Sessie 40Zondag 24 september, 1995

Deelnemers: Mary (Michael), Vicki (Lawrence), Ron (Olivia), Guin (Sophia), Jo (Joseph), en Elizabeth (Elizabeth).

{Note van vertaalster: Vertaling van “Counterpart” is; - een complementair persoon, een die sterk gelijkend is aan een andere, een gelijke tegenhanger van jezelf-}.

Elias arriveert om 6:43 PM.

ELIAS: Goedeavond wederom. Zullen we met het spel beginnen?

VICKI: Dit is voor Shynla. Ze wil alexandriet {chrysoberyl} verbinden met Mobowah.

ELIAS: Incorrect.

VICKI: Vraag twee.

ELIAS: We anticiperen een lijst! (Grinnikend)

VICKI: Ze wil citrien verbinden met jouwzelf.

ELIAS: En ik stel een vraag terug. Denk je dat dit correct is?

VICKI: Nee. ELIAS: Incorrect voor Lawrence, en correct voor Shynla! Een punt! (Gelach)

JO: En dat is waarom het zo’n schok gaf, hé? (Iedere keer dat Mary de citrien aanraakte, die Cathy haar gegeven had, kreeg ze een elektrische schok).

ELIAS: Ik herhaal telkens weer dat ik zeer elektrisch ben, en nog ben je heel verbaasd wanneer ik dit demonstreer? (Grinnikend)

JO: Ik heb een vraag. Ik wil mezelf verbinden aan Mobowah.

ELIAS: We schijnen te continueren met het Elizabeth syndroom! (Grinnikend)

JO: Het klopt niet? Ik was er zo zeker van! (Lachend)

ELIAS: Ik wacht op Joseph om alle namen door te nemen, en als de laatste zin is bereikt, zal Joseph zeggen, “ik heb het!” (Veel gelach)

JO: Oh God! Ik dacht toch echt dat het goed was! Oke.

ELIAS: Ik zal Joseph zeggen, blijf proberen!

JO: Oke. Nou dan, laat me er gewoon eentje raden. Minerva?

ELIAS: Je komt in de buurt.

JO: (Lachend) Oke. We zullen de rest maar bewaren voor later, dan. (Pauze) Nou, Cathy kreeg een punt, dus kan ik de rest van haar vragen niet stellen. (Pauze)

ELIAS: En er zijn verder geen impressies?

VICKI: Ik heb een spel-vraag, ik wil Marshuka met een maansteen verbinden.

ELIAS: Voor een edelsteen … dit is niet werkelijk een edelsteen, maar het wordt erin opgenomen. Een punt. (Pauze) We zijn allemaal erg onverbonden vanavond! (Lange, stille pauze)

VICKI: Wie, wij? (Gelach) Nou en? (Meer gelach)

ELIAS: Dan zal Elias vanavond maar de vragen aan jullie gaan stellen! (Tegen Vicki) Hoe was je dag? (Veel gelach)

VICKI: Goed hoor, dank je wel.

ELIAS: (Tegen Guin) En hoe was je gisteren?

GUIN: Mijn gisteren? Oh, het was aangenaam.

ELIAS: (Tegen Jo) En hoe is je leven?

JO: Goed. Zijn gangetje.

ELIAS: (Tegen Ron) En hoe gaat het met je connecties?

RON: Die hebben connectie!

ELIAS: Wel, we zijn allemaal zeer tevreden onverbonden vanavond! (Deze hele uitwisseling was heel grappig, en hielp de sfeer te verlichten)

JO: Ik heb vragen, maar ze hebben niets van doen met het spel, dus ik wacht wel tot het spel over is, en dan …

ELIAS: Ik veronderstel dat we geen impressies meer hebben. En daarom kunnen we doorgaan naar je vragen.

JO: Zowel Shynla als ik hebben dezelfde vraag. Is het mogelijk voor je om ons te vertellen wat onze connecties zijn met mensen die niet in deze groep zitten, en niet echt lid zijn van deze groep?

ELIAS: Dat zal gedeeltelijk worden opgenomen in de discussie die ik vanavond zal leveren.

JO: Oke. Dus misschien kan ik beter de discussie aanhoren voordat ik de rest van de vragen stel?

ELIAS: Als ze relateren naar je connecties met individuen.

JO: Ja, dat doen ze.

ELIAS: En niemand anders wil vragen stellen vanavond? (Kijkend naar Vicki) Wat interessant!
Wel, dan zal ik jullie mijn informatie aanbieden, en misschien zul je hierdoor aangespoord worden vragen te stellen. We zullen over probabiliteiten praten, en ook zal ik jullie ‘counterparts’ verklaren.
Dit is een gebied waar je connecties zult herkennen die niet noodzakelijk fragmentatie of versplintering opnemen. Maar die connecties opnemen, welke moeilijk voor je kunnen zijn om aanvankelijk te bevatten, maar, het zou ook ideeën-uitlokkende gedachten voor je kunnen opleveren. (Pauze, terwijl Elizabeth zich toevoegt aan de groep) Goedenavond, Elizabeth.

ELIZ: Goeieavond, Elias.

ELIAS: Ben je van plan om met ons mee te doen vanavond?

ELIZ: Ik denk het wel.

ELIAS: Goed dan. Ik zal, of zal niet, later met je praten. Dit is jouw keuze. (Pauze)
Met betrekking tot het concept van counterparts, dit zijn fysiek gefocuste individuen die momenteel, binnen deze tijdsperiode, gefocust zijn rondom jou {zich rondom jou bevinden}. Dit zijn andere essenties, maar zijn ook aspecten van jezelf. Je zou overal counterparts kunnen tegenkomen. Binnen onze kleine groep van individuen bestaan er counterparts van elkaar. Dit zijn individuen met wie je sterk identificeert, en identificeren met dezelfde focus als die van jezelf, of, het zijn individuen die je afstotelijk vind. Ongeacht welke van de twee, elk een van deze aspecten plaatst je in de situatie van een sterke indentificatie met andere individuen. Deze counterparts van jezelf, of jij van hen, zijn delen, om zo te zeggen, van persoonlijkheids-energie, die zich manifesteren in andere fysiek gefocuste expressies. Ik zal jullie een paar voorbeelden geven. Joseph en Shynla zijn niet dezelfde essentie, maar, zijn counterparts van elkaar, en delen een paar, niet meer, van dezelfde similariteiten. Sommige individuen die je ontmoet, zul je tegengestelde expressies bij ervaren, zoals sommige van jullie ervaren met Kali. Hij is ook een counterpart.
Het doel, als je gebruik wilt maken van dit woord, van counterparts is voor je essentie, om simultaan ervarend te kunnen zijn van alle gebieden van alle individuele terreinen van onderwerpen. Laat ons een voorbeeld gebruiken van een religieus focus, waar Yarr een interesse in toont. Binnen het spectrum van religieuze geloofsystemen, heeft Yarr counterparts die momenteel vele verschillende religieuze focussen opnemen. Je zou er voor kunnen kiezen om een bepaald concept niet te willen ervaren, zoals een religieus element. En jezelf alleen willen bezighouden met één set van religieuze geloofsystemen. En dan neem je geen nauwkeurig weergave op van alle ervaringen die bevat zijn in deze kwestie.
Daarom ontwikkel je vele counterparts, en je laat al deze individuele focussen informatie voor je opnemen. Peter heeft counterparts binnen oostelijke geografische locaties, en een ervan leeft momenteel als een boer in China. Deze boer voelt dagelijks de steken van honger. Peter ervaart het tegenovergestelde, zo te zeggen, in je cultuur hier. Sommigen kiezen voor welvaart, en hebben counterparts die in armoede leven. Niet al je counterparts leven in wat jij gelooft te zijn tegenovergestelde focussen. Vele ervan zijn zeer vergelijkbaar met je eigen focus. Michael en Catherina zijn counterparts van elkaar, en delen vele vergelijkbare focussen, opnemend van veel van dezelfde voor- en afkeuren, maar, separerend binnen bepaalde elementen van persoonlijkheid, waar in de ene kiest voor wat jij zou zien als een negatieve focus, omdat dit de ervaringen zijn dat dit individu heeft gekozen. Ron en Lawrence zijn ook counterparts. Elizabeth is een counterpart met Sophia. Michael is een counterpart met Lawrence.
Ze zijn inter-verwoven en overlappend. Je hebt niet een of vijf counterparts, en ze zijn niet singulier; wat betekent dat je een counterpart kan zijn met een individu, en je ook een counterpart kan zijn met een ander individu. We hebben al vele malen gesproken over het niet separeren, van het niet zien van jezelf als sinaasappels, van het niet hebben van delen. Het concept, of de realiteit van counterparts, overstijgt al je ideeën die je hebt gecreëerd van het separeren van jezelf als een sinaasappel. Je hebt tot op een bepaalde hoogte dit idee van essentie opgenomen, maar je hebt dit idee van essentie aangenomen en er een singuliere focus van gecreëerd. Je ziet je essentie met zijn individuele naam als een individuele essentie. En dat is het niet.
Ik bedoel hiermee geen oosterse filosofie, dat alle is opgenomen binnen “een kosmische verlichte geest” zonder enige individuele identiteit. Want je bezit wel een individuele identiteit, maar, je bent ook niet individueel. Je bent meer. Je bent groter dan individueel. Je kan ook counterparts creëren. Je kan een overeenkomst aangaan, en ervoor kiezen om een nieuwe counterpart te creëren binnen je eigen familie, bij wijze van spreken. Je kinderen zouden counterparts van jezelf kunnen zijn, of jij van hen. (Pauze)
Er zijn vele kwesties die we nog niet hebben doorgenomen. Veel van deze kwesties gaan voorbij je bevatting. Sommige kunnen voor een deel begrepen worden, en bieden je een gedeeltelijke uitleg van de connecties die je bezit met andere individuen. Ook hierin, kun je onmiddellijk een counterpart creëren.
Waar er geen gefocust individu bestaat, kan er een gefocust individu ontstaan. Dit wordt gecreëerd door een projectie van die aspecten van jezelf, welke je kiest niet op te nemen in je realiteit. Wanneer dit individu eenmaal gecreëerd is, worden zij hun eigen subjectiviteit toegestaan. Daardoor bezitten zij het vermogen om hun eigen keuzes te creëren, en op hun zelf door te gaan. Aanvankelijk, verkeren ze in een wat jij zou noemen “nadele situatie”. Want zij beginnen hun focus, gecreëerd door delen van jou die je niet wenst te hebben, of van probabiliteiten die je niet kiest op te nemen. Dit betekent niet dat deze individuen “gedoemd” zouden zijn, want zij bezitten over dezelfde vrije wil en beschikbaarheid van keuzes. Ze hebben alleen meer uitdagingen te doorstaan dan jij doet, omdat jij hun deze uitdagingen hebt gegeven om doorheen te werken.

JO: Werkt dat in beide richtingen op, voor twee verschillende counterparts, kan de ene de andere de uitdagingen geven, en de andere de ene de uitdagingen geven?

ELIAS: Dat is correct. Het gaat niet enkel in een richting op. Counterparts communiceren constant. Je hebt overal ter wereld counterparts zitten. Je ziet ieder individueel persoon op je planeet als een individuele essentie. Dat is incorrect. Sommige zijn dat wel, en sommige zijn dat niet. Sommige zijn jij, gefocust in een andere locatie, in andere cultuur, en in een ander geloofsysteem van je essentie. Je bent, binnen je eigen levensduur, al vele counterparts van jezelf tegengekomen, en ook zij geloven dat zij henzelf zijn, en het middelpunt, en dat zijn ze ook, net zoals jij bent.

JO: Dus Cathy en ik zijn de zelfde, maar verschillend, in basis?

ELIAS: Je deelt vele gelijke en algemene aspecten van persoonlijkheid. Je neemt ook beiden verschillende ervaringen op, en kiezen verschillende probabiliteiten om te ervaren. Ook dit, als je over dit concept nadenkt, zou je kunnen verklaren waarom je een impressie voelt, of een herkenning van connectie, van andere individuen die je ontmoet, of interactie mee hebt. (Tegen Jo) En je vragen?

JO: Ik heb een vriend waar ik al dertig jaar goed bevriend mee ben, en recentelijk zijn we weer in contact geweest met elkaar, en ik voel een zeer, zeer, zeer sterke connectie met hem, en ik vroeg mij af of je mij kon vertellen wat die connectie was.

ELIAS: Dit is, waarom dit onderwerp geïntroduceerd werd. Binnen fysieke focus, vind je dat het belangrijk is om te identificeren met een connectie, omdat je fysiek hebt gesepareerd in vorm. Daarom voel je je gesepareerd. Hierdoor focus je zwaar op het connectie maken met andere individuen. Je hebt emotionele connectie met hen, of intellectueel, of binnen gelijksoortige interesses, of gedeelde dromen, of sexueel, of op welke manier je dan ook zou kunnen bedenken, al deze kwesties zijn verbindende elementen. Dit is omdat je bent verbonden, maar je bent erg gefocust op het jezelf uitleggen waarom je verbonden bent! Je hebt altijd een reden nodig om jezelf te vertellen, “ik ben verbonden, want ik ben een fragment,”. Hoewel ik je zal suggereren dat niet rond te bazuinen, want men zou kunnen denken dat je een beetje “gestoord” was! (Grinnikend) Of je zou zeggen, “ik heb connectie met dit individu, want wij delen ervaringen of vorige ontwikkelingsfocussen of levens.” Ik zal je vertellen dat je connecties met counterparts deze andere connecties overstijgen, omdat ze zeer interverwoven zijn. Wanneer je jezelf niet bekijkt als een individuele essentie, dan zul je kunnen zien dat je counterparts kunt creëren, of gecreëerd kunt worden door counterparts, die niet van je essentie zijn, maar jij zijn.
(Pauze, en dan tegen Ron) Ik anticipeer heel veel gewrijf in het gezicht bij Lawrence vanwege deze informatie! (Breeduit grinnikend, en nog een pauze)

GUIN: Elias, ik heb een paar vragen. Wat is het verschil … Van wat ik eruit begrijp wat je vertelde over versplinteren, is dat je zaken splintert die je niet wilt hebben, of wat ook, in dit fysieke focus. Dus, wat zou dan het verschil zijn tussen splinteren en een counterpart?

ELIAS: Ten eerste, een splinter is niet noodzakelijk een deel van jou dat je niet wilt. Versplinteren gebeurd wanneer je besluiten hebt die gekozen zijn binnen je focus die je niet, in je bewustzijn, kiest. Als je een probabiliteit uitkiest, dan kies je ook alle andere probabiliteiten uit, want je splinters zullen die probabiliteiten uitleven. Je essentie occupeert niet ergens een wolk, waarvandaan hij dit focus bekijkt en op zijn hoofd krabt en zegt, “ik vraag mij af wat er zou gebeuren als ik een andere keus zou maken?” Het vraagt zich niets af, omdat het al die keuzes creëert binnen de actie van het versplinteren.

GUIN: En wat is dan de andere zelf?

ELIAS: Een ander zelf zou een splinter kunnen wezen, of niet. Het kan een portie van je bewustzijn wezen, welke niet noodzakelijk is versplintert. Het zou een focus van je bewustzijn kunnen zijn, die nog niet is versplintert, of, die ervoor kiest om uiteindelijk niet te versplinteren, omdat het met jou zou reïncarneren. Het bezit de mogelijkheid van versplintering, en alle versplinteringen zouden ook een ander kunnen zelf zijn.

GUIN: Kun je een connectie hebben als een counterpart, en ook verbonden zijn via een fragmentatie?

ELIAS: Absoluut.

GUIN: En dan, heb je daar al die counterparts of splinteringen of andere zelven, en je eindigt dit fysieke focus, en nadat je dit fysieke focus beëindigd, mengen dan die andere zelven of je splinters of je counterparts soort van allemaal weer tezamen als het een counterpart van jezelf is, en niet een counterpart van een andere essentie is? Vermeng je dan weer samen? (Veel opmerkingen, en veel gelach in de groep) Nou, weet je, in de ervaringen van alle … Je hebt die counterpart voor de ervaring. Zou je energie weer samensmelten als een …

ELIAS: We zijn hier een situatie aan het opnemen waar water wordt gesproeid door middel van een sprinklerinstallatie, en daarna opnieuw terug wordt geassembleerd in een waterstroom.

GUIN: Is dat niet zo’n beetje wat wij doen in fysieke focus?

ELIAS: Gedeeltelijk. Ten eerste, wanneer je een fysiek focus beëindigt, hangt het af van de probabiliteits-keuzen die voor je liggen, en welke je uitkiest. Wanneer je een fysiek focus beëindigt, verlies je niet je identiteit. Je neemt meer op, maar ook zij nemen je op. Daarom, wordt je niet geabsorbeerd, als een spons die alle vocht terugabsorbeert die eruit werd geperst. Jij bent jij. Je bent het middelpunt, maar je bent ook een ander deel. Jij bent inhoudend van alles, en alles is inhoudend van jou.

GUIN: Nou, maar de counterpart, … zeg dat je een counterpart hebt die deel van je is, en je beëindigd dit fysieke focus, en dan tien van onze jaren later, beëindigd deze andere fysiek gefocuste persoon zijn of haar leven, en die energie van bewustzijn, het is gewoon … Oh, laat ook maar! (In totale frustratie)

ELIAS: Je zult het weten. Het is een deel van je. Jij bent er deel van. Je individualiteit is niet in het gedrang, maar, je identiteit is er in opgenomen, en ‘het’ is in/met jou opgenomen. (Pauze)

JO: Dus, als Shynla en ik counterparts zijn, en mijn vriend Ed en ik counterparts zijn, zijn Ed en Shynla dan counterparts?

ELIAS: Nee. (Pauze) Zoals ik al zei, ook al ben je een counterpart met een ander individu, dan zou het andere individu niet opnemend hoeven te zijn van dezelfde counterparts die jij opneemt. Ze kruisen elkaar allemaal. Je moet ook begrijpen, zoals ik al eerder zei, dat je essentie gemanifesteerd heeft in veel meer gebieden dan alleen maar een. Er zijn vele “jij’s” die rondlopen op je planeet. Ze delen veel van dezelfde persoonlijkheid, met kleine verschillen, die ze bezitten om te kunnen conformeren naar hun individuele culturele situaties. Maar, in de basis persoonlijkheid gedachten patronen, emotioneel of gedachte of religieus of politiek, zijn ze hetzelfde. Ze delen ook dezelfde verlangens, en voor- en afkeuren, die jij hebt. Vele van hen lijken zelfs fysiek op je. (Pauze).

RON: Ben jij gefocust met andere essenties op dezelfde manier dat wij ermee gefocust zijn?

ELIAS: Ja. Zoals ik zei, er is geen individuele essentie; en daarom, zijn wij allemaal interverwikkeld. Ik bezit mijn eigen persoonlijkheid; en daarom, bezit ik een eigen individualiteit, maar, ik ben interverbonden met alle anderen. Er bestaan geen barrières en geen divisies. De ene smelt met de andere samen. Allen zijn ineen.

RON: Heb je connectie met ons?

ELIAS: Absoluut. Je zou essentieel kunnen zeggen dat ik jullie allen hebt gefragmenteerd of gecreëerd, hoewel ik heb aangegeven dat je gefragmenteerd bent door andere essenties, maar, die essenties zijn ik, en ik ben hen. En daarom, kan ik op een realistische wijze zeggen tegen je, dat jullie allemaal gefragmenteerd zijn uit een.

RON: Dus, we zijn allemaal een, ongeacht van welke stam we afkomen.

ELIAS: Dat is correct. Hoewel, zonder separatie, focussen individuele persoonlijkheden met verschillende intenties. Daarom, vormen zij wat jij ziet als families of stammen, omdat zij de verbinding van intentie delen binnen bepaalde gebieden van fysieke focus. Buiten het fysieke focus is deze intentie onnodig, maar binnen de opneming van fysieke focus, niet alleen in deze dimensie, maar in alle dimensies, bestaat de behoefte aan connectie, en dit is de intentie van de stam. Individuele stammen focussen met individuele intenties. De stammen waar andere essenties mee identificeren, en zich in het verleden mee identificeerde, kunnen andere intenties vertonen dan de jouwe. Jij, in je recente tijd, werd blootgesteld aan een singuliere stam met de naam Sumari, waar je “hippies” alleen conceptueel mee bekend waren. Deze stam is gefocust op connectie en bouwen. Jouw stam heeft connectie met kennis en groei. Dit is de intentie van die essentiepersoonlijkheden waar jij mee verbind, die niet fysiek gefocust zijn. Deze essenties communiceren ook voortdurend met je. Ze communiceren met je, in je droomstaat, als individuen die je niet herkent, en niet kent. Ze komen soms ook tot je in de vorm van inspiratie. Uiteindelijk, zul je een groter begrip gaan opnemen van deze essentie stam, en zult in communicatie zijn met hen. Momenteel, is Michael nog niet voorbereid op deze interactie. Je zult de identiteit herkennen, omdat je je eigen taal zult herkennen. Je zult je eigen taal horen, die een vreemde taal lijkt te zijn, maar je zult de woorden en geluiden toch herkennen. Dit zal komen. Er zijn eerst nog elementen die je op moet nemen, voor een beter begrip van wie je bent.

RON: Is het praten in tongen een echte taal?

ELIAS: Het concept van het praten in tongen is niet wat je is aangeleerd door je religieuze organisaties en kerken. Het is, in werkelijkheid, een echt vermogen die jullie allemaal bezitten. Dit betekent niet dat je persoonlijk een andere taal spreekt. Het is niet de taal van de goden. Het is niet de taal van engelen. Het is het vermogen om te spreken in je eigen taal, en door iedereen te worden begrepen. Dit is opnemend van de natuurlijke moedertaal van essentie, die je uiteindelijk zult horen, en je zult het verstaan in het Engels. Als je het vermogen vertoont van het spreken in tongen, zoals jullie dit noemen, dan zal je op een zeer normale manier praten met een ander individu, die niet dezelfde taal spreekt, en zij zouden ieder woord begrijpen. Zoals het met alle vermogens van essentie betreft, is het moeiteloos voor je. Er hoeft niets geleerd te worden. Het is natuurlijk. (Pauze)

VICKI: Dus, wat je zegt is dat mensen die in tongen spreken, in dat religieuze hoe-haa taaltje van hen, dat zij elkaar begrijpen???

ELIAS: (Grinnikend) Ik zeg dat zij hoe-haa … zijn! (Gelach) Ze begrijpen elkaar niet. Ze begrijpen zichzelf niet eens! Ze kramen complete onzin uit, en ze begrijpen of communiceren helemaal niets met niemand of niets! Ze staan daar niet met opgeheven handen te zeggen abibabibabibabi, en iedereen begrijpt een of andere kosmische boodschap! Dat is onjuist.
Als je een individu tegenkomt die je verstaat in je moedertaal, maar ze spreken in werkelijkheid in de Russische taal, dan ervaar je de incorporatie van dit fenomeen, vandaar het woord tongen. Het is niet een of andere vreemde, verzonnen taal die niemand begrijpt. Je zult uiteindelijk, zoals ik al zei, de taal van je stam opnemen, en je zult het soms horen als het gesproken wordt, maar, je zult het verstaan in je eigen moedertaal. Je zal het vermogen bezitten het te vertalen. Ik verzeker je dat je een van je kerken zou kunnen bezoeken waar deze individuen aanwezig zijn die beweren te spreken in tongen, en je pakt potlood en papier om het op te schrijven, dat je zal niets zal opschrijven behalve, “ik begrijp het niet,” omdat je het niet zult kunnen vertalen. Dit is geen gave. Het is ook niet waar. Het is een verzinsel en distortie van een waarheid, die werd verdraaid gedurende de tijden en geloofsystemen om een betekenis op te nemen die ver van de originele waarheid afstaat. (Pauze)

VICKI: Met betrekking tot counterparts, begrijp ik het goed dat dit een andere focus is van, zeg maar, een ontwikkelingsfocus? Een ander focus van essentie dan die?

ELIAS: Je kan counterparts opnemen binnen verschillende ontwikkelingsfocussen, maar ik spreek tegen je over dit ontwikkelingsfocus, dat je momenteel ervaart met dit bewustzijn.

VICKI: Ik denk dat wat ik probeer te vragen is, als Ron en ik counterparts zijn, zou dit dan een andere focus van essentie zijn, die hetzelfde is als een ontwikkelingsfocus? Zou dit het kijken door een andere lens zijn, om zo te zeggen?

ELIAS: Dit zou het kijken door twee lenzen tegelijkertijd zijn, niet een derde. Het zou een droom binnen een droom zijn. Het een zou bovenop de ander zijn, je cameralenzen vermengen en overlappen tot een. (Pauze) We zullen pauzeren, en zo meteen terugkomen.

BREAK 7:55 PM HERVATTING 8:55 PM.

ELIAS: We gaan door. (Grinnikend) Daar jullie kleuren aan het spinnen zijn, laat mij vooral niet jullie meditatie onderbreken! Ik wacht wel! (veel gelach) Of niet!
Nu dat jullie meer vragen hebben dan het begin van de avond, zullen we voor een deel even afwijken van je counterparts, en terugkomen op je geloofsystemen.
Wat Ron aangaf, is essentieel vrij juist. Ook wat jij (Guin) aangaf is vrij juist, want je neemt de waarheden op die je binnenin je assimileert, en je creëert er je eigen nieuwe geloofsystemen omheen. Je bent opnemend van waarheden, maar je plaatst hen binnen geloofsystemen.
Ik heb jullie verteld dat het niet mijn functie is jullie te ontdoen van je geloofsystemen. Je functioneert zeer goed met hen, of ze nu separerend zijn of verbindend zijn. Je functioneert even zo goed binnen het fysieke focus. Ook, in het geven van een kleine inleiding in counterparts vanavond, heb ik een deur voor jullie opengezet, om doorheen te gluren, in het beantwoorden van je vragen over validiteit. Zoals Ron heeft uitgedrukt, het doet er niet toe. Als je bereikend bent van een connectie, is het van geen belang of je een geloofsysteem creëert dat je mij gelooft. Ik neem geen gekwetste gevoelens op. Het maakt mij niet uit of je mij wel of niet gelooft, of dat je dit fenomeen als Michael zelf ziet, of dat je dit ziet als de connectie van een collectief onderbewustzijn, of dat je Elias een essentie denkt te zijn, of een engel, of een meester, of een gids, of een fraudeur. Het is niet belangrijk, omdat je de informatie toch opneemt.
Ik bied jullie geen tegenstrijdige informatie aan. Ik bied je waarheden aan, waarheden, en je neemt geloofsystemen op. Ik bied geen gedeeltelijke waarheden aan, omdat het niet nodig is. Ik bied geen complete explanaties aan in individuele sessies, want je zou complete explanaties niet kunnen begrijpen, maar ik kom terug op onze onderwerpen ter verdere explanatie, terwijl je het vermogen opbouwt om het te kunnen begrijpen.
In de uitleg over counterparts, heb ik aangegeven dat jullie allemaal een zijn. Je zou, in sommige termen, kunnen denken bij jezelf dat ik een andere focus van Michael ben, want in realiteit, ben ik dat. Ik ben ook mijn eigen, net zoals dat jullie ieder je eigen individuele focus en persoonlijkheid zijn, maar, je bent ook allemaal een. Er is geen scheiding. En daarom, doet het er niet toe waar je de informatie ontvangt. Zoals ik ook al hebt aangegeven, hebben jullie mij ook niet nodig. Je zou zelf over al deze informatie kunnen beschikken. Ik ben niet nodig voor jullie verruiming of je gewaarzijn. Ik sta tot jullie beschikking, omdat je mijn informatie hebt uitgenodigd, jezelf toestaand om te beschikken over de informatie en connectie die je al bezit. Alleen gaat het nu misschien wat sneller, dan het normaal zou gaan als je dit op jezelf zou doen, net zoals in fysieke focus, vanaf je geboorte, je naar anderen kijkt om je te helpen of te leren. Je brengt je tijd in fysieke focus door met leren, niet alleen van je eigen ervaringen, maar ook van de ervaringen van anderen. Je luistert naar individuen die je ouder en wijzer gelooft te zijn dan jezelf. En daarom neem je hun informatie op. Je doet hetzelfde met mij. (Pauze)

GUIN: Oke. Een vraagje. Je moet dus vriendelijk en voorzichtig zijn met wat je zegt in de pauze, denk ik! (Gelach)

ELIAS: Niet echt!

GUIN: Ik denk dat ik vind dat als … Ik weet dat dit een geloofsysteem is, zoveel kan ik je wel vertellen, en ik voel dat ik sceptisch ben. Ik ben niet aan het verbinden op de manier dat ik zou willen verbinden. Dus, probeer ik van dat achterdochtige af te komen, zodat ik deze (huiskamer) spelletjes of grote connecties kan hebben. Of, .. maar dan leidt dat weer terug naar meer validatie, en dus is het soort van een cyclus tussen die twee, en ik gebruik de term “inhalen” met iedereen anders. Ik weet dat er geen “inhalen” bestaat, behalve met mijzelf, en ik probeer mijn gewaarzijn te verruimen, zodat mijn verbinden met van die spelletjes, zoals het spel dat we nu doen, en de spelletjes met de objecten enzo meer duidelijker kan worden. En ik voel dat mijn scepticisme in de weg staat, en ik worstel ermee om hulp te krijgen om dat te ontlasten. (Pfoee!)

ELIAS: Allereerst, zal ik je uitleggen dat je aan het proberen bent om een geloofsysteem te vervangen met een nieuw geloofsysteem. Dit zal conflict creëren. Ik suggereer je niet dat je geloofsystemen dient te vervangen. Wat ik wel suggereer, is dat je gewaar wordt van de bestaande geloofsystemen, en opneemt wat je nog steeds dient, en verruimd waar het je niet ten dienste is. Je wordt geleerd achterdochtig te zijn. Je wordt geleerd overal vragen bij te zetten. Je hebt veel elementen ervaren binnen je focus die tegengesteld zijn aan jezelf en je essentie. Je begint ook meer gewaar te worden van je zelf. En daarom, realiseer je jezelf, dat het niet nodig is om al die geloofsystemen op te moeten nemen. Dit plaatst je in een positie van het hebben van het gevoel dat je er tussenin gevangen zit. Je bent er niet zeker van, van wat je nu moet geloven. Ik predik niet dat je Elias zijn boodschap moet geloven, want ik bied je informatie aan die je al weet. Ik zeg je niet tempels te bouwen, of een nieuwe congregatie aan te werven, of nieuwe geloofsystemen op te richten die de wereld zullen veranderen. Ik probeer je duidelijk te maken dat je jezelf moet geloven. Geloof mij niet op mijn mooie woorden binnen een nieuw geloofsysteem, een die jij noemt “blind vertrouwen hebben”, in het woord van Elias. Geloof de woorden van Guin. Geloof jezelf.
Dit is de reden waarom ik het woord tot jullie richt, en niet om conflict te brengen, en niet om iets vast te stellen. Ik praat met je om jou met jou te herverbinden en heropnemen, want jouw waarheid is wat belangrijk is. Dat is de waarheid. Ik zeg jullie allemaal, wat al gezegd werd door een ander, maar nu in woorden van jullie tijd zodat je het zult begrijpen, “Als het niet leuk is, stop er mee!” Inklusief de sessies van Elias. Als het je conflict geeft, neem Elias dan niet op. Want als ik niet aanbied, van wat je positief of leuk overweegt te zijn, dan behoor je hier niet te zijn. Je zou dit niet moeten doen of deelnemen hieraan, of in iets anders.
Als iets conflict bij je creëert, of jou van jou separeert, of onvrede binnen je creëert, dan moet je dat niet opnemen. Ieder individu's waarheid is zijn eigen waarheid. Het is, in essentie, allemaal hetzelfde, maar ieder individu manifesteert deze waarheid op hun eigen manier binnen hun realiteit. Ieder individu incorporeert geen conflict binnen hun eigen manier. Ieder individu verbindt met liefde en vreugde op hun eigen manier. Wat comfortabel of niet-conflicterend is voor de ene, kan conflict creëren bij de ander. Je focus is om te focussen op jou. Het is niet belangrijk hoe anderen je zien. Het is niet belangrijk wat de opinie van anderen over je is. Wat wel belangrijk is dat je trouw bent aan jezelf, en dat je daar gelukkig mee bent. Wat je vreugde brengt, is wat waarheid is. Dat is ook de basis van connectie van essentie, want wanneer je verbonden en gefocust bent op jezelf, dan zul je geen oordelen van anderen opnemen. Je zal dan niet gefocust zijn op anderen, en hen bezien, of hun keuzes, of hun situaties, met een opinie van juist of verkeerd. Je zal een ander persoon accepteren, uitsluitend vanwege de herkenning dat het andere individu zijn eigen waarheden ervaart, op welke manier dan ook dat zij dat nodig hebben om te ervaren, op elk gegeven punt. (Lange pauze)

JO: Vind je het een prettige stoel? (Cathy gaf Elias een stoel)

ELIAS: (De stoel bekijkend) Het is acceptabel, want het verhinderd geen beweging, en creëert geen obstakel.

JO: Oke. Ze zal blij zijn. (Pauze)

GUIN: Nou, ik zal nog een vraag stellen. Het is een andere soort van vraag. Ik vroeg mij af of je mij een beetje kon informeren over Mr. Peebles? Lawrence gaf mij een van de boeken om te lezen over Mr. Peebles, en hij zat in een onderwijzende focus, zoals jijzelf? Ik begin er nog maar net aan, dus ik ben een beetje nieuwsgierig naar jouw informatie hierover.

ELIAS: Deze essentie, die herkend wordt in fysieke focus als Dr. Peebles, die een fysiek gefocuste naam opneemt, is niet binnen mijn focus, maar neemt ook een soort van onderwijzende focus op; en daarom ja, levert deze essentie informatie van een onderwijzende natuur. Deze essentie neemt anders op dan ik of andere essenties, want zijn intentie is anders, maar het zou ook een onderwijzende essentie genoemd kunnen worden.

GUIN: Onderwijzend van waarheden?

ELIAS: Gedeeltelijk. Deze essentie is niet altijd compleet gefocust met alleen zijn intentie, wat de reden is waarom ik zeg dat de intentie anders is, omdat deze essentie ook verbind met fysiek gefocuste informatie ter behulpzaamheid binnen fysiek gefocuste geloofsystemen. Dit wil niet zeggen dat deze essentie niet-waarheden vertelt, want dat doet het niet. Alles wat deze essentie zegt is waar. Het is alleen niet enkel waarheden. (Pauze)

ELIZ: Je wilde met mij praten?

ELIAS: Dit zou jouw keuze zijn.

ELIZ: Oke.

ELIAS: En ook jou zal ik de vraag stellen, weet je het zeker dat je momenteel informatie wenst?

ELIZ: Ja.

ELIAS: En je neemt geen conflict op met dit forum?

ELIZ: Wat bedoel je?

ELIAS: Onderzoek of je informatie wenst en je daar comfortabel mee voelt binnen de groep.

ELIZ: Ik ben comfortabel.

ELIAS: Goed dan. Je hebt nog niet helemaal al je probabiliteiten uitgespeeld. Je hebt gedeeltelijke probabiliteiten opgenomen. Je hebt, in jouw woorden, je besluit gemaakt, waarvan je de overeenstemming en de keuze hebt opgenomen. Deze overeenstemming is dat, een overeenstemming. Die opgenomen is met meer dan een essentie, want je kan niet alleen een overeenstemming maken alleen met jezelf! (Glimlachend) Er zijn probabiliteiten die je zult gaan opnemen in de creatie van deze keuze. Je hebt gedurende dit fysieke focus een moeilijk pad gekozen, en ik heb je eerder verteld dat je een moeilijk pad hebt gekozen in het geheel; dit een andere probabiliteit wezend die moeilijkheden opneemt, dit ook een probabiliteit zijnd die beïnvloed wordt door een voorgaande focus. Ik zal je vertellen, heel persoonlijk, dat je moeder correct is in het zeggen tegen je, dat er geen goed of fout bestaat. In alle omstandigheden, in alle situaties, is er alleen ervaring. Er wordt geen oordeel overwogen.
En daarom, zoals we al eerder bespraken, heb je keuzes gemaakt die het minste conflict binnenin jezelf creëren. Ik ben er bewust van dat jij gewaar bent van al je probabiliteiten en keuzes. Je hebt voor jezelf de minst conflicterende gekozen, en wat jij ziet als het meest verbindende. Ik zal je zeggen dat deze probabiliteit en deze connectie en deze overeenstemming veel meer probabiliteiten oplevert dan je denkt op dit moment. Je hebt de keuze om te creëren in je wat jij termt te zijn een positieve richting of een negatieve richting, wat jouw keus zal zijn. Ik zie je vermogen tot het creëren van een positieve connectie. Je bent al in communicatie geweest met deze akkoord gegane essentie. Wees niet bang voor wat anderen zeggen. Wees vertrouwend in jezelf. Zoals jij en ook alle andere individuen al hebben ervaren, veel probabiliteiten nemen meer of minder conflict op. Je zult merken dat terwijl je onderzoekt met deze probabiliteiten, er ook een conflict zal zijn. (Pauze) Je wenst een meer nauwkeurig, duidelijk, concreet antwoord op je situatie! Als je luistert naar mijn woorden, zul je horen dat ik je een concreet antwoord geef. Je hebt je probabiliteit uitgekozen. Nu zou je ervoor kunnen kiezen om schoonheid te creëren. (Pauze) Is dit onvoldoende?

ELIZ: Nee, ik begrijp het.

ELIAS: Onthoud, wees trouw aan jezelf. Incorporeer geen conflict van buitenaf. Incorporeer vrede van binnenin. (Pauze)

ELIZ: Dank je.

ELIAS: Je bent welkom. Ik zal beschikbaar voor je zijn als je informatie of ondersteuning nodig hebt, of alleen maar affectie, die vrijelijk wordt gegeven.

ELIZ: Dank je. (Lange pauze)

ELIAS: Zulks een stemmigheid! Ik heb het gevoel alsof we in de kerk zitten! Nu zullen we Ron expliciet toestemming geven om in nieuw gevonden tongen te spreken! (Gelach, en weer een pauze)

GUIN: Ik heb een snelle vraag. Echt een snelle. Ik beloof het! Is Ordin, in het boek wat ik aan het lezen ben, dezelfde Ordin die connectie heeft in ons spel?

ELIAS: Dat is correct. (Pauze) Ik heb je al verteld dat er geen toeval is, en dat er geen toevalligheden bestaan. En daarom, zijn de connecties al gemaakt binnen regiogebied 2. Ah, we toveren een glimlach tevoorschijn! (Refererend naar Vicki, die de hele avond al heel erg serieus is)

JO: Ik heb een vraag. Kun je een droom interpreteren die een vriend had, zonder dat hij hier aanwezig is enzo?

ELIAS: (Heel erg dramatisch en humoristisch) Ik weet het niet zeker hoor! Ik zal mijn “kosmische denk pet” op Michael zijn hoofd moeten zetten! (Pauze) Oke. (Gelach)

JO: (Lachend) Oke. We zouden het waarderen. Hij heeft voor zolang als dat hij al kan herinneren een terugkerende droom. En het heeft te maken met het rondhangen met de verkeerde mensen, maar niet zelf feitelijk iets slechts doend, en hij wordt opgehangen, en hij zegt dat het zo echt is, dat hij nog het touw om zijn nek kan voelen, en hij heeft die droom al sinds dat hij een kind was, en dan gaat het verder met dat hij op een paard rijd over een vlakte of bergachtige situatie, en voelt dan iemand overal om hem heen, maar wanneer hij kijkt ziet hij niemand om hem heen hangen.

ELIAS: Deze droom is symboliserend van de energieën en individuen die zijn opgenomen rondom dit individu en de invloeden die zij kunnen hebben op dit individu, waar hij conflict mee heeft. En daarom, bekijkt hij de informatie die aangeboden wordt, als zijnde in strijd wezend met de waarheden waar hij van binnen van afweet. Hij aligneert zich met individuen waar hij het essentieel niet mee eens is, maar hij vind dat hij moet “passen in” normale en geaccepteerde fysieke gefocuste richtlijnen. En daarom, binnen de essentie boodschap die fysiek gefocust is, voelt het emotioneel dat het beklemd of gewurgd wordt. Het krijgt geen verbinding, en het drukt boodschappen uit ter connectie die niet worden erkend. Deze boodschappen worden zeer naar de oppervlakte gebracht. Ze worden genegeerd. En daardoor, ervaart het fysieke bewustzijn deze beklemming en deze sensatie van het afsnijden van levengevende adem.

JO: Klinkt zinnig. Dank je.

ELAIS: Je bent welkom.

JO: Hij heeft altijd gedacht dat hij opgehangen werd in een ander leven.

ELIAS: Dat is een veel voorkomende explanatie voor vele fysiek gefocuste dromen. Het is niet noodzakelijkerwijs de actuele situatie.

JO: Dank je. ELIAS: Je bent welkom. JO: Hij bedankt je. (Pauze)

VICKI: Oke, ik heb een vraag. (Met een zeer berustende toon)

ELIAS: Oke, ik zal erover nadenken of ik dit zal beantwoorden. (Humoristisch zijn ellebogen op tafel zettend met zijn hoofd in zijn handen, en starend naar Vicki, gevolgd door veel gelach in de groep)

VICKI: Ik heb eindelijk uitgevonden wat dat deel van het gedoe is dat de hele week al bij me gaande is wat te maken heeft met Elizabeth.

ELIAS: We zullen een punt toekennen aan Lawrence voor het verbinden! (Grinnikend)

VICKI: Ik heb een zeer sterk vermoeden dat dit niet geheel correct is, omdat ik denk dat er ook andere dingen gaande zijn die ik maar niet kan uitvinden. (Elias is heftig met zijn hoofd aan het knikken) Dus, als je enige hints weg te geven hebt, graag.

ELIAS: (Breeduit grinnikend) Oh, je doet ons perplex staan! VICKI: Ja.

ELIAS: En het gedachte gefocuste individu heeft een blokkering bereikt!

VICKI: Ja.

ELIAS: Een deel van de situatie binnenin je, dat je aan het ervaren bent, is ook een doorheen gaan van, net zoals andere individuen er doorheen aan het gaan zijn geweest; dit deel is een lichte ervaring van conflict door het opmerken van vele impressies, daar dit de creatie is waar je op concentreert, (glimlachend), en dit lijkt schijnbaar informatie naar je te projecteren dat conflicterend is met onze sessies, niet in de geest van de informatie zelf, maar binnen de opname van deze impressies die je ontvangt. Je focust ook daarop, en probeert deze impressies te evalueren en te interpreteren. Daardoor, wordt een mild conflict gecreëerd; want bij sommige verbind je en interpreteer je correct, en bij sommige interpreteer je het helemaal niet omdat je niet zeker bent van hun betekenis, en sommige misinterpreteer je compleet. Dit komt omdat impressies, zoals ook dromen, vele malen symbolisch zijn. Ze zijn symbolisch een andere taal met je aan het spreken. Daardoor, vereisen zij interpretatie. Een deel van je gewaarzijn realiseert zich dat, en doet een poging tot interpretatie. Nog een deel van je gewaarzijn is nog steeds onzeker over je vermogen tot interpretatie. Gedeeltelijk is je conflict momenteel een poging om te verbinden in het vertrouwen op jezelf en je essentie. Vandaar je herkenning van impressies, dit is wat jij noemt “een stap”, maar, je conflicteert met jezelf omdat je niet vertrouwd op deze impressies. Daardoor, geef je jezelf het gewaarzijn ervan, en dan trek je je terug en haalt het weg. Dit creëert een conflict; en dit is, zoals ik zei, niet een overweldigend conflict, maar een licht conflict waar je doorheen beweegt. Je bent aan het leren om meer op jezelf te vertrouwen; en dit is, in werkelijkheid, een zeer positieve beweging. Ook, zal ik aangeven, dat jullie allemaal tijdsperiodes zullen gaan ervaren waar je een disconnectie zult voelen, of een onbehagen, of een angst, of een ongerustheid, of rusteloosheid, dit is een gevolg van je “bewustzijns seizoen”.

VICKI: Al die gevoelens die je net opnoemde zijn gevoelens die ik aankan. Ik ben zeer nieuwsgierig naar dit kleine stukje verdriet dat maar niet weg wil gaan.

ELIAS: Dit is een opneming van separatie. Hierin, zal ik je uitleggen, dat je de mogelijkheid hebt opgenomen van twee verschillende probabiliteiten. Elk van deze twee probabiliteiten neemt een droefheid op, want elke bevat een scheiding; dit zijn beiden keuzes die je kunt kiezen, ze zijn beiden ook nog niet geactualiseerd. Ze hebben beiden betrekking op je connectie met Elizabeth; een is met de essentie van Elizabeth; een met de essentie van Rose. Merk op dat beide keuzen van scheiding onrust veroorzaken, want wanneer je een verlies opneemt zoals jij dit noemt, of wat ik noem een separatie, dan ben je verdrietig. Je bezit het vermogen de situatie te overzien en een vreugdevolle opneming te maken, en niet een trieste. (Lachend) En Lawrence is ook niet tevreden met dit antwoord!

VICKI: Lawrence is verward door dat antwoord! Lawrence zal moeten afwachten en zien wat er gebeurd.

ELIAS: Lawrence kan ook met de nieuw verworven informatie toegang verkrijgen tot je regiogebied 2, en je probabiliteiten en je situaties. Begrijp dat disconnectie niet een keuze is die vreugde opneemt. Dit zou behulpzaam kunnen zijn als je je probabiliteiten bekijkt voor je regiogebied 2. Onthoud deze essenties van Elizabeth en Rose.

VICKI: Oke.

ELIAS: Je zou verbaasd kunnen staan over de vreugdevolle gift die je van je essentie zou kunnen ontvangen, van je eigen en van de essentie van Rose, als je jezelf zal toestaan open en verbonden te zijn. (Glimlachend, en een pauze) Ik bied een liefdevolle affectie naar Lawrence aan.

VICKI: Dank je. (Lachend in haar verwarring)

ELIAS: En ik zal je meer informatie geven, als je dat wenst.

VICKI: Dank je.

ELIAS: Je bent welkom. (Pauze) Deze essentie van Rose bezit ook een gift voor Ron. (Glimlachend) Onderzoek!

VICKI: Oke! (Lachend)

ELIAS: Je mag Michaels hulp inroepen, als je dat wilt. Hij is altijd in voor een onderzoek! (Pauze) Hebben jullie meer vragen? (Pauze) Ik veronderstel dat dit nee betekent, in jullie termen. (Grinnikend) Zeer goed. Met deze zeer plechtige noot, zal ik jullie alleen laten zodat je regiogebied 2 voor jezelf kan tegenkomen, en misschien zou je zelfs ook nog wat spoken kunnen tegenkomen daar! (Zeer humoristisch) Of, je zou mij kunnen tegenkomen! Ik zal jullie later allemaal weer spreken. Goede avond.

Elias vertrekt om 10:03 PM.

1995 Vicki Pendley/Mary Ennis, Alle Rechten Voorbehouden.Vertaald door