Sessie 43Zondag 8 oktober, 1995

Deelnemers: Mary (Michael), Vicki (Lawrence), Ron (Olivia), Jim (Yarr), Cathy (Shynla), Guin (Sophia), en Ron 2, (Kali).

Elias arriveert om 7:00 PM

ELIAS: (Grinnikend) De boodschap voor jullie allemaal van jullie vriend Paul is: “Hoi!” (We liggen in een deuk, omdat wij eerder met het Ouija bord aan het spelen waren geweest, en wat verwarrende antwoorden van Paul hadden gekregen)

VICKI: Wat hij zeer goed gespeld had! (Het woord “hoi” bedoelende)

ELIAS: Ik zie dat jullie ons spelletje niet konden waarderen! (Hier, worden onze verdenkingen bevestigd dat Elias aan het “helpen” was geweest in de verwarring) Ook wij spelen! Over spelletjes gesproken, we kunnen het spel gaan spelen, als jullie dat willen. (Pauze) Wat een stilte!

VICKI: (Tegen Jim) Wil jij eerst gaan?

JIM: Tuurlijk! Zouden de elementen, … ik ben verbonden met vuur?

ELIAS: Incorrect. (Pauze)

RON: Michael wil zichzelf graag verbinden met de wind.

ELIAS: Dat is correct. Een punt!

RON: Eigenlijk, was dat mijn vraag! Ik zal die punt wel overnemen.

VICKI: Dat was jouw vraag. Ik heb Michael’s vraag, die is dat hij Oliver met groen wil verbinden.

ELIAS: Oliver met Marshuka. Een punt!

CATHY: Ik wil graag weten of Mobowah verbonden is met een wolf.

ELIAS: Heel goed, Shynla! Een punt!

CATHY: Ik heb een “heel goed” gekregen! (Ze is opgewonden!)

VICKI: Ik wil een dolfijn verbinden met Marshuka.

ELIAS: (Grinnikend) Heel dichtbij!

VICKI: Walvis.

ELIAS: Correct. Een punt!

GUIN: Oh mijn God! Oh, dat is zo geweldig!

VICKI: Interessant! (Dit was een zeer validerende ervaring, waar het Ouija boord bij betrokken is, en waar je Guin of Vicki naar mag vragen)

JIM: Ik verbind Vicki, Lawrence, met een olifant.

ELIAS: Incorrect.

JIM: Oh, dat was jij, oh, dat was, oh, oke. Jij bent Marshuka. Oke.

GUIN: Is er meer dan een dier aan ons verbonden?

ELIAS: Nee.

GUIN: Ik zou graag een saffier met Minerva willen verbinden.

ELIAS; Incorrect.

RON 2: Is Mobowah’s edelsteen een diamant?

ELIAS: (Pauze) Ik heb de hints voor de edelsteen voor Mobowah gegeven, die je aan Lawrence mag vragen.

GUIN: Elias, zijn er maar vier elementen?

ELIAS: Voor ons spel, nee.

GUIN: Ik zou willen proberen om een beer met indigo te verbinden.

ELIAS: Correct. Een punt!

JIM: Dat was mijn … dat is waar ik naartoe aan het gaan was daarmee.

GUIN: Oh, sorry!

JIM: Nee joh, het is goed zo! Nee, wat dan ook, maar, dat was ook mijn impressie ervan. Nee, het is goed zo. Het maakt niet uit wie het oppakt. We hadden allebei dezelfde impressies! (Pauze) Wat zijn dan enkele andere elementen die erin betrokken zijn, behalve aarde, wind, vuur en water?

ELIAS: Welja, (gelach), als ik je zou vertellen wat de andere elementen waren, dan hoef je ze ook niet meer te uit te vinden met je impressies, zou je wel? (Meer gelach)

JIM: Da’s waar.

ELIAS: Heel slim!

JIM: Niet slim genoeg dus! (Gelach)

GUIN: Ik heb een andere vraag die soort van verbonden is met het spel, maar ook soort van niet. Het heeft te maken met de bijnaam Ty. Is dat verbonden met een essentienaam Kava?

ELIAS: Deze Ty naam, wat ik al verteld heb, is verbonden met ons spel als een fysiek gefocuste naam.

GUIN: Zou dan de essentie z’n naam die ermee verbonden is Kava zijn?

ELIAS: Incorrect.

GUIN: Is er een andere fysieke focus naam die verbonden is met de naam Ty? (Guin’s noot: Bedankt, Shynla)

ELIAS: Dit is de bijnaam voor deze ene bepaalde fysieke focus. Er zijn vele fysieke focussen verbonden met deze essentie. (Pauze)

JIM: Is Twylah voor het grootste gedeelte een healing energie, meer gefocust in healing dan … Twylah channelt healing, om zo te zeggen?

ELIAS: Dit zou een correctie interpretatie zijn. Niet alle essenties focussen zoals ik dat doe. Elke essentie focust zijn energie en richt het via een individu, of vele individuen, in respons op hun individuele intentie. Deze essentie, die gefocust is binnen dit gebied, heeft een aantrekking.

JIM: Een aantrekking die wordt aangetrokken naar hier, of, ter mijn aantrekking?

ELIAS: De essentie zelf onderhoud een fascinatie met dit element. Daarom, is dit een expressie die deze essentie zal opnemen.

JIM: Dank Je.

RON 2: Vraag over elementen. Zou Elias water zijn, of vloeibaar?

ELIAS; (Pauze) Deze vraag is gesteld geweest, en beantwoord geworden. Dit element is verbonden met een andere essentie.

GUIN: Elias, kun je mij vertellen wie Makata is?

ELIAS: (Grinnikend) Ah, we gaan spelletjes opnemen!

GUIN: Nee, ik weet het echt niet! (Lachend)

ELIAS: Dit is de naam van een essentie, en ook van fysieke focus. Je mag informatie hierover, wat verbonden is met deze essentie, middels je meditaties vinden.

GUIN: Oke. Ik dacht alleen maar dat die naam belangrijk was, vanwege een of andere reden.

ELIAS: Je kunt het antwoord middels meditatie krijgen. Je hebt het juist dat het een significantie bezit. Het is niet verbonden met ons spel.

VICKI: Over meditaties gesproken, hoe hebben we ’t gedaan in onze kleine meditatie vandaag?

ELIAS: Ik zou zeggen dat je poging tot verbinden kan worden gezien als vrij goed. Jij, Lawrence, bent anders aan het verbinden, zoals je hebt ervaren deze week. Waardoor je een breder kijkbeeld opneemt. De andere individuen waren eveneens gefocust op dezelfde ontwikkelingsfocus. Waarbij ze fragmenten van herinneringen en gewaarzijn opnamen van deze focus. Deze focus bevind zich niet feitelijk in de gebieden die jullie je bedachten, zoals je Engelse of Schotse gebieden, maar, in werkelijkheid bevindt het zich in de locatie van Turkije. Je mag Michael dit vertellen, want oorspronkelijk was dit zijn initiële impressie. Daarom, zal hij zichzelf schoppen dat hij dit niet serieus nam, omdat hij geloofde dat dit een beetje te voor de hand liggend was. Gaat er een belletje rinkelen? En dat hij geloofde dat hij eerdere informatie bezat van het ontwikkelingsfocus in het gebied van Turkije, net als een aantal van jullie. Ook, was de voor de hand liggende informatie correct bij Lawrence. (Verwijzend naar het verbinden van de naam Twylah met Jim) En daarom, zeg ik jullie, goed gedaan!

JIM: Dank je.

ELIAS; (Tegen Jim) Je verwarring lag in verschillende ontwikkelingsfocussen, maar je was toch feitelijk aan het verbinden, want jij was de vader, en jij (Guin) was de dochter, in meer dan een ontwikkelingsfocus.

JIM: Kun je wat zeggen over Mary’s droom vannacht, waar wij het vanmiddag over hebben gehad? Het is heel, het lijkt zeer diep te gaan. De ‘Gates of Horn’, heeft dat er iets mee …

GUIN: Ja, wat zijn zieners?

ELIAS: Was je waarderend van mijn incorporatie van je aanwijzer? (Gelach) Ik mag dan wel niet antwoorden, maar ik ben zeer in staat tot duwen! (We hadden over zieners gevraagd terwijl we met het Ouija bord aan het spelen waren) Het antwoord was waar en correct. Ja, er bestaan zieners. Dit was bekeken interactie, en de verbinding werd gemaakt. Ja, je was uit je lichaam. We zullen de term UJL {OOB; out of body} gaan opnemen, (gelach), voor ieder van jullie, (Elias begint te hoesten) ieder, (hoestend) excuses, voor ieder van jullie die experimenteert met dit element van bewustzijn. Je mag dit werk voor jezelf gaan opnemen. Je mogen elkaar vertellen, ik had een UJL vanavond, dit is, (hoestend), excuseer mij!

CATHY: Zit Mary te spelen?

ELIAS: Dit is feitelijk geen gepor aan chakra’s, wat Michael gestaakt heeft. Dit zou best weleens een beetje interessant voor jullie kunnen zijn. Dat je fysieke reactie zal ervaren binnen bepaalde chakra gebieden, of energiecentra. Als het individu dat fungeert als channel, zoals jullie dit noemen, duwend is om nauwere bewuste betrokkenheid op te nemen, zonder dat dit van te voren werd besloten. Michael is er dichtbij, en wenst zelf vragen te stellen, vandaar dit duwen van energievelden, om gewaar te worden van dit bewustzijn. Jullie zullen, binnen dit forum, tijdelijk lichte onderbrekingen kunnen ervaren, zoals een onderbreking van een radiozender. (Grinnikend)
Terug naar de uitleg over de avonturen van gisteravond, want er was veel drukte gaande, en veel verbinden met essenties! (Hoestend) Ik zal nog moe worden van het excuseren van mezelf! Zieners zijn essenties binnen je stam. Ze zijn niet-fysiek. Ze waren, ooit, wel binnen fysieke focus. Ze zijn maar voor eenmaal in fysieke focus geweest, en zij waren, wat jullie zouden zien als, je onderwijzers. Zij zijn je verbindende elementen. Zij helpen je ook te verbinden met je eigen bewustzijn, en essentie, en impulsen. Je hebt hen allen gekend. Zij kennen jou. Zoals ik je heb verklaard, wees bewust en gewaar van vreemden in je dromen, omdat je begint te verruimen en deze essenties begint op te nemen. Zij hebben je veel te bieden. Zij zijn intiem met je verbonden.
Je hebt dezelfde intentie als zij. Je deelt een gemeenschappelijk focus. Wat betreft jouw vraag, Yarr, je hebt gevraagd om een ruimer gewaarzijn. Je hebt gevraagd om de opneming van een ruimer bewustzijn. Jullie hebben allemaal gevraagd om het weten. Nu, ontvangen jullie je antwoorden. Deze essentie was correct, dat sprekers uit een andere essentiegroep komen. Sprekers zijn van een andere essentiegroep. Hun intentie is anders. Sprekers zijn niet noodzakelijk essenties die hoorbaar tot je praten. Hun verbinding was van oorsprong middels vibratie. Zij ontwikkelden jullie symbolen en voegden vibrationele kwaliteiten aan hen vast, wat tot ontwikkeling van taal leidde binnen fysieke focus, en de connectie ligt in het verbinden. Dit is niet jullie intentie. Dit is de intentie van een andere groep van essenties. De woorden die je opneemt, om deze verschillende groepen en intenties te identificeren, zijn niet noodzakelijk wat jij ze interpreteert te zijn, binnen fysieke focus, daar sprekers je niet alles zullen vertellen. Hun verbinding is dat ze andere focussen zien, en jou te verbinden met deze focussen, en daardoor drukken ze deze kennis aan jou uit. Zieners zien niet. Ze weten. Ze bezitten de kennis en informatie om leiding te geven.
Zij zijn leidend en wetend, dit is wat hun verbinding is. Je incorporeert dit weten. Je begint gewaar te worden, binnen jullie eigen individuele sferen, van dit weten. Je begint je zelf te kennen, en ook anderen te kennen. Je neemt nu nieuwe informatie op, die je al wist. Ook, is je droomstaat echt. Verbeelding, imaginatie, is ook echt. Deze activiteit die jij (Vicki), en Michael ook, gisteravond opnamen was geen droombewustzijn. Dit was een ander bewustzijn, die je zou kunnen verwarren voor een droombewustzijn. Dit is, in werkelijkheid, je UJL, wat een ander gebied van bewustzijn opneemt dan je droomstaat. Met het gebruik van de term “gebied”, verwijs ik niet naar regionale gebieden van bewustzijn. Dit wordt niet opgenomen. Je bent een aspect van je bewustzijn aan het opnemen, die fysiek is gefocust, maar ook verbonden is met essentie, die dat aspect van bewustzijn in staat stelt om disconnectie te maken van je fysieke lichaam zodat het kan reizen. (Tegen Vicki) Binnen fysieke focus kan je niet vliegen! In werkelijkheid, als je erin geloofde dat je dat wel kon, dan zou je dat wel doen, maar dat doe je niet. En daarom, totdat je binnen je transitie bent wegens beëindiging van fysieke focus, zul je niet vliegen in dit lichaam. Je mag vliegen, wanneer en waarheen je maar wilt en zo vaak als dat je wilt, binnen je bewustzijnslichaam, wat net zo echt is. Dit is waarom je feitelijk zelfs dit lichaam fysiek zou kunnen zien, want het bestaat ook net zoals dit lichaam bestaat. (Vicki’s arm en been aanrakend en ertegenaan duwend) Je kan zelfs dat lichaam aanraken en het voelen! (Vicki’s knie voelend) Je zou het eens kunnen proberen!

VICKI: Is dat hoe ik een fysiek symptoom had opgenomen toen ik wakker werd?

ELIAS: Dat is correct. Dit verdiend erkenning, want je bent jezelf aan het tonen, en je wakende bewustzijn aan het bewijzen dat je gewaarzijn echt is, en dat je ervaring bestaat binnen realiteit, gelijk aan wakende realiteit. Yarr’s suggestie getuigt van inzicht! (Zijn suggestie was dat ik niet mijn arm eraf zou snijden in mijn droom) Het zou niet de manier zijn om dit bewustzijn aan jezelf te bewijzen op deze extreme manier, want het zou kunnen leiden tot lichamelijke schade, en niet dat je dit niet zou kunnen genezen, maar je zou weleens niet kunnen geloven dat je dit kan genezen, en je zou er vrij raar kunnen uitzien met een ontbrekend lichaamsdeel! (Pauze) Ik zie dat Lawrence vanavond niet zo veel frustratie opneemt met Elias!

VICKI: Nee, of met mezelf. (Glimlachend en lachend)

ELIAS: Zeer goed! Deze respons had ik verwacht. Jullie kunnen hierbij dus ook geïnformeerd zijn, zoals gedemonstreerd werd in onze laatste sessie, dat je Elias mag uitdagen, als je dat wenst. Ik wordt er niet door aangedaan. Je zal je antwoord opnemen, en je zal mij, uiteindelijk, verstaan. Ook, voor wat betreft de verschillende essenties van sprekers, en zieners, en er zijn er meer die je zult ontdekken; dit waren de originele fysiek gefocuste essenties hier op je planeet binnen deze dimensie.
Dit is waar je uit ontsproten bent, dit was het begin van je fysieke focus. Dit was dus niet het eten van appels, in Tuin van Eden! Dit waren geen bomen, en slangen, en naakte individuen die rondrenden in afwachting van bliksemschichten. Dit waren ook geen apen, of mensapen, of chimpansees, die zich ontwikkelden tot jullie! (Veel gelach uit de groep)
Dit waren essenties, fysiek manifesterend, om jullie te onderwijzen, jullie die al fysiek manifest waren. Jij, die nieuw was in het separeren in fysieke focus, maar je was genoeg gesepareerd, om gescheiden te zijn van essentie, en daardoor, nam je niet langer je ongefocuste focus meer op. Jullie waren, wat je zou kunnen noemen, dolers, zwervers, die fysieke focus aan het ervaren waren, binnen de elementen die jullie hadden gecreëerd. Je zou het kunnen vergelijken met het beginnen met een schone lei, als kinderen zonder educatie of ongeleerd. En in deze staat, kwam je essenties tegen van je individuele groepen of stammen, en je werd onderwezen. De kennis voor verbinding en bestaan binnen fysieke focus werd je aangereikt. Denk eraan: dit was nog vóór je religieuze opname. Daardoor waren jullie nog niet vertroebeld door een grote hoeveelheid geloofsystemen. Je werd gescheiden, dus je zou kunnen zeggen dat je stuntelde, niet helemaal wetend welke richting te kiezen. Hierin, verbonden sommige individuen, niet allemaal, zich met essenties, die fysiek manifest waren in je groepen. Die individuen werden uitgezonden om de anderen te onderwijzen. Jullie ieder zijn aan hen verbonden. (Elias lijkt ergens naar te luisteren) Daar! We hebben een vraag van Michael!

MARY: (Vertalend door Elias) Als Lawrence en Michael zulke essenties zijn, terwijl ze nieuwere essenties zijn, hoe kunnen ze dan kennelijk zo stokoud zijn, dat ze de connectie kunnen ervaren met deze zieners, dat ze dit onderwijs opnemen?

ELIAS: Michael vergeet, er is geen begin. Je individuele persoonlijkheid dat je kent heeft gefragmenteerd. Daardoor, in dit opzicht, denk je in fysieke termen van een gedeeltelijk begin, maar zoals ik al aangaf, ieder fragment bezit alle ervaring en kennis van de essentie waar het uit gefragmenteerd werd. Toen was je aanwezig, hoewel je individuele persoonlijk nog niet gefragmenteerd was, maar, het was zeer aanwezig binnen bewustzijn. Dit is ook het verband tussen jullie binnen deze groep. Niet veel individuen waren verbonden en betrokken met de essenties die onderwijzend waren in je fysieke begin van deze dimensionale planeet. Dit is ook opnemend van de kwestie van simultaanheid, want diezelfde zieners, die essenties zijn momenteel jullie toén aan het onderwijzen, wat nu is. Je bent ook fysieke focussen aan het ervaren die verbonden zijn aan je, die ook aan het verbinden zijn met deze zieners in de toekomst, maar de zieners waren enkel binnen je verleden. Zij gebeuren niet lineair binnen tijd en ruimte. (Huh?)
Terwijl Shynla in deze ruimte zit, zit precies op dit moment een andere counterpart in deze zelfde ruimte, in een andere tijd en ziet een andere scene. Jullie zitten nu op jullie kussens binnen deze structuur, en je hebt interactie en luistert naar mij. Je counterpart zit momenteel, binnen deze identieke ruimte, op een tegel, en spreek met een ziener. Dit aspect van je, die Joba heet, is manifest als een man en heeft een donkere huid, en zit op deze manier, luisterend naar iemand die spreekt. (Elias demonstreert door achteruit te leunen op zijn armen, en zijn benen uit te strekken). Ook, binnen het fysieke gebied van wat jij ziet, binnen deze fysieke tijdsperiode, als een stadswijk, woont een ander aspect van je, over een twee en een half honderd jarige toekomst, die allemaal op dit moment functioneren binnen deze zelfde ruimte. Je bent niet gewaar van deze anderen. Je kan inter-kruisen binnen veranderd bewustzijn, droom of anderszins, met ieder van hen. Ze zijn zo dicht bij je in de buurt dat je soms hun gedachten en gevoelens kan voelen, als je eigen gedachten en gevoelens. Als je bewustzijn maar in een geringe mate zou worden veranderd, zou je hen fysiek kunnen aanraken. Net zoals je focust op nieuwe kunstwerken, waar je heel diep in moet kijken en focussen, om een beeld te kunnen zien in wat een puinhoop lijkt te zijn. (Grinnikend)

CATHY: Dat probeerde ik nou net van het weekend te doen!

ELIAS: Het is hetzelfde principe. Vindt het je niet interessant dat je juist nu deze nieuwe vormen van kunstwerken hebt gecreëerd? (Pauze)

VICKI: Ben jij een ziener?

ELIAS; Ja. (Pauze) Maar, dat ben jij ook. (Pauze)

VICKI: Zelfs ondanks het feit dat sprekers, zeg maar, van een andere groep zijn, dan nog zijn wij verbonden met hen?

ELIAS: Ja. Je identificeert niet met dezelfde intentie, maar je verbind wel, en je overlapt elkaar wel allemaal. Er is geen scheiding.

VICKI: Slaapt Ron’s counterpart ook in zijn ruimte? (lachend)

ELIAS: Ik zal je vertellen dat binnen deze ruimte, hij niet slaapt, maar hij is aan het ronddrijven met een zwervende geest! (Gelach) Hoewel ik weet dat deze incorporaties voor jullie onverbonden lijken, is het zo, dat binnen realiteit, zij wel verbinden binnen bewustzijn. Ik zal beter mijn best gaan doen om informatie te bekomen die meer interessant en stimulerend zal zijn voor onze vriend! We zullen meer discussie gaan opnemen over counterparts, of god-channelen; (gelach), en dan zal ik hem vertellen, maar ik hou heel erg veel van je! (Kijkend naar Ron, en grinnikend)

VICKI: Dus, er zijn verschillende staten van bewustzijn die wij binnengaan, gedurende onze slaaptijd, die anders zijn?

ELIAS: Dat is correct.

VICKI: Was dit het geval met mijn droom drie nachten geleden?

ELIAS: Dat is ook correct. En je levert heel goed werk met het opnemen van bewustzijn binnen je slaapstaat. Want, als ik het goed heb, (pauze), meen ik mij te herinneren, (pauze) het zou ook niet Lawrence geweest kunnen zijn die zei, ik wist het niet, ik wist het niet, ik wist het niet, maar Lawrence verbind heel goed! (Humoristisch, wijduit grinnikend)

VICKI: Zag ik mijzelf in die vrouw, in die droom?

ELIAS: Je bent jezelf aan het bekijken geweest, in vele elementen van deze dromen; of, aspecten van jezelf. Je hebt verschillende aspecten van verschillende delen van jezelf gezien. Hierin, het conflict separerend, en opnemend van geen conflict. Begrijp je nu beter waar er conflict zou kunnen zijn, die je niet bewust zou kunnen voelen, maar, waar je je doorheen bewogen hebt, en de aspecten tezamen terug hebt opgenomen. Is dit nu helderder?

VICKI: Ja.

ELIAS: Ik zal je kenbaar maken dat, hoewel het soms lijkt dat ik ontwijkend ben, ik dat in werkelijkheid niet aan het doen ben. Je bent het niet alleen zelf aan het horen, maar je bewustzijn luistert mee, en dan zal je het antwoord opnemen. Dit is hoe het behoort te zijn. Jij vind je antwoorden. Jij ervaart je bewustzijn en waarheid. Als ik alle antwoorden aan je zou geven, op de manier waarop je wenst dat ik je antwoord geef, wat is dan nog het verschil tussen Elias en je predikers, en je priesters, of je politici. Je antwoorden liggen binnenin je. Kijk niet naar mij voor je waarheden. Kijkt naar jullie zelf, want jullie bezitten ze al. Je hebt alleen vertrouwen nodig. Ik ben geen leider die een sekte aan het opzetten is. Jullie zijn niet mijn volgelingen. Jullie zijn je eigen individuen en essenties. Je hebt dit enorme prachtige, mooie instrument van het ervaren van fysieke focus niet gecreëerd om hersenloos te zijn, en te verwachten dat Elias je televisie is, die jullie entertaint met het uitzenden van hoe mensen worden veroordeeld in het gerechtshof! Als je verveeld bent, kijk dan naar jezelf. Je bent vrij interessant, en bezit het vermogen om te verschuiven naar niet-verveeld zijn! (Pauze) Onze kleine is rusteloos vanavond. (Verwijzend naar Cathy’s hond, Caleigh)

CATHY: Ja, dat klopt. Vertel haar maar dat er snel een pauze zal zijn.

ELIAS: Ik zal nu pauzeren. Je kunt daarna vragen stellen.

BREAK 8:05 HERVATTING 9:11 PM

ELIAS: En we gaan weer door … hebben jullie vragen? (Pauze)

CATHY: Ik heb er een. Ik wil weten waarom Caleigh zo bang is voor het klikgeluid die een notebook maakt, of alle klik-geluiden. Waarom is ze er zo bang van?

ELIAS: Dit is een interessante vraag. Dit creatuur, zoals alle creaturen doen, is manifest binnen een ander focus, en heeft het bewustzijn van een ander dier opgenomen, eentje die niet binnen deze geografische locatie of regio ligt. Dit dier incorporeert een gedeeltelijke herinnering van stropers-geluiden. Dit, excuseer mijn woordspeling, (grinnikend) triggert een respons binnen het bewustzijn van het dier, wat het niet begrijpt, maar waar het een bestaande angst voor opneemt. (Pauze)

CATHY: Is er iets dat ik kan doen om dat te herstellen?

RON: Niet met dingen klikken! (Lachend)

CATHY: Houd je kop, Ron!

ELIAS: Ik zou suggereren dat je niet je notebook voor de gein dichtklikt. Dieren hebben geen redenatie, en daarom kunnen zij niet de reacties en responsen begrijpen die zij ervaren op andere focussen. Het realiseert zich alleen maar dat het een element van angst ervaart, en reageert hierop; dus is het elimineren van dit geluid het beste wat je kunt doen wat behulpzaam zou zijn.

CATHY: Is dit waarom ‘desesisi’…, ik kan dat woord niet uitspreken, ‘desensisi…, begrijp je het woord? Zeg het voor me, Vicki!
{noot; ... ook ik als vertaalster kan alleen maar raden naar dit woord … en gis dat zij ‘de-sensiviteren’ bedoeld.. }

VICKI: ‘Desensiti … Nu kan ik het niet meer zeggen!

CATHY: Sorry! Je weet over welk woord ik praat. Is dat waarom het niet werkt bij veel honden die een angst daarvoor hebben?

ELIAS: Dat is correct. Je probeert fysiek een bewustzijn te veranderen, die niet veranderd zou kunnen worden. Je hebt te maken met fysieke elementen, en je hebt een gelimiteerd begrip van het bewustzijn van het creatuur zelf. Daarom, neem je geen begrip op van het complete bewustzijn van het creatuur. Je kijkt naar een dier, en je neemt niet de andere focussen op die verbonden zijn met dit dier. Net zoals ik aangaf dat een leeuw, als jager, ervoor zou kunnen kiezen te herfocussen als een antilope, want dan is het de prooi, voor die ervaring van bewustzijn. Zo ook remanifesteren al deze creaturen voor verschillende ervaringen. Dit dier neemt nu een zachter bestaan in zijn focus op, als een balanceren ten opzichte van een gewelddadig bestaan binnen in ander focus.

CATHY: Dank je.

ELIAS; Je bent welkom. (Pauze)

GUIN: Elias, sinds dat zij dieren naar voren brengt, heb ik een snel vraagje over het bewustzijn dat mijn dier was, mijn konijn Kilo. Heeft het geremanifesteerd in een van mijn nieuwe katten?

ELIAS: Dit bewustzijn is verdeeld, maar het is gedeeltelijk correct. Het is gedeeltelijk opgenomen in dit huidige dier, en is gedeeltelijk opgenomen in een nieuw dier; dit is een algemene gehanteerde expressie van herfocussen voor deze bepaalde dieren. Veel dieren zullen herfocussen binnen andere dierlijke focussen, die dicht bij hun vorige bewustzijn kwam. Dit neemt geen transitie op. Sommige, niet allemaal, maar sommige van je grotere of meer familiegeoriënteerde of meer intelligente dieren, nemen wel andere focussen op, ter ervaring van een breder scala van bewustzijn. Kleinere dieren, zullen normaal gesproken, niet zulke grote verschillen opnemen binnen bewustzijn.
Deze twee dieren delen een zeer nauwe connectie van focus, daardoor kan het gemakkelijk heen en weer worden getransfereerd. Je honden kunnen ervoor kiezen te herfocussen als een andere soort binnen een similaire familie, zoals een vos, of een wolf, of zelfs een dingo. Grotere dieren, die meer een predator type zijn, maar wel familie-georienteerd, zoals een leeuw, kunnen uit een bredere variëteit kiezen om te herfocussen voor ervaring. Dieren zoals een walvis kunnen vele verschillende focussen van bewustzijn uitkiezen om in te remanifesteren, want het bewustzijn van een walvis is breed genoeg om vrijwel ieder bestaand dier die op je planeet bestaat op te nemen.

JIM: Zijn walvissen en dolfijnen van een hogere bewustzijn, zo te zeggen, of is dat een geloofsysteem dat we hebben opgenomen? Hebben zij andere zintuigen waar wij, ik weet dat ik daar gewaar van ben, maar, beschikken zij over andere zintuigen die …

ELIAS: Walvissen bezitten een hogere vibrationele kwaliteit. Dit staat hen een hoger element toe, zo te zeggen, want er is geen hoger bewustzijn. Wij zullen dat herformuleren naar het zijn van een breder element van bewustzijn. Ze bezitten ook innerlijke zintuigen die gedeeltelijk vergelijkbaar zijn met je eigen. Ze hebben een gewaarzijn van de innerlijke zintuigen. Deze dieren zijn binnen hun bewustzijn dusdanig geëvolueerd, dat zij bijna essentie opnemen. (Pauze)

JIM: Dat klinkt heel zinnig, niet waar?

ELIAS; Je zou verbaasd staan over het denkproces van deze dieren, en hoe ze jouw soort zien!

CATHY: Daar twijfel ik niet aan! JIM; (Bijna tegelijkertijd) Daar twijfel ik niet aan!

VICKI: Ik heb een vraag over de dieren die we opnemen in ons spel. Ik vind het interessant dat we dat doen, en ik kan niet echt een greep krijgen op wat de connectie daarin is.

ELIAS: Ieder aspect van ons spel bied je een gelegenheid om de verbinding met essentie en fysieke focus te maken. Veel van de aspecten in ons spel zijn fysiek gefocust, maar nemen bewustzijn op. Allemaal, daar er geen scheiding van energie bestaat, zijn ze een deel van je, net zoals dat ieder van jullie opgenomen zijn in niet-fysieke essenties, maar ook jullie eigen essenties en persoonlijkheden zijn, en dat element bezit ook een vibrationele kwaliteit waar je mee identificeert. Daarom bieden deze je de mogelijkheid om te verbinden met elk van deze aspecten. Sommige individuen nemen geloofsystemen op rondom sommige elementen, zoals Dimin, die associeert met stenen.
Gedeeltelijk, is ze correct dat er een verbinding bestaat voorbij dit. Ze neemt een geloofsysteem op, die deze verbinding ver voorbij zijn ware connectie voert, maar ieder element is verbonden, omdat je niet gescheiden bent. In ons spel voeg je aldoende aspecten van verbindingen toe, en je experimenteert met ieder van deze elementen die met jouw verbonden zijn, en ervaart hun vibratie en bewustzijn, want dat bezitten zij elk, en zij zijn voor een deel met een ieder van jullie verbonden.
Lawrence, die gefascineerd en verbonden is met water, is ook natuurlijk verbonden met deze walvis en zijn bewustzijn. (Tegen Vicki) Je kan je bewustzijn projecteren naar deze vorm, zoals je ook je bewustzijn kan projecteren in de vorm van de amethist. (Tegen de groep) Je kunt jezelf hierdoor de ervaring van vermindering van scheiding veroorloven, en je realiserend te zijn van de verbinding en de ervaring van alle bewustzijn. Het punt van ons spel is verbinding, niet scheiding. Daarom, ben je met alles verbonden, en alles is met jouw verbonden. (Pauze) Hoe minder afscheiding je ervaart, en hoe meer gewaarzijn je opneemt, hoe makkelijker je verschuiving zal worden. (Pauze)

RON: Ik heb een vraag over iets dat Sophia laatst op het Ouija bord kreeg de andere dag, over de mogelijkheid van mijn, dat Paul door me heen zou kunnen komen binnen zes tot acht dagen. Ik zou willen weten hoe dat mogelijk is, gegeven het feit dat ik de laatste paar weken met mijn gedachten alleen maar bezig ben geweest met mijn werk; en nog steeds, zie ik niets.

ELIAS: Allereerst zal ik je zeggen, zoals je al weet, dat alle dingen mogelijk zijn. Ten tweede, omdat je bewustzijn is afgeleid in dergelijke mate, maakt het zich geen zorgen over of je nou verbind of blokkeert in je ontvangst, want je bent afgeleid, en dat een is zeer geschikt moment voor deze opname. Je bent er klaar voor! Zoals je mij al zei, de inwerkingtreding ligt voor de hand. Paul wacht, maar dit is jouw keuze, en dit wordt binnen jouw tijd bepaald. Door je preoccupatie met andere focussen, ben je minder geconcentreerd, of zelfbewust, of onder druk om te presteren. En daarom, door deze afleiding, kan het makkelijker voor je zijn om deze overeenkomst binnen te glijden. Dit is jouw keuze, en een die zeer gerespecteerd wordt. Je zal toestaan dat deze overeenkomst voorgang krijgt, wanneer jij dit kiest te laten gebeuren, en degene die afwacht staat met respect terzijde.

RON: Oke.

ELIAS: Je kan experimenteren met ontspanning en je oefeningen, en dan kun je het weer proberen, want je brein is geoccupeerd en zal niet wegduwen. Soms, met sommige individuen, zal de flow makkelijker komen als je er niet zo geconcentreerd op bent, en je afgeleid bent. Je zou kunnen denken dat je tijd te bezet is, dat zou je meest juiste moment kunnen zijn. (Pauze)

RON: Nou, dan heb ik een andere vraag. Over het spel. Ik denk dat we nog een paar categorieën hebben.

ELIAS: Ja???

RON: Zouden planeten een van de categorieën kunnen zijn die naar voren komen?

ELIAS; Correct!

RON: En emoties?

ELIAS: Zeer goed!

GUIN: Ga zo door, Ron!

RON: Ik ben ze vergeten. Deze waren de twee belangrijkste die ik me kon herinneren.

GUIN: De Zeven Wereldwonderen? (Veel gelach)

ELIAS: Incorrect!

RON: Welja, de Zeven Hoofdzonden! (We liggen in een deuk)

ELIAS: We zijn nu aan het uitreiken.

GUIN: Strekken!

VICKI: Hmmm. Zeer interessant.

GUIN: Gaat zieners er überhaupt in opgenomen worden?

ELIAS: De zieners zijn er al in opgenomen, omdat al die essenties zieners zijn. Jullie zijn ook allemaal zieners. (Lange pauze)

CATHY: Dus, (pauze) als Ron een overeenkomst heeft gemaakt met Paul om door hem te channelen, zal hij het ooit doen? Zullen we ooit nog gaan luisteren naar Paul en jij in dezelfde sessie?

ELIAS: Dat is mogelijk. Maar onwaarschijnlijk. Mogelijk is er een korte overlapping, maar ik zal aangeven dat als mijn goede vriend audiëntie wordt toegestaan, ik zal vertrekken en hem de vloer zal toestaan. Essentie neemt geen verwarring of competitie op. Essenties nemen dit soort verwarring niet op. We kunnen dan speels zijn, maar wij zijn ook respectvol van elkaars tijd met jullie; (pauze, grinnikend), maar wij praten onderons wel over jullie!

VICKI: Je zei dat je daar nog over uit zou wijden.

ELIAS: (Grinnikend) Jullie zijn een vrij interessante groep! Iedere essentie neemt verschillende groepen van individuen op. Iedere essentie waar ik mee betrokken ben in mijn focus, wat de focus is van het onderwijzen van andere essenties, daar zijn er sommige die een connectie opnemen met diverse groepen, en sommige alleen met eentje. We vergelijken wel degelijk dingen met elkaar! (Humoristisch) Uiteraard, zul je begrijpen dat ik vertel dat mijn groep absoluut de meest interessante en het meest verbonden is, dat ze veel verder zijn dan anderen! (Gelach)

JIM: Wauw! (Je neemt dit een beetje te serieus op, Jim)

ELIAS: (Grappend) Natuurlijk, zijn er ook andere essenties die het niet geheel met mij eens zijn, en brengen wat van jullie vragen onder mijn aandacht, (gelach), of er worden er wat onder mijn aandacht gebracht, wanneer ik wat je zou kunnen beschouwen als opschepperig ben, de niet-incorporatie van een lichte veer, en stijf karton! Ik zei hen dat jullie hier toch niet in geïnteresseerd waren, omdat dit beneden je bewustzijn is. (Gelach) Wij hebben wel meer UJL’s dan sommige van hun! (Elias begint nu te lachen. Hij heeft hier echt plezier mee!) Ik moet zeggen, dat sommige van hen nou niet echt snel vooruit komen, maar, er is geen competitie. Jullie zijn gewoon, in werkelijkheid, beter! Ik ben er zeker van dat ik maar beter niet kan ingaan op sommige van jullie vragen, die herhaaldelijk naar mijn hoofd gegooid worden, waarvan ik kies ze niet te herinneren. Ik zou ook nog amnesie kunnen overwegen! (We liggen in een deuk)

VICKI: Ik heb een andere vraag. We hebben dus vanavond gehoord dat we meer dan een staat van bewustzijn kunnen opnemen, zo te zeggen, wanneer wij slapen. Zijn er veel gebieden van bewustzijn dat iemand binnen mag gaan, in die slaapstaat?

ELIAS: (Een vinger in de lucht houdend) Wacht! Hoor je dat, dit was een intelligente vraag! Een punt voor Elias! (We liggen weer allemaal in een deuk, inklusief Elias. Nu ben je weer een beetje te serieus, Vicki!)
In feite, ja. Je neemt geen ontelbare staten van bewustzijn op binnen je slaapstaat, maar je neemt er wel meer dan een op. Er zijn verschillende aspecten van bewustzijn waar je in mag tappen in je slaapstaat, net zoals dat er verschillende aspecten van bewustzijn zijn, waar je in kan tappen in je wakende staat. Je zou ook kunnen voelen, of dat zou je niet kunnen voelen, dat je lichaam afglijd in een slaapstaat nadat je een veranderd bewustzijnstaat hebt opgenomen. Je lichaam kan afglijden naar een slaapstaat die dient als een preservering-staat, terwijl je bewustzijn andere staten verkent. Je doet dit automatisch. Dit is niet altijd het geval, want zoals je kunt zien, is Michael’s bewustzijn verwijderd, maar dit lichaam beweegt en slaapt niet. Maar, er zijn andere gebieden en aspecten van bewustzijn waar je in mag gaan, en waarbij je je lichaam achterlaat om betrokken te worden in een slaapstaat, en dit is het meest natuurlijke. Terwijl je een van je uit-je-lichaam ervaringen hebt, zal je lichaam van nature een slaapstaat opnemen, hetzij voordat je je eruit waagt, of erna. (Pauze)
Uit-je-lichaam ervaringen nemen ook verschillende staten van bewustzijn op. Je kunt deze staat bereiken op verschillende manieren. Je hoeft niet altijd op een extreme wijze je bewustzijn weg te forceren van je fysieke lichaam. Je neemt niet altijd extreme fysieke sensaties en gevoelens op. Als je meer thuis raakt in het initiëren van deze uittredingen, zal je gemakkelijker met je bewustzijn {mee}bewegen, en je zal veel meer mobiliteit opnemen, en je zal minder extreme methoden van eruitgaan en terugkomen vinden. Je zal leren, zoals je nu aan het leren bent, te differentiëren tussen je verschillende staten van bewustzijn binnen je droomtijd. Al vele keren heb ik de term “slaapstaat” gebruikt, in plaats van jullie woord “droom”, omdat je automatisch een indentificatie aan dit woord “droom” vasthecht, van dat het niet echt is, terwijl dit bij de term ”droomstaat” niet het geval is. Je ziet dit als blanco. En daarom, mag je deze blanco invullen met een nieuwe realiteit, welke een veranderd bewustzijn is, of andere bewustzijnstaten. Het is allemaal realiteit, hoe dan ook. Je ervaart deze differentiatie al. Je begint je ook te realiseren dat je niet je droom bent. (Tegen Vicki) Wanneer je vliegt, is de kwaliteit van je staat van bewustzijn anders dan wanneer je in een droom betrokken bent. Er is het opmerken. (Pauze)

GUIN: Ik wil een vraag stellen. Ik heb, ik denk niet dat het hiermee verbonden was, maar ik heb bijna het tegenovergestelde gedaan. Ik ging in meditatie en viel toen in slaap, en daarna werd ik wakker, maar niet zomaar wakker, ik ging rechtstreeks terug in de meditatie, en kwam toen pas uit de meditatie. Wat gebeurt er? Ben ik gewoon in slaap aan het vallen en dan wakker aan het worden?

ELIAS: Er zijn ook andere staten van bewustzijn, die vergelijkbaar zijn met de staat van bewustzijn die je binnengaat in je slaapstaat, waarvan je vrij gewaar bent van activiteit en informatie, maar niet kan herinneren. Wanneer je in je wakende tijd deze gelimiteerde herinneringen ervaart, is dit een soortgelijke ervaring van je black-out tijd binnen je meditatieve staat. De reden hiervoor is dat je nog niet helemaal klaar bent om te zien wat je aan het ervaren bent binnen wakende bewustzijn. Je begrijpt het nog niet. Daarom, als een natuurlijke protectie voor je identiteit en je wakende fysieke bewustzijn, maak je bepaalde aspecten blank van deze bewustzijnstijd. Dit is tijdelijk, daar je hier doorheen kan bewegen. Ook dit wordt niet meteen bereikt. Je zal je realiseren dat individuen streven en werken met het focussen van hun bewustzijn voor lange tijden, in jullie termen, voordat deze aspecten worden bereikt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je dit zou moeten inhalen, want de aanwezige individuen in dit groepje zijn nog steeds zeer bezig met de black-out van die gedeelten van hun bewustzijn, die zij niet nog klaar zijn om te zien. Het kan lijken alsof ze zoveel meer bereiken, maar je moet ook onthouden dat zij, binnen fysieke tijd, meer aan het oefenen zijn geweest. Net zoals Michael, die snel is gegaan, ben ook jij zeer snel aan het vooruitgaan binnen je gewaarzijn.

GUIN: (Zachtjes) Dank je.

ELIAS: Je bent welkom. (Lange pauze, en dan tegen Cathy, verwijzend naar Caleigh, en in een zeer kalme stem) En ze is rustig nu, want ze heeft zichzelf vermoeid. (Weer een pauze) Heb je meer vragen?

RON 2: Kan niet denken vanavond. Heb bergen met vragen! (Pauze)

ELIAS: (Glimlachend) Dan ga ik jullie verlaten voor vanavond, zodat jullie interactie en verbinding met elkaar kunnen hebben, en je zou op speelsheid kunnen focussen!

RON 2: Ik speel graag!

ELIAS: Het is plezierig, en plezier maken is goed!

CATHY: Ik heb goed gespeeld!

VICKI: Ik zal je vertellen wat plezier is, vliegen! Dat is pas plezier hebben!

CATHY: Die zou ik ook wel willen proberen!

ELIAS: Lawrence is helemaal gek van vliegen zonder vliegtuig! (Gelach)

VICKI: Het is echt heel plezierig!

ELIAS: Ik wens jullie een goede avond.

RON 2: Wel, dank je voor het delen van deze avond met ons.

ELIAS: (Glimlachend) Je bent welkom, en au revoir.

Elias vertrekt om 10:06 PM.

1995 Vicki Pendley/Mary Ennis, Alle Rechten Voorbehouden.


Vertaald door