet oversteken van dimensionale sluiers zijn. Wat je wel doet, maar je doet dit niet met regelmaat of intentioneel, NOG niet. En daarom accepteer je de officiële aanvaarde focus als een regel.

VICKI: Dank je wel.

ELIAS: Je bent welkom. Als je deze magnifiekheid hebt gecreëerd, geloof je dan werkelijk dat er ook maar iets is, dat je niet zou kunnen bereiken, of dat je vastgebonden zou zitten aan enige regels? ( Glimlachend, gevold door een pauze, en dan tegen Vicki) Ja???

VICKI: Ik heb nu geen andere vraag, maar ik zal hierover nadenken.

ELIAS: Zeer goed. (pauze) Hebben jullie nog andere vragen voor vanavond? (pauze) Goed dan. Dan zal ik jullie een zeer liefdevolle en allesomvattende energie toereiken. Je mag je rood deze week visualiseren, en ik wens jullie een “goede connectie” toe in plaats van mazzel hebben (grinnikend) in je nieuwe oefening, en experiment in impressies. En ik geef veel affectie aan jullie allemaal. Ik zal met jullie allemaal verbinden en interactie hebben. Au revoir.

GROEP: Au revoir.

Elias vertrekt om 10:09 PM

VOETNOTEN: (1) Dit was een referentie naar een opmerking die ik maakte tegen Mary in de voorgaande week, ik vroeg mij af wat er gebeurde in regiogebied nummer zesentwintig.

(2) In het transcript staat, “In technische termen zou je basiscentrum van rood spinnen op ongeveer twaalf omwentelingen per seconde”. Toen deze informatie werd gegeven, zei Elias “twaalf omwentelingen per minuut”. Dit werd later door Elias gecorrigeerd.

Deze voetnoot is een goed voorbeeld van de moeilijkheid betrokken bij het vertalen van deze informatie in onze taal, en van het proces betrokken in het focussen van de energie, om tot zo min mogelijk distortie te komen.

Copyright Vicki Pendley/Mary Ennis, Alle Rechten Voorbehouden.Vertaald door