Sessie 33Zondag 27 augustus, 1995

Deelnemers; Mary (Michael), Vicki (Lawrence), Ron (Olivia), Elizabeth (Elizabeth), Jim (Yarr), Cathy (Shynla), Jo (Joseph), en Guin (Sophia).

Elias arriveert om 6:48 PM

ELIAS: Goedeavond. (pauze) Welkom weer naar Shynla.

CATHY: Dank je.

ELIAS: Ter verduidelijking: S-h-y-n-l-a. (Het uitspellend)

VICKI: Bedankt.

ELIAS: Je bent welkom. Jullie willen je op het spel richten!

RON: Ik ben nu nog wakker! (Gelach)

ELIAS: Tijdelijk! (Grinnikend) Misschien kan ik beter wachten met het spel, totdat wij hem weer wakker mogen maken! (Meer gelach) Je mag gaan focussen op het spel, en op je waarnemingen.

JO: Ik heb een vraag. Ik laat van mezelf horen. Ik wil weten of ik ook een punt kan krijgen voor Marshuka, C. (Pauze)

ELIAS: Ah! We gaan dubbele punten opnemen! Ik geef een punt aan Joseph, voor verbinden.

JO: Dank je wel.

RON: Ik wil iets ophelderen over de naam “Patel”, van vorige week.

ELIAS: Ja???

RON: Ik had het eigenlijk gelijk al door moeten hebben, dat was echt dom van mij! Lawrence heeft het mij uitgelegd. Is Patel Paul’s essentienaam?

ELIAS: Dit is correct. We zullen Ron een punt geven.

ELIZ: Is Cathy geel?

ELIAS: Incorrect.

ELIZ: Mag ik nog een vraag stellen? (Elias zegt ja) Ben ik geel?

ELIAS: Incorrect. (Breeduit grinnikend) Je bent hard aan het werken! CATHY: Ik wil weten of Cathy Mobowah is.

ELIAS: Correct. Een punt voor Shynla, voor rood.

GUIN: Is paars A?

ELIAS: Correct voor paars, voor deze muzikale noot. Een punt voor Sophia. We zijn veel individuen aan het opnemen in het spel!

VICKI: Ik heb nog een vraag. Ik wil Elizabeth verbinden met de kleur paars.

ELIAS: Correct voor Lawrence, voor paars en Elizabeth.

JO: Ik heb er nog een. Is Mamandy een vrouw?

ELIAS: Correct voor Mamandy, voor het geslacht van vrouw. Nu dat jullie alle vragen over het geslacht hebben opgenomen, mag je ook de kwestie over geslacht uitleggen. (Tegen Vicki)

VICKI: Wil je dat ik dit nu doe? Ik kan het later doen. (Pauze)

JIM: Het zijn er, wat, vier vrouwelijke en drie mannelijke?

RON: Of, het is vier mannelijk en drie vrouwelijk, of het is twee mannelijk en vijf vrouwelijk, of het is zes mannelijk en een vrouwelijk.

VICKI: Omdat het niet uitmaakt.

JO: Omdat er in feite geen geslacht bestaat. (Elias is aan het lachen)

RON: Iedereen krijgt punten voor vragen over het geslacht.

ELIZ: Het maakte niet uit?

GUIN: Het maakt niet uit!

CATHY: Zelfs al zouden ze het niet vragen, krijgen ze toch punten!

ELIAS: Er zijn immers geen geslachten opgenomen in niet-fysieke focus. Het is tenslotte, mijn spel! (Veel gelach)

CATHY: Is dat waarom je mij een punt gaf voor vrouwelijk, alleen maar omdat je me een punt wilde geven, of trok je het gewoon mijn hoofd uit, of wat?

ELIAS: Dit was, in feite, een connectie. Daarom kreeg je een punt voor het geslacht, want je was aan het verbinden, binnen bewustzijn, met dit focus van dit bepaalde geslacht.

CATHY: Dat is waar. (Pauze)

ELIZ: Ja, nou, ik ben nog steeds proberende.

VICKI: Het is jammer dat we maar een punt per spel kunnen krijgen. We zouden gewoon door kunnen blijven gaan, als we maar meer dan een punt konden krijgen! (Op dit “punt”, is er een discussie gaande in de groep over het krijgen van meer punten)

ELIZ: Wat jammer is hierin, is dat ik hieraan gedacht heb, dat er geen geslacht was, maar heb niets gezegd omdat iemand al een punt had gekregen voor het geven van een geslacht. Nou ja….

ELIAS: We geven Elizabeth een punt, voor het verbinden in bewustzijn met het beantwoorden van ons geslachten kwestie. Elizabeth overdenkt haar volgende impressie, die weleens niet zou kunnen aankomen totdat wij onze volgende sessie hebben! (Gelach) En, hebben jullie verder geen impressies meer voor ons spel?

CATHY: Nou, we kunnen het wel spelen, maar we krijgen toch geen punten meer. Want dan zouden we het wel weten! (Pauze) Mogen we dat doen? (gelach)

ELIAS: Je zou het kunnen proberen! (Grinnikend)

CATHY: Het was zomaar bedoeld. Ik bedoel, ik kan op het moment verder niets bedenken.

VICKI: Ik voel mij rot omdat ik vergeten ben wat Mary’s vraag was.

CATHY: Een spel vraag?

VICKI: Ja, wat hadden het er gisteren nog over.

ELIAS: Michael zal nog een andere gelegenheid krijgen voor zijn vraag, en de vraag is ook niet door iemand anders gesteld, dus daarom blijft het zijn vraag. (Pauze)

CATHY: Wat vind je ervan om alleen punten te geven op zondagavond sessies, sinds er dan meer mensen betrokken zijn in die sessies?

ELIAS: We kunnen het idee opnemen, als je dat wenst.

RON: Ik vind het oke.

ELIAS: Dit is acceptabel.

CATHY: Oke.

ELIZ: Oke.

GUIN: Vicki?

VICKI: Ik vind het best. Het maakt mij niet uit.

ELIAS: En we krijgen geen impressies van Yarr?

JIM: Oke, ik denk dat ik niets heb gezegd omdat ik bang was dat het fout zou zijn, maar sinds er geen goed of fout bestaat, ofzo …

ELIAS: Dat is correct! (Gelach)

JIM: Ben ik gelinked aan indigo?

ELIAS: Dat is correct. Een punt voor Yarr.

JIM: Wauw! Ik had dus wel een impressie! Dank je!

ELIAS: Je bent welkom. Ik begon mij al af te vragen of je de hele avond een gesloten mossel zou blijven!

JIM: Nou ja, soms is het nodig dat ik een beetje achter mijn broek wordt aangezeten! Grapje! (Pauze) Mag ik een andere stellen? (Veel gelach) Zijn we terug bij het een-punt-systeem, of wat? Een punt per avond?

CATHY: Nou, we hebben het nog niet gevraagd. Niemand heeft er twee goed gehad, dus we zullen wel zien wat er gebeurd. (Elias is breeduit aan het grinniken)

JIM: Is dat B? Heeft het iets te maken met B?

ELIAS: Je zal dat in onze volgende sessie moeten vragen!

JIM: Ja. Nou ja, je moet het toch proberen! Ik zal het zeker doen. Dank je.

ELIAS: Je bent welkom. (Pauze) Zijn we klaar met onze spelvragen voor vanavond?

CATHY: Ik denk het. Als iedereen die een punt heeft een andere vraag stelt, dan moeten we toch wachten, dus …

ELIAS: Goed dan. Dan zullen we kort doorgaan met de discussie over je chakra’s, oranje en ook geel. Dit zijn je tweede en derde energiecentrum posities; je tweede energiecentrum met de basiskleur oranje. Dit energiecentrum neemt je voortplantingsorganen op, je fysieke nieren, je blaas, je bijnieren, en je huid, ervoor zorgen dat je huid dicht op elkaar aansluit. Je derde energiecentrum, in de kleur geel, is opnemend van je maag, je galblaas, je lever, je kleine darmkanaal, je pancreas, en je ademhaling, die wordt beïnvloed door het middenrif. Dit moet niet worden verward met andere energiecentra die de longcapaciteit controleert, en de functie van de ademhaling. Dit centrum heeft effect op je middenrif. Dit zou in verband staan met activiteiten, zoals muzikale zang, (tegen Ron) die wordt geprojecteerd vanuit het middenrif, niet de borst, want deze wordt door je derde energiecentrum gecontroleerd.

Terugkomend op je tweede energiecentrum van oranje. Zoals ik heb verteld, is de belangrijkste functie van dit centrum betrokken bij je sexuele geaardheid en verlangens. Al je sexuele verlangens en stimulatie wordt gegenereerd binnen dit energiecentrum, en dit centrum is ook levengevend. Dit centrum genereert het focus van ouderschap, en is instrumentaal in het creëren van banden tussen ouder en kind in fysieke focus. Wanneer dit energiecentrum niet geblokkeerd is, en functioneert en op de juiste manier spint, zal de band en communicatie tussen ouder en kind, of tussen individuen betrokken in sexuele relaties, gladjes verlopen. Ik zeg niet dat dit energiecentrum alleen focust binnen de grenzen van interpersoonlijke relaties, door het beïnvloeden van individuen op geen enkel ander gebied als sexualiteit. Dit is een verbindend energiecentrum tussen fysiek gefocuste individuen in een puur fysiek element.
Verbonden en geïntegreerd met andere energiecentra, kan dit sexuele energiecentrum instrumentaal zijn in het creëren van manifestaties en expressies van een intensere, of wat jij noemt “van een hogere natuur”, dan alleen het fysieke. Op zichzelf, genereert het alleen fysieke aantrekking en opname. De organen waar het van invloed op is, zijn; sexuele organen, nieren, blaas. Deze zijn allemaal verbonden met je sexuele focus, en ook beïnvloedend van je sexuele activiteit en prestaties. Hierin opgenomen zijn ook je bijnieren, die, zoals jullie allemaal weten, worden beïnvloed tot op een mate in sexuele focussen. Ook de implementatie van aanraking, wat verbonden is met je huid, het is allemaal verbonden met het hoofd energievoortbeweging van dit centrum.

Excuus, kort. Lawrence, ik zou je vriendelijk willen verzoeken, of je het erg zou vinden om deze “haardos” van Michael te verwijderen uit zijn visuele perceptie! (Veel gelach, terwijl Vicki probeert Mary’s haar voor haar ogen weg te krijgen) Ik blijf Michael vragen deze belemmering op te heffen, maar hij luistert niet zo best! Ik begrijp niet hoe hij visueel kan waarnemen door dit obstakel heen!

Om terug te komen op ons focus: Het onderwerp, op zichzelf, van sexuele oriëntatie en connectie met je fysieke lichaam zal een onderwerp op zich zijn, want ook deze neemt veel diversiteiten op, en zal enige tijd kosten om uit te leggen. In principe, richt dit tweede energiecentrum zich op het beheersen en projectie van deze geaardheid, wat ook rechtstreeks effect heeft op de seksuele geaardheid die je hebt gekozen in fysieke focus.

We gaan door naar je derde energiecentrum dat geel is. Deze is controlerend van de emotionele focus. Emotioneel gefocuste individuen ervaren dit energiecentrum intenser, en merken dit energiecentrum meer op, dan anders gefocuste individuen. Binnen emotioneel gefocuste individuen, passeert alle informatie als eerste door dit energiecentrum heen. Jij, binnen fysieke focus, gelooft dat je waarneemt dat alle inkomende of uitgaande informatie eerst door je brein heengaat. Dit is niet correct. Emotioneel gefocuste individuen verwerken eerst alle informatie door dit gele energiecentrum. Individuen die emotioneel gefocust zijn zullen niet geheel gewaar zijn van dit proces. Zij geloven dat zij eerst denken over een gegeven situatie.
In het opmerken en terugspoelen van je tapes, zul je observeren, of je er nou oorspronkelijk gewaar van was of niet, of, dat het oorspronkelijke informatieproces maar een seconde duurde, zoals jij het noemt, dat alle informatie eerst emotioneel wordt verwerkt. Dit is de hoofdfunctie van dit energiecentrum. Dit is ook waarom emotionele individuen binnen hun fysieke lichaamsexpressie, zweren opnemen, die gecreëerd worden in hun maag of dunne darm, welke beiden door dit energiecentrum beïnvloed worden. Emotioneel gefocuste individuen zullen eerder geneigd zijn om stoffen op te nemen die effect hebben op de lever, wat ook met dit energiecentrum is opgenomen.

Het zal je opvallen dat de organen die verbonden zijn met individuele energiecentra, verbonden zijn in functies die emotioneel evenwicht of onevenwichtigheid opnemen. Emotioneel gefocuste individuen nemen meer fysieke aandoeningen op dan gedachte gefocuste individuen. Dit is geen regel, maar over het algemeen gesproken, loopt dit “wel samen op”, zoals jij zou zeggen in fysieke focus. In de creatie van fysieke aandoeningen, worden vele fysieke manifestaties gecreëerd in de romp van je lichaam, wat hoofdzakelijk gecontroleerd wordt door dit energiecentrum. Dit energiecentrum straalt uit en naar boven. Daarom is het verbonden en heeft het veel effect op de andere energiecentra, die fysiek erboven zijn gelokaliseerd. Ik had al aangeven dat dit energiecentrum zeer krachtig is. Al je emotionele expressie worden door dit centrum beheerst. Dat wil niet zeggen dat alle emoties worden gegenereerd door dit centrum. Want je vierde groene centrum straalt ook wat invloed uit in emotionele expressie, maar in basis, heeft geel het meeste effect.

Het zal je ook opvallen dat binnen niet-emotioneel gefocuste individuen, dit energiecentrum veel problemen lijkt te veroorzaken. Je hoeft geen emotioneel gefocust individu te zijn om conflict met geel te ervaren. Individuen die gedachte gefocust zijn zullen geen aandacht schenken aan dit geel, en wanneer dit energiecentrum niet in lijn is, wordt er niet op gefocust, omdat je niet gewend bent aan het omgaan met emotionele focussen. Dit is waar gedachte gerichte individuen henzelf uit balans gooien. Als je een film zou bekijken van de lijn van je chakra’s, dan zou je zien dat ze normaal gesproken allemaal netjes spinnen binnen een rechte lijn. Een gedachte gefocust individu die conflict ervaart, zal dit geel ver naar de zijkant gooien, en zal veel moeite ondervinden om dit “terug in rij” te krijgen. Ook, zei ik al dat dit energiecentrum zeer koppig is. Het laat zich niet zo makkelijk “terug sturen”.

Ik kom ook weer kort terug op geloofsystemen in verband met dit energiecentrum. Want in je huidige tijd, wordt je aangemoedigd, of je nou wel of niet een emotioneel gefocust persoon bent, om continue je emoties tot uitdrukking te brengen. Er wordt je aangeleerd dat dit gezond is, en “heel goed voor je is”, om open te zijn over je gevoelens. We zijn weer bij de psychologie aanbeland! Ik zeg niet dat je niet open moet zijn met je gevoelens. Integendeel zelfs, en ik heb een nieuwe oefening die ik later met jullie zal doornemen. Ik zeg alleen dat individuen op verschillende manieren zijn gefocust. Sommige individuen zijn niet emotioneel gefocust, en het is meer als belachelijk om tegen deze individuen te zeggen, dat zij continu moeten verbinden met gevoelens, die ze niet eens waarnemen te bestaan! (Dank je wel, Elias! Veel liefs van Ron, Vic, en Mare) (en van de vertaalster!)

Dat wil ook niet zeggen dat hun gevoelens niet bestaan. Dat doen ze wel. Ze bestaan alleen niet binnen de intensiteit die emotioneel gefocuste individuen ondervinden. Ik had jullie al eerder aangegeven dat er meer emotioneel gefocuste individuen zijn dan er gedachte gefocuste individuen zijn. Daarom, binnen je standaard “normen”, die je ook hebt gecreëerd als een officieel geaccepteerde regel, focus je er automatisch op dat alle individuen hetzelfde zijn, en zich uitdrukken op dezelfde manier. Het zal overduidelijk zijn, dat zij zich niet op dezelfde manier uiten. Je kunt ook een balans bereiken in jezelf, en op lijn zijn, en nog steeds emotioneel of niet-emotioneel zijn. (Pauze)

Een kleine opname van een groter, niet ultieme, maar grotere balans binnen een individu, Ron als voorbeeld gebruikend, hoeft niet opnemend te zijn van een enorm emotioneel focus. Er is geen enorme uitlating van emotionele expressies binnen dit individu. Tegelijkertijd, heeft dit individu een groter evenwicht, maar is gedachte gefocust, en zal daarom geen enorme uitlating van emotionele expressie doen. Dat wil niet zeggen dat gedachte gefocuste individuen geen uitdrukking hebben, of emotionele focus ervaren. Het wil ook niet zeggen dat emotioneel gefocuste individuen nooit nadenken. Ze zijn alleen verschillend. (pauze).

Ik zal jullie vertellen dat de oefening van deze week, een interessant experiment zal zijn voor jullie, om oranje en geel op te merken. Want jullie ervaren oranje en geel altijd al, of je deze ervaring nou uitdrukt of niet. Ze zijn zeer ingecorporeerd in je geaccepteerde fysieke focus, zelfs zoveel, dat deze twee energiecentra je cultuur en focus domineren. Je bent een zeer sexueel georiënteerd focus. En daarom is dit centrum, zoals je begrijpt, zeer dominant, en ook zeer geaccepteerd. Je bent ook een emotioneel fysiek focus, of, je wordt aangemoedigd om een emotioneel focus te zijn. Het zal je ook opvallen dat deze twee kleuren binnen je spectrum, gecreëerd zijn door rood en geel, wat de oranje kleur creëert, wat fysieke focus en emotie opneemt, en de situatie van je sexuele expressie creëert.

Je energiecentra, in verband met je kleurenspectrum, zijn veel meer verwoven met elkaar dan je realiseert. Binnen de incorporatie van deze kleuren en energiecentra, en hun hoofd uitdrukkingen, is er geen incorporatie van goed of slecht. Want jullie, in fysieke focus, hechten automatisch goed of fout aan deze expressie vast. Het zijn slechts drijvende krachten achter expressies, die je creëert ten behoeve van ervaringen. (Pauze) Hebben jullie vragen over deze twee centra? (Pauze)

JIM: Ik heb een vraag. Je gaf aan, dacht ik, dat oranje van binnenuit uitstraalt, en ook naar boven toe.

ELIAS: Incorrect. Oranje straalt naar buiten.

CATHY: Naar buiten?

ELIAS: Juist. Geel straalt uit en naar boven.

JIM: In die uitstraling, is dat, dus het is niet, als wij, zeg dat we concentreren op oranje, dan is er niet iets specifieks, zoals dat we niet alleen daarop moeten concentreren, het zou gewoon oranje in het algemeen moeten zijn, zoals het zien van een wiel dat kloksgewijs spiraalt, en, of moet je het gewoon laten flowen?

ELIAS: Dat mag, als je dit wenst.

JIM: Of wat je ook wilt! (Lachend)

ELIAS: Als je incorporerend wilt gaan zijn van deze allesomvattende oranje kleur, dan zou je weleens een overweldigend verlangen kunnen ervaren om fysiek intiem met je vrouw te zijn! (Gelach)

JIM: Oeps! Oke.

VICKI: Dá’s balen! (Hier liggen wij inmiddels allemaal in een deuk)

JIM: Normaal gesproken is dat toch wel een wederzijds gebeuren.

GUIN: Dat was mijn volgende vraag. Als je focust met een ander persoon, als je focust op oranje, dat maakt je dan meer intiem met elkaar, juist?

ELIAS: Dat zou correct zijn.

JIM: Maar oranje, zei hij, als ik het goed begrijp, straalt niet van binnenuit. Is dat, ik bedoel, doet het niet, (we beginnen hier allemaal tegelijk te praten)

JO: Het straalt uit.

JIM: Maar je kan niet oranje uitstralen, de fysieke sensatie van, want dat is wat seks is, het is enkel maar een fysieke sensatie voor jezelf. Kan die fysieke sensatie eruit geduwd worden met oranje?

ELIAS: Absoluut! Het zal je opvallen dat ik zei dat dit oranje energiecentrum uitstraalt, niet op of neer, want dit betreft een kleur die connectie heeft. Het straalt uit of zend zijn energie uit, om te verbinden met de energie van een ander persoon, want dit is het doel ervan. Dit is een zeer verbindende kleur; is dit is waarom, van alle fysieke energie die gevoeld wordt, je de sexuele energie zult voelen als meest dominant. En dit gevoel, om in tevredenheid te zijn, wordt gecreëerd om connectie te hebben, fysiek, met een ander persoon. De inter-vermenging van dit energiecentrum en kleur drukt enorme energie uit, en kan ook, met de opname van indigo of paars, niet alleen fysiek worden uitgedrukt, maar ook uitgedrukt worden naar het universum, want dit is de ultieme expressie van een unie. Je zult begrijpen dat als je deze situatie zou ervaren, dat de uitgezonden kracht van dit oranje energiecentrum, in connectie met indigo of paars, een zeer efficiënte stuwer kan zijn van universele energie expressie. Dit is een creatie van een zeer prachtige energiemanifestatie. En de incorporatie van de fysieke expressie van dit energiecentrum, in connectie met hogere energiecentra, kan universeel gevoeld worden, net zo intens, of nog meer, als dat je het ervaart binnen bewustzijn in fysieke focus.

JIM: Verbazingwekkend! Dank je wel. (Lange pauze)

VICKI: Nóu, … (Gelach)

CATHY: Ik wachtte af wat hij zou aanvoelen bij je!

VICKI: Ik probeer altijd even te wachten, zodat anderen ook een kans krijgen.

CATHY: Ik voelde dat zij wachtte. Ik voelde dat zij wachtte!

ELIAS: Shynla drukt het verlangen voor een punt uit, voor connectie!

CATHY: Krijg ik er een? (Lachend)

ELIAS: We waren gestopt met het spel voor vanavond!

VICKI: Nou, ik ben alleen maar nieuwsgierig naar het gebruik van deze energiecentra in de behandeling van zowel normale als abnormale menstruatieproblemen.

ELIAS: Ik zal je eerst vertellen dat je fysieke lichaam wel bepaalde functies opneemt, die je zeer kunstzinnig hebt ontworpen, die geen geloofsystemen zijn. Een ervan is de opname van energiecentra en hun doeltreffendheid, binnen de vrouwelijke cycli. Ik zal kort afwijken om aan te geven dat mannen ook cycli ervaren, maar vanwege het feit dat zij ervoor kiezen om niet te bloeden, hechten zij geen belang aan deze cycli, en nemen alleen een houding op, die zij op prikkelbare wijze ervaren.

JO: PMS bij mannen! (gelach)

JIM: Ik heb dat al zolang gedacht, ik bedoel al jaren!

JO: Wij wisten dat allang. Jullie mannen ontkennen het alleen altijd maar.

RON: Niet! (Iedereen giert het uit)

JIM: Nou, mooi! Nu hebben wij ook een excuus!

ELIAS: Je zou weleens een nieuw woord moeten opnemen in je PMS, van pre of post “mans” syndroom! (Humoristisch)

JIM: Nou, het is wel soort van ironisch dat precies dat woord erin moet zitten.

ELIAS: En jij denkt dat dit een toeval is?

JIM: Nee, kan niet.

JO: Het was een plan. (We zijn het hier allemaal mee eens)

ELIAS: Je energiecentra zijn verbonden. Ze functioneren binnen het ontwerp van je fysieke lichaam zoals jij het gecreëerd hebt. En het is uitdrukkend van bepaalde functies die je zeer (pauze, glimlachend) efficiënt hebt opgenomen. Jullie hebben allemaal bestudeerd, in je scholen en klaslokalen, de werkingen van je fysieke lichaam, en je voortplantingsystemen. Zoals ik al zei, geel is zeer beïnvloedend met oranje. Ik heb ook gezegd dat rood en geel, wat primaire kleuren zijn, oranje creëren. Daarom zijn elementen van beide ingecorporeerd binnen oranje. In de expressie van rood, heb ik uitgelegd dat dit ook incorporerend is van je mannelijke en vrouwelijke organen. Dit is de trekking, naar beneden toe in energie, in beide sexuele oriëntaties. Bij vrouwen, is het de trekkende energie die menstruatie veroorzaakt, in mannen, de trekking die de situatie van ejaculatie creëert.

Binnen het vrouwelijke lichaam, zijn bepaalde elementen gecreëerd binnen een cyclus die fysieke sensatie opneemt. Er zijn elementen die kunnen worden ingecorporeerd, in samenhang met energiecentra, die behulpzaam kunnen zijn bij de oncomfortabelheid van normale cyclus ervaringen. Natuurlijke elementen die jullie zelf hebben gecreëerd binnen de natuur, daarom zijn ze natuurlijk, kunnen gebruikt worden in samenwerking met energiecentra. In andere ontwikkelingsfocussen binnen je species, werd hitte toegebracht met stenen, met de energie-uitstraling van oranje, om discomfort te verlichten. Ik zeg niet dat je hete stenen op je buik moet leggen! Ik geef alleen een voorbeeld van het opnemen van natuurlijke elementen in lijn met energiecentra.

Je kunt ook, in het omgaan met deze drie energiecentra, de drie kleuren van rood, oranje en geel opnemen, in het balanceren en spinnen. Wanneer ik deze manier van spinnen aangeef ten behoeve van een specifiek doel, dan zou ik deze chakra’s gelijkluidend laten spinnen. Wees niet bezorgd dat hun natuurlijke rotatie verschillende snelheden opneemt. In het spinnen van de centra in dezelfde snelheid, en harmonie toelatend binnen hen, zul je een behulpzaamheid ondervinden in het verminderen van emotionele expressie, en vermindering van fysieke expressie, en een vermindering van bloeden. Shynla zal niet meer haar luier hoeven op te nemen! (Cathy en Vicki gieren het uit) Wanneer je op specifieken focust, en bloedstroming is er een van, dan mag je, gedeeltelijk, ook wat groen opnemen, want dit is niet enkel helend, maar is ook zeer beïnvloedend van je bloedsomloopsysteem, die de bloedstroom reguleert.

VICKI: Dat moet je op dezelfde snelheid laten spinnen als de anderen?

ELIAS: Correct. Ik zal een suggestie doen dat wij een korte onderbreking spinnen! Wanneer we weer doorgaan, kun je meer vragen stellen over je chakra’s, of we kunnen afwijken naar andere vragen, als je wilt.

BREAK 8:06 HERVATTING: 8:50

ELIAS: Jullie mogen je vragen stellen.

CATHY: Oke. Dus als wij onze chakra’s kunnen rondspinnen en de bloedstroom kunnen vertragen, kunnen wij ze dan ook spinnen en de frequentie naar beneden brengen? Want het is gewoon een overtuiging, niet?

ELIAS: In feite, is dit correct. Als je juist concentreert, en gewaarzijn incorporeert, en geloofsystemen negeert, dan zou je in feite deze cyclus helemaal kunnen stopzetten.

CATHY: Ja! Dat zou ik fijn vinden!

ELIAS: Je hebt dit fysieke lichaam en al haar werkingen gecreëerd, met inbegrip van de cycli, vanwege interverbonden redenen. Dit is waarom individuen trauma ervaren wanneer voortplantingsorganen te vroeg worden afgebroken. Dit is niet van toepassing op anticonceptiemiddelen, wat betekent dat je fysieke procedures kunt opnemen voor het creëren van een onderbreking in de flow van mannelijke of vrouwelijke voortplantingsorganen, want je bent nog steeds opnemend van functionerende systemen. Individuen die deze voortplantingsorganen volledig laten verwijderen, ervaren fysieke en emotionele trauma’s, wanneer deze voortijdig worden verwijderd.

Je hebt dit lichaam van je zeer efficiënt gecreëerd. Om het in harmonie te laten werken met de natuurlijke elementen, dit niet alleen binnen je fysieke lichaam zijn, maar in connectie zijn met wat jij ziet als de natuur en alle elementen. Het zal je opvallen, zoals we eerder bespraken, dat niet alleen de natuur, zoals jij het ziet, aan jouw verbonden is en jij ook aan haar verbonden bent, maar dat de elementen van de atmosfeer, en het weer, en de seizoenen ook verbonden zijn met je bewustzijn, wat allemaal in cycli gecreëerd wordt. Je hebt dit fysieke focus ontworpen om te manifesteren in cycli. Daarom heb je ook je fysieke expressie van je lichaam ontworpen om cycli op te nemen.

Je mag dan af en toe geërgerd zijn met de fysische werking van dit lichaam dat je gecreëerd hebt, maar je hebt het voor een reden gecreëerd om te functioneren op deze manier. Hoewel je binnen de vruchtbare jaren wat ongemak kan ervaren, zoals jij het waarneemt, of enige ergernis met zijn functioneren ervaart, profiteer je ook van de voordelen van zijn connectie. Wanneer je eenmaal de fysieke leeftijd hebt bereikt waarin je niet langer deze cyclus opneemt, zal je verlangen in de energie van dit chakra ook afnemen. Jullie zullen allemaal een stijging van fysiek verlangen en connectie in latere jaren ervaren, net voor de discontinuering van dit cyclus. Het zal je in discussies met anderen opvallen, dat je meer sexueel georiënteerd of actief bent, of sterkere verlangens opneemt op dit gebied, en dit vasthechten aan leeftijd. Wanneer je in je dertiger of veertiger jaren bent, ervaar je een piek in fysiek seksueel bewustzijn, wat voornamelijk vrouwen betreft. Dit is vanwege de reden dat je lichaam gewaar is van een nadering van een discontinuering van de cyclus, en geeft een stroom van energie af, als laatste expressie.

Mannen ervaren niet noodzakelijk deze zelfde toestroming van energie binnen deze zelfde jaren. Omdat hun voortplantingsvermogen niet afhankelijk is van leeftijd of cycli. Dit is een fysieke creatie die je hebt opgenomen voor je eigen voordeel. Omdat je niet gedurende je gehele fysieke focus kinderen wenst te baren, wat je keus is. Je kiest voor de creatie van een bepaalde hoeveelheid tijd binnen fysieke focus om jezelf de mogelijkheid te geven kinderen te baren. Je hebt er ook voor gekozen dit vermogen te kunnen stopzetten, zonder de permissie van je mannelijke wederhelften, door het discontinueren van je cyclus. Dit is ook een geloofsysteem dat werd geïnitieerd door separatie in fysieke focus, want in feite zou je kunnen kinderen kunnen produceren zonder dit cyclus. Je zou ook realistisch kinderen kunnen produceren zonder deze specifieke organen. Dit is een opgenomen geloofsysteem, maar het is zeer effectief in zijn werking, want als je er niet in gelooft dat je kinderen kunt produceren, zul je ze ook niet kunnen produceren.

Ik zal Michael nogmaals als een voorbeeld gebruiken. Dit zal hem verbazen, want zijn lichaam is in werkelijkheid niet getroffen door een opgenomen ziekte, die zijn reproductievermogen aantast. Hij gelooft in deze situatie. Daarom, in de jaren volgend op de geboorte van zijn zoon, stopte zijn vermogen tot het produceren van kinderen, omdat hij niet gelooft dat dit nog functioneert. Dit is, in werkelijkheid, een zeer efficiënte modus van anticonceptie. Want het heeft hem in staat gesteld om geen kinderen te kunnen krijgen voor vele jaren, en heeft hem de vrijheid gegeven, door een geloofsysteem, om geen angst te hoeven opnemen hiervoor. Je hebt ieder ditzelfde vermogen. Als je gelooft dat iets niet mogelijk is, dan zul je het ook niet creëren. In het geloven van de mogelijkheid van iets, open je de deur om te kunnen creëren wat je ook maar wilt. Als je wilt stoppen met de creatie van je vrouwelijke cyclus, dan ligt dit binnen je vermogen. Ik waarschuw je alleen wel, dat je het effect ervan op alle andere elementen in consideratie neemt, wanneer je deze met opzet discontinueert. Tegen Shynla zeg ik dat behalve een lichte hinder, er geen aanwezige reden is, in haar geloofsystemen, voor de discontinuering van dit cyclus, omdat het geen bedreiging vormt.

CATHY: Waar. Ik wil het alleen wat meer kunnen uitspreiden, dat is alles! Het is licht, ik weet het.

GUIN: Ik heb een persoonlijke vraag. Sinds ik niet geloof dat ik een geloofsysteem heb, om mijn cyclus uit te stellen of uit te spreiden, wat is dan mijn probleem? Of, wat is mijn … probleem? Misschien is het geen probleem, maar,

ELIAS: Dit zou je zelf kunnen beantwoorden. Want in het zijn van een emotioneel gefocust persoon, laat je dit geel je oranje centrum overheersen. En ben je continue effect aan het hebben op de werkingen van dit centrum. Je zou een lichte scheiding kunnen overdenken van deze twee energiecentra. We hebben dit nog niet helemaal besproken, maar je zal zien dat een andere zeer waardevolle en sterke eigenschap van geel de onthechting is. Dit, in tegenstelling tot emotioneel gefocuste personen, is het element van geel dat gedachte gefocuste personen zeer goed kunnen manipuleren. Onthechting betekent niet ongevoelig zijn. Het is geen element van insensitiviteit. Het is een separatie met een doel. Omdat dit energiecentrum zo krachtig is in het uitstralen van emoties, moet het ook binnen zichzelf gebalanceerd worden. Hierin, neemt het een element van onthechting op. Begrijp dit niet verkeerd. Dit is geen tegengestelde. Dit is niet een geval van het “uitschakelen” van emoties. Het is een stapje terugnemen van de intensiteit van emoties. Het is een toestaan van andere energieën om opgenomen te worden, en het goed functionerend te houden zonder de inmenging en overweldiging van emotioneel focus. Wanneer je concentreert op onthechting in dit geel, zul je zien dat het ook zeer krachtig en behulpzaam kan zijn. Vele vrouwen nemen dit probleem op, als je het op deze manier wenst te zien, dat wil zeggen dat zij verwarring opnemen. Individuen, mannen of vrouwen, vertalen veel verwarring in fysieke expressie. Verwarring of emotie is makkelijk uit te drukken via vrouwelijke cycli. Jullie hebben zelfs jezelf hier toestemming voor gegeven!

GUIN: Verwarring is het juiste woord. Dus, het samenmengen van al de kleuren was niet het juiste ding om te doen! (Lachend) Oke. Dank je.

ELIAS: Je kan met deze situatie experimenteren in je slaapstaat. Je emotionele focus opnemen in je slaapstaat. Dit is een veilige omgeving voor expressie. Het biedt je de gelegenheid om jezelf emotioneel en fysiek te ervaren en uit te drukken, zonder het ontwikkelen van verschillende incidenten in je wakende toestand. Je hebt dit eerder op een efficiënte manier weten te bereiken met je oranje en groen. Daarom zou je ervoor kunnen kiezen dit vermogen op te merken, en het te verplaatsen naar dit andere gebied in je focus.

Ik zal een oefening met je opnemen. Onze ontmoetingen binnen dit forum neemt connectie op, niet alleen met elkaar, maar ook in binnen jullie zelf. Dit forum werd ontworpen voor het doel van het vermijden van trauma. De manier waarop je trauma zult vermijden, is door meer gewaarzijn van zelf in connectie met essentie op te nemen. En ook door zoveel mogelijk separatie te elimineren. Daarom zullen we periodiek oefeningen uitvoeren om het gewaarzijn van je zelf te verruimen, en hierdoor minder separatie van essentie en meer connectie met elkaar te krijgen.

Deze week, vraag ik jullie om jezelf en je geloofsystemen te onderzoeken. Ik vraag jullie hierop te focussen met een ander gewaarzijn dan alleen oppervlakkig, en iets binnenin je uit te kiezen, waar je conflict mee ervaart in een geloofsysteem. Opnemend van een element dat jij zou zien als “geheim”; (pauze, ter benadrukking) een element waar je persoonlijk in betrokken bent, waar je jezelf niet comfortabel in zou voelen om een ander te vertellen. Je mag de hele week gebruiken om zo’n element te vinden! Daardoor, krijg je veel tijd om je eigen bewustzijn te onderzoeken, en als je volgende week komt met dit element waardoor je jezelf voelt als een kind die een snoepje heeft gepikt in een winkel, opnemend van een geloofsysteem dat dit slecht is, zal ik je uitlachen, en je zeggen dat je nog maar eens moet gaan nadenken! (Lange, stille pauze)

CATHY: Wauw!

VICKI: Dus, we worden verondersteld onszelf te onderzoeken, en een element te vinden die wij normaal gesproken niet met andere mensen zouden delen, en het te verbinden aan een geloofsysteem.

ELIAS: Ja.

RON: En dit moeten wij dan moeten delen met elkaar? (Veel “nerveus” gelach)

CATHY: Dat is het beste gedeelte!

RON: Gelukkig, heb ik zoiets niet! (Gelach) Andere mensen raken helemaal ondersteboven over dit hele gedoe!

ELIAS: Dit is vanwege de reden dat Ron ultiem in evenwicht is, en ook een niveau van “perfectie” heeft bereikt! (Humoristisch sarcastisch) Dit is ook waarom Ron nog fysiek gefocust is! (Gelach) Hoewel ik wel dacht dat ik communicatie met hem ervaarde in mijn focus. Je zal wel een spookverschijning zijn, die ik vanavond zie! (Weer, zeer humoristisch sarcastisch gebracht, gelach, en een pauze) Ja, dit gaan we met elkaar delen! (Meer gelach) En, ook ik zal met jullie delen.

RON: Zal dit een wedstrijd worden? (Meer gelach)

ELIAS: Als dit het geval zou zijn, denk dan niet dat ik zou winnen! Ik ben er zeker van dat ik, gedurende mijn levens in fysieke focus, veel ergere dingen heb ervaren, dan iemand van jullie ooit heeft ervaren in fysieke focus!

CATHY: Zou je ons misschien een voorbeeld kunnen geven? (Gelach) Ik wil je een beetje “aanvoelen”. Ik bedoel, dat van die snoep was veel te simpel, en ik ben er zeker van dat je dit met andere groepen elders hebt gedaan. Kun je ons niet gewoon een voorbeeld geven? (Leuk geprobeerd, Cathy!)

ELIAS: Je mag in je eigen bewustzijn en zelf gaan graven, en ik zal mijn voorbeeld geven tijdens de bijeenkomst, wanneer we ervaringen gaan delen … volgende week! (Grinnikend, en meer gelach)

CATHY: Iets dat dus een geheimpje is van jezelf?

ELIAS: Dit betekent niet noodzakelijk een actie. Je kan een geloofsysteem hebben dat effect op je heeft, waar je alleen maar over nadenkt of voelt, maar waar je niet feitelijk op handelt. Maar wat effect heeft op je focus, omdat het een geloofsysteem is. Je mag ook vertellen over een actie, waarvan je denkt dat je geheimzinnig over moet zijn. Ik zal er later meer over vertellen. (Pauze)

GUIN: Zou het niet leuker zijn om, bijvoorbeeld gewoon proberen te verbinden, dat we het zeg maar, uitzenden naar iedereen, in plaats van het volgende week hardop te zeggen? Dat zou beter verbinden zijn, tóch? (Leuk geprobeerd, Guin!)

ELIAS: Dit is een deel van de oefening. In de eerste plaats, zoals ik jullie al heb verteld, is er geen goed of fout. Deze oefening is uitdrukkelijk om te illustreren hoe je disconnectie pleegt, en separeert, en waardeoordelen velt, en jullie zelf beïnvloeden, en effect hebt op je eigen bewustzijn door middel van geloofsystemen. Het punt van deze oefening zal niet tot zijn recht komen, als je geen stap zet in de richting van verbinden, en het vertrouwen riskeert. Wanneer je niet vertouwend bent, en doorgaat met het opnemen van separatie, zul je trauma ervaren in je verschuiving. Mijn doel is om dit te vermijden door het woord tot je te richten.

Jullie zijn nu allemaal opnemend en genoeg verbonden om te beginnen met praktische toepassingen, en met het daadwerkelijk verruimen van je gewaarzijn. Tot nu toe, verruim je gewaarzijn conceptueel, en ook periodiek, experimenteel. Maar voor het grootste gedeelte, zijn zelfs je ervaringen in het verbinden of verruimen zeer beperkt. Wanneer jullie geconfronteerd worden met separatie of conflict, kom je “vast te zitten”. Ik help door het geven van aanwijzingen, en probeer voor een gedeelte je separatie te elimineren, en je meer vertrouwen op te laten nemen, en hierdoor zul je meer begrip gaan opnemen over hoe om te gaan met conflict, en dit te elimineren. Net zoals Elizabeth aangaf dat je niet echt een concept kunt begrijpen, voordat je deze hebt ervaren, zul je ook hierin, niet echt de concepten begrijpen die ik je aangeef, als je deze niet opneemt door het ervaren ervan. Fysieke focus is gebaseerd op ervaren. Dit is een focus van ervaringsgerichte kennis. Je hebt het ontworpen om te kunnen ervaren. Daarom incorporeer je in je realiteit wat je ervaart. (Pauze) Als je niet wenst te participeren, dan is dit ook acceptabel. Dat is jouw keuze. (Weer een pauze) Hoewel, je dit niet voor eeuwig zal kunnen ontlopen, en een keer wordt je toch “voor het blok gezet”, om zo te zeggen! (Glimlachend, en nog een lange pauze)

CATHY: Oke. Ik heb een vraag. Hebben Mary en Vicki hun essentie geopend ter samensmelting?

ELIAS: Deze samensmelting is altijd geweest. Daarom is het niet noodzakelijk om geopend te zijn, bij wijze van spreken, omdat het nooit gesloten is geweest. Alleen zijn nu opnemend van een fysiek gewaarzijn, en merken deze connectie op in fysieke focus, want nog maar een begin is. In voorgaande fysieke ontwikkelingsfocussen die zij samen deelden, waren zij meer bereikend van deze connectie en opmerkzaamheid, binnen fysieke focus, dan zij nu zijn. Ik zal je, voor de humor, een “geheimpje” vertellen, dat in een fysiek focus, zij feitelijk werden aangezien voor verbonden heksen, want zij waren niet alleen samen verbonden in het continu lezen van andermans gedachten, maar focusten ook gezamenlijk op anderen, en namen dezelfde beelden waar, waardoor zij continu de mensen om hen heen bang maakten; wat in een focus van Turkije was, als zigeunerinnen. Zij hadden hier dus ook geen kristallen bol voor nodig om dit te kunnen doen! (Grinnikend naar Vicki) Gelukkig, was je niet in Salem! (Gelach en een pauze)

VICKI: Toen ik vanochtend wakker werd, had ik een zeer vage droomherinnering, maar had wel een impressie en een vraag die daaruit voortkwam, en ik wilde er wat meer van weten. De impressie was dat mijn moeder, en Peter, en een collega medewerker, misschien allemaal gefragmenteerd waren van dezelfde essentie, en ik ben nieuwsgierig over die impressie.

ELIAS: Deze impressie, waarin je zelf ook betrokken was, was ook een connectie van een ander ontwikkelingsfocus, in welke jullie allemaal connectie hadden. Het waren je kinderen, en jij was de moeder. Twee van deze individuen, als jouw kinderen, waren zeer irritant voor je! (Glimlachend)

VICKI: Dus dit was meer een ontwikkelingsfocus connectie?

ELIAS: Dat zou juist zijn. Deze twee individuen, je moeder en Peter, waren onverbeterlijk, in jouw woorden, en veroorzaakten veel leed en emotioneel conflict voor je. Dit bleef plaatsvinden gedurende dat focus tot aan je tijd van vertrek, deze individuen in de voordurende irritatie met jou, tot aan je “sterfbed” toe. Het derde kind, was de bemiddelaar tussen de andere kinderen en jezelf, wat ook veel conflict veroorzaakte tussen die andere kinderen. Want dit derde kind genoot het voorrecht van het beheersen van je zaken en vastgoed, omdat het een van de drie was die vertrouwd werd. Dit creëerde ook onenigheid, die werd uitgedrukt door irritatie naar jou toe. Je koos er uiteindelijk voor, in ouderdom, moezijnd van dat bepaalde focus en de conflicten, om dat focus te beëindigen. Deze individuen zijn niet allemaal gefragmenteerd door een essentie. De twee irritante essenties zijn vanuit een gefragmenteerd. De andere werd gefragmenteerd door een andere.

VICKI: Dank je.

ELIAS: Je bent welkom.

VICKI: Ik ontving ook een vraag vanochtend, die al eerder naar voren kwam. Waarom, eigenlijk, zijn er meer emotioneel gefocuste personen dan gedachte gefocuste personen?

ELIAS: Dit zou voor de reden van ervaring zijn. Veel essenties die kiezen om te manifesteren in deze bepaalde dimensie en fysieke focus, kiezen te manifesteren vanwege de ervaring van emotioneel focus. Dit is een intensere ervaring dan een gedachte, of politieke of religieuze. Deze focus biedt ook een grotere variëteit aan ervaringen. Niet allemaal, maar de meeste essenties die fysieke focus ervaren, zullen kiezen manifest te zijn binnen een emotionele focus. Zelfs individuen die in basis gedachte gefocust zijn, kunnen kiezen voor de ervaring van een emotioneel focus, binnen een of enkele ontwikkelingsfocussen. Zoals met alle energie en alle manifestaties, zul je ervaren dat essenties zich ook groeperen naar gelijkenis. Als je naar je oceaan kijkt, zie je in het water vele elementen. Het basis element is water. Net zo kun je denken aan het collectieve geheel van essenties als aan de oceaan, een basiselement vertonend van een focus, maar opnemend van vele andere elementen, niet in gelijke proportie. Deze elementen zijn van essentie, niet alleen van fysieke focus. Hoewel je ervoor kunt kiezen om het meest dominante element te veranderen, gedurende de ervaring in een bepaalde ontwikkelingsfocus, blijft je basis persoonlijkheid opnemend van een bepaald element. En daarom, wanneer ik tegen je zeg dat je een gedachte, of emotioneel, of politiek, of religieus gefocust individu bent, dan spreek ik tegen je over je essentie, niet alleen over je fysieke focus; hoewel binnen de incorporatie van deze groep, je manifesteert in gelijke wijze als je essentie. Was dit behulpzaam?

VICKI: Ja. Dank je. Het enige wat ik nog heb voor vanavond, is Michael’s vraag voor het spel.

ELIAS: Ah, we zijn weer bij het spel aanbeland!

VICKI: Michael wil geel met Sophia verbinden.

ELIAS: Correct. Een punt voor Michael, voor het verbinden van Sophia.

JO: Ik heb een vraag. In een voorgaande sessie, sprak je met een paar mensen, en zei dat wij “dingen te doen” hadden. Is dat dingen te doen in dit fysieke focus, of ná dit fysieke focus?

ELIAS: Allebei.

JO: Allebei? Dus, is er een specifiek doel?

ELIAS: Ik heb een hekel aan dit “doel” woord voor fysieke focus. Zoals ik al tegen Dimin zei, moedigt dit je aan tot het leiden van je gedachten op een bepaalde manier, waar ik het niet mee eens ben, omdat het bemoedigend is van geloofsystemen.

JO: Dus, wij hebben dingen te bereiken, iets te bereiken?

ELIAS: Het verruimen! Je bent informatie aan het verzamelen geweest, en je bent begonnen te verbinden. Je bent begonnen om binnen jezelf opnemend te zijn, daardoor kun je ook beginnen met het verruimen van je gewaarzijn; en dit is de reden van de oefening voor de volgende sessie! (Glimlachend)

JO: Dank je.

ELIAS: Je bent welkom. Ik zal ook aangeven, voor we discontinueren, dat Yarr’s waarneming van de incorporatie van een andere essentie in connectie met fysieke gevoelens correct is, en je mag nu deze essentie met een kleur opnemen, en met een gedeeltelijke naam. (Grinnikend op een uitdagende manier, en een lange pauze) Je bent toch met het spel verbonden, juist?

JIM: Ja.

ELIAS: Dan heb je dus je essentie.

JIM: Hmmm. Dank je.

ELIAS: Je bent welkom.

GUIN: Ik heb een vraag over het spel. Is er meer dan een fysiek gefocuste naam verbonden aan iedere kleur?

ELIAS: Ik ben geamuseerd vanavond, omdat er na zo een lange periode van disinteresse voor het spel, we nu worden overmeesterd door vragen, en het testen van Elias! (Gelach) Ik zeg je dat je deze vraag volgende week kunt stellen!

GUIN: Goed dan. Dan veronderstel ik dus ook dat mijn volgende vraag ook buiten vraag is! (Gelach) Ik wacht wel tot volgende week.

ELIAS: Dan zal ik mezelf nu excuseren, en jullie een goede avond wensen, en jullie hebben veel om over na te denken deze week, en veel connectie te maken met jezelf! Adieu.

Elias vertrek om 10:02 PM


Vertaald door