Sessie 39Woensdag 20 september, 1995

Nieuwe Agenda Sessie #7

Privé Sessie #8

Groep Sessie #39

Deelnemers: Mary, Vicki, Jim, en laat arriverend, Ron.

Elias “popt-binnen” om 8:13 PM (Dit “binnen-poppen” vond plaats gedurende een conversatie over recentelijke persoonlijke ervaringen met “fading out” (alsof je aan het vervagen bent), en als resultaat, hebben we de eerste paar minuten met Elias niet op tape staan.)

ELIAS: Je zal toch echt sneller moeten zijn dan Elias!

VICKI: Ik denk niet dat dat mogelijk is, denk je niet? (Gelach) Niet in deze situatie. Het is tamelijk grappig als het gebeurd!

ELIAS: Dit zou een geval zijn van voorbereid wezen! (Wijduit grinnikend)

VICKI: Weet je, ik ben al een paar keer voorbereid geweest, maar dan gebeurd er niets, en iedere keer dat ik niet voorbereid ben, gebeurd het wel. Ik ben gewoon niet voorbereid op de juiste momenten! (Ik brabbelde maar wat in het rond, omdat ik totaal onverwacht erdoor verrast werd, nog meer zo dan in mijn andere “pop-in” ervaringen. Deze maakte mijn hart aan het bonzen!)

ELIAS: Ik heb je uitgelegd, dat in fysieke focus, je er “in en uit knippert”. Je bent je alleen bewust gewaar van je “in” tijd. Je bewustzijn, binnen je wakende tijd, focust en staat je alleen het gewaar zijn toe, van dit bewuste fysieke focus. Je beweegt je naar een nieuw bewustzijn. Daarom ervaar je nieuwe ontwikkelingen. Ron ervaart ook deze beweging in een nieuw bewustzijn. Hierdoor, valt je dit “uit knipperen”, of “weg-vervagen” op, zoals je dit waarneemt. Dit is enkel een opmerken van je grotere zelf, een herkenning van gewaarzijn. Je hebt niets te vrezen van je essentie. Daarom zal je essentie je niet verraden, of veroorzaken dat je in conflict bent. Hierin, kun je jezelf gewoon deze ervaring toestaan en opmerkzaam zijn van dit “weg-vervagen” van fysieke focus, en je zult gewoon in orde zijn.
Dit is ook waarom ik de term focus gebruik. Nu zul je ook begrijpen dat sommige van onze terminologie die wij hebben opgenomen met jullie, opzettelijk is. Wat is het focussen? (Pauze) Focussen is niet noodzakelijk het materialiseren. Je bent aan het “afstemmen” op een probabiliteit, en een focus van je essentie. Tot op heden, was je er niet klaar voor om te begrijpen waar je op aan het afstemmen was. Je zelf-identiteit was niet sterk genoeg ontwikkeld binnen dit focus, om je toe te staan om iets anders te zien. Het was noodzakelijk voor je, zoals het in ieder fysieke focus is, om een singuliere identiteit te ontwikkelen, waardoor je weet wie je bent, identificerend met je bewustzijn. Nu dat je jezelf hebt geïdentificeerd met je bewustzijn, kun je jezelf het gewaarzijn toestaan om meer te kunnen zien, en om meer te ervaren voorbij alleen dit singuliere focus.
Wees opmerkzaam van deze “weg-vervagingen”, want dit is het begin van wat je verschuiving zal inhouden. Het zal je opvallen dat in het weg-vervagen, je geen solide gevoel opneemt. Je fysieke bestaan schijnt er te zijn, maar er ook niet te zijn. Het enige waar je zeker van bent is je bewustzijn, want zoals Michael dit ziet, is jouw brein niet zijn brein aan het waarnemen, hij is zijn bewustzijn aan het waarnemen, dat deel wat zijn zelf is, net zoals ook jij je bewustzijn waarneemt.
Dit bewustzijn, zoals we al bespraken met je paarse energiecentrum, heeft geen connectie met fysieke vorm. Het is direct boven je fysieke manifestatie, maar het is niet je fysieke manifestatie. Het is deze focus van het bewustzijn. Je begint essentie op te nemen. Daarom ben je begonnen met het verruimen van je perceptie van bewustzijn, heel lichtjes, en in zeer kleine stapjes, maar je bent in beweging! Dit is goed! Als je te grote stappen zou maken, zou je je identiteit van je bewustzijn verliezen. Zelfs met je hele, hele, kleine, kleine pasjes, raakt je identiteit al van slag, en vraag je jezelf af, wat is echt? Ben ik hier echt? Je focus is hier.
Net zoals dat je kunt kijken door dit instrument, (de videocamera aanwijzend), ben jij niet het instrument. Je kijkt er doorheen. Je focust op een object of scene, door middel van het instrument. Jij hebt dit instrument gecreëerd. Het creëerde niet zichzelf. Je hebt ook je fysieke manifestatie als instrument gecreëerd. En je staat jezelf toe, in essentie, om jezelf er door te focussen, en ziet een realiteit. Maar, net zoals ik focus door dit instrument, is dit niet het beeld van je gehele realiteit, dit geldt ook met essentie. Je hebt vele camera’s die kijken en focussen in vele realiteiten en dimensies, en je doet dit allemaal tegelijkertijd. (Wauw!)
Voor wat betreft de vragen van Michael en Elizabeth van wie echt is, jij bent echt, jij bent het middelpunt. Dat wil niet zeggen dat je andere focussen, zoals verleden of toekomstige focussen, niet een middelpunt zijn, want dat zijn ze wel. Voor nu, weet ik dat je dit niet zult begrijpen. Het is niet belangrijk dat je dit concept begrijpt. Vanwege doeleinden van identiteit, focus jij op jou als het middelpunt zijnde. Dit is niet alleen aanvaardbaar. Dit is realiteit. Wanneer ik jullie vertel, in ons zondagsgroepje, dat jullie ieder het middelpunt zijn, spreek ik niet figuurlijk, want dat ben je. (Ron arriveert). Een goede avond naar Ron!

RON: Hoi, Elias. Wat zit jij op een rare plaats!

ELIAS: Ik “popte-binnen” en verraste Lawrence, die niet voorbereid was op mijn entree! (Gelach) We zijn probabiliteiten aan het bespreken, dit onderwerp werd naar voren gebracht, om zo te zeggen, door de discussie van Lawrence en Yarr en Michael, over ervaringen die zij deze week hadden. Ook jij bent probabiliteiten aan het ervaren geweest, deze week, toen je door bewustzijn en gewaarzijn heenging. Jullie delen allemaal deze zelfde gebeurtenis. Je beweegt je naar een nieuwe acceptatie en gewaarzijn, individueel, binnen je eigen methoden van realiteit, maar jullie bewegen je allemaal in dezelfde richting, en worden gemotiveerd door hetzelfde element, wat het verruimen van gewaarzijn is. Ik ben er gewaar van dat ik deze term veel gebruik. Ik ben er ook gewaar van dat deze term “langs jullie heengaat”, bijna iedere keer dat ik het zeg, want jullie begrip van een verruiming van gewaarzijn is gelimiteerd, maar, jullie beginnen nu deze verruiming te ervaren. Nu kunnen jullie een echter begrip gaan krijgen van deze verruiming en van gewaarzijn, in plaats van jezelf te vertellen dat je je “raar” voelt, of “gek”.

JIM: Is dat wat ik de laatste tien dagen aan het voelen ben geweest, een intensiteit van energieën van binnen?

ELIAS: Dat is correct. Net zoals dat Ron fysieke energieën ervaarde die connectie hadden met deze nieuwe beweging naar bewuste gewaarzijn. Je zult ook de fysieke sensaties gaan krijgen die Lawrence en Michael hebben ervaren, het “uit knipperen”, dit neemt ook een fysieke manifestatie op. Je hebt te maken met een fysieke manifestatie; de gehele schepping. Net zoals je bij je apparatuur zult opmerken, dat als je een knop indrukt, het een geluid zal maken, of het veranderd een functie, waardoor een fysieke reactie ontstaat. Jouw manifestatie van je focus heeft ook fysieke reacties op aanpassingen. (Pauze) Dit zijn allemaal goede “er doorheen gaan” bewegingen. Daar het onbekend is, en nieuw, lijken ze vreemd. Ze zijn niet familiair, en daarom geeft het soms conflict. Deze bewegingen naar nieuwe gewaarzijnen zijn gedeeltelijk inhoudend van geloofsystemen, maar ze niet beperkt tot geloofsystemen. Dit is niet alleen het bewegen door een geloofsysteem heen. Dit is een ontwaken van een nieuw gewaarzijn, een nieuw begrip en acceptatie van bewustzijn, die ruimer is dan je gewend bent.

RON: Ik vond die veranderingen waar ik doorheen ging, of de verruiming, geen vervelend iets. Maar ik heb heel veel moeite gehad om Michael te overtuigen dat het niet zijn schuld is. Hij lijkt dit allemaal, al deze veranderingen, op zichzelf te betrekken, en voelt zich schuldig voor alles waar wij doorheen gaan. Hoe kan ik het hem uitleggen, hem duidelijk maken dat het niet zijn schuld is?

ELIAS: Ik zal je vertellen dat je al een deuk hebt gemaakt, zo te zeggen, met je informatie aan hem hierover. Hieraan voorbij, wil ik je aandacht terugbrengen naar onze kleine boompjes. Als je een nieuw gewaarzijn aan het opnemen bent, en je drukt dit uit, zal het hem opvallen. Als je geen conflict ervaart, zal hij dat opmerken door je acties en je aura, meer dan door je woorden. Daarom, wees het kleine boompje, en wees jezelf en je gewaarzijn, en anderen die conflict ervaren, zullen leren van jouw gebrek aan conflict. (Pauze)

Ik wil een opmerking maken volgende op mijn opmerking in onze laatste sessie, waar Yarr niet aanwezig was. Mijn commentaar was, liefdevol, dat Yarr niet het verhaal van het kleine boompje heel erg goed aan het demonstreren was. Dit is de reden dat ik koos om dit verhaal te delen met dit publiek, vanwege de reden dat jij het voorbeeld al bent, van de kleine boompjes. En daarom, omdat je dit bent, draag je een verantwoordelijkheid, om dit voorbeeld uit te stralen naar mensen om je heen. Je gewaarzijn is groot genoeg dat je “zou moeten”, citeer, (tegen Vicki), je mag er sarcastisch bijzetten dit keer, (grinnikend), je zou moeten uitstralen naar anderen die conflict hebben, of problemen in het begrijpen ervan ervaren, want jouw begrip is groter. Daarom kun je behulpzaam zijn naar anderen, wier begrip niet zo groot is; wat niet alleen instructief is voor hen, maar jezelf in de gelegenheid stelt om te verbinden. In het verbinden, open je meer je communicatie naar essentie. Ik zeg dit ook in de erkenning van het feit, dat je conflict had deze week, waar anderen zich niet bewust van waren, en als je dit gedeelte van de laatste sessie ziet, zul je opmerken dat ik niet aan het bestraffen was. Dit was niet het punt ervan. (Pauze)

Ik wil ook een opmerking maken naar Lawrence, terugkomend op de controle-kwestie, in het zien van jezelf als een uitstralende kleine boom met Kali. Het is niet jouw verantwoordelijkheid, en zou niet je zorg moeten zijn. Als hij de waarheid wil zijn, dan zal hij dat zijn. Als hij dat niet wil zijn, dan is jouw verantwoordelijkheid om zijn separatie te bekijken en uitstralend te zijn als voorbeeld. Wij nemen geen oordelen op. Ik ben accepterend. Ik plaats geen beperkingen of voorwaarden op individuen. En daarom, verwacht ik dat jij ook geen voorwaarden plaatst op individuen. Als je deze acties of concepten wenst op te nemen, mag je dat doen, daar het je keuze is, maar doe dit niet binnen het forum van mijn woorden en sessies. (Pauze) Alle probabiliteiten zullen samenwerken, en ze zullen creëren wat je in beweging hebt gezet om gecreëerd te worden. Het is niet nodig om te “duwen in bewustzijn”. We werken aan het moeiteloos zijn. Daarom, neem gemak op. En sta toe dat probabiliteiten uitwerken, zonder het forceren ervan in wakend bewustzijn.

Ik wil ook tegen Ron zeggen dat hij zich geen zorgen moet maken over Michael en zijn bezorgdheid, want hij zal, in jullie termen, het snel genoeg “oppikken”. Zijn probabiliteiten zijn ook in beweging gezet, en hij is bezig een ruimer begrip te krijgen. Dit is een geloofsysteem binnenin hem waar hij doorheen zal moeten stappen, maar, hij is het aan het proberen.
Je mag hem ook vertellen dat zijn “ware dromen” zijn vragen zullen beantwoorden als hij continueert te focussen hierop. Dit is een concept die werd opgenomen door je leraar Seth, die je herinnerde aan een eeuwenoud concept, dat zeer geaccepteerd werd. Dit was een Egyptisch concept en creatie, dit is je “Gates of Horn”. (portalen van hoorn of ivoor, waar dromen doorheen komen, vals of echt. Vertaalster.) En als je ernaar vraagt, of de suggestie maakt, voorgaande aan je slaapstaat, kun je gebieden aanboren van essentie die werkelijk zal antwoorden.

Ik begrijp dat dit voor jullie in dit technologische tijdperk nogal mystiek en fantasievol klinkt, maar je zou verbaasd kunnen zijn over wat je kunt ervaren als je hier toegang tot verschaft. Dit gebied van essentie zal je informatie kunnen geven waar je niet altijd in zal kunnen tappen. Dit vertel ik ook alleen tegen deze groep, vanwege de reden dat je er op een juiste manier mee zal omgaan. En dat je geen vragen zal gaan stellen aan de Gate of Horn over de loterij, want dan zul je geen antwoorden krijgen. Maar binnen je gewaarzijn heb je een realiteit en een serieusheid opgenomen, waardoor je dit soort vragen toch al niet zou stellen. Ik hoef mij dus niet bezorgd te maken dat je zal vragen: “Wie vermoorde President Kennedy?” aan universele essenties. Als je waarheden wenst, kun je die verkrijgen. Michael zou zelfs de antwoorden kunnen herinneren van deze waarheden, want hij heeft nu twee keer dit gebied benaderd, maar herinnert het niet. Lawrence mag gaan werken aan projecteren, en Michael mag gaan werken aan het herinneren, of misschien zullen ze alleen maar samen kunnen “doorbreken”! (Lachend) Heb je een vraag? (Lange pauze)

JIM: Ik zou graag, als het mag, meer willen weten over mijn connecties met andere mensen binnen deze groep, met Mary, Michael, Ron en Vicki, in andere focussen. Ik krijg de laatste tijd veel impressies, veel gevoelens over dingen waarvan ik weet dat ik er naar luisteren moet, maar ik zou er wat meer over willen horen van jou, als het mag. (Hij is zo beleefd!)

ELIAS: Je bent erg verbonden. Je hebt samen veel ontwikkelingsfocussen gedeeld. Ik zal je zeggen dat binnen dit groepje, jullie allen zelf het vermogen bezitten om deze informatie te verkrijgen. Samen, kun je het bewustzijn genereren om te verbinden met deze focussen. Onthoud, dat je alleen maar, een klein beetje, een stapje naar opzij zet. Deze focussen zijn direct aanwezig. En daarom dient het als een goede oefening voor jullie, om dit op te nemen met elkaar, en je ontwikkelingsfocussen en connecties te vinden.

JIM: Nog leuker ook! Oke.

ELIAS: Absoluut! Ook, wil ik aangeven, dat ik weet dat ik jullie veel informatie heb gegeven over je verleden, om zo te zeggen, ontwikkelingsfocussen. Wees op je hoede voor diegenen, die veel te makkelijk informatie over je andere ontwikkelingsfocussen aanbieden. Jullie bezitten zelf over het vermogen om over je eigen informatie te beschikken. Vertouw je essentie en je zelf.

JIM: Dat is het moeilijkste gedeelte. Ik berationaliseer alles.

ELIAS: Wel, ik zal je zeggen dat het veel vertrouwenswaardiger is om een ontwikkelingsfocus te geloven die je zelf zal zien, dan een mediamiek iemand te geloven die uitdrukt dat je een koning was in een ander ontwikkelingsfocus. Want hoewel ik niet afdoe aan de vermogens van individuen om over die informatie te beschikken, zullen velen van hen niet over deze informatie beschikken, maar toch zullen jullie hen geloven. Vertrouw in jezelf, want jezelf zal je je eigen waarheid aanbieden. (Pauze) Dan, ga ik jullie verlaten, en je kunt doorgaan met je discussie of je oefeningen, welke je ook prefereert; hoewel, wees voorbereid, ik zou weleens kunnen herverschijnen! Goede avond.

Elias vertrekt om 9:01 PM.Vertaald door