Sessie 8

Zondag, 21 mei 1995 (herziene versie)

Deelnemers: Mary (Michael), Vicki (Lawrence), Debbie (Catherine), Christie (Oliver), Laszlo (John), Bill (Kasha), Julie (Peter), Ron (Olivia), en een nieuwe deelnemer, Aram. (Essentie-naam onbekend)

Note: Tot op heden zijn onze pogingen om sessies op te nemen niet succesvol geweest. Ron was aan het experimenteren met een camcorder en een microfoon in deze sessie, wat succesvol was. We waren eigenlijk niet aan het videotapen, als per Mary's verzoek, maar Ron had stiekem een knop omgedraaid, en voila! Onze eerste videoband!

Elias "aankomst" 6:23 PM. ("Tijd" was 45 seconden)

ELIAS: Goeienavond. (Pauze) Welkom terug John! (Glimlachend) We zullen Ron verwelkomen, en een nieuw gezicht. Dit is ... Wie?

VICKI: Dit is Aram. Dit is mijn zoon. (Elias glimlacht naar Aram)

ELIAS: Tijdens onze laatste bijeenkomst, waren we gericht op het onderwerp van je overtuigingen. Dit is van zeer groot belang. We zullen doorgaan met het bespreken van dit onderwerp. Er was enige verwarring over bepaalde concepten. Ten eerste zullen we het onderwerp behandelen van hoe ingewikkeld je overtuigingen zijn voor ieder van jullie. Ook zullen we behandelen over hoe je overtuigingen niet altijd herkend worden door jullie individuele zelf.

Je hebt een fundamentele overtuiging in de misleiding van je fysieke zelven. Dit is onjuist. Je hebt een scheiding tussen je fysieke focus en je essentie aangebracht voor een doel. Dit is niet een misleiding van natuur. Het is slechts een separatie en een misverstand in je focus. Je hebt dit gecreëerd met de bedoeling van de ervaring in je fysieke focus. Ik heb uitgelegd dat je dit bestaan hebt gecreëerd voor haar ervaring. Dit is het enige doel. Je scheidt je zo ver af van je essentie dat je vergeet wat je echt bezit!

Je bent allemaal een deel van de natuur. Dit is een moeilijk begrip voor jullie. In deze focus, zie je jezelf als separate wezens, van elkaar en van de natuur. Dit is onjuist. Jij hebt de natuur gecreëerd, en bent daar een onderdeel van. Ik zal proberen om een klein voorbeeld te geven.

Waan je zelf in een veld, zittend in het groene gras. Voor je staat een enkele bloem. Je separeert deze bloem niet, in zijn huidige toestand, van de natuur. Nu, stel je voor, jij op aarde; deze bloem, deponeer je in een kleine pot. Ben je nu de bloem aan het verbreken van de natuur? Nee, dat doe je niet. Ziet de bloem zichzelf nu anders, nu dat het niet rechtstreeks verbonden is met de aarde? Nee, dat doet het niet. Ze ziet haar stengel en bladeren en bloem als dezelfde. Ze maakt geen verschil. Het heeft geen disconnectie met de natuur. Jij bent ook een deel van de natuur. Echter, jij ziet jezelf als verbroken. Je voeten zijn niet in de aarde geplant, dus beschouw je jezelf als separaat ervan. Dit is onjuist. Een fragment van je essentie is gericht in een fysieke realiteit, maar andere delen of fragmenten zijn gericht in de natuur in andere gebieden. Een deel van jullie collectieve focus laat je planeten ronddraaien. Een deel van jullie collectieve essenties creëert je weer, en je getijden, en het groeien van alle dingen. Je kan deze delen van je wezen niet zien, dus geloof je niet dat ze bestaan.

Er was oorspronkelijk een reden, voor deze scheiding van essentie en fysieke focus. Het is moeilijk om écht iets te ervaren als je vooraf kennis ervan hebt. In je wezen, heb je kennis van al deze dingen, omdat je ze zelf gecreëerd hebt! Om ervaring in een fysieke focus op te doen, heb je ervoor gekozen om je essentie te vergeten. Dit, voor een "tijdje", in jouw woorden, (glimlacht, en wij lachen allemaal) diende haar doel. Het stond je toe te ervaren in alle volledigheid van een fysieke focus. Veel individuen zijn nog steeds heel gericht in deze situatie.

Jullie allen hier samengekomen zijn op een punt gekomen waar dit niet volledig meer nodig is. Jullie zijn je kringloop aan het volbrengen, zoals ik al eerder aangaf. Dit betekent echter niet dat je je fysieke focus beëindigd! Het betekent alleen maar dat je een veel vollere ervaring zal hebben, als je dat wilt. (Pauze)

Je hebt de mogelijkheid om fysieke dingen te ervaren, en tegelijkertijd bewust te zijn van de dingen van je essentie. Ik heb al gezegd dat alleen de scheiding tussen je essentie en deze gefragmenteerde focus ervan, je angst is, op dit punt.

We zullen ook bespreken, met betrekking tot je overtuigingen; hoe verraderlijk ze zijn, en ook hoe jullie individueel, in elke dag van je leven, je tweedeling versterken. In jullie eigen eenvoudige taal, ontkrachtigen jullie jezelf, continue! Door dit te doen, versterk je een onnodige scheiding. Wanneer jullie praten met elkaar, excuseren jullie je voor je gevoelens! (Gelach) Je maakt aanmerkingen op je verklaringen naar elkaar. Je voelt een onwaardig zijn van zelf. Dit is onjuist. Het enige doel wat dit dient is het creëren van verwarring en ongemak binnen jezelf.

Veel dingen in je fysieke focus worden automatisch en kunstzinnig gecontroleerd door je essentie. Jullie fysieke lichamen, heb ik uitgelegd, zijn directe uitdrukkingen van je essentie. Deze lichamen zijn niet, onderstreep niet, alleen maar 'voertuigen', zoals jullie naar hen verwijzen! Ze zijn een creatieve, kunstzinnige expressie van je wezen. Het bezit het vermogen het functioneren van elke beweging, van elke cel, elk partikel van je lichaam, te creëren.

Wanneer je in een kamer zit, en opeens een drang krijgt om naar een andere kamer van je huis te gaan, heb je een gedachte die je motiveert. Je denkt niet aan alle 'techniek' van de factoren die bijdragen tot de verwezenlijking van deze kleine handeling. Je denkt niet na over hoe je ademhaalt, of hoe je bloed circuleert. Je neemt niet in consideratie, in de eerste plaats, elke beweging van elke spier van je lichaam om te kunnen bewegen. Je lichaam, hoe dan ook, beweegt toch! Elke levende cel en deeltje bevat in je lichaam, is verbonden, en in communicatie met je essentie. Dit is waar zij haar sturing ontvangt.

Jullie wetenschappers, zelfs nu tijdens jullie grote technologische tijdperk, begrijpen niet de geniale werkingen van je hersenen. Iedere molecuul van je fysieke expressie is een kunstwerk van bewustzijn. Op deze manier ben je niet gescheiden van je wezen. Je herinnert je simpelweg gewoon niet meer je verbinding.

In een andere zin, denken jullie dat je separaat en losgekoppeld bent van het universum. Je ziet jezelf als een "wezen" rondlopen, niet als een gas-wolk zwevend door de ruimte. Deze wolk is niet meer verbonden met het universum dan jijzelf. Het is ook niet minder verbonden.

In woorden en filosofie, accepteer je concepten dat je gelooft dat je verbonden bent met wat jij noemt God, maar in werkelijkheid, geloof je niet in deze verbinding. Je hebt het gevoel dat je veel hebt bestudeerd en geleerd. Daarom, geloven jullie dat je "verlicht" bent. Jullie zien jezelf, in conceptuele termen, als zijnde creators, en als een deel van het creërende universele Een en Al. In werkelijkheid, in tegenstelling tot jullie concepten, geloven jullie dit niet waar te zijn! Jullie demonstreren dit continue. Hoe kan je van mening zijn dat je bent verbonden met een dergelijk immens concept, wanneer je zelfs niet eens jezelf kan aansluiten met je zelf? (Gelach) Je maakt zelfs geen connectie met je eigen essentie! Jullie erkennen verbindingen niet, zelfs je eigen fysieke focus niet!

Je emoties zijn een integraal onderdeel van je fysieke focus. Ze zijn ook een directe expressie, middels de fysieke focus, van je essentie. Je koppelt jezelf zelfs af van een basiselement als je emoties! Die je niet vertrouwt. Daarom "schakel je ze uit", (gelach) en laat jezelf niet toe ze te voelen. Je vertrouwt je éigen fysieke gedachten niet. Daarom "schakel je die óók uit"! Als je geen connectie kunt maken met je fysieke uitgedrukte focus, hoe kun je dan verwachten dat je werkelijk gelooft in iets groters?

Dit is waar we ons op zullen focussen met elkaar. Ik heb uitgelegd dat je essentie je niet zal schaden, indien je het vertrouwt. In het is geen kwaad of negatieviteit. Het is een deel van het creërende universele Een en Al. Jij bent onderdeel van dit. In dit opzicht, is hierin niets te vrezen.

Ik begrijp dat deze kwesties moeilijk zijn voor jullie allemaal. In ons praten met jullie, kun je conceptueel en intellectueel aanvaarden wat ik zeg tegen jullie. Het toepassen van deze concepten in jouw werkelijkheid is even iets anders! (Pauze, glimlacht)

We zijn ons bewust van onlangs ervaren oncomfortabele emoties. In deze, zullen we een korte boodschap tot jullie richten.

Emoties of gevoelens zijn een expressie van je essentie. Ze zijn een belevenis (ervaring). Je creëert ze als moeilijker zijnde dan nodig is. Je verwart jezelf. Je intellect is gecreëerd om van buitenaf komende stimulatie te interpreteren. Het is gecreëerd om je te helpen in het begrijpen van je ervaringen en creaties. Het was niet gecreëerd voor evaluatie van de andere functies, die basis zijn aan je essentie. Je gevoelens zijn basis aan je essentie. Waar je conflict en onnodig ongemak creëert, is wanneer je het intellect toestaat te bemoeien (interfereren) met de natuurlijke processen van impulsen en emotie. Je neemt twee fundamentele (basis) elementen van je essentie, en zet ze op gespannen voet met elkaar. In het doen van dit, creëer je verwarring en conflict. Je emoties zijn er voor een doel. Jullie zijn een sociaal ras. Je emoties zijn je connecties. Omdat je jouw intellect toestaat ze te betwijfelen, en zich te bemoeien met hen, creëer je veel pijn in jezelf. Dit is onnodig.

Ik heb ook aangegeven dat het begrip heel belangrijk is, niet alleen het begrip van je eigen zelf, maar van allen die interactie met je hebben. Maar allereerst moet je je richten op jouwzelf. Je kunt geen verbinding met een ander hebben, écht, totdat je verbind met jezelf. (Lange pauze, tijdens welke Elias iets te drinken neemt)

We zullen discontinueren voor een moment, om vragen te behandelen in deze richting. (Weer een lange pauze) Jullie zijn allen van een enorm begrip! (We barsten allemaal in lachen uit)

LASZLO: Je moet me gehoord hebben gisteren. Ik was met de wind op, en de twee kinderen, en precies dit waren mijn vragen die jij beantwoord hebt. Dus, kan ik ze niet weer vragen, denk ik!

ELIAS: Wij waren bewust van je afwezigheid in onze laatste bijeenkomt. Ik ben, in een bepaald opzicht, in contact met ieder van jullie, altijd. Dit concept is moeilijk voor jullie te begrijpen. Er is slechts een deel van mijn essentie gericht met jullie, maar het is heel bewust. In dit zelfde verband, zijn jullie essenties, zoals ik eerder aangaf, niet minder, of minder creatief, of minder bedreven, om gefocust te zijn in vele regio's tegelijkertijd.

LASZLO: Mag ik een simpelere vraag stellen? Ik heb een persoonlijke vraag over mijn twee jongste kinderen, Matthew en Mickey. Er lijkt vooral een soort extra speciale connectie met de jongste te zijn; mijn Mattie, en aangezien ik gelezen heb wat er vorige week gaande was, vroeg ik me af ... ELIAS: Je bent juist in de veronderstelling dat deze creatie een connectie is van jouw essentie. We spraken eerder kort over essentie fragmenten. Dit onderwerp is uiterst gecompliceerd. Er zijn vele uitdrukking ervan.

Jij, als een creërend wezen, bezit het vermogen om te fragmenteren. In deze, creëer je andere essenties. Zij worden onafhankelijk van jouw essentie. Dit gebeurt niet altijd, maar het kan. Jouw baby was een essentie fragment in een eerdere focus-tijd van jouw, op dezelfde manier dat Mattie momenteel een essentie fragment is van Elizabeth, maar zeer onafhankelijk is van haar essentie. In een toekomstige focus, zoals jij het noemt, zal Mattie worden geboren in een andere fysieke focus. In deze, zal zij ook verbonden zijn met Elizabeth, maar in een simultane tijd in deze zelfde fysieke dimensie. Dit is ook de connectie van jouw kleine met jou. Begrijp je dit?

LASZLO: Ik denk het wel.

JULIE: Je zegt dat wij onze emoties uitschakelen, en ik weet dat sommige mensen dat doen. Ik heb het gevoel dat ik mijn emoties vrij goed uitdruk. Is dit onjuist?

ELIAS: Nee, maar hoewel er veel mensen zijn die connectie verbreken met hun emoties en hun essentie invalideren door hun gevoelens te ontkennen, of in andere zin, sta je een kruising toe van je intellect van je gedachten, dat soms je gevoelens invalideert. Het is een positief instrument. Sta open voor je gevoelens, omdat ze een natuurlijke expressie zijn. Het is onjuist hen te ontkrachten, ooit. Onderstreept! De manier waarop je deze gevoelens ontkrachtigt, is door je gedachten zich te laten bemoeien met hen. (Weer een zeer lange pauze)

Wél, ik zie dat we in gezelschap verkeren van grote geesten! (Veel gelach) Wij zullen een korte interruptie van de sessie toestaan, en kort daarna doorgaan. (We moeten allemaal lachen, omdat Elias veel moeite ervaart met het woord "sessie", het echt eruit trekkend en de nadruk leggend op de S'-n.)

BREAK: 7:25 PM. HERVATTING: 8:15 PM. ("Tijd" was twintig seconden)

ELIAS: Wij zullen doorgaan. Ik zal mij nu richten tot jullie aandacht. Je hebt de gelegenheid om te laten verduidelijken. (Weer een lange pauze) We beginnen met Lawrence! (Grinnikend, en wij lachen allemaal)

VICKI: Nou, ik ben gewoon erg verward over het hele eerste gedeelte. Ik weet niet eens hoe de vraag te stellen! Ik ben erg verward.

ELIAS: (Zeer geduldig) Kun je uitdrukken waar de basis van je verwarring ligt? VICKI: Ik vermoed dat de basis ervan ligt in het in staat zijn de informatie te assimileren op een manier dat ik het kan toepassen op mijn leven hier.

ELIAS: Zoals ik al zei, je overtuigingen zijn opgenomen in alles wat je doet. Voordat je kunt verschuiven van focus in welke zaak dan ook, moet je leren omgaan met je overtuigingen. Elke keer dat je een verschuiving maakt, of betere terminologie, een verschuiving toestaat van jouw focus, ben je van invloed op een bestaand geloof. In velen van jullie, correctie; in jullie allemaal, heb je overtuigingen opgenomen gedurende vele ontwikkeling focussen. Je hebt niet alleen al van je overtuigingen in deze afzonderlijke focus opgedaan. Wanneer je denkt dat je een blokkade in een gebied hebt, kijk je naar invloeden toen je kind was. Dit is slechts zeer beperkt juist. Zoals ik al zei, je levensduur omvat vele ontwikkelings focussen. Je ontwikkelt een affiniteit met bepaalde geloofsystemen doorheen vele ontwikkelingen. Je versterkt ze door deze vele ontwikkelingen heen.

Een voorbeeld die makkelijk voor je te assimileren moet zijn in je huidige focus, zou zijn op het gebied van godsdienstige overtuigingen. Je herhaalt Christelijke overtuigingen in verscheidene ontwikkelings focussen. Zelfs wanneer je probeert weg te bewegen van deze concepten en overtuigingen, zijn ze zó diep opgenomen in je fysieke focus dat ze zich niet gewoon laten verwijderen uit je zelf. Het kost veel werk. Het vraagt veel opmerkings vermogen van deze overtuigingen. Dit is soms moeilijk als je niet eens bewust ervan bent, hoe diep je deze overtuigingen hebt opgenomen.

Godsdienstige overtuigingen, terwijl gemakkelijk om hiermee te identificeren, zijn niet je enige geloofsystemen. Je overtuigingen in hoe je met elkaar in relaties interactief bent is een ander over duidelijk geloofsysteem. Er zijn veel overtuigingen die je opneemt in je fysieke focus. Dit zijn er slechts een paar.

Het eerste element is het herkennen van wanneer een overtuiging aan het creëren is van conflict tussen denken en voelen. Je zult begrijpen wanneer dit conflict optreedt. De manier waarop je zult begrijpen is dat je zal moeten kiezen tussen een gedachte of een gevoel. Wanneer je in harmonie bent en je overtuigingen zijn niet conflict aan het creëren, zul je niet hoeven te kiezen tussen gedachten en gevoelens. Dit gebeurt elke dag van je focus.

Je kunt een oefening overwegen deze week, in jouw woorden. Elke keer dat je een impuls of een emotie ervaart, hoe klein ook, bemerk dan je denk patronen op. Merk op of zij in harmonie zijn. Als ze dat niet zijn, zul je een trekking ervaren. Deze trekking zal zich aantonen middels een wijze van excuus, of invalidatie, of rationalisatie. Soms, zul je niet ervaren wat je denkt een emotie te zijn. Je zult alleen een impuls ervaren. Onderwaardeer deze impulsen niet, net zo min als dat je een werkelijk gevoel niet mag onderwaarderen. Is dit duidelijker?

VICKI: Ja, ik denk dat het duidelijker is. Een vraag; dan zijn deze impulsen in principe hetzelfde als het emotionele gevoel?

ELIAS: Nee, ik verontschuldig mij voor het misverstand. Ze zijn niet altijd hetzelfde. Je kunt impulsen ervaren zonder een gevoel. Wanneer je een impuls hebt om iets te doen, hoef je niet per se iets erbij te voelen. Niettemin, is een impuls een aansporing van je wezen. Soms, zul je een fysieke impuls ervaren. Dit zou niet worden gelijkgesteld met een emotie. Dit betekent echter niet dat het maar niet moet worden herkend. Als je lichaam natuurlijke impulsen ervaart van de natuurlijke fysische functies, zal je automatisch luisteren. (Glimlachend) Als je dorst hebt, zal je drinken. Je zal geen conflict hebben hiermee omdat je het herkent, je zal dan automatisch handelen, zonder nadenken, op deze impuls. Dit is de verdeeldheid; wanneer je conflict toelaat tussen denken en natuurlijke impuls of emotie. Dit is wanneer je verwarring en ongemak ervaart. Is dit duidelijk?

VICKI: Ja, dat helpt een heleboel. (Pauze) Om het onderwerp af te sluiten, ik heb aardig wat impulsen gehad om het materiaal te delen wat ik heb opgeschreven in deze sessies, met mensen die naar mijn gevoel ervan zouden genieten, en ze willen het lezen, en andere mensen voelen weer dat het misschien niet zo'n goed idee is.

ELIAS: En wat voel jij? Hoewel ik dit niet echt hoef te vragen! (Gelach)

VICKI: Ik heb het gevoel dat ik het zou willen delen met mensen waarvan ik denk dat ze het echt zouden waarderen en ervan zouden genieten.

ELIAS: Ik heb jullie allen aangegeven, er zijn velen van gelijkgestemde geest. Velen zullen profiteren van onze discussie. Michael is een uitstekend voorbeeld van het conflict in emoties en impulsen in dat specifieke onderwerp. Hij heeft veel onnodig conflict gecreëerd door het toelaten van gedachten die conflicteren met natuurlijke gevoelens en aantrekkingen van essenties samen. Ik denk dat ieder van jullie begrijpt waar hij veel onnodig conflict heeft gecreëerd binnen zijn eigen focus, met betrekking tot inhouding tegenover een ander wezen. Vaak zal je hetzelfde conflict creëren door het niet accepteren van een ander wezen. Je doet dit omdat je denkt dat jouw overtuigingen meer "verlicht" zijn dan andere. (Glimlachend) Dat zijn ze niet noodzakelijkerwijs. Iedere essentie heeft zich van de connectie losgemaakt voor het doel van deze fysieke ervaring. Door dit te doen, kiezen ze voor verschillende overtuigingen. Dit betekent niet dat een beter is dan het andere. Sommige zijn alleen meer slim verborgen.

DEB: Kan ik een argument inbrengen?

ELIAS: Ja. (Glimlachend)

DEB: Met betrekking tot het delen van deze informatie met gelijkgestemden, ik ontken dat niet. Maar zal het delen van deze informatie van gelijkgestemden naar niet gelijkgestemden, met degenen die conflict hebben met wat je zegt, schadelijk voor een van ons zijn, of Michael?

ELIAS: Hier komen we terug naar onze oorspronkelijke focus, in het vertrouwen van je essentie en gevoelens. Wanneer je in verbinding bent met je gevoelens en je intellect is niet in conflict, zal je eigen essentie een juiste leiding voor je zijn. Jullie ieder individueel zal intuïtief weten wanneer je een gelijkgestemde geest ontmoet. (Lange pauze)

Wij hebben geen misverstanden meer? (Gelach) Ik begrijp echt wel dat veel informatie niet zo snel kan worden verwerkt! (We zijn het allemaal hiermee eens) Dan, zullen wij sluiten en laten jullie toe de informatie op te nemen en te assimileren, en we zullen een nieuwe focus aangaan in onze volgende ontmoeting. Dit is aanvaardbaar? (Iedereen erkent) Dan, zal ik jullie allen zeggen in harmonie te zijn, zonder tegenstrijdigheid in jullie essentie, totdat we weer samen komen.

Elias "vertrekt" om 8:50 PM.

Opmerking: Deze herziening werd gedaan op 6, en 7 augustus, 1996. Aldoende, lees ik het transcript terwijl ik naar deze eerste videoband kijk. Wat een ervaring! Ik was vergeten hoeveel dit fenomeen is veranderd in het afgelopen jaar. Bijvoorbeeld, Elias sprak veel langzamer; langzaam genoeg, in feite, voor ons om fysiek te vertalen tijdens de sessies. Dit zou onmogelijk zijn vandaag de dag! Ook is hij nu veel geanimeerder; in fysieke gebaren, in verbale toonvallen, in gelaatsuitdrukkingen. Hij heeft altijd een gevoel voor humor gehad, maar het verschil in de levering van deze humor is drastisch. Het was heel subtiel. Nu, is het zeer gericht en gaat samen met veel lichaamsgebaren. Als het fenomeen zelf interessant is voor je, stel ik voor dat je langskomt en deze band bekijkt. Je zult versteld staan!Vertaald door