Sessie 11

Woensdag, 31 Mei, 1995 (Groep)

Deelnemers: Mary (Michael), Vicki (Lawrence), Christie (Oliver), Bill (Kasha) en Elizabeth (Elizabeth).

Opmerking: Deze begin opmerkingen zijn een verwijzing naar de mensen die vragen om privé sessies.

ELIAS: Goeienavond. Ik vermoed dat wij allemaal hebben nagedacht over onze meest recente sessies. Je bent correct in je denken. Dit is vanwege een groeps-doel. Michael was correct in zijn interpretatie van mijn respons op zijn droom. Ik ben er niet om te helpen om de actie voor jouw of voor Michael uit te voeren. Dit deel van onze interactie (met elkaar) moet vanuit jullie zelf komen.

Ik ben van mening dat ik misschien niet mijn intentie helemaal duidelijk heb gemaakt. Ik ben mij ervan bewust dat de essenties in kwestie niet aanwezig zijn. Ik zal jullie allen toch instructies geven. Het is belangrijk dat er interactie is tussen jullie essenties. Er is een doel hiervoor. Als ik niet gewaar was geweest van jullie wensen om te leren en op een juiste manier te verschuiven, ter vermijding van trauma in jullie essenties in deze focus, zou ik niet naar jullie allen zijn gekomen. Ik zou individueel zijn gekomen.

Dit is een onjuiste focus voor je groei. Je bent al van het geloof aangedaan dat je bent losgekoppeld van elkaar, en ons, en de natuur en de universele Een en Al. Dit is een onjuist geloofsysteem. In het individueel aanspreken van jullie, zou dit alleen maar dit bestaande onjuiste geloof versterken. Dit is de reden waarom ik met jullie allen spreek. Ik bied jullie de mogelijkheid om te leren begrijpen, en om een vollediger verbinding te krijgen met jullie essentie, en met die om je heen.

Ik wens ook te verduidelijken, om misverstanden in de toekomst te voorkomen, dat ons doel in de leringen hier, voor jullie focus hiér is. Er is alleen een eeuwige continuïteit aanwezig. Daarom is het nutteloos om je te concentreren op iets wat zal komen, in wat jullie de toekomst termen. Alles dat is, is nu. Je bent in een voortdurende toestand van wording. Je bent nooit klaar. Net zoals de creërende universele Een en Al nooit voltooid is, daar het altijd in een staat van wording is, ben jij dat dus ook. Welke focus je ook kiest, waar je ook kiest om manifest te zijn, het zal altijd in het nu zijn, niet in de toekomst.

Ik begrijp dat dit moeilijke concepten zijn. Je hebt geen verleden, zoals jij erover denkt, en je hebt geen toekomst. Je hebt alleen je nu; het woord inhoudende dat je heden omvattend van alle dingen is, van alle tijden, van alle focussen simultaan, het gebeurt nu. In mijn verlangen jullie te helpen, kwam ik hier alleen om jullie te onderwijzen, dat jullie je bewustzijn zullen verhogen ten aanzien van alles wat je bent. Daarom, wanneer je tijd en je focus als geheel zullen verschuiven, zal het al familiair voor je zijn. Je zult geen trauma ervaren.

Jullie allen bemerken een verandering in het bewustzijn in de wereld op. Zelfs diegenen die niet bewust zijn, merken een veranderende verschuiving in bewustzijn op. Dit is een nieuwe ontstaans-ontwikkeling in en naar een prachtig gewaarzijn dat jullie allemaal onderling overeengekomen zijn, en hebben besloten uit te voeren. Jullie bewegen je naar een tijd, niet zoveel anders als die van jullie beginpunt van jullie christelijke kerk, die van een enorme bewuste inspanning in creativiteit en beweging getuigde, die de focus van de wereld veranderde gedurende een hele lange tijd, in jullie woorden, van deze planeet. Een andere grote verandering (van bewustzijns-verhoging) is nu al gaande. Dit komt omdat jullie er klaar en ongeduldig voor zijn. Sommige zijn er meer klaar voor dan anderen. Deze focus is er niet een waar je bekend mee bent. Dit is de reden waarom wij ervoor kiezen om te helpen ter vermijding van trauma.

Dit is geen religieuze richting, zoals jullie het gewend zijn. Dit is een nieuwe opkomst van je bewustzijn die in unie is met zijn eigen wezen, een verbreding van je kennis en visie. Jullie, hier, zijn deze verschuiving al aan het ervaren. Je bent je elke dag gewaar van je verschuiving. Wat je zal bereiken zal een verwondering voor je zijn. Jouw essentie is werkelijk een prachtig ding, in staat tot veel meer dan je verbeelding kan begrijpen in deze focus. Je bent veel meer dingen dan je je realiseert.

Dit is de reden waarom ik je aangeef je aandacht te richten in je dromen. Je besteedt, zoals ik al zei, veel van je uren in deze slaapstaat. Geloof je nu echt dat dit komt omdat je fysieke lichaam slaap nodig heeft? Nee. (Gelach) Dat is het niet. Je lichaam kan worden geregenereerd met energie door het niet in beweging te laten zijn, en door rustig te zijn. Het is niet voor het belang van je fysieke lichaam dat je in slaapstaten verkeerd. Een baby beweegt niet veel, maar het verblijft veel meer in een slaapstaat dan jij als volwassene. Dit is omdat het zijn verbinding met zijn essentie herkent, en omdat hij de voorkeur aan zijn eigen gezelschap geeft. (Gelach)

Jij, gedurende je levensduur in jouw woorden, bent ver afgescheiden geraakt. Je slaapstaat is je her-verbindings staat. Hoewel niet afdoend van je wakkere staat van fysieke ervaring, zou ik toch willen aandringen, dat het van groot belang is in de richting van deze verschuiving, dat jullie meer aandacht besteden aan je verbinding in je slaapstaat. Dit zal je veel begrip en glimpsen bieden van waar ik over praat met jullie. Je zult de concepten die ik je biedt veel makkelijker te begrijpen vinden, wanneer je de actie en interactie in je slaap opmerkt. Als je problemen met de aansluiting in dit gebied ondervind, kun je oefenen in je wakkere staat.

In het oefenen in de wakkere staat, kun je kunstmatig soortgelijke ervaringen produceren in een spel. Je kunt, als je je aandacht ..... Excuus. Ik krijg een suggestie. In tegenstelling tot enkel de uitleg en de aanvaarding van suggestie, nodig ik jullie nu uit een klein spelletje te ervaren. Je mag je in gedachten richten op een ervaring. Kies iets, zoals een dag op het strand of een speciale herdenkings dag, of een kerstervaring. Focus op de individuele ervaring van je keuze. Focus niet té intensief. Laat je verstand drijven. Terwijl het drijft, zul je andere beelden of impressies of gevoelens met betrekking tot dit evenement opmerken, dat je oorsprónkelijke focus was. Deze andere gedachten kunnen eigen gedachten aannemen die volledig losstaan van de oorspronkelijke gedachte. Je zult een uitbreiding, een expansie van gedachten opmerken. Terwijl deze gedachten uitbreiden, zullen zij naar jouw toe verschijnen als symbolen. Je mag ze op dezelfde manier interpreteren als dat je je dromen interpreteert. (Hier is er een pauze tijdens welke wij allen deze oefening uit proberen)

Je mag vaak dit soort kleine spelletjes beoefenen. Dit laat je zien, in wakkere fysieke termen, hoe je geest automatisch uitbreidt, wanneer je haar de ruimte hiervoor laat. In deze, in de vrijheid van jezelf toestaan om niet je gedachten zo zorgvuldig vast te houden, zal je het wellicht makkelijker vinden je te verplaatsen door je slaapstaat. Wat zorgt voor gemak in elke situatie, is een vertrouwdheid. Wanneer iets je niet bekend is, bent je er niet mee op je gemak. Daarom, laat je dan zijn natuurlijke stroming niet toe. Dit geldt voor alle dingen, alles wat we al hebben besproken, en alle dingen die we zullen bespreken in de toekomst.

Wees niet bezorgd als je niet kunt interpreteren wat er gebeurt in je dromen. Het is aanvankelijk niet belangrijk. We werden gevraagd naar een droom van een klein huis. Dromen zijn multi-dimensionaal. Vaak, als je telkens opnieuw een bepaalde droom her-creert, in fysieke termen meer dan een maal, doe je dit omdat, bij wijze van spreken, je je klaar maakt voor creatie in fysieke termen.

Alles wordt gevormd, energie-gewijs, als eerste, in je andere bewustzijnsgebied. We zullen geen gebruik maken van de term 'onbewust', omdat dit zorgt voor de gedachte en het gevoel van gescheiden zijn, en niet echt zijn. Het doet je denken in termen van geen verbinding kunnen maken. Je ziet het idee van je 'onbewuste' als iets dat losstaat van je, iets waar je in moet tappen. Dit is niet waar. Je andere bewustzijn is slechts een andere richting van aandacht, maar het is wel verbonden en zeer werkzaam binnen elke dag van je leven.

Je droomstaat is een fysieke uitdrukking van een deel van je andere bewustzijn. Het praat continue tegen je. Jij praat er ook tegen. Je drukt wensen zoals een klein huisje uit. Je essentie reageert en vormt beelden. Je essentie biedt terug naar je fysiek gericht bewustzijn het beeld van je wensen. Als je wens groot genoeg is, zal het samenwerken met je essentie om deze energie te concentreren in een fysieke manifestatie.

Dit is de reden waarom, wanneer ik gevraagd wordt naar de interpretatie van dromen, het veel ingewikkelder is dan je het kan voorstellen. Het is niet alleen maar een filmbeeld in je hoofd. Elk symbool dat verschijnt is misschien een voorstelling van een fysiek gericht verlangen, maar het kan ook een symbool van een bericht van je wezen zijn. Het kan een erkenning van een gelijktijdige toekomstige gebeurtenis zijn. Het kan ook een erkenning van een gelijktijdige verleden gebeurtenis zijn. Het kan toekijken, of blikken werpen, of zelfs interactie in andere dimensies zijn. Het kan interactie zijn met andere essenties in deze dimensie, of andere dimensies. Dit is de reden waarom je niet begrijpt wat je droomt. Automatisch classificeer je alle beelden en probeert ze te betrekken tot waar je fysiek mee bekend bent. Je hecht er alleen een belang aan in een fysieke focus. Wanneer deze symbolen onzinnig lijken, (pauze) haakjes ... dit is onjuist? (Tegen Vicki)

VICKI: Aanhalingstekens.

ELIAS: Aanhalingstekens! Wanneer je, in aanhalingstekens, het "lijkt onzinnig" denkt, ontdoe je je van de symbolen. Je denkt dat deze van geen waarde zijn omdat je ze niet begrijpt. Ook zul je herkennen in je slaapstaat, dat tijd geen referentie heeft. Evenementen kunnen achterwaarts gebeuren. Zij kunnen plaatsvinden in een voorwaartse beweging en een achterwaartse gebeurtenis kan ... opduiken! ... pal voor hen. Er lijkt geen continuïteit te zijn. Dit is de realiteit. Er is geen tijds-sequentie; of, dingen gebeuren tegelijkertijd. Daarom, is het niet inconsequent voor gebeurtenissen om te gebeuren zonder het volgen van een volgorde. We zullen niet onze gehele sessie wijden aan deze kwestie, maar het is belangrijk dat jullie deze dingen leren. Dit is wat betrokken is bij jullie verschuiving. Wanneer je de grotere verruiming realiseert van je eigen wezen, dan zul je ook nieuwe ervaringen erin opnemen.

In de kleine oefening dat ik je gegeven heb, zul je dan ook een gebrek aan een tijds-continuïteit opmerken. Je zou kunnen denken aan een gebeurtenis toen je tien jaar van je leeftijd was. Tijdens de aandachtsverruiming, heb je misschien gedachten die aanvankelijk lijken te bewegen boven de leeftijd van tien, in jouw woorden. Dan kun je een indruk of herinnering ervaren van dezelfde of een aanverwante gebeurtenis op de leeftijd van zeven. Het zal... door elkaar gehusseld lijken. Dit is de bedoeling. Punt. Om inzicht te krijgen in de simultaanheid van je wezen, moet je deze dingen opmerken, die de uitdrukkingen er van zijn, in alles om je heen. Begrijpen jullie waarover ik spreek? (Pauze)

GROEP: Enigszins.

ELIAS: Dit is een indicatie van verwarring! (Gelach, gevolgd door een pauze)

VICKI: Als alles gelijktijdig is, hebben we dan al niet de ervaring van deze overgang gehad?

ELIAS: Het is momenteel gaande, ja.

VICKI: Dit simultaan ding maakt me helemaal in de war, want als dat de manier is zoals het is, waarom zouden we dan hulp moeten hebben?

ELIAS: Je hebt ervoor gekozen om, voor een gedeelte van je essenties, een fysieke lineaire tijds- richting, te creëren. In dit ene deel van je essentie, ben je aan het ervaren in momenten van tijd, die heel langzaam is, van zeer langzame vibrationele kwaliteit is. Je doet dit voor de ervaring. Soms, in deze focus, om volledig te kunnen ervaren, stop je de verbinding met je essentie zo ver weg, en vergeet je zo goed, dat je vergeet hoe te herinneren.

VICKI: Ik begrijp het deel over het vergeten!

ELIAS: Dit leidt tot een verdeling van dit gedeelte van je essentie. Dit, in werkelijkheid, is een zeer goede vraag, want dan zou je misschien kunnen denken, waarom zou dit kleine deel van mijn hele wezen die aandacht verdienen? Wanneer je denkt aan jezelf, aan wie denk je dan? (Gelach) Denk je aan jezelf als je lichaam? Nee. Maar, je denkt ook niet aan jezelf in termen van je wezen. Je denkt aan dat wat je noemt je ziel, of je geest, of je zelf, of je psyche. Dit zijn allemaal termen voor je fysiek gerichte bewustzijn, dat deel van je wezen die je gescheiden hebt, voor het doel van de ervaring. Je denkt alleen aan jezelf als dit jij. Je mag dan geloven in een onsterfelijke ziel en zelfs aan de creërende ziel, maar op de een of de andere manier ben je ook de verbinding hiermee kwijt, totdat je denkt dat je ... dood bent! (Gelach) Dan, zomaar opeens, wordt je onsterfelijke creërende ziel jij, miraculeus! (Gelach, en vervolgens, heel dramatisch ...) Deze schimmige wolk die jij bent, in je ziel, "vliegt weg" en wordt onderdeel van het universele bewustzijn, waarvan wij niet begrijpen wat dit is. Maar, in de terugkeer naar de "echte wereld", in je levende wakende staat, bekijken jullie jezelf niet als je ziel. Je ziet jezelf als ... jezelf! (Gelach) Dat is de reden waarom ik hier ben.

Deze fysieke focus, hoewel slechts maar een deel, is niet slechts een 'maar'. Het is gelijk aan belangrijkheid en focus, als een of alle andere delen van je wezen, net zoals ieder van jullie behoort tot een essentie, is het net zo goed ook onderdeel van het creërende universele Een en Al. Energie is niet gescheiden. Er is geen onderverdeling in welke vorm dan ook. Het kan een vorm aannemen als het dat kiest, maar energie is energie. Het is niet iets dat kan worden gedeeld. Je kunt het niet in stukjes snijden. Je kunt het ook niet scheiden, nooit. Het is niet scheidbaar. Dit is hoe je allemaal bent verbonden. Dit is hoe wij allemaal zijn verbonden. Energie is alle dingen universeel, in elke dimensie. Het manifesteert alleen in verschillende vormen of frequenties, maar er is geen verschil, en het kan niet worden gedeeld. Het is niet een entiteit. Het is niets dat je kan beethouden. Daarom, kun je het niet scheiden. Dit zal ... een gedachte zijn om over na te denken! (Pauze)

CHRIS: Je spreekt over ... we zijn samen, want we gaan ... of je bent hier ... want als wij verschuiven, willen we niet dat onze essenties ... wat is het woord ..... trauma ... teveel trauma krijgen. Ik denk dat ik soort van weet waar je over praat, want toen ik een jong persoon was, was ik doodsbang van het idee van de dood. Ik kon daar helemaal niet mee omgaan. Ik kon het concept ervan niet bevatten. Maar, voordat mijn vader overleed, begon ik te studeren en te lezen over de metafysica en reïncarnatie, en het maakte allemaal zin op mij in dat opzicht, en de doods-kwestie was volledig verdwenen, zodat toen hij stierf er geen trauma was in mijn essentie in dit doodgaan. Dus vertrouw ik erop dat dit een verschuiving was, vergelijkbaar met waar we nu over praten.

ELIAS: Dat was een verschuiving. Daarom is het waarom het belangrijk is dat je opmerkzaam bent van je verschuivingen, om opmerkzaam te zijn aan alle dingen om je heen, niet alleen wanneer je conflict ondervindt, maar ook als je geen conflicten ervaart. Het is belangrijk, want het schept een basis van familiariteit. In dit, zul je in staat zijn makkelijker te verschuiven. Het zal meer natuurlijk zijn. Het zal niet onbekend zijn.

Michaels concept van moeiteloosheid is meer correct dan hij zelfs realiseert. Dit is echt de aard van je wezen. Je hebt deze focus alleen maar ingewikkeld gemaakt, maar je bent nu aan het leren terug te bewegen naar de moeiteloosheid van je essentie. Je werkt niet aan je dromen. Dit is net zo veel een deel van je wezen en je realiteit als dat je wakkere staat is. Je wakende toestand kan net zo moeiteloos zijn als je slapende toestand. Wij begrijpen wel dat jullie heel gelukkig en comfortabel met slapende staten zijn. Wakende staten kunnen net zo makkelijk zijn als die. (Tegen Elizabeth) Jij, kleintje, schud je hoofd in ongeloof.

ELIZ: Nee, ik geloof het. Ik vind het gewoon niet fijn om wakker te worden! Ik zou kunnen slapen voor een lange tijd.

ELIAS: We zullen je dan maar vertellen opmerkzaam te zijn in je dromen, en ik zal je bezoeken.

ELIZ: Dank je wel.

CHRIS: Toen je sprak over de ziel, en hoe we het gevoel hebben dat we die niet zijn, totdat we sterven, en dat onze ziel de persoon is die we werkelijk zijn ... Ik denk dat het misschien komt omdat wij als mens ... onze ziel is iets dat perfect is, maar wij zijn niet perfect, dat we onze fouten zien en vervolgens bekijken we onszelf als iets dat minder is dan onze ziel, vanwege deze fouten. Echter, als we ze niet zouden zien als fouten, maar als ervaringen, dan zouden we meer onszelf zien in die ziel en completer zijn. Is dat juist?

VICKI: Dat is dat dubbelhartigheids-ding, soort van, is het niet?

ELIAS: Ik zal Lawrence instrueren in het transcript te zeggen dat Elias zegt: "Dit is helemaal correct!" tegen Oliver. (Veel gelach) Jullie denken alleen maar dat jullie fouten maken. Wat zou je zeggen zijn je fouten? Een relatie? Een kapotte auto, waar niet eerder aandacht aan was besteed? Een baan waar je niet tevreden mee bent? Een besluit waarvan je denkt misschien verstandiger of beter gemaakt te kunnen hebben? Nee. Dat zijn geen fouten. Dit zijn slechts ervaringen. Ze hebben allemaal een doel gediend. Als je een concept zou hebben dat dicht in de buurt zou komen van 'als een vergissing', zou dit alleen je angst zijn, maar zelfs je angst dient soms een doel, in het aantonen van je vermogen om dingen te bereiken.

CHRIS: Het overwinnen van je angst?

ELIAS: Precies. (Pauze) Dit is waarom het belangrijk is voor interactie binnen een groep. Er zijn essenties die in Elizabeths termen "het hebben," zoals Oliver. (Pauze) Je hebt geen vragen meer?

VICKI: Ik heb een vraag. Het is niet mijn vraag, het is voor Catherine.

ELIAS: Catherine ...

VICKI: Catherine belde me vandaag en vroeg mij om jouw een vraag te stellen voor haar. En haar vraag is, ze wil weten waarom ze tegenstrijdige gevoelens heeft over het bijwonen van deze sessies, waarom zij zoveel aandrang heeft niet bij te wonen, en dan net zo veel aandrang heeft wel bij te wonen, en ten slotte, wat is jouw mening over de vraag of zij wel of niet moet bijwonen? Dus zei ik haar de vraag voor haar te zullen stellen.

ELIAS: Ik begrijp het. Je kan Catherine ook vertellen dat ik erkentelijk ben in haar poging om uiting te geven hieraan tegen mij, in dit forum, en niet individueel. Dit op zichzelf, is al een overwinning. Catherine ervaart conflict uit angst. We hebben eerder kort hierover gesproken. Catherines essentie dringt aan in de richting van onze sessies. Het voelt een aantrekking omdat het weet wat waarheid is. Het kent het vertrouwen er binnen in. Het weet dat het makkelijker zal zijn, om met wat hulp, overgangen en verschuivingen te maken.

Catherine, in de fysieke focus, heeft veel conflicten. Ze ervaart geen steun in andere gebieden. Dit leidt tot conflicten. Dit is een fundamentele aandrang van je essentie, een willen van verbinding met de essenties om je heen. Je gelooft niet altijd dat dit mogelijk is. Dat is het wel. Wij geloven dat het Catherine goed zou doen door te gaan met ons. Wij respecteren de keuze van Catherine in heroriëntatie. We zullen niet zeggen tegen Catherine dat ze dit moet doen. Wij wensen niet ongemakkelijke gevoelens te stimuleren ... aan de ene kant. (Gelach) Aan de andere kant, willen wij juist ongemakkelijke gevoelens aanmoedigen! (Meer gelach) Dit is een duidelijke indicatie van de verschuiving, en van steeds meer bewustwording. Alleen sinds dat ieder van jullie in connectie is met mij, hebben jullie allemaal individueel, op verschillende manieren, conflict en ongemak ervaren. Dit is productief.

Ik begrijp dat in jullie gedachten, jullie in het begin geloofden, dat als jullie wat jullie termen een "entiteit" zouden ontmoeten, jullie automatisch zouden worden "bijgesteld." (Veel gelach) Ik heb ook begrepen dat als jullie een "entiteit" zouden tegenkomen, jullie al je antwoorden automatisch zouden verkrijgen. Ik zal jullie nog wat vertellen, wanneer ik geconfronteerd wordt met een "entiteit," ik dat jullie gelijk zal laten weten! (Nogmaals, veel gelach) Ik ben geen "entiteit." Ik ben een persoonlijkheids-essentie, zoals ook jullie zijn. Ik heb het voordeel van veel wijsheid, aan mij onderwezen door meesters. Jullie hebben het voordeel van mijn wijsheid, door te worden onderwezen door, zoals jullie dat beschouwen, een meester.

Ik zal uitleggen dat Catherine een vermindering van het conflict zal merken als haar verschuiven een opening zal gaan toelaten van haar aandacht. Ik ben bij elk van jullie binnen je essentie geweest, validerend wezend in jullie allen, zodat jullie de perceptie van de waarheid en connectie en veiligheid zullen gaan toelaten. Jullie hebben niet allemaal een wederzijdse connectie gemaakt. Dit zal, uiteindelijk, wel gebeuren. Jullie ervaren conflict omdat je het niet begrijpt. Ik begrijp ook dat zo vaak als dat ik het zal herhalen, jullie het nog steeds niet zullen begrijpen! Dit is acceptabel. Ik heb veel geduld! (Gelach en instemming binnen de groep)

VICKI: Ja, dat heb je zeker!

ELIAS: Wij zouden graag willen dat Catherine zal doorgaan, wij zijn erkentelijk van haar conflict en strijd, en erkennen dat dit zal continueren voor een tijdje, maar we zijn van gelijke geest en in liefdevolle harmonie, en wensen haar essentie op te nemen in dit leren en delen. (Pauze) Als je zou willen, kunnen we eindigen, of indien je wenst, kunnen we stoppen voor een kort moment. Het zal jouw keuze zijn.

VICKI: Nou, laten we dan maar even een pauze nemen.

BILL: Ja, we nemen een pauze.

CHRIS: Een korte pauze! (Gelach, en de instemming van de groep)

ELIAS: Acceptabel.

BREAK

ELIAS: Wij zullen doorgaan. Je wenst te discussiëren over een ander onderwerp.

BILL: Ja zeker!

ELIAS: Ik zal je expressie van deze toelaten, hoewel ik al gewaar ben van wat het is. (Pauze)

VICKI: Ik wens in te gaan op het politieke element.

ELIAS: Dit is toepasselijk, het is doorgaand op ons vorige aandachtspunt in deze sessie. Met betrekking tot verbinding van essenties en ook van droomstaten, is het verweven. Je politieke element van je essentie is dat deel van je wezen dat gericht is met niet alleen jezelf, maar ook de interactie en verbinding met andere essenties. Deze verbinding, zoals in alles met je essentie, focust niet alleen in deze dimensie. In het bespreken van jullie politieke element van jullie wezen, betrekken wij alle interactie van alle essenties, in alle dimensies in alle tijden, in jullie woorden.

Alle dingen waar jullie essentie mee verbind, anders dan jezelf, ligt besloten binnen jullie politieke element. Daar het een fundamenteel element van je wezen is, moet het jullie allen duidelijk zijn dat jullie een fundamentele behoefte hebben, om niet te worden afgescheiden. Het is in tegenstrijd met jullie essentie. Jullie proberen heel erg hard jezelf te isoleren en jezelf af te scheiden. Zelfs wanneer je denkt dat je probeert verbinding te maken met andere essenties, is je fysieke focus nog steeds bezig om niet te verbinden. Je denkt dat dit een uiting is van individualiteit. Dit is onjuist. Geloof je dat je individualiteit wordt "opgeslokt" als je in verbinding staat met een andere essentie? Dat zal niet gebeuren. Het is niet mogelijk voor je om je individualiteit te verliezen. Het is jij. Je bent voortdurend interactief met andere essenties vanuit een fundamentele noodzaak.

Dit onderwerp zal ook veel aandacht vergen, omdat het veel groter en verderstrekkend is dan je momenteel bewust bent. Jullie, als individuele essenties, maar tegelijkertijd ook verbonden met allen, herhalen alle andere essenties, niet alleen van jullie wereld, maar van álle essenties. Je bent van invloed op alle andere essenties met iedere gedachte en impuls die je hebt. Jullie geloven dit niet, alleen omdat je het niet ziet. Hoe dan ook, toch is het de realiteit. Je begrijpt niet de grootsheid van je wezen en hoe die volledig van invloed is op ieder gebeuren, of dat nu in je eigen individuele leven is, of binnen de omvang van je gehele wereld. Jouw energie beïnvloed alle energie. Je bent niet separaat. Je begrijpt het alleen niet.

Geloof je dat oorlogen allemaal opeens tegelijk zijn begonnen? In werkelijkheid, zal een essentie initiërend zijn van de creatie. Anderen zullen aansluiten. Situaties als deze zullen snel escaleren, maar ze zijn begonnen met de essentie van wat jij noemt één persoon. In je wereld oorlog ... je tweede wereld oorlog ..... werd je gehele wereld getroffen door dit enorme conflict. Geloof je dat dit conflict begonnen is door de betrokkenheid van ál deze essenties in een keer? Omdat dit niet zo is. Het begon in kleine lagen. Jij ziet dit deel niet. Hoewel er overeenkomsten werden gemaakt voor de creatie van deze situatie, en hoewel er overeenkomsten werden gemaakt om te participeren in deze situatie, dien je kennis te nemen, en je bewust te zijn van de beïnvloedende kracht van elke essentie op je hele planeet.

Je hebt de voorbeelden in je geschiedenis gehad, herhaaldelijk, van de doeltreffendheid van individuele essenties, en hoe krachtig zij het bewustzijn beïnvloeden van je gehele planeet. Als een individuele essentie van invloed kan zijn op een hele planeet, is het ook van invloed op het hele universum, in jullie begrip ervan. Dit is niet beperkt tot alleen bepaalde essenties. Het is ook niet beperkt tot wat jij ziet als wereld gebeurtenissen. Het is niet simpelweg zomaar een concept, te denken aan positieve energie die een situatie halverwege de andere kant van je planeet zal beïnvloeden. Alle energie die je uitzend, zelfs wanneer je niet gelooft dat verzonden wordt, het wordt allemaal ontvangen en ook teruggestuurd. Het is er allemaal in opgenomen. Op kleinere schaal, kun je aan de wijze van oorzaak en gevolg denken, en logischerwijs zou je kleine voorbeelden van deze zelfde energie keten kunnen zien. Je zal dit toeval noemen. Dat is het niet. Het is ook niet oorzaak en gevolg. Je bent allen hier aanwezig, niet door toeval, maar vanwege een interconnectie van essenties. Op dezelfde wijze, worden essenties waarvan je denkt dat je niet eens weet wie het zijn, voortdurend beïnvloed door alle dingen die je doet. Je bent niet singulier separaat. Je bent individueel, maar tegelijkertijd zijn jullie allen verbonden. Je gelooft dat je geheimen kunt hebben door hen niet uit te spreken in een taal. Zoiets bestaat niet. Alle dingen zijn bekend bij alle essenties. Het is slechts een hoffelijkheid niet te erkennen of niet te richten op bepaalde aspecten, maar hou jezelf niet voor de gek door te denken dat je zo privé bent. Al zou je nooit meer een woord spreken in je leven, dan nog zullen alle andere essenties je toch kennen.

Dit is niet een negatief ding. Dit is alleen de werkelijkheid. Er is niets in jouw dat moet worden verborgen. Er is niets in je dat onaanvaardbaar is. Zelfs essenties die ervoor kiezen om manifest te zijn in fysieke vorm op je planeet met de focus van iemand van wie je gelooft die kwaad of slecht is, zoals de fysieke focus van een die je Hitler noemt, is niet verschillend van je eigen essentie. Alleen de focus en de ervaring is verschillend.

Jullie hebben diep ingeworteld in jullie fysiek gerichte bewustzijn, termen, concepten en overtuigingen van goed en kwaad, van juist en verkeerd. Deze zijn onjuist. Ze bestaan niet, hoewel sommige essenties in een fysieke manifestatie, zoals ik al eerder zei, vermijdend kunnen zijn van geweldadige of negatieve actie, door met hun essentie te verbinden, en door het niet toestaan van een opbouwen van impulsen. Zelfs juist gerichte impulsen in dit fysieke focus kunnen omslaan naar wat jij noemt negatieviteit, indien zij continue geblokkeerd worden, en niet mogen worden uitgedrukt. Dit is een zeer ingewikkelde psychologische focus. Het psychologische aspect van jezelf zullen we niet op ingaan deze avond, alleen omdat die in onze discussie over je religieuze element zal voorkomen. In jullie politieke element, gaan we alleen in op de interactie en het belang van je verbindingen.

In dit publiek, ben je bezig met het bevredigen van je politieke element van je wezen door deel te nemen met andere essenties en het verbinden met hen. Je bent ook in de gelegenheid om je uitwerking en interconnecties met andere essenties te zien. Dit kan op een niveau als simpel als fysieke inconsequente toevalligheden zijn.

Jij, Oliver, kan morgen gaan kijken naar een kaart. Dat doende, kan iemand anders op een andere plaats worden beïnvloed door wat jij ziet op de kaart. Laten we zeggen, dat jij een plaatje van een bloem ziet. Iemand, ver verwijderd van jou, gaat op hetzelfde moment een andere winkel binnen, om een aankoop van een geschenk te doen. De gedachte van een bloem komt bij hen op. . Zij zullen, op hun beurt, de bloem kopen. Zij zullen een kleur kiezen. Iemand in een andere locatie zou kunnen werken aan een schilderij, en de kleur van de bloem zal indruk op hem maken. Ze hebben geen wetenschap van jouw kaart of de bloem van de andere persoon. Ze hebben alleen een indruk van een kleur, maar het is allemaal met elkaar verbonden.

Jij gelooft dat de enige manier dat je van invloed kan zijn op een andere individuele essentie is wanneer je rechtstreeks betrokken bent met hen. Dit is niet correct. Je bent voortdurend van invloed op andere essenties, en weet het niet eens. Elizabeth zou naar school kunnen gaan. Ze zou voor een tel appreciërend van een kleur van een bureau kunnen zijn. Een ander persoon in een ander deel van je wereld kan worden getroffen door de gedachte van hetzelfde type hout, om een bureau te maken. Jij denk dat deze dingen geen enkele verbinding hebben. Je bent zeer onjuist. Je kunt ervoor kiezen om niet interactief te zijn met geen enkele andere persoon gedurende je dag. Je bent hoe dan ook, toch van invloed, door alleen al jouw bestaan en gedachten, op alle andere essenties van bestaan. Daarom is het belangrijk voor je om te begrijpen dat je niet separaat bent of niet verbonden. Dit is waarom ik ervoor kies om te spreken met jullie in een groep. Je zult steeds connectie ervaren. Je zal je meer gewaar zijn van je grotere verbinding met andere essenties. Je moet hier beginnen. (Hier, realiseer ik me dat de videoband is gestopt Ik verwissel de tape, niet wetend of wij al dan niet informatie hebben gemist)

CHRIS: Dus ...

ELIAS: We zullen eerst Lawrence toejuichen! (Veel gelach, in de erkenning van het feit dat dit de eerste keer is dat ik de video camera helemaal zelf bedien, en zeer nerveus, kan ik toevoegen!)

VICKI: Dank je!

CHRIS: Dus ... je zegt dat onze acties en gedachten van invloed zijn op de planeet.

ELIAS: Dit is juist.

CHRIS: En als we hebben besloten om manifest te zijn in dit fysieke leven, is ons doel dan om, misschien, de schoonheid in alles te zien, harmonie en liefde te hebben ... maar dat we weten dat in de fysieke manifestatie dingen naar ons zullen worden gegooid om te zorgen dat dat niet gebeurt, en dat is waar de ervaring om de hoek komt kijken. Is dit correct? Dus, we ervaren dingen die niet harmonisch en liefdevol zijn, voor de ervaring, maar het hele doel van ons is om dat te ervaren, en dan toch harmonie en liefde te hebben, en verbonden te zijn met iedereen.

ELIAS: Dit is zeer correct. Je bent nog niet in de verbindende richting van aandacht, van het in staat zijn dit te bereiken, maar dit is de verschuiving waar je naartoe beweegt. Je bent, tot nu, gescheiden en alleen gericht op de ervaring geweest. Je bent deze cirkel nu aan het voltooien. Je bent nu klaar om de ervaring op te nemen, en je tegelijkertijd gewaar te zijn van je wezen en haar volheid.

Het kan worden vergeleken met de ervaring van het bewust zijn in een droom. Wanneer je deze kleine ervaring binnen je focus hebt volbracht, zul je een veel beter begrip hebben over wat ik uitleg. Wanneer je een droom herinnering hebt, en weet, dat je ook deel kan uitmaken van je droom, maar separaat in het bekijken ervan bent, ben je nog steeds verbonden, en het is nog steeds allemaal deel van de droom ervaring. Maar, je ervaart twee of meer verschillende focussen tegelijkertijd. In de herkenning van dit soort bewustzijn, zal dit je veel gemakkelijker de realiteit laten zien van wat ik je uitleg.

CHRIS: Dus ... wanneer je praat over in een slaapstaat zijn, en wakker zijn op hetzelfde moment, ga ik ervan uit dat het misschien een beetje iets te maken kan hebben met meditatie.

ELIAS: Je mag dit ook in een meditatie ervaren. De enige reden dat ik niet met jullie allen focus in de meditatieve staat is meer, vanwege je cultuur. Dit is geen richting die je opgenomen en beoefend hebt vanaf klein kinds aan. Je hebt dromen beoefend. Ze zijn heel natuurlijk aan je. In jouw cultuur en focus, is meditatie is niet altijd een natuurlijke richting, dus bereik je niet altijd dezelfde resultaten. Dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is, het is alleen maar om te zeggen dat je niet familiair bent met dat proces. Dromen zijn natuurlijk en vertrouwd aan je proces. Daarom, zijn ze een makkelijke modus voor jou. In meditatie, zelfs als je zou oefenen, zou je vinden dat het veel moeilijker voor je is om te verbinden. Je droombeelden stromen gemakkelijk. Je mag ook verschillende focussen suggereren naar jezelf toe voor je dromen. Je zelf zal luisteren naar je en erop reageren. Het zal je tegemoet komen in je dromen.

ELIZ: Michael zei ... (Pauze, terwijl Elias iets te drinken neemt) Michael zei dat ik, toen ik een baby was in deze focus, ik veel nachtmerries had, zelfs toen ik nog maar twee maanden oud was. We vroegen ons af waar dat over ging.

ELIAS: Elizabeths essentie is niet een nieuwe essentie. Het is zeer scheppend, en heeft veel ervaringen gehad. Deze essentie, in een eerdere fysieke focus, koos een einde te maken aan een focus op zeer jonge leeftijd. Deze ervaring was geen prettige. Het was een extreme ervaring met veel trauma. In dat focus, trok je je essentie zeer snel uit je fysieke ervaring. In gedeeltelijke verwarring, projecteerde je heel snel terug. In deze, was de herinnering van de vorige fysieke focus nog zeer vers aanwezig. Als klein kind, stond je je essentie niet toe te wachten, om aan te passen aan de processen van nieuwigheid in een focus. Dit leidde tot conflicten binnen je als een klein kind, en als kleuter. Je dromen waren niet over je geboorte ervaring. Ze waren de herinneringen van een ontwikkelingsfocus van een vorige keer. Je ervaring in een emotionele richting in deze ontwikkelingsfocus werd veroorzaakt door dezelfde reden, een oncomfortabelheid van kindertijd in een eerdere focus, wat creëerde van het niet willen herhalen van klein-kind-zijn in dit focus. Hier, als er zoiets bestond als "walk-ins", zou je ervoor hebben gekozen om de kindertijd over te slaan, en te beginnen op een latere leeftijd. Er zijn geen "walk-ins". Daarom, in je creatie van deze ontwikkelingsfocus, begon je vanaf het begin, net zoals alle anderen doen. Begrijp je dit?

ELIZ: Ik denk het. Ik moet het laten bezinken.

ELIAS: Ik denk dat ze het allemaal aan het laten "inzinken" zijn! (Gelach, gevolgd door een lange pauze) Wij hebben niet meer vragen? (Pauze) Dan zullen wij jullie allen laten, tot onze volgende bijeenkomst samen, "bezinken"!

CHRIS: Elias, ik zal niet aanwezig kunnen zijn op de volgende bijeenkomst, en ik weet dat ik het zal gaan missen, maar ik wil m'n excuses aan je aanbieden voor het niet aanwezig zijn, maar ik heb een groot familie ding. En met de informatie die ik geleerd heb vanavond, denk ik dat het een geweldige familie ding zal zijn voor mij. Dank je wel

ELIAS: Je bent van harte welkom. We zullen ook je aanwezigheid missen, maar wij wensen je veel plezier en verbinding met je familie essenties en fragmenten

CHRIS: Dank je wel.

ELIAS: We zullen weer ontmoeten. Goeienavond.Vertaald door