Termen

Categorieën

Elias-TermRedefinedRedefined (not used)Advanced

Termen

Aanwezigheid [je aanwezigheid van jezelf] (Presence)Acceptatie (Acceptance)Alignering (Alignment)Aspect (Aspect)Bewustzijn (Consciousness)
Communicatie (Communication)Counterparts (Counterparts)Door-Bloeding (Bleed-Through)Droom Wandelaars/(Dream Walkers)Dupliciteit/Dubbelzinnigheid (Duplicity)
Energie-Uitwisseling (Energy-Exchange)Essentie (Essence)Focus (Focus)Fragmentatie (Fragmentation)Geloof/Geloven dat/Overtuigingen (Belief)
Golven in Bewustzijn (Waves in consciousness)Herinnering/Geheugen (Remembrance)Het doet er niet toe (It matters not)Impressie (Impression)Intentie (Intent)
JCJR (YCYR)Oriëntatie (Orientation)Perceptie (Perception)Preferentie (Preference)Regio[nale] Gebieden (Regional Areas)
Subjectief/Objectief (Subjective/Objective)Transitie [Overgang] (Transition)Verbeeldingen/beelden (Imagery)Verschuiving (Shift)


Sessie 146Vele individuen hebben kennis gemaakt met het concept van “jij creërt jouw realiteit”. Vele individuen geloven ook dit concept te hebben geaccepteerd alszijnde de waarheid. In theorie, accepteer je dit concept. In de realiteit, accepteer je dit concept. In realiteit, accepteer je dit concept niet als de realiteit. Je accepteert het als een idee. Het is gemakkelijk en acceptabel om het idee en het concept te accepteren als een ideaal, als iets om naar te streven, als iets om te bereiken, als iets dat je wenst te creëren, maar in werkelijkheid nemen maar weinig individuen dit concept compleet als een realiteit op. Je kunt jezelf allerlei voorbeelden aanbieden over jezelf, en ondanks dat je denkt dat je het accepteert, doe je dat in werkelijkheid niet. En dit is de reden waarom er telkens en telkens weer tegen je wordt gezegd dat je uiteindelijk misschien een keer, in werkelijkheid, het zou gaan kunnen accepteren als een realiteit. Wanneer je met het scenario geconfronteerd wordt van een klein kind die betrokken is in een situatie die jij als onjuist beschouwt, zul je niet vinden dat dit kleine kind zijn eigen realiteit aan het creëren is. Je plaatst namelijk voorwaarden op de creatie van je realiteit. Wanneer je een realiteit aan het creëren bent waar je tevreden mee bent, dan geloof je wel dat je je eigen realiteit creërt. Wanneer je niet tevreden bent, dan geloof je niet dat je je eigen realiteit aan het creëren bent. Omdat je geloofsystemen verbonden zijn met de massa-geloofsystemen die je vertellen dat als er elementen zijn in je realiteit die je als negatief beschouwt, je niet verantwoordelijk bent voor deze elementen van je realiteit. In de pogingen om het concept te accepteren dát jij je eigen realiteit creërt, probeer je alles van/in je realiteit te accepteren, maar je raakt verward, omdat je ook behoudend bent van conflicterende geloofsystemen die je het idee veroorloven, dat je sommige dingen van je realiteit niét creërt.

In werkelijkheid, brengt dit ons naar gecompliceerde gebieden, omdat er elementen van realiteit zijn die je niét creërt, maar die je naar jezelf toe aantrekt. Er zijn elementen van je realiteit die van invloed op je zijn, die je niet individueel daadwerkelijk aan het creëren bent, maar waarvoor je hebt gekozen jezelf in te betrekken – je hebt gekozen jezelf in deze elementen te betrekken. Andere individuen zouden bepaalde acties kunnen creëren. Andere individuen zouden bepaalde keuzes kunnen creëren die effect op jou hebben, maar je hebt daarvoor gekozen, om daarin betrokken te zijn en erdoor beïnvloed te worden. En dus ben je in andere zin ook deze realiteit aan het creëren. Je bent dan wel niet de keuzes aan het creëren, maar je hebt gekozen voor de betrokkenheid erin. Daarom ben je in overeenstemming en dus ook creërend van die realiteit.