Sessie 12

Zondag, 4 juni 1995

ELIAS: Goeieavond. (Tegen Elizabeth) Kleintje, welkom. (Tegen Jim) Een nieuw gezicht onder ons.

JIM: Dank je wel.

ELIAS: Dit is ...

JIM: Mijn naam? Jim.

ELIAS: Welkom Jim. (Tegen groep) Jullie hebben een andere richting van aandacht sinds onze laatste bijeenkomst. Correct? Ik ben mij ervan bewust dat jullie ieder een nieuwe focus (richting van focus) ervaren. Dit zal, in eerste instantie, lijken te worden vergezeld door een aantal ongemakken. Dit is alleen maar omdat jullie niet gewend zijn aan deze nieuwe aanpassing (in je focus). Het zal geïntegreerd worden in je focus. Je zult in evenwicht komen. (Pauze)
Je mag tegen Michael zeggen dat ook hij daar balans in zal vinden. Hij is momenteel…verward. Dit is niet nieuw! (Gelach) Michael is zeer deskundig in het verwarren van zichzelf! (Nogmaals gelach) Ik ben in contact met hem. Hij zal al snel beginnen zichzelf te kalmeren. Jullie, als mijn vrienden, zullen dit niet tegen hem vertellen -- maar wees opmerkzaam, wanneer hij opeens vertelt dat hij rustiger in zijn focus is. (Pauze) We zullen eerst beginnen met de vragen, en dan zullen wij doorgaan met onze bespreking over de elementen van je essentie.

JULIE: Ik was 's-nachts een oefening aan te doen, en deed dit in bed, in plaats van op een stoel, en ik probeerde mijn aandacht te richten, en omdat ik dat moeilijk vind tijdens meditatie, probeerde ik mij te concentreren… en voor de eerste keer had ik het gevoel dat ik iets zag, en daarna viel ik in slaap, en werd weer wakker, ik denk tien of vijftien minuten later, en moest ik overgeven! En natuurlijk rationaliseerde ik het weg, denkende dat het iets was dat ik moet hebben gegeten die dag. Is dat juist, of was het omdat ik iets anders als normaal deed, of ... wat?

Elias: Je zult persoonlijk veel fysieke expressies (reacties) ervaren, momenteel. Dit zal uiteindelijk afnemen. Je ervaart dit omdat je een emotionele instelling hebt. Dit is ook wat ons kleintje hier ervaart.

Wanneer je van een gedachte geaardheid bent, dan zul je emoties ervaren in je verschuiven. Wanneer je van een emotionele geaardheid bent, dan zul je een fysieke reactie op deze verschuivingen hebben. Je bent nog niet gewend aan de integratie van beide. Dit zou kunnen worden vergeleken met een geboorteproces. De geboorte is een ‘tevoorschijn komen’, maar niet zonder ongemak. Een gedachte-gericht persoon zal ongemak ervaren in het opnemen van een nieuwe emotionele focus. Een emotioneel-gericht persoon zal niet automatisch maar meer gaan denken, maar zal deze verschuiving wel tot uitdrukking brengen middels een fysieke reactie. Dit kan de vorm aannemen van ... ongemakjes en pijntjes! (Gelach) Deze zullen passeren.

Ons kleintje zal ongemak ervaren in het middengebied. (Hier, wijst Elias de maagstreek aan.) Het is dit gebied van waaruit de emotionele focus projecteert. Dit is waar de connectie zit. Dit is wat er wordt geblokkeerd zodat een nieuwe focus kan worden opgenomen, net zoals Michael een pijn in zijn hoofd creëerde om het denken te verbreken, en net zoals Catherine een "pijn in de nek" ontwikkelde. (Gelach) Ik dank jullie zeer. Ik ben mij bewust van de grap in deze! (als in dat iemand een 'pain-in-the-neck' kan zijn in de engelse taal, in onze taal vertaald dat zich naar een ‘vervelend persoon’. (Pauze). Beantwoord dit je vraag?

JULIE: Ja, dank je wel.

DEBBIE: Ik wil graag een vraag stellen over het aanvoelen van iets in de maagstreek, m.b.t. de zonnevlecht (solar plexus / chakra). Kun je op die manier, dus via de maagstreek, emoties van mensen oppikken? Is dat wat je zegt? Ik heb dat altijd al ervaren gedurende mijn leven. Ik soort van bedek mijn maag omdat ik het gevoel heb dat ik energie aan het oppikken ben van een ander.

ELIAS: Dit is correct. Jij, Catherine, bent extreem geconcentreerd in emotioneel gebied, en zal dit zelfs nog meer ervaren dan anderen die ook emotioneel gericht zijn. Zoals ik al heb aangegeven in eerdere sessies, je bent een fragment van mijn wezen. Dit was en is een zeer geconcentreerde emotionele focus van deze essentie. Het werd overgedragen.

Je zult opmerken dat je "mede fragmenten" andere focussen hebben, dan jij hebt. (Hier moeten wij allemaal lachen, want dit is de eerste keer dat Elias de term "fellow fragment" gebruikt, hoewel wij het al een tijdje gebruiken gedurende een gesprek.) Dit is geen regel, begrijp je, maar het is vaak een keuze die een essentie maakt, net zoals je ervoor kunt kiezen om negatieve gevoelens of delen uit jezelf te verwijderen, en de verbinding met hen te verbreken. Ze verdwijnen niet zomaar in je atmosfeer. Je stuurt ze ‘op weg’ en geef ze een focus. Al doende, fragmenteer je dus je eigen essentie, en creëert een ander met die focus.

Dit kleine deel van je fysieke lichaam is zeer ontvankelijk voor je emotionele focus. Dit is iets wat voor een persoon van deze soort focus instinctief is; om beschermend te zijn van dit gebied. Net zoals het instinctief is voor een gedachte gerichte persoon die teveel input en binnenkomende informatie krijgt zal doen ... (hier, eindigt Elias de zin met een demonstratie --- door met dramatische gebaren zijn hoofd vast te houden, gevolgd door gelach uit de groep). Dit is natuurlijk. Je begrijpt zelfs niet eens wat je fysiek aan het uiten bent wanneer je dit doet. Het is een natuurlijke expressie van je lichaam. Je lichaam is een natuurlijke uiting van je wezen. Is dat duidelijk?

DEBBIE: Ja.

LASZLO: Hoe werkt licht, en interfereert het met je kunnen gebruiken van Michael’s lichaam? Is dat van invloed, of niet? Iemand zei dat het mogelijk van invloed zou kunnen zijn. Kun je daar wat meer over vertellen, alsjeblieft?

ELIAS: Dit is juist. Het heeft nu geen invloed meer op ons Het gaf in onze beginsessies een kleine afleiding. Er zijn frequenties en golven aanwezig, overal rondom jou in je fysieke focus. Jij bent afgestemd op een veel lagere frequentie van trillingsgolven, dan wij zijn. Wij moeten ons eraan aanpassen. Deze aanpassing werd van te voren al voorbereid, nog voor het samenwerken met Michael een aanvang had, en nam plaats gedurende een lange tijd voordat ik met jullie ging praten. Er doen zich vaak situaties voor, in wat jij zou termen de "overdracht", waar niet noodzakelijkerwijs op berekend is van tevoren. Storingen komen nu eenmaal voor. Ik heb al eenmaal eerder uitgelegd, hoe ik naar jullie toe focus.

Aanvankelijk, was het moeilijk om energie te concentreren in een directe stroom. ‘Concentratie’ heeft in dit geval niet te maken met ‘je concentreren ergens op’ zoals jullie dat begrijpen. Het heeft te maken met het concentreren van specifieke energie die moet worden geleid, in samenwerking met Michael’s bewustzijn en fysieke lichaam. Er kwamen verstoringen in voor. Dit was niet alleen te wijten aan jullie elektriciteit voor de verlichting, maar ook aan elektriciteit die stroomt via een tape recorder. Hoewel, niet met deze. (Hier, wijst Elias de cassetterecorder van Debbie aan).

DEBBIE: De kleinere? (Bedoelend haar mini cassetterecorder).

ELIAS: Nee, het was een geluidsopname die bedoeld was om een meditatie te bevorderen en jullie toeliet te denken.

GROEP: (Met heel veel gelach) De kikkers! (Wij hadden meerdere malen geluisterd naar een meditatieve tape met vele natuurgeluiden.)

ELIAS: Dat was bedoeld om behulpzaam te zijn in jullie concentratie. Voor mijn interactie betekende het een kleine verstoring. Ik heb mezelf aangepast naar deze elektrische condities, en ze zijn niet storend of verstrooiend meer voor mij. (Pauze, en vervolgens naar Vicki) Hoe is het met je vingers?

VICKI: Ik kan niet zo snel meer schrijven als dat jij kan praten!

ELIAS: (Heel langzaam gesproken) Ik ... zal ...heel ... langzaam ... spreken!

VICKI: Dank je. (Lachend)

ELIAS: Je ... bent ... welkom! (Hier, barsten we allemaal in lachten uit)

DEBBIE: Ik wil wat meer weten over de verschuiving van mijn focus, om uit te vinden of ik dat ook – daadwerkelijk - aan het ervaren ben. Ik wil je een voorbeeld geven. Wanneer ik bijvoorbeeld naar een museum of een antiek winkel ga, of wat dan ook, en ik omringd ben door dingen uit het verleden, dan lijkt het net alsof ik niet meer in het heden zit, en drijf ik op de een of andere manier, naar een andere tijd toe. Is dat wat er gebeurd, als je focus verschuift? Zit je dan in een simultane tijd of zoiets? Kun je mij dat uitleggen, wat ik voel, wat ik ervaar, op zo’n moment?

ELIAS: Ja. Dit is excellent. Je merkt het op. Dit is een zeer goed voorbeeld van wat ik bedoel te zeggen -- ten aanzien van je wakende staat - (m.a.w.) - het is hetzelfde als het ervaren van je slaapstaat, maar dan in je wakkere tijd. Je zou dit zelfs nog voller kunnen ervaren, dan je jezelf tot nu toe hebt toegestaan om te doen. Wanneer je kunst waarneemt, is het natuurlijk voor je wezen om te transcenderen. Ik sprak hier een tijd geleden over, over jullie individuele verschillende verbindingen met kunst. Verschillende (soorten) kunst kan creërend zijn van dit vermogen tot transcenderen. Sommigen zullen dit ervaren met muziek. Anderen, zoals jij, en ook Michael, zullen dit ervaren door middel van kunst. Je zou een ervaring kunnen hebben – de ervaring van het in je essentie voelen - door middel van muziek, maar jij zal dit veel voller ervaren, in een mate die veel vollediger is, doormiddel van kunst, net zoals degenen die zijn verbonden met muziek, gedachten en tijd zullen kunnen overstijgen, door juist weer die expressie.

Dit heb je hetzelfde als Michael. Het is erg goed en is ontwikkelend, omdat jullie samen deze focus uitdrukken en delen. Je zult enorme projecties ervaren, als je daar toelatend van bent. Maar ik wil je geen onjuiste indruk meegeven, in dat alleen dit gebied je aandacht zou moeten hebben. Deze realiteit (hier) is echt. Je bent hier voor een doel. Het mag niet worden beschouwd als het zijn van een minder (belangrijke), maar het ervaren van een overstijging van tijd en ruimte is ook zeer echt, en is ook onderdeel van je doel. Het is belangrijk. Daarom heb ik zo veel gesproken over dit onderwerp met jullie allen.

Jullie zijn je aan het voorbereiden op de completering van jullie cirkel. Het is belangrijk dat je nu oefent. Dit zal je toelaten om op comfortabele wijze je nieuwe focus binnen te glijden, en het zal je daardoor ook bekend zijn. Wanneer dingen bekend zijn, zijn ze niet beangstigend. Dit is een geweldige nieuwe ervaring. Het zou niet ongemakkelijk of beangstigend voor je moeten zijn. Zoals ik al eerder zei, zelfs goede, in jouw termen, of positieve of wonderbaarlijke dingen kunnen overweldigend zijn als je ze niet begrijpt, ook als je problemen hebt in relatie ermee

Dit is allemaal onderdeel van je verschuiving momenteel. Ik wil geen termen gebruiken zoals ‘groeien’. De reden dat ik geen gebruik maak van het woord groei, en in plaats daarvan voor de term verschuiven kies, is omdat verschuiven enkel maar aangeeft dat je ‘een andere richting aan het opgaan bent’. Groei duidt op ‘een gaan naar een hoger niveau’. Je kunt niet naar een hoger niveau gaan. Je bent je hoogste uitdrukking al. Om deze reden, groei je ook niet. (Hier, gooi ik in totale frustratie mijn kladblok dicht omdat ik het niet meer bij kan houden met schrijven.) Wij gaan te snel gaan voor je handen om bij te houden! (Gelach)

VICKI: Ik zal het wel van de tape afhalen.

ELIAS: Dat is goed.
In de uitdrukking van je essentie in elke en iedere focus, in al je focussen, ben je - zoals ik al zei - je hoogste uitdrukking al. Er bestaat geen perfectie, want er bestaat geen einde. Je bent voortdurend in een staat van wording. Onderstreep ‘in wording’. Dit is een belangrijk woord. Je zal ‘er nooit aankomen’. Je bent niet aan het reizen. Je bent alleen aan het worden. (Pauze) We lijken allemaal gemesmeriseerd te zijn! (Veel gelach)

Ik ben veel duidelijker gericht nu. Ik vertelde eens dat ik jullie niet zozeer fysiek zie, maar dat ik jullie essentie zie. Dit is veranderd. Ik kan, als ik wil, jullie gezichten in je essentie zien.

JULIE: Ik krijg kippenvel!

ELIZABETH: Opnieuw nieuwsgierig. Ik vroeg me af ... het is eigenlijk niet het onderwerp ... maar heb je mij ooit bezocht in mijn dromen?

ELIAS: Nee.

ELIZABETH: Oh, dan heb ik niets gemist! (Gelach) Ik dacht dat ik iets gemist had ...

ELIAS: Je zult mij niet kunnen missen! Ik zal niet toestaan dat je mijn "aanwezigheid" zal missen! (Met veel drama en humor gebracht!)

JULIE: Heb je ooit iemand van ons bezocht in onze dromen?

ELIAS: Ja. Ik ben in contact geweest met ieder van jullie, maar niet altijd in de vorm van je dromen. Bij sommige wel en bij sommige niet. Bij sommige, via andere manifestaties. Ik, zoals jij, speel soms ook met je. Lawrence zal het je uitleggen. Soms, zal ik op bezoek bij je kunnen komen via je dromen, maar je moet niet vergeten dat ik ook nog andere "kosmische dingen" te doen heb! (Nogmaals, heel dramatisch en humoristisch gebracht!)

ELIZABETH: Oh nee! (Veel gelach)

VICKI: Je bent aardig wat humor vanavond!

ELIAS: Ik wordt er beter in, vind je niet?

GROEP: Ja! (Nogmaals, veel gelach)

JULIE: Wanneer Elias gek doet, is Michael dan ook gek aan 't doen?

ELIAS: Nee. Michael is ... we zullen ... (Hier stopt de tape recorder, een luide klik makend. Elias zoekt rond naar de bron van het lawaai, en zegt dan ...) Rollen we weer? (Gelach)

DEBBIE: We rollen!

ELIAS: Michael heeft nieuws voor jullie. Hij zal heel opgewonden zijn als hij jullie ziet. Misschien willen jullie het spel met me meespelen. We zullen (fluisterend) doen alsof wij "zeer serieus" bezig zijn! Hij zal denken dat we spreken over grote diepe waarheden! (Gelach) Dit is nodig voor jullie. Jullie hebben een onderbreking nodig van een dergelijke ernstig onderwerp. We zijn van intentie, echter, in met veel ernst door te blijven gaan. Het is belangrijk voor je ontwikkeling -- maar het is ook nodig om weleens wat te dollen en spelen.

VICKI: Ik heb het gevoel dat ‘te kunnen lachen om jezelf’, dat humor in het leven, een van die dingen zijn, die mij persoonlijk helpen te verschuiven.

ELIAS: (Knikt in overeenstemming) Nu, je zult verbaasd staan over hoeveel lol wij hebben. Ik zou zeggen dat wij jullie fragmentering heel grappig vinden, maar ik bedoel dat niet kwetsend. Jullie doen soms alleen een beetje gek! (Gelach) Dit is ... oké!

JULIE: Is gek doen en lachen, soms angst?

ELIAS: Er zijn concrete situaties waar een fysieke focus zijn werkelijke emotionele uitdrukking door gelach of een grapje zal bedekken. Dit is vanwege de angst van het individu om zijn ware zelf bloot te geven. Dat is jammer. Maar het komt voor. Wij hopen dat alle individuen die hier aanwezig zijn, henzelf zullen kunnen uitdrukken, en dat uit alle delen van hun zelf - zonder angst. Dit is het doel van deze bijeenkomsten. Dit is waar wij al eerder over spraken. Het is noodzakelijk en van wezenlijk belang (h)erkenning te hebben van je verbinding met andere essenties. Je bent, hoe dan ook, niet alleen. Je bent verbonden, zoals ik al heb uitgelegd.

JIM: Mag ik een vraag stellen?

ELIAS: Ja.

JIM: Wat heb je net over sprak, over het hebben van connecties met de essenties binnen de groep, mag ik wat meer over mijn verbindingen weten? Sommige dingen ... dit is ... een groot deel van de informatie die je hebt gegeven zijn een voor een groot deel dingen die ik zo ook al heb aangevoeld voor een lange tijd, maar ... en ik dank je, dat wil je ook nog zeggen -- voor alles wat je ons hebt meegegeven, en mijzelf.

ELIAS: Heel graag gedaan. Ik zal verbindingen geven van gelijke geesten. Mijn fragment, Catherine, waarvan de naamsvertaling onjuist is - (pauze) - het moet Speckled Black Bird zijn.

DEBBIE: Spotted Crow?

ELIAS: Incorrect. Het is Speckled Black Bird. Dit zou je verbinding zijn in wat jij noemt een Indiase focus. Hiermee worden niét de Noord-Amerikaanse Indianen bedoeld. Dit zou in een focus zijn van Inca's, gelegen in een zuidelijk continent van je planeet. Dit is een stam. Dit was een zeer spiritueel focus. Jullie beiden waren verbonden in een focus m.b.t. het spiritueel onderricht van de stam. Jullie zouden, in jullie termen - in deze focus, een ‘Shaman’ zijn. Dit is jullie verbinding van gelijke geest.

JIM: Dank je wel.

ELIAS: Dit is ... ik ontvang ... een klein ... je naam in deze focus zou een connectie hebben met een klein inheems dier. Het is moeilijk ... uit een gebied van Peru ... met grote tanden ... zeer klein dier ... harig... .

JIM: een cavia? Een klein diertje zonder staart dat piept?

ELIAS: Ja. Dit zou kloppen. Dit is jouw vertaling van dit kleine diertje. Zijn naam in kleur zou verbonden zijn aan zilver.

JIM: Chinchilla?

ELIAS: Wij zullen, op een ander moment, de vertaling voor je vinden.

JIM: Dank je wel.

ELIAS: We zullen kort stoppen vanwege Michael's onrust, als jullie dat toestaan. (De groep is het ermee eens) Wacht! Niet vergeten!

GROEP: Ernstig!

ELIAS: Ja! (We waren in staat om het spel vol te houden en "ernstig" te zijn, en Mary's reactie was erg grappig. Ze keek naar ons allen, en vroeg of er iets mis was. We hebben haar niet over het "spel" verteld tot na de sessie, op welk moment ze Elias een "butt-cheese" noemde!)

HERVATTING

ELIAS: Wij gaan weer verder. Wij zullen Michael zeggen dat hij iets zou moeten doen aan dit haar van hem! Het bedekt het visuele zicht! (Gelach)
Wij zullen doorgaan, als jullie nog meer vragen hebben?

VICKI: OK. Ik heb een vraag. Hoe zit het met de geld schaal? (Eerder, voordat de sessie begon, had iemand een schaal op tafel gezet, vijftig dollar erin gedaan, en de groep gezegd dat we Mary moeten compenseren voor haar tijd. Mary had, al eerder, deze persoon verteld dat dit niet over geld ging, maar blijkbaar was hij het daar niet mee eens. Zijn gedrag maakte de groep ongemakkelijk, vandaar de vraag. Ook, heeft deze persoon actief gezocht naar mogelijke uitgevers in verband met een potentieel manuscript. Deze activiteit werd ook ontmoedigd door Mary.)

ELIAS: Schaal... van ... geld??? (Gelach)

VICKI: Ja. De schaal met het geld waar Donovan het over had vanavond. Weet je waar ik het over heb? (Pauze)

ELIAS: Ik begrijp het. Er is een verlangen, in een fysiek focus, om behulpzaam te zijn aan een ander. Dat is goed. Deze focus is positief, maar verkeerd gericht. Er is de vraag … Je wordt ... excuus ... verontschuldig mij. Ik probeer een toegang tot Michael in deze kwestie te krijgen. Maar hij werkt niet mee. Hij is ... Michael is aan het projecteren. Ik ontvang informatie om op alternatieve wijze toegang te verkrijgen. Geef ons een moment. (Pauze)
Ik begrijp het. Ik heb eerder met jullie gesproken over transcripten - in verband met een manuscript. Dit is op dit moment nog niet van toepassing. Ik heb uitgelegd dat ik instructies zal geven als het juiste tijdstip ervoor daar is. Ik heb jullie ook de naam Dave doorgegeven. Deze naam is nog niet naar voren gekomen. Zonder deze opneming, mag nog geen beweging worden gemaakt in deze richting. Ik heb mijn redenen hiervoor – voor het wachten – en deze doen er nu niet toe. Het is onze bedoeling om jullie op te nemen in dergelijke plannen. Deze plannen zijn nog niet geformuleerd. Ze zijn nog niet belangrijk op dit moment. Wat van belang is, is je aandacht. Het is belangrijk dat je deelneemt en ontwikkelt. Dit is van zeer groot belang. Manuscripten zijn dat niet. Er staan al vele boeken op jullie schappen. Eentje meer of minder zal geen verschil maken. Wat wel verschil maakt, is mijn aandacht en interactie met ieder van jullie. Jij bent degene die bezig is met de voltooiing van je cirkel, en niet iemand anders. Wij zullen ons niet met zulke dingen bezighouden. Het is natuurlijk goed van ieder van jullie om behulpzaam te zijn ten opzichte van elkaar, in ieder aspect. Jullie zijn al reeds betrokken in dit proces. Is dit duidelijk?

VICKI: Ja. Dank je.

ELIAS: Ik moet mij weer excuseren voor de vertraging en de onderbreking. Michael neemt mijn waarschuwing tot voorzichtigheid niet in acht. Dit is acceptabel. Zijn verlangen zal hem blijkbaar beschermen, met of zonder mijn toestemming! (Gelach)

RON: Michael drukte een verandering uit - in een eerder deel van deze sessie. Hij zei dat het paarse ding waar hij zich op concentreert was veranderd in wit. Kun je uitleggen waarom dat is gebeurd?

ELIAS: Dit is zeer moeilijk uit te leggen – naar jou toe. Het is aangeraakt geworden. Je begrijpt niet dat jullie visualisaties, niet alleen maar ‘alsof zijn’, of enkel maar ‘verbeelding’ zijn. Dit zijn, in werkelijkheid, creaties in de realiteit. Ze bevinden zich alleen niet in jouw (fysieke vorm van de) werkelijkheid. Ze bestaan wel in een andere realiteit. Waar (Michael) hij is, bevind hij zich in een andere focus van realiteit. Dit prisma (het paarse ding), waaraan hij vasthoud, is een familiair object. Het laat hem toe zich veilig te voelen. Het is niet wat je zou symboliseren met het zilveren koord. Deze ervaring is niet hetzelfde. Niets verbindt Michael aan deze focus. Alleen zijn verlangen om heen en weer te reizen. Dit prisma is slechts een vorm van ‘iets bekends’ voor hem, en in deze, stelt het hem in staat om zich te kunnen richten tot jou - door een tastbare vorm.

Wat hij ervaart in extreme projecties, zal hij niet kunnen uitleggen via woorden. Er zijn geen vergelijkingen (in woorden) voor - voor de plaats, of vorm, of figuur, of de kleur, of het geluid. Dit is volkomen vreemd aan zijn ervaring in fysieke focus. Dit prisma werd aangeraakt door een meester. Het heeft alle kleuren opgenomen. Dit is waarom het hem niet langer paars lijkt te zijn. Het zou, in dezelfde reflectie in je fysieke werkelijkheid nu, zijn als een witte kristal die alle kleuren reflecteert door de prisma, met alle kleuren van het spectrum.

Het verschil met deze prisma is, dat de kleuren die het nu bevat, jullie niet bekend zijn. Ze bezitten geen expressie die Michael zou kunnen bewoorden. Hij ziet dit prisma nu als wit. Hij kan de kleuren ervaren in de toekomst. Ik gebruik de term ervaren omdat dit niet hetzelfde is als zien. Jij hier ziet kleur. Hij zal de perceptie hebben van het zien, maar voorbij het zien, zal hij de essentie van deze kleuren ervaren. Mijn uitleg doet ook geen recht aan dit gebied. Het maakt, zoals ik al eerder zei, geen deel uit van mijn richting van aandacht, hoewel ik er wel bekend mee ben. (Pauze) Ben je in staat dit te begrijpen?

RON: Ja.

ELIAS: Voel je niet ontdaan. Ik begrijp het ook niet helemaal.

JIM: In meditaties, zouden we elk een verschillende ervaring hebben binnen een meditatie ... dus zouden we dan, als wij zo’n ervaring beleven zoals Michael beleeft, de ervaring hebben zoals Michael het ervaart, met het reizen dat hij doet? Is dat realiseerbaar voor ons?

ELIAS: Je kunt allemaal - zoals jij het termt- een projectie ervaren. Je kunt dit doen op vele manieren. Je kunt dit via meditatie ervaren. Je kunt dit via visualisatie ervaren. Je kunt dit via je dromen het meest gemakkelijk ervaren. Je kunt deze projectie ook middels kunst ervaren. Je zal het niet in deze extreme mate ervaren. Dat wil niet zeggen dat je dat niet kunt. Ik zeg alleen maar dat het mogelijk is dat je het niet tot in die mate ervaart. Dit is afhankelijk van je verlangen. Michael is van een zeer extreem, extreem verlangen. Hij had kennis, zelfs als hij er niet bewust van was, dat dit het einde van zijn cyclus zou zijn.

Let alsjeblieft op bij het opschrijven ervan, dat je de woorden cyclus en cirkel niet verwart. Een fysieke cyclus wordt gekozen door elk van jullie. In het ervaren van een cyclus in een fysiek focus, kies je ervoor om de ervaring een aantal malen te herhalen. Dit aantal verschilt per individu. Het kan zo weinig zijn als drie maal. Het kan zoveel zijn als vele honderden malen. Het is jouw keuze, maar net zoals er fysieke "regels" bestaan waaraan je je moet houden in je fysieke focus, zijn er - bij de keuze van bepaalde focussen – ook wat je termt "regels". Niet in de zin van dat je iets moet "doen", maar in de zin dat je kiest voor iets, net zoals je een spel speelt. Je kiest voor het spelen van het spel. Je blijft het spel spelen tot het einde. Je stopt niet in het midden. Zo is het met elke cyclus. Je kiest ervoor om de cyclus uit te spelen. Hoe vaak je kiest te spelen, dat is jouw keuze. Michael, net als velen van jullie, heeft ervoor gekozen om de cyclus te beëindigen en door te gaan in een andere focus, niet meer de behoefte voelend voor de noodzaak van deze fysieke ervaring.

Een cirkel is anders. In relatie tot groepsgebeurtenissen in je fysieke ervaren, kan iedere essentie van gedachten veranderen. Het kan dit meteen doen. Het kan kiezen voor een bepaalde richting en, net zoals een tornado kan veranderen van richting in een oogwenk, kan je essentie een andere richting kiezen in een oogwenk. Dus, zelfs wanneer je hebt gekozen voor een volledige cyclus in een fysiek focus, kun je, op elk gegeven moment, kiezen voor de hervatting van die cyclus. Dit doende, zul je het heel anders ervaren, in wat jullie termen de toekomst. Je fysieke focus zal meer opnemen van je essentie. Dit is de voltooiing van je cirkel.

Je cirkel is je fysiek gerichte vermogen. Dit omvat het geheugen over het begin van je fysieke tijd, in jullie woorden, op deze planeet. We hebben er al over gesproken dat je (staat van zijn) in het begin van je fysieke focus op deze planeet, er een was die niet-gericht was. Jij, in de voltooiing van de cirkel van het fysieke bestaan, keert terug naar dat focus, opnemende van de droom- en wakende ervaringen tesamen. Dit is wat je thans begint te ervaren. Deze staat zal uiteindelijk natuurlijk worden, en de focus worden van al je soorten op deze planeet.

Dit is waar we spreken over het wegnemen van de trauma's van de overgang (er naar toe). Het heeft dus niet te maken met de overgang wanneer je sterft. Er zijn vele essenties om je verder op weg te helpen na de fysieke dood, in jouw termen. Dit is niet mijn richting van aandacht. Mijn hulp aan jullie heeft te maken met je wakende, thans levende ervaring, en de incorporatie van je essentie, en je vermogen om je aandacht te expanderen. Dit zal fysieke ervaring inhouden, en ook wat jij termt een meer bovennatuurlijk ontwikkelde en georiënteerde staat.

Dit is de reden waarom ik zo vaak met je spreek over je dromen. Dit is de ervaring die er het meest bij in de buurt komt, die je de mogelijkheid geeft om deze nieuwe ontwikkelingsfocus te kunnen begrijpen. Stel je voor dat je in een droomstaat bent, maar met de ervaring van de fysieke werkelijkheid. Daar, ben je opnemende van veel meer dimensies van bestaan, en van je essentie, dan je zelfs nu ook maar zou kunnen voorstellen. Dit is de wonderlijke ervaring waar ik hulp bij bied.

JULIE: Ik moet je een goede avond wensen. Excuseer mij. Dank je wel.

ELIAS: Als je dat wenst, kunnen we op een ander tijdstip doorgaan, in jouw termen. Het is jullie keuze. (Hier, heeft de groep een kort overleg, en stemt ermee in om de sessie te beëindigen)

JULIE: Sorry!

ELIAS: Waarom zou je sorry zeggen? We hebben nog genoeg tijd, in jullie woorden. Ik wens jullie allemaal een goede avond, en veel plezier en verrassende dromen toe!

GROEP: Dank je wel.Vertaald door