Sessie 9
Woensdag, 24 mei 1995 (herziene versie)

Deelnemers: Mary (Michael), Vicki (Lawrence), en Christie (Oliver)

Elias "aankomst" om 8:02 PM.

ELIAS: Goeieavond. We zullen gaan proberen de vragen te gaan beantwoorden die je hebt. Ik begrijp de omvang van de informatie die op je af is gekomen. Ik begrijp ook dat het heel veel is om te kunnen assimileren. Allereerst, erkennen wij Lawrence in de ontvangst van onze energie. (Vicki had de hele dag al vreemde rillingen ervaren, die door heel haar lichaam bleven heengaan). Ook erkennen wij Oliver in zijn ontvangst ervan. (Elizabeth komt de kamer binnen) Goeieavond. Je zal er vanavond niet bij zijn?

ELIZ: Niet vanavond.

ELIAS: Jongeren ook! (Gelach) We zullen een andere keer met haar praten. Ze is niet zo verschillend ten opzichte van ouderen, alleen wat meer verbonden! (Elias pauzeert, glimlacht, en kijkt dan naar Christie) Ik ben er zeker van dat er vragen zijn over het reeds gegeven materiaal.

CHRIS: Geeft haar voorliefde aan voor het onderwerp over overtuigingen, en bedankt Elias voor de informatie die hij reeds op dit gebied gegeven heeft.

ELIAS: Overtuigingen zijn van extreme invloed. Ze regeren je hele fysieke focus. Alles wat je doet is omvattende van een overtuiging. Dit is een zeer moeilijk onderwerp voor veel mensen. Deze sessie is van belang voor je begrip ervan. Veel mensen die komen om te luisteren naar mij, geloven dat ze dat doen omdat ze dan "verlicht" zullen worden. Dit is niet noodzakelijkerwijs waar. Sommigen zullen komen omdat ze het 'fenomeen willen bekijken'. Sommigen zullen komen om te luisteren, maar alleen voor een tijdje. Sommigen zullen werkelijk hun horizon willen verbreden. Jij, samen met nog een paar anderen, weet van binnen in je essentie dat je cyclus zich aan het afronden is in dit fysieke focus. Dit is de reden waarom je zo open staat voor mijn informatie. Sommigen, die aan onze sessies meedoen, zullen deze fysieke ervaring gaan herhalen. Zij zullen de aandrang van hun essentie niet zo sterk kunnen voelen als dat jij doet. Dit is omdat jullie essenties bezig zijn met de voorbereidingen van een nieuw focus. Michael gaat ook een nieuw focus opnemen. Hij is er niet zeker van, maar zijn gevoel is juist, alleen gelooft hij z’n gevoel nog niet helemaal. Hij zal niet doorgaan in deze fysieke focus. En op diezelfde manier, hebben jullie ook allemaal voor dit nieuwe pad gekozen. Jullie zijn niet de enigen. Anderen zullen deze aandrang ook voelen om zich te gaan herfocussen. Ze hebben alleen nog niet helemaal die plaats bereikt die jullie al wel hebben bereikt. Je zult in staat zijn om informatie met hen te delen en om hen te helpen.

Er is ook een reden voor waarom Oliver en Lawrence de aandrang voelden om toch te komen luisteren vanavond. (Zij waren eerst niet van plan om te komen). (Vervolgens, wordt er geklopt op de deur) Wij hebben heel veel last van fysieke elementen vanavond! (Gelach).

Om door te gaan; Michael voelt een zeer sterke aantrekking toe naar Lawrence en Oliver; meer dan essenties die reeds die aantrekking hebben en meer dan hij zou willen. Om die reden hebben wij ervoor gekozen ons te richten op jullie. Je bent beiden van groot begrip. Jullie zullen beiden een grote hulp en steun voor Michael zijn. Dit is belangrijk. Hoewel hij zeer snel lerende is, is hij ook verward. Hij is ook een beetje bang voor deze ervaring. Het is niet eerder in zijn focus voorgekomen. Het is in tegenspraak met zijn overtuigingen. Hij beweegt zich sneller dan hij kan verwerken. In mijn focus, is dit geen factor of probleem. In jullie focus, kunnen zelfs positieve veranderingen overweldigend worden. Door zijn vertrouwen in jullie, zal hij jullie steun aanvaarden. Dit is een deel van jullie doel. Dit is een overeenstemming die jullie met elkaar zijn aangegaan, maar zijn vergeten. Nu is het tijd om de herinnering naar boven te halen, in het helpen van elkaar.

We zullen optionele onderwerpen toestaan vanavond. Als je vragen hebt, zullen we ons richten op vragen. Als je informatie wenst, zullen wij informatie bieden. De vloer is van jullie vanavond!

VICKI: Michael had een ongewone en onbeschrijfelijke ervaring tijdens de laatste sessie. Kun je daar wat meer over vertellen?

ELIAS: Michael is zeer, zeer snel bewegende. In zijn opwinding, heeft hij ver buiten de bij hem bekende realiteit om geprojecteerd. Hij projecteerde erg ver. Dit is zeer ongebruikelijk. Dit was een gevolg van zijn grote verlangen om dingen te weten te komen die buiten zijn focus vallen. We zullen het uitleggen.

Hij projecteerde zeer ver voorbij mij - naar een dimensie en focus toe waar ik wel bekend mee ben, maar waar ik niet ‘verblijf’. De reden dat hij zijn ervaring niet kon verwoorden is omdat er geen woorden zijn op die ‘plek’ waar hij naar toe projecteerde. Er bestaat ook geen vertaling voor, in geen enkele taal - in geen enkele andere dimensie of fysiek focus.

De aanwezigheid was die van extreem grote meesters. Zij beschikken niet over vorm, zoals jij denkt m.b.t. het hebben van een vorm. Zijn onvermogen om zich tot kleur te richten, begrijp ik. Ik heb deze ‘kleuren focus’ gezien. Het is zelfs nog groter dan de mijne – en ons eigen kleurenspectrum zou al onbeschrijfelijk zijn, in fysieke termen. Maar dit andere kleurenspectrum overstijgt zelfs die van ons. Hij was niet helemaal bewust van geluid, maar als je hem eraan herinnert, zal hij geluid herinneren, onbekende geluiden zijnde aan alle van zijn, of van mijn focus; het zijn tonen die zo magnifiek zijn, dat ze zelfs de meest zielstrelende geluiden die je ooit hebt ervaren in je focus, tot niets zullen maken. Ik kan deze dimensie niet beschrijven, omdat ik er alleen een glimp van heb opgevangen, en er nog geen deel van ben. We zullen Michael voorzichtigheid betamen om niet te vrij worden met dit type van projectie.

VICKI: Is dat omdat het niet goed voor hem is?

ELIAS: Het is geen kwestie van wel of niet "goed voor hem" zijn. (Glimlachend) Het is een kwestie van “te ver wegvliegen". Hij zou het moeilijk kunnen vinden om zich ‘de weg terug’ te wijzen. Ik anticiperende niet op zijn enorme begeerte, toen ik aan het uitleggen was dat hij niet weg zou vliegen. (Hier wordt er weer op de deur geklopt)

VICKI: Ze willen allemaal Elizabeth zien!

ELIAS: Dit is omdat Elizabeth een mooie essentie is!

VICKI: Michael is verward over zijn droom van gisteravond. Kun je ons erover vertellen?

ELIAS: Michael is niet aan het oefenen! Michael wordt gefrustreerd omdat hij zich het niet kan herinneren. Hij heeft vandaag veel beter gedaan. Michael verwacht soms van mij dat ik voor hem zal interpreteren. Maar hij heeft het vermogen om zelf te interpreteren. Net als een kind wenst dat ouders fysieke dingen voor hem doet, of wanneer ze geen zin hebben om te lopen, het kind verwacht dat zijn ouders hem dragen, is Michael het niet aan het proberen om zelf rond te lopen in sommige gebieden, en verwacht dat ik hem vrijwillig zal dragen. Het is belangrijk voor hem om opmerkzaam te zijn en te oefenen in de slaaptijd. Het is ook belangrijk voor jullie om te oefenen in de slaaptijd. Je besteedt veel van je uren in deze toestand. Dit is de gemakkelijkste en meest complete gelegenheid om verbinding te maken met je essentie. Het mag niet over het hoofd worden gezien.

VICKI: Hoe oefen je dat dan?

ELIAS: Je kunt beginnen door jezelf toe te spreken voordat je de slaapstaat ingaat. Je kunt jezelf vertellen opmerkzaam te zijn over je bewegingen in je dromen. Je zou jezelf kunnen vertellen om indrukken van een droom te onthouden. Vergeet niet, dat je altijd zult moeten beginnen met kleine stapjes. Je kunt niet in slaap vallen vanavond en verwachten dat je automatisch zult projecteren naar de sterren! Je zult moeten oefenen. Je kunt ook kleine korte oefeningen in je bewuste wakkere staat uitproberen. Je zou dit een makkelijkere verbinding kunnen vinden. Je kunt beginnen met een visualisatie of een eenvoudige meditatie. Hier is een eenvoudige oefening waarmee je kan verbinden, welke je zal helpen in je zelfvertrouwen. Zit in een stoel. Ontspan je lichaam. Visualiseer voor korte tijd iets – maakt niet uit wat – iets wat aangenaam voor je is. Focus niet te hard. Als je het gevoel hebt gefocust en ontspannen te zijn, laat je de visualisatie gaan. Voel, of stel je voor dat je lichaam met de stoel samensmelt. Je voelt je alsof de moleculen van je lichaam zelf zullen samensmelten met de stoel. Dit hoeft geen lange oefening of ervaring te zijn. Het is alleen maar bedoeld om aandacht te geven aan het verschuiven van de aandacht. Wanneer je weet dat je je focus kunt verschuiven, zul je meer vertrouwen hebben, en zul je het gemakkelijker vinden om verbinding te maken met je dromen en je essentie.

CHRIS: Stelt een vraag met betrekking tot meditatie, en vertelt over een aantal ongewone gebeurtenissen die zij heeft gehad met deze meditatie ervaringen.

ELIAS: Dit is een prachtig opmerken van je eigen creatieve vermogens. Zoals ik heb aangegeven in onze discussie over overtuigingen, geloven jullie niet echt dat je creërende essenties bent. Deze kleine voorbeelden, als je er op let, zullen bevestigend voor je zijn - dat je creërende essenties bent. Je kunt alles creëren wat je maar wilt! Is het niet heel, heel grappig dat je er niet aan twijfelt dat je zulke "slechte" dingen kunt creëren, maar je niet op je creativiteit vertrouwt als het een prachtige uitdrukking manifesteert?

CHRIS: Als we ochtends wakker worden en hebben niets positiefs te doen, zullen we dan soms een negatief ding creëren, zoals depressie?

ELIAS: Dit ligt gecompliceerd. Het is niet een kwestie van oorzaak en gevolg. Het is niet een kwestie van dat je negativiteit zal creëren alleen maar omdat je niets positief aan het creëren bent. Je hebt altijd de wens positief te creëren - maar dit leidt ons weer terug naar je overtuigingen, en naar het onderwerp over je disconnectie m.b.t. je impulsen.

Impulsen zijn natuurlijke aansporingen van je essentie. Wanneer ze worden genegeerd, of als conflict ervaren worden – als de vele uitingen van uitdrukkingen gebracht worden, zul je jezelf frustreren. In deze frustratie, zal de natuurlijke expressie een negatieve scheppen. Dit kunnen we vergelijken met de natuurlijke hete lente geisers van je aarde. Hun stroming is bij tijden beperkt. Dit creëert een natuurlijke opbouw van gassen. Deze natuurlijke opbouw - vanwege gebrek aan uiting - creëert de geiser uit te barsten. Op dezelfde manier zal - zoals jij een deel van de natuur en haar creërende kracht bent - wanneer je natuurlijke impulsen blokkeert gedurende een periode van je tijd, de natuurlijke reactie voor je zijn om uit te barsten.

VICKI: Hebben we onnatuurlijke impulsen?

ELIAS: Nee. Er zijn slechts verschillen in de uitdrukking ervan.

CHRIS: Vraagt of het gevoel van conflict dat je krijgt als je impulsen blokkeert, te maken heeft met het gevoel dat je een "universele schop onder je kont" krijgt. (We barsten in lachen uit)

ELIAS: Dit is juist! (Grinnikend)

CHRIS: Dus mijn essentie is mij een schop onder m'n kont aan het geven?

ELIAS: Dit is correct! Jij, met je "kosmische schop onder de kont", (we komen hier echt niet meer bij van het lachten) zou nu, zelfs realistischer wijze, de aansporingen van je essentie moeten kunnen opmerken! Jouw focus creëert situaties die in overeenstemming zijn met jouw overtuigingen. Deze zijn niet altijd gunstig voor je - in jouw woorden. Het zijn ervaringen. Dit is jouw focus, om te ervaren, maar als je niet wenst creërend te zijn van "negatieve" ervaringen, in jouw woorden, dan zul je opmerkzaam moeten zijn van wanneer je deze aan het creëren bent. Je moet opmerken hoe ze je laten voelen. Wanneer je deze dingen hebt opgemerkt, en je evalueert dat ze je niet bevallen, dan kun je je focus verleggen en anders gaan creëren.

CHRIS: Stelt een vraag over overtuigingen, verlangens en angsten.

ELIAS: Er zijn momenten dat je niet helemaal zal geloven in het kunnen verschuiven van je focus. Dit is aanvankelijk niet belangrijk. Wanneer je over je angst heenstapt en vertrouwen hebt - zelfs tijdens je angst – dan zal je essentie je er doorheen leiden. Het zal je niet teleurstellen! Dan zul je terugkijken en zeggen: "Ooh, het heeft gewerkt!" Je zult jezelf erkennen, en jezelf een schouderklopje geven! (Veel gelach) Als je deze ervaringen van prestaties zou herinneren, zelfs tijdens je angst en ongeloof, dan zul je zien hoe écht verbonden je bent met je essentie.

CHRIS: Vraagt over haar eigen patroon - van lijden onder de verliezen uit het verleden.

ELIAS: Wij zijn ons ervan bewust dat John je onderwerp is. Ik vind dat je het geweldig doet.

CHRIS: Ik probeer gefocust te blijven.

ELIAS: Je bent zeer goed bezig.

CHRIS: Vraagt of het mogelijk is om vrienden te zijn met John.

ELIAS: John heeft vele issues. Hij wil een vriendschap in een hechte relatie. Hij, net zoals Catherine, is momenteel niet in staat om dit te volbrengen. Dit is direct gerelateerd aan hun overtuigingsystemen. Als ieder van deze essenties een stap opzij zou zetten, ondanks hun angsten en ongemak, zouden ze connectie kunnen maken. Ze moeten henzelf toestaan om door de emotionele toestand van boosheid heen te bewegen - op dezelfde manier dat je door een angst zou heenbewegen; namelijk, geloven en vertrouwen in de voedende en het liefdevolle vermogen van hun eigen essentie, en in die van de essenties die wensen te verbinden met hen. Als zij dit kunnen doen, zullen zij een grote bevrijding en een enorme ervaring op het gebied van de liefde ervaren. Dit is een onbekende expressie voor hen.

VICKI: Het lijkt mij toe dat het voor een heleboel mensen zo is.

ELIAS: Dat is juist. Catherine zit er dichterbij dan ze weet. Ze "sluit haar ogen af" en verbreekt de verbinding met haar essentie. Voor haar wil het alleen de ervaring van de volheid (aanbieden), in de expressie van deze liefde.

CHRIS: Vraagt zich af of ze dit zal ervaren, en spreekt de hoop uit dat ze dat ooit wel zal doen.

ELIAS: Wij begrijpen het. Maar dit, zullen we nu opmerken, is een ontkrachtigen van het zelf. (Rest van de zin niet duidelijk).

CHRIS: Stelt een vraag over haar nieuwe relatie.

ELIAS: Dit is een situatie voor je evaluatie en vertrouwen.

CHRIS: Vraagt of het mogelijk is om een relatie met iemand te hebben die "gesloten" is.

ELIAS: Ja. Je zult merken dat hoe meer je verbind met je essentie, hoe meer kennis je opdoet in het contact maken met je essentie, hoe gevoeliger je zult worden (in het aanvoelen van je essentie), niet alleen van je eigen essentie, maar van alle essenties die je tegenkomt. Je begrip en tolerantie zullen van een dergelijke omvang worden, dat je in staat zult zijn om een ieder op te nemen in je ervaring, met liefde en acceptatie. Je zal dit doen zonder te oordelen over ander(mans) overtuigingen.

VICKI: Ron doet dit.

ELIAS: Dit is ook weer een voorbeeld van persoonlijke invalidatie! (Gelach) Je bent ‘t aan het leren!

VICKI: Stelt een vraag over persoonlijke invalidaties.

ELIAS: Ze strekken heel veel dieper dan alleen het wel of niet handelen op een impuls of emotie. Wat je net naar voren bracht heeft geen connectie met een impuls of een emotie. Het was een directe uitdrukking van een onderliggende overtuiging. Wij vertelden je al dat jullie namelijk wél geloven in de dubbelhartigheid van jezelf in dit fysieke focus. Velen zullen redetwisten bij het horen van deze verklaring. Ze hebben het niet juist. En het maakt niet uit hoeveel ze erover twisten; deze verklaring is waarheid! Je bent er voortdurend getuige ervan, in jouw woorden, m.b.t. jezelf.

VICKI: Kun je wat verder ingaan op het onderwerp van dubbelhartigheid?

ELIAS: Mogen we om jullie welwillendheid vragen, i.v.m. Michael’s behoefte ervoor, om een korte rustpauze? (Christie en Vicki stemmen toe, hij is zo beleefd!)
BREAK 9:15 PM HERVATTING 9:50 PM

ELIAS: We zullen weer verdergaan. In relatie tot de kwestie van jullie geloof in de dubbelhartigheid van je fysieke zelf, zullen wij er eerst vrij zeker van moeten zijn dat we dit concept ook begrijpen. Begrijpen jullie wat ik bedoel als ik je vertel dat je geloof in de dupliciteit van jezelf?

VICKI: Niet helemaal.

ELIAS: Dank je wel. In de loop van (je) vele ontwikkelingsfocussen, schaf je jezelf overtuigingen aan, die je niet alleen verder van je essentie afbreken, maar je ook vertellen dat je jezelf niet mag of kan vertrouwen. Je zou jezelf bedriegen -- dit is de reden waarom het niet kan worden vertrouwd. Maar, dit is niet waar! (Zeer resoluut)

Jullie kerken installeren dit geloof in jullie, bijna vanaf je geboorte al. Wat het je inbrengt, is dat je gelooft – en dit is een wezenlijk geloof - in een zondige aard. Dit bouwt een geloof in je op dat je niet kan vertrouwen op je eigen karakter. Dit wordt nog eens versterkt gedurende (je) vele ontwikkelingsfocussen. Jullie christelijke geloof heeft jullie méér beïnvloed dan je je bewust bent. Als jullie luisteren naar jullie dominees en priesters, dan hoor je hen vertellen dat de mens z’n fundamentele basisaard onbetrouwbaar is, en wanneer gelaten in zijn eigen natuurlijke staat, deze negatief en slecht zal zijn. Dit is de reden waarom je verteld wordt dat je God nodig hebt, in hun woorden. Dit is onjuist. Je hebt iets niet nodig waar je al over beschikt! Het creërende universele Een en Al is deel van je. Je bent ook er onderdeel van. Er bestaat geen scheiding tussen. En daarom, heb je niet nodig wat je al bent!

Je bent geïndoctrineerd, gedurende vele focussen, om in je afgescheidenheid te geloven. Met het oog op de bestendiging van dit geloof, is er nog een ander geloof opgenomen. Deze andere overtuiging, die uitgemond is in een zeer nuttig, maar ook zeer destructief gereedschap, is het geloof in de dubbelhartigheid van jezelf. Dit, om je eraan te herinneren, is onjuist. Echter, omdat je dit gelooft, heb je neiging om te twijfelen aan je essentie. Dit is de reden waarom je conflict creëert ... excuseer mij ... conflict toelaat - in de aansporing en emoties van essentie, en de gedachten van essentie. Ter verduidelijking van laatste zin: gedachten van essentie betekent niet ‘wat je essentie denkt’. Het betekent dat gedachten een natuurlijke, fundamentele creatie van je essentie zijn. Zij zijn de intellectuele uiting, in tegenstelling tot emotionele of impulsieve uitingen van essentie. (Hier, voegt Elizabeth zich bij de groep) We verwelkomen, nogmaals, ons kleintje. (Warm glimlachend)

Wanneer je de oefening hebt beoefend die ik je gaf tijdens onze laatste sessie, zal deze verdeeldheid en conflicten over gedachten en emoties, of impulsen, je gaan opvallen. Je hebt er nog steeds conflict mee. (Kijkend naar Vicki)

VICKI: Ik heb een probleem met het identificeren van impulsen.

ELIAS: Het is mogelijk dat je makkelijker identificeert met de term aansporing of aantrekking, in tegenstelling tot de term impuls. Een impuls is niet een emotie. Als je een emotie hebt, voel je iets. Wanneer je een impuls ervaart, ervaar je geen gevoel. Je voelt niet iets in de vorm van een emotie wanneer je een auto wenst te kopen. Je zal de auto kopen "op een impuls".

VICKI: Dus als je een auto impulsief koopt, dan zou dat je meer verbinden met je essentie???

ELIAS: Afhankelijk van. Als je op een impuls zou reageren als gevolg van impulsen die niet zijn opgevolgd, zoals we al bespraken m.b.t. geisers die ontploffen, dan zou dit geen correcte opvolging van een impuls zijn. Als je continue in erkenning van, en in harmonie met, impulsen zou zijn, zou je de auto kopen, en dan zou je een goed gevoel erbij hebben.

CHRIS: Dus de truc is om in harmonie (ermee) te zijn?

ELIAS: Dit is juist. (Pauze, en vervolgens tegen Elizabeth) We zijn ons bewust van energie uit jouw richting.

ELIZ: Ik heb veel gevoelens. Dingen komen bovendrijven, en roepen veel verschillende emoties op.

ELIAS: Emoties, zoals ik al zei, zijn ervaringen. Ze moeten worden gezien als dat, en niet meer als dat. Zoals ik ook heb geprobeerd om Michael uit te leggen - wat jij als positieve emoties ziet, moet worden herkend als ervaringen, en deze geven je de mogelijkheid om vrij te bewegen. Je klampt jezelf niet aan deze (positieve emoties/ervaringen) vast. Wat je als negatieve emoties ziet, laat je niet toe om los te laten. Je vindt dat je jezelf eraan moet vastklampen en het behouden moet worden. Maar, ze zijn niet anders. Ze zijn beide ervaringen. Geloof je dat door het vasthouden aan deze pijnlijke of verwarrende emoties, dat ze op de een of andere wijze zullen opbloeien tot iets prachtigs? Nee, dat doe je niet! Dan, waarom zou je ervoor kiezen om ze vast te houden?

CHRIS: Dus dit heeft te maken met die dubbelhartigheid?

ELIAS: Dit is juist. Je creëert alleen frustratie en verwarring in jezelf door het toelaten van conflict tussen de basiselementen van je essentie. Zoals ik al zei, je intellect, dat we zouden kunnen gelijkstellen aan je gedachten, is een basiselement van je essentie. Het dient een zeer doelgerichte en positieve connectie voor je. Het geeft je informatie. Het is gemaakt voor het doel van verwerking van informatie voor je zintuiglijke waarneming. Het was niet gemaakt ter evaluatie van je emoties. Je essentie kan alreeds je emoties evalueren. Het heeft je gedachten niet nodig om het te helpen.

CHRIS: (Hier ben ik het volledig Christies vraag kwijt)

ELIAS: Maar, en dit is bij wijze spreken; in dit fysieke focus, zijn deze niet altijd een realiteit. Er is niet werkelijk een positief of negatief. Jouw gedachten, in hun basiselement, zijn neutraal. Ze zijn niet positief, ze zijn niet negatief. Ze zijn alleen het doel aan het dienen - de verwerking van informatie van je zintuigen. Ze zijn een interpretatie van je fysieke expressie aan je essentie. (Pauze) Ga ik te snel? (Veel gelach)

CHRIS: Michael had een droom gisteravond, waarin de naam Dave voorkwam. Kun je ons daar wat meer over vertellen?

ELIAS: Ik heb hem deze naam gegeven. Deze naam heeft geen betrekking op een enkelvoudig individu. Het is een naam die wordt gedeeld door verscheidene fysiek gefocuste essenties. Het is geen toeval dat de naam meerdere vertakkingen zal hebben; een in connectie met Lawrence, een in connectie met Oliver, en met een ander – die verbonden is met een ander essentie; die alles te maken hebbende met hetzelfde onderwerp en materiaal. Zijn gebruik van het woord manuscript was correct. Er bestaat, in jullie definities ervan, een verschil tussen transcriptie en manuscript. Onze derde Dave zou instrumentaal op het gebied van het manuscript zijn. Wij zullen op een toekomstig tijdstip, in jullie termen, Lawrence instrueren op dit gebied. (Pauze, grinnikend) Ik ben geamuseerd door Lawrence – hoe Lawrence zijn hoofd zit vast te houden! Het doet mij denken aan Elizabeth met een "hersen-pijn". (Veel gelach)

ELIZ: Alleen wanneer ik praat met mijn moeder!

ELIAS: Alleen wanneer pratend met Michael – wanneer hij zich opwindt over een ieder bepaald onderwerp - op een ieder bepaald moment! (Nogmaals, veel gelach)

VICKI: Wij zijn allemaal bezorgd over Catherine. Ik ben er zeker van dat je de situatie kent. Moeten we met haar praten of haar met rust laten? Kunnen we van invloed zijn op haar beslissing met betrekking tot de richting die zij kiest?

ELIAS: Catherine zal hoe dan ook haar eigen keuze maken.

VICKI: Dus dat betekent dat we haar met rust moeten laten?

ELIAS: Nee. Catherine verkeert momenteel in dezelfde staat als bijvoorbeeld een delicate kleine bloem verkeerd, deze wordt zeer gemakkelijk geplet wanneer je niet voorzichtig bent. De bloemblaadjes kunnen snel worden gekneusd, indien ze niet zachtaardig behandeld wordt. Catherine behoeft aanvaarding. Ze is heel bang. Ze heeft alleen een geruststelling nodig dat ze gewaardeerd wordt, maar ze zal haar eigen keuzes maken. (Vicki pakt een nieuw schrijfblok) Wij zijn veel papier aan het opbouwen! We zouden ons eigen bos moeten aanplanten! (Gelach)

CHRIS: Het is interessant dat Lawrence en ik, en nu Elizabeth, de enigen zijn in deze sessie. Het geeft mij een soort gevoel van dat ik speciaal ben.

ELIAS: Je mag je speciaal voelen! In werkelijkheid, ben je niet meer speciaal dan ieder ander wezen in het bestaan, maar omdat iedere essentie (zijn eigen indivuduele) meest speciale, kunstzinnige en meest prachtige uitdrukking is van de creërende universele Een en Al, is het "juist" voor je om je bijzonder te voelen. Je hebt een andere focus dan andere essenties. Dit, zoals ik al zei, zal zo blijven in directe relatie tot Michael.

VICKI: Is iedereen die zijn cirkel nu aan het voltooien is dit soort hulp aan het krijgen?

ELIAS: Nee.

VICKI: Waarom hebben wij dan die mazzel wel?

ELIAS: Je vroeg erom. (Hier is er een lange pauze, terwijl Vicki wacht, pen in haar hand, op Elias om de zin te beëindigen. Tenslotte, kijkt ze op, en ziet Elias naar haar staren) Je begrijpt het niet! Je bent, in je essentie, zeer bewust geworden. Je bent doorgedrongen, met je essentie, in je fysieke focus. Door dit te doen, heeft je essentie (het) gevraagd.

VICKI: Je hebt gezegd dat we de herinnering aan onze overeenkomst zullen terugkrijgen. Wanneer en hoe zal dit gebeuren?

ELIAS: Je zult je deze overeenkomst niet in termen van gedachten en woorden herinneren. Je zal je het herinneren, in termen van het verbinden met je essentie(s), door emotionele bindingen. Niet alles in je fysieke focus hoeft te worden geïnterpreteerd d.m.v. gedachten.

Ook hier, kunnen we weer gebruik maken van Elizabeth als voorbeeld. Ze relateert met emotionele definities die niet altijd verbonden zijn met gedachten of woorden, maar die duidelijke identificaties geeft door middel van een andere vorm; deze vorm zijnde gevoelens. Je essentie begrijpt gevoelens evenzoveel als dat het woorden begrijpt. Sommige essenties in fysieke focus identificeren nauwer met gevoelens. Sommige essenties in fysieke focus identificeren nauwer met gedachten. Niemand is efficiënter dan de ander. Het zijn alleen verschillende vormen van expressie en identificatie.

ELIZ: Michael zei dat ik sprak in mijn slaap 's-nachts. (Hier, grinnikt Elias breeduit en "kreunt" zijn speciale lachje).

ELIAS: Dat was zeer amusant! Dit was die droom, die je niet onthouden hebt. Je droom was betrof het gebied van transcripties. In deze expressie drukte je uit: "Te veel woorden!" Hier is een perfect voorbeeld van het verschil tussen hoe essenties (verschillend) identificeren met hun fysieke focus. Jij in jouw focus identificeert met gevoelens, en vind dat woorden hen vaak verdoezelen, teniet doen. Michael identificeert met woorden en verbind niet met emoties, omdat hij vind dat emoties zijn gedachten verdoezelen. Beide zijn correct. (Pauze)

Voel je (tegen Elizabeth) denk je (tegen Vicki) dat je genoeg informatie hebt gekregen voor vanavond? (We vinden allemaal van wel, met veel gelach). Dan zullen we je alleen gaan laten met in je afscheidingen van gedachten en gevoelens, en hopen dat ze niet zullen leiden tot conflicten binnen in je, maar zullen uitbloeien tot mooie uitdrukkingen! (Glimlachend) Goeieavond!

Elias "vertrekt" om 10:40 PM.

Merk op dat omdat we deze sessie niet opgenomen hebben op taperecorder, er nogal wat vragen zijn geparafraseerd, niet alles wat er gezegd werd is ‘letterlijk’.