Sessie 37


Groep Sessie #37


(Note van de vertaalster: Vanaf nu zal ik het nederlandse woord ‘psychisch’ gebruiken voor; het engelse woord/ begrip -‘ psychic’ zijn - ; ofwel; paranormaal, mediamiek, spiritueel, helderziend, etc. Er bestaat geen echt nederlands identiek woord voor, vandaar die keuze).

Woensdag 13 september, 1995

Deelnemers: Mary (Michael), Vicki (Lawrence), Ron (Olivia), Cathy (Shynla), en Jim (Yarr).

Elias arriveert om 8:24 PM.

Noot: Voordat wij de sessie begonnen, stopten we een Ouija bord op Mary’s schoot met haar vingers op de aanwijzer, om te zien hoe Elias zou reageren.

ELIAS: Hallo. (Het bord opmerkend en wijduit grinnikend) Nu zullen we ons ontdoen van je spel! (en zet het bord op de vloer, terwijl we allemaal lachen).

CATHY: Oh, dat deed hij heel netjes!

ELIAS: Michael is erg grappig vanavond! (Pauze)
Ik zal jullie een oefening geven. Je mag deze oefening vanavond uitoefenen met elkaar als je dat zou willen. Omdat we Yarr incorporeren, en de essentie die verbonden is met Yarr gefocust is op behulpzaamheid in healing, bied ik jullie een oefening aan om uit te proberen, en om observerend te zijn van je eigen vermogens op dit gebied. Wat je moet doen is een individu uitkiezen die je onderwerp zal zijn. Dan, zal de rest van jullie “psychische artsen” zijn. Neem deze oefening als een spel op. Wees er speels mee. Verbeeld je dat je het lichaam van je onderwerp binnengaat en onderzoekt, het gehele fysieke lichaam, zoekend naar malfuncties of een aangedaan gebied. Je zou jezelf kunnen zien als een privé detective die zoekt naar aanwijzigen. Je zou jezelf kunnen zien als een jager die op zoek is naar dieren in de bossen. Wat je verbeelding ook uitkiest, het maakt niet uit. Je onderzoek zal geconcentreerd zijn op het fysieke lichaam van je onderwerp. Merk op welke percepties of beelden of gevoelens je zou kunnen oppikken. Je hoeft niet per se een feitelijk beeld te ontvangen. Je zou een gevoel kunnen opnemen binnen een bepaald gebied van je eigen lichaam, wat zal aangeven welk gedeelte binnen het lichaam van het onderwerp aangetast is. Nadat je voor een korte periode hebt geconcentreerd in dit gebied, mag je met elkaar jullie waarnemingen delen. Je mag van posities omruilen in deze oefening, van plaats ruilen, waardoor ieder van jullie de gelegenheid krijgt om het onderwerp en de “psychische arts” te zijn. Wanneer je klaar bent met het opnemen van percepties van het andere individu, waar zij last van zouden kunnen hebben, dan kun je genezende behulpzaamheid gaan opnemen. Je mag je energiecentra met elkaar bespreken, en besluiten welke connectie zal hebben en effect zal hebben op de kwaal, en begrijpen dat het probleem niet noodzakelijk een fysieke aandoening hoeft te zijn. Het zou een fysieke reactie kunnen zijn op een emotionele of mentale gegenereerde nood. Dit zou leuk moeten zijn!
Je zal verbaasd zijn over het effect dat het zal hebben. Dit zal jullie ook in staat stellen om fysiek te zien hoe je effect kan hebben op jezelf en op anderen, opnemend van behulpzaamheid in dit gebied. Dit zou ook leerzaam voor Yarr kunnen zijn, door de gebruikmaking van nieuwe energieën die verbonden zijn aan jou. (Pauze)
En behalve je Ouija bord, wat voor informatie zouden jullie vanavond willen hebben?

JIM: Je merkte in een vorige sessie op, toen je over dieren sprak, dat je dit naar voren zou brengen, of wat informatie erover zou geven, in een toekomstige sessie. Is het nu gepast om deze informatie naar voren te brengen?

ELIAS: Op welk gebied wil je dat ik focus binnen dit onderwerp?

JIM: Ik denk met betrekking tot mijn connectie met dieren, en Cathy is ook erg verbonden, zeer aangetrokken tot hen. Wij zouden wat input erover willen hebben.

ELIAS: Er zijn wat gelijkenissen binnen de aantrekking die jullie ieder opnemen in verband met deze creaturen. Er zijn ook individuele focussen binnen dit gebied. Je hebt een verlangen voor connectie met deze creaturen, vanwege een identificatie van essentie op het gebied van fragmentatie, wat een verbindend element is voor je gewaarzijn. Je essentie, die de essentie is waar je van gefragmenteerd bent, zijn zeer gefocust op de geloofsystemen van de natuur. Ze identificeren ook zeer nauw met dit element van creativiteit. Hierin, bedoel ik met creativiteit, dat je erg verbonden bent met het creëren van deze creaturen en elementen van fysiek bestaan, die jij identificeert als de natuur. En daarom, binnen je fysieke manifestatie, merk je een enorme aantrekking en connectie op in dit gebied, die validerend is van je manifestatie en geloofsystemen binnen essentie, en dit is ook waarom je zo makkelijk connectie hebt met je inheemse noordelijke en zuidelijke Amerikaanse geloofsystemen.
Dit is ook erg vergelijkbaar met Lawrence en zijn zoektocht naar andere dimensionale focussen, want dit is een innerlijke identificatie en connectie met focussen van essentie. Je bent simultaan gefocust in veel gebieden die verbonden zijn met deze geloofsystemen. En daarom neem je ook een indentificatie en connectie op binnen dit fysieke focus. Op het gebied van Shynla, neemt dit een andere connectie en geloofsysteem op. Dit is de connectie met een geloofsysteem dat suggereert dat deze creaturen meer zijn verbonden, en veel onschuldiger zijn dan menselijke creaturen, (glimlachend). Dit laat een connectie toe in bewustzijn, en laat een vrije expressie toe, binnen je fysieke focus van emotie en creativiteit en vermogens, zonder dat je andere individuen hoeft op te nemen. Deze connectie wordt direct beïnvloed door geloofsystemen. De connectie met Yarr is ook direct beïnvloed door geloofsystemen, maar deze strekken zich uit naar een ander gebied, namelijk wat jij zou noemen, meer spiritueel gefocust.
Hoewel ik zal verduidelijken, dat jullie ideeën van spiritualiteit, ook geloofsystemen zijn. En daarom, zijn in realiteit de geloofsystemen die Shynla heeft, niet minder spiritueel dan enig ander geloofsysteem, het verschil is heel miniem. Op dit gebied, kiezen jullie verschillende paden, maar jullie focus is zeer vergelijkbaar. Jouw pad is iets meer subtiel en niet zo evident, want het lijkt een pad van connectie te zijn, hoewel het een connectie is met geloofsystemen, waardoor er disconnectie is met andere waarheden. Shynla neemt hetzelfde op via een andere weg. Die toestaat dat er een connectie is met creaturen die bewustzijn bezitten, en expressie toelaten, maar, met disconnectie van individuen. Beide nemen geloofsystemen op. Dit wil niet zeggen dat een van beide fout is, want dat zijn ze niet. (Glimlachend)

JIM: Wauw! Dank je. (Pauze)

VICKI: Zou mijn connectie en aantrekking met creaturen vergelijkbaar zijn met die van Shynla?

ELIAS: Dit is gedeeltelijk correct. Maar wordt niet opgevolgd tot in dezelfde mate. Je hebt een grote gelijkenis binnen dit gebied, disconnectie makend van individuen binnen wat je noemt “relaties die close zijn”. Jij, als ook Yarr, nemen een “betere camouflage” op. Want je incorporeert een fascinatie met connectie maken met individuen binnen fysieke focus, maar alleen tot op een oppervlakkige hoogte. Hierin, neemt Shynla wat minder “rekwisieten” op, omdat ze geen van de andere parafernalia rond het geloofsysteem opneemt. Ze heeft zich openlijk losgekoppeld van “persoonlijke relaties die close zijn” voor het grootste gedeelte, en neemt openlijk deze dierlijke creaturen op. Hierin, strekt Yarr’s camouflage uit naar religieuze geloofsystemen, die spiritualiteit lijken op te nemen, en Lawrence neemt de camouflage op van het zijn van een “mensen persoon”. (Lachend) Ze zijn allemaal heel vergelijkbaar.

JIM: Wat is het geloofsysteem van spiritualiteit, zoals wij het zien? Hoe kunnen wij dat afbreken?

ELIAS: Dat doe je al.

JIM: Dat zou goed kunnen. Ik wist het antwoord al voordat ik klaar was met mijn zin! (Lachend)

ELIAS: (Lachend) Je bent momenteel bezig met het verruimen. Het is niet nodig om geloofsystemen te invalideren, of om ze te zien als fout of slecht. Het zijn expressies van ervaringen. In het verruimen, merk je dat ze geen controle hebben over jou, jij bent in controle ervan. Je “verwisselt plaatsen” met je geloofsystemen op psychologische wijze en herwint je eigen kracht. In Michaels situatie, ziet hij het als het zijn van een onmiddellijke verandering, of, wenst het te zijn. Zoals ik jullie heb uitgelegd, jullie zijn allemaal aan het worden. Je bent niet “klaar of af”, want er is geen “af”! Er is geen completering. Daarom, bied ik je de gedachte aan dat wanneer je in de spiegel kijkt, (glimlachend), en je een verlangen uitdrukt om proberen een nieuw geloofsysteem op te nemen, door te creëren waar je op concentreert, onthoudt dan, je bent in wording. En daarom zeg ik je dat als je naar je dikke lichaam staat te kijken in de spiegel, en zegt, “ik ben dun”, mag je Michael vertellen dat hij kan zeggen, “ik ben dun aan het worden”.
Ik heb deze concepten aangegeven, op de manier zoals ik heb gedaan, vanwege een reden. Vaak, ontzeg je jezelf je eigen kracht of vermogen, als je toegestaan wordt om twijfel of uitstel op te nemen. En daarom, initieel, zei ik jullie te zeggen, “ik ben dun”. Daardoor is er geen ruimte voor enige “discussie” of argumenten in jezelf. Nu, om hierop door te gaan, leg ik je de realiteit uit, dat je in een constante staat van verandering bent. En daarom, zijn alle dingen in wording. Als je niet waardeert wat je geworden bent, dan mag je anders worden vanaf dit moment! (Pauze) Dus, terwijl hij bezig is in zijn geloofsystemen te duiken en probeert schrijnen af te breken, mag hij zichzelf eraan herinneren dat de schrijnen nog niet verdwenen zijn, en wanneer ze helemaal ontmantelt en weg zijn, dan zal hij het resultaat zien, want hij zit in het proces van wording. (Pauze, glimlachend)

VICKI: In zijn woorden, “en als het niet werkt?”

ELIAS: (Breeduit grinnikend). De eeuwenoude twijfel! Als hij tegen zichzelf zegt, of als een van jullie tegen jezelf zegt, “wat als”, dan zal dit “wat als” datgene zijn wat je creëert! (Pauze) Terwijl hij er doorheen gaat en aan het afbreken is, zal hij “wat als” opnemen, zoals jullie allemaal doen in het afbreken van schrijnen en door geloofsystemen heengaand. Je mag dan denken dat je geen “wat als” opneemt, maar dat doe je wel, want je neemt twijfel op, want je bent gesepareerd en je vertrouwd jezelf of je essentie niet. En daarom, hoef je geen “wat als” te zeggen. Je doet dit automatisch al. Wanneer je het punt hebt bereikt waarin je “wat als” hardop tegen jezelf zegt, en dit bekijkt, dan mag je jezelf feliciteren met het er doorheen gaan en het opmerken ervan. Want je verbergt je schrijnen niet meer, en je bent gewaar genoeg om vragen te stellen over je eigen zelf, en je staat de mogelijk toe van het vertrouwen van essentie. (Pauze) Daarom mag hij luisteren naar zijn “rekwisieten”, zodat hij zich herinnert dat hem verteld was te wachten. Zijn antwoorden zal hij vinden, en hij zal ze begrijpen. Hij heeft een zeer grote haast, zoals altijd, om klaar te zijn. Michael heeft een kwestie met klaar zijn.

CATHY: Dus Elias, normaal gesproken deel in de informatie die gegeven wordt op woensdag avonden met Jo. En ik zat de laatste sessie door te lezen die wij hadden, tegelijkertijd denkend dat ik bijna niet kon wachten om het haar te geven om te lezen. En dan staat daar opeens dat kleine stukje waar het zegt dat de informatie die je aan het geven was, alleen bestemd was voor dit gezelschap. Ik bedoel, moet ik dat letterlijk nemen? Meen je dat? Of mag ik het delen, als ik dat graag wil?

ELIAS: (Humoristisch) Nee, ik zeg nooit dingen die ik niet meen. Ik gooi er maar wat uit, en je mag het opvatten zoals je wilt! (Pauze, grinnikend) En merkte je iets op in deze situatie?

CATHY: Ik merkte dat het conflict bij me veroorzaakte, zoveel kan ik je wel vertellen! (Lachend)

ELIAS: En waarom nam je conflict op?

CATHY: Omdat ik, oh jeetje, nu gaat ie hier natuurlijk helemaal op in! Omdat ik aanvoel dat Jo, zegmaar, de connectie aan het verbreken is. Het voelt aan alsof zij het pad van Julie en Christie en Carol aan het opgaan is, en ik weet dat ik mij daar geen zorgen om moet maken. Ik zou me alleen zorgen om mezelf moeten maken, maar, dat is een beetje heel erg lastig als je onder hetzelfde dak woont met iemand in fysieke focus.

ELIAS: En daarom, neem je een persoonlijke verantwoording op voor dit individu, en een behoefte om iets te delen dat jij ziet als leerzaam voor dit persoon, en wat jij gelooft leerzaam te zijn voor dit persoon, en waar ze niet eens van wil horen! En daarom, was het onnodig deze informatie te delen; en daar, aanschouw, waren Elias z’n woorden, niet delen! (Pauze)
Voor wat betreft de kwestie van die bewuste woorden, waarvan ik zei ze niet te delen; in de toekomstige tijd, zal dit veranderen. Ik heb dit intentioneel gezegd vanwege situaties en omstandigheden die Michael betreffen, binnen regiogebied twee, die aan het ontwikkelen zijn.

Daarom, is het momenteel niet nodig voor anderen om informatie te verkrijgen, dat ik singulier gefocust ben met Michael, omdat dit de focus teveel op hem legt. Op dit moment, wenst hij niet in het middelpunt van focus te staan. Wanneer hij een breder scala aan individuen heeft opgenomen om te focussen met mij, dan mag deze informatie gedeeld gaan worden. Wat de huidige tijd betreft, genieten individuen in je focus van deze informatie die zij “te pakken hebben gekregen”, van een individu die een essentie channelt, singulier, die niemand anders channelt; en dit is ook verbonden met de probabiliteiten die momenteel gevormd worden binnen regiogebied twee.

Dit is waarom ik je vroeg of je andere dingen opmerkte, of dat je zelfs maar je eigen conflict opmerkt, en de origine ervan. Jullie zijn hier allemaal vanwege de reden dat je bent verruimd, en momenteel hebben jullie een opmerkingsvermogen, en begrijpen meer “dan alleen wat het oog ziet”, om zo te zeggen. Dit is een van de redenen waarom ik je heb uitgezocht en je heb opgenomen in onze sessies op woensdagen. Je hebt het vermogen om niet alleen op te merken wat om je heen gebeurd, maar ook om jezelf op te merken. Ik zal jullie een klein verhaaltje vertellen, waarover jullie mogen nadenken deze week. Hierin moet je denken aan geloofsystemen, en over connectie.

Mijn verhaal gaat over twee jonge boompjes, die beide identiek zijn, beide nieuwelingen; het ene boompje groeit natuurlijk op, zich uitstrekkend naar de zon, zich koesterend in haar stralen, en natuurlijk drinkend van de regen, en zich te ruste leggend in het maanlicht. Het andere boompje kijkt om zich heen, en bekijkt de lucht, en ziet de zon, en zegt tegen zichzelf, “Misschien zou ik ‘s nachts moeten groeien!” De zon is erg heet. Het zou mij kunnen verbranden, of het zou mijn energie-sappen kunnen opdrogen, en de regen is heel erg nat, en dat krijg ik allemaal over mij heen, en ik ben er niet zeker van dat ik de regen fijn vindt, en ik ben er niet zeker van of ik er wel goed van kan groeien, en misschien kan ik beter uitvinden waar deze regen vandaan komt, en zou ik de zonnestralen moeten onderzoeken om er zeker van te zijn dat ik de juiste vitaminen krijg, en misschien is de maan vriendelijker voor mijn groei, en zou ik veel groter worden als ik ’s nachts groei, terwijl dat idiote jonge boompje naast mij, staat te verbranden in de zon!”
En in de ochtend, strekt het ene jonge boompje haar nieuw gevormde takjes uit, en ontvouwt haar zachte blaadjes, en groeit op in volledig vertrouwen; en het andere jonge boompje, kijkt in de ochtend naar dezelfde zon, en kijkt naar het prachtige gevormde andere jonge boompje naast haar, en ziet er zelf zo uit: (Hier, twist Elias zijn lichaam en zijn gezicht om tot in een groteske vervorming, gevolgd door hartelijk gelach).

Nu, dit verhaaltje gaat over geloofsystemen, en het opmerken van deze geloofsystemen. Het gaat ook over vertrouwen en connectie. Het neemt ook de juiste persoonlijke verantwoordelijkheid op. Deze ene vertrouwende jonge boompje neemt een waarachtige persoonlijke verantwoordelijkheid op, door niet te proberen iets te veranderen, of door de analyserende jonge boom te helpen. Maar, terwijl het waarlijk en sterk en vertrouwend opgroeit, staalt het een voorbeeld uit. Het straalt haar essentie uit, als een voorbeeld voor het andere boompje, en terwijl het andere boompje de hele dag door zich in de gekste bochten wringt, merkt het opeens het fiere jonge boompje op, en besluit te kiezen voor de focus van moeiteloosheid en vertrouwen, omdat dit makkelijker is, omdat het een voorbeeld hiervan heeft gezien. En ik zeg, begrijpen jullie mijn woorden?! (Veel gelach, omdat deze opmerking refereert naar een tape van gechanneld materiaal waar wij eerder op de dag naar hadden geluisterd).
En daarom, wees allemaal zoals de vertrouwende, fiere jonge boompjes, en straal een voorbeeld uit.

Nu ga ik vertrekken, je overlatend aan je oefening, en ik laat jullie achter met deze kleine gedachte, zoals Lawrence al meemaakte, dat ik kan “binnen-poppen” om commentaar te leveren wanneer je er niet op bedacht bent! Ik wens jullie allemaal een goede avond, en heb plezier!

JIM: Ik wil graag zeggen, Elias, dat ik erg appreciërend ben van je uitnodiging voor deze woensdagavond sessies.

ELIAS: Je bent welkom. Ik uit een grote affectie voor Yarr, en erken je verlangen, en heb grote anticipatie voor je vermogens. Onthoud: creativiteit! Goede avond!

Elias vertrekt om 9:21 PM

1995 Vicki Pendley/Mary Ennis, Alle Rechten Voorbehouden.

Vertaald door